Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Bobi85 » Чет 30 яну 2014 0:45

Dunlop 4D, трета зима, купувани нови - много слабо представяне на киша и лед. Постоянно буксуване на ниска предавка. Мислех, че ще изкарат поне 4 зими, но уви... :(

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 30 яну 2014 7:53

BF Goodrich,ДОТ 27/13.
Доволен и при тръгване и спиране.Говорим за утъпкан сняг киша и пресен сняг.На заледено кръстовище от втора скорост,и с по-малка газ изтеглят бааавно колата.
Екстремният тест от вчера беше в Берковица-От заведението на "Овцата" по стръмната улица към Горското-Излезна деа,на втора почти от нулева скорост в ниското.
:smile

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 30 яну 2014 11:02

Дебика фриго 2 на задния мост е няма такива Калтаци... Задните блокират преди предните на завой с малко над охлювска скорост задницата тръгва....по добре да не бях сменял летните гуми отзад ....Ако ще ги купувате за зимни гуми по-добре си карайте с летните... Поне ще знаете че нямате гуми отколкото да си мислите че имате пък в действиотелност да се окаже че нямате... Миналата зима бяха отпред и отпред пак за нищо не стават...

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 30 яну 2014 11:04

Аз вече успях да тествам колата си на "онзи" баир.
samo_pechka написа:.... Преценка за проходимост сега няма как да дам , пък и с това куатро малко няма да е мн коректно инфото спрямо колите на предно... но падне ли сняг :newsm66 има един мн стръмен участък/улица в Рз , забранен за движение на МПС-та и през лятото :mhihi мисля да тествам пършинга нагоре , да спра и потегля пак , да видим :cool

За жалост ( или за добро , ами ако се бях изложил :redface ) нямаше кой да снима . Баира е известен в Рз, в двете посоки има табела
V2.jpg
и почва от склада на Пано "Порше-то" :biggrin ( Проше-склад за захарни изделия ) покрай бай Цоньо-пътната помощ . Въпреки ,че е забранен за движение , се ползва от екстремисти , любители на тръпката и живущите на самата улица .
Долната табела вече я няма, някой я "откъснал" наскоро :mhihi при първия опит пробвах колата нагоре без да спирам , беше ме страх да не се подлъзна по "урвата" - минах ! Втори опит , със две спиране-та и тръгване-та в най-стръмния участък - пак минах без проблем :bowdown
Някой ще каже ,бе то в Рз има още по-стръмна улица , що не се пробваш да видим там ! Да - съседната на тази е. Ама тя и за козите е трудна за качване , па какво остана за коли ?! Него съм го качвал с мотоциклет , но надолу ме хвана шубето :redface и минах от друго място...

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Мнениеот mopowah » Чет 30 яну 2014 17:12

Сложих Continental TS850 195/65/15 91T.
Произведени са в Словакия, а не в Германия - кофти.

3-те са с DOT 3313, а 4-тата с DOT 2713.

Това ОК ли за 4motion с Torsen diff - не вярвам да има разлика между гумите заради различните дати на производство?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 30 яну 2014 17:16

Няма проблем Това с еднаквата шарка и модел е някаква мъдрост измислена от някой човек без грам мозък

Потребителски аватар
pepo_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo_1986 » Чет 30 яну 2014 17:32

мишелин алпин а4 с дот 4713 монтирани на голф 4 тди 131к.с.много съм доволен от поведението на гумите при каквото и състояние на снега да е.Разбира
се при изключен ASR

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 30 яну 2014 19:19

IRRITATING написа:Няма проблем Това с еднаквата шарка и модел е някаква мъдрост измислена от някой човек без грам мозък

Хубаво е да са от един производител, размер и модел . Щото съм свидетел как гуми на различни производители , но с "еднакъв" размер имат леки разминавания в диаметър , уж вс еднакво , но не е съвсем . А за еднаквата шарка - просто се "гарантира" еднакво сцепление в предния и задния мост , немаловажно условие особено в по-остър завой , получава се недозавиване или поднасяне на задницата, този ефект се усеща рязко при две зимни и две летни , така не се натоварва толкова и самия торсен при потегляне .

balkito
Автомобил: vw golf 3
Двигател: 1.8 1993

Мнениеот balkito » Чет 30 яну 2014 21:00

kelly winter ... супер гуми стабилни са няма закъсване

sisosiso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sisosiso » Чет 30 яну 2014 22:34

Kelly Winter същите гуми като на колегата , след последния сняг в Русе мога спокойно да кажа че гумата спрямо парите си е страхотна . Драпа много сериозно и има добра странична опора , за разлика от предишните ми 'Клебер' (също добри на сняг)не се кривят на завоите .

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Чет 30 яну 2014 23:11

Не знам колко струват като пари тия Келли, щото са ми служебни, но за втора зима ги търкалям и не са лоши
На същата кола ,само че като нова бях с Дънлоп 3д и втората зима нямаше грайфер. Сега гледам тия са си още меки , държат се. Само да поясня, че са полско производство и надписите по тях са същите като на Дебицата

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пет 31 яну 2014 9:38

Вчера всички улици бяха стъклко , спрях на един баир защито някъв беше с летни гуми и аз почнах да въртя гуми ,като погледнах те го загладили като порцелан ,и някакси успя да ме изкара от там което пак е добре све пак е само лед

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 31 яну 2014 11:45

Zdravko Zankov написа:BF Goodrich,ДОТ 27/13.
Доволен и при тръгване и спиране.Говорим за утъпкан сняг киша и пресен сняг.На заледено кръстовище от втора скорост,и с по-малка газ изтеглят бааавно колата.
Екстремният тест от вчера беше в Берковица-От заведението на "Овцата" по стръмната улица към Горското-Излезна деа,на втора почти от нулева скорост в ниското.
:smile

:beat_butt2. Се не обаждаш, не че щех да ти обърнем внимание че бех на работа ама....
Днеска тествах континентала там, тръгна от място из баира без никакви грижи, спиране от 70 до 0 на спящите милиционери пред болницата почти като на асфалт, нямам абс на колата, очарован съм, нещо че всеки уж си хвали неговото за да не си признае че се е прецакал

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пет 31 яну 2014 13:39

Добра идея ли е да си купа 2 чисто нови предни и 2 втора употреба задни гуми зимни или по-добре направо 4 чисто нови зимни .... ама кажете честно мислите ли ,че е чак толко необходимо и задните да са чисто нови ? Също така сега вече съм много объркан какви гуми да си купя ... колата е Сеат Леон и е бензинова и лека и сега ще я карам за първа зима ... на Ксантията съм с Корморан ама може би защото е дизел и по-тежка та направо се изумих колко дърпа и как спира и тръгва при положение ,че е без АБС !

Объркан съм най-вече защото никой не пише каква му е колата и бензин или дизел при което определено има разлика в полза на дизела ! И също така немога да направа сравнение какво точно ми требва !

Потребителски аватар
pepo_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo_1986 » Пет 31 яну 2014 14:58

всеки ще ти каже различно,по принцип не е нужно и 4-те гуми да са нови,може задните да са втора употреба.Ное хубаво и те да са зимни.Аз съм с зимни отпред и летни отзад и ми заминава задницата.гумите ми са мишелин алпин а4 дот 4713 205/55/16 91Т монтирани на голф 4 дизел.гледаи като купуваш да не са със стар дот

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”