Ефекта на Turtle Wax (снимки)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Ефекта на Turtle Wax (снимки)

Мнениеот Deo88 » Вто 08 сеп 2009 22:54

produxan написа:Полирах си цялата кола с пастата ефекта е поразяващ , но ми се напалнима сички фуги на лайсните и тнт ако отида на автомивката с пароструйката дали ще мога да сваля пастата , че не ми се занимава да я търкам на ръка :)

Никакви препарати , и никакви глупости , нито пароструики нито всякакви такива идиотщини ! То за подобни цели са измислили тиксото (хартиено например ) :idea: Но като ти гледам положението , явно неси го използвал , така че ще се наложи да потъркаш малко и на ръка . максимум за 10-15 минути можеш да изчистиш цялата кола от пастата която вече е изсъхнала ( ако е и намокрена , ще се махне мааалко по-трудно ) Говорим за фугите по вратите , капаците , уплътненията и огледалата { както и антената ( ако има такава ) }
Малко вода и едно малко парцалче , и ще махнеш пастата , после пръскаш
със шишенце от препарат за стъкла ( или продупчваш друго да речем от безалк. ) и си готов .

Мен като ме мързи да закнижвам , и после само си усложнявам и удължавам работата като я чистя от мръсотията ... :wink:

Има и по-лесен начин да премахнеш пастата , но това си е моята малка тайна . В Пловдив и Пазарджик и в София , няколко от по-големите сервизи не го използват , така че нек си остане тайна :012:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 13 окт 2009 16:10

да попитам аз -най-уязвимите места са тавана и предния капак.Колко време ви държи ваксата т.е. има водни капки върху тези две места, защото при мен изкара 3 седмици иначе навсякъде другаде по колата си е на капки

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 06 фев 2010 15:29

Има някакъв нов Turtle Wax Ice с който по лесно се разботи и няма проблем като попадне върху пластмаса,но май го няма в България.

Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VooDoo-74 » Съб 06 фев 2010 17:25

kaiser666 написа:Има някакъв нов Turtle Wax Ice с който по лесно се разботи и няма проблем като попадне върху пластмаса,но май го няма в България.

Аз миналата година през лятото я търсих тази вакса във Варна, но не можах да я открия. Може и някаде да е имало, но нямах намерение да обикалям целия град. Ама си мисля,че поне в София би трябвало да я има. Някой ако е ползвал тази вакса нека да сподели впечетления от нея.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 07 фев 2010 3:47

Поне от година го има в хипермаркети Хит - и по някой Петролски бензиностанции
kaiser666 написа:Има някакъв нов Turtle Wax Ice с който по лесно се разботи и няма проблем като попадне върху пластмаса,но май го няма в България.

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Нед 14 фев 2010 23:17

Потребителски аватар
nikev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikev » Чет 04 мар 2010 14:43

Пастичката ice е много шест, а и труда е много по-малко. Обаче ако се ослушвате и не Ви се дават парици за такива нещица, особено ако са малотрайни и колицата Ви е запазена и предпочитате да си я миете сами/от икономии,суеверие или недоволство от некадърни автомивкаджии/ може да си я миете вместо с шампоан за коли, с PUR за чинии. Баща ми от години лющи този препарат Ладичката си, и животното става една лъскавичка от силикона, който същия съдържа за гланц на чиниите.Егати скицата!!! То бива бива, ама ще умрем от икономии.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Чет 04 мар 2010 15:51

freshenero написа:http://ototopbg.com/price.html

Има посочен комплект за 27.12 лв, какво влиза в този комлект освен самия Айс ?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 05 мар 2010 0:49

аз съм доста доволен от серията платинум, с няколко лева са по-скъпи стоките ама ефекта е доста добър.Да не говорим пък как ги парфюмират, направо да ти е кеф да си лъснеш една.......кола.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 19 мар 2010 18:25

Ето резултата при боя металик третирана с "новия" Turtle Wax Ice.

Изображение

Само препарата (без гъбички, мъбички, кърпички и шампоани) струва 9 лв и някакви стотинки в Хит маркет. Третирането става много лесно и бързо с обикновен парцал и после се полира с обикновена микрофибърна кърпа.

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Вто 13 апр 2010 7:29

Изображение

Изображение

Изображение

:да:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 13 апр 2010 19:52

веселин написа:Поне от година го има в хипермаркети Хит - и по някой Петролски бензиностанции

Дам,на сайта на вносителя,комплекта е обявен на ~28лв.В Хит е на цена 19.99 mhihi

Потребителски аватар
Hercules4o
Автомобил: VW Golf 4 1.6 16v
Двигател: BCB

Мнениеот Hercules4o » Чет 22 юли 2010 7:43

Здравейте! :)

Искам да се пробвам и аз да видя какво ще стане от мойта кола, ако потъркам малко и вчера бях до ОМВ да вида какви пасти има.
Изображение - eдната

Изображение - другата

Мисля да взема от тази на sonax защото пише polish and wax, а и е малко по-скъпа, което може би означава малко по-качествена!?
Вие какво ще ми препоръчате? :bishop

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 22 юли 2010 13:45

Добре дошъл във форума на VW !!!
С търсачката можеш да намериш отговор на много въпроси относно поддръжката на лака в безупречен вид
В отговор на конкретния ти въпрос - в случая нито един от двата препарата
Трябва да се прецени моментното състояние на лака - може да се наложи предварителна обработка - и тогава да нанасяш който и да е от тези / Търтъл в случая и по-удачен , Сонакс 2 в 1 е компромис /
Ето ти една тема за размисъл
viewtopic.php?f=13&t=149408&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5&start=45

Потребителски аватар
Hercules4o
Автомобил: VW Golf 4 1.6 16v
Двигател: BCB

Мнениеот Hercules4o » Пет 23 юли 2010 9:36

Благодаря за топлото посрещане! :)
Постъпих малко глупаво и не изчаках отговора ви, затова вчера отделих няколко часа и намазах колата със SONAX-а, след това я изтърках, но мисля, че ефекта е почти нулев и ми стана малко гадно :?
Предполагам, че ще се обърна към group®, но може би след някой и друг месец, че все се надявам вътрешно нещо да е станало, въпреки липсата на външен ефект! :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”