Зимни гуми - кой с какви - оценка
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Колеги , дилемата ми е между Dunlop Winter Sport 3D , Continental TS850 и Vredestein Snowtrack 3 . Колата ще се кара предимно по магистралата и в София. Моля помогнете и ми дайте съвет. Размера е 195/65/15.
Aleksiev777 написа:Колеги , дилемата ми е между Dunlop Winter Sport 3D , Continental TS850 и Vredestein Snowtrack 3 . Колата ще се кара предимно по магистралата и в София. Моля помогнете и ми дайте съвет. Размера е 195/65/15.
Continental TS850
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Всеки си избира според стила на шофиране, бих взел Vredestein-на.
-
Ами не съм състезател и почти винаги пътувам с други хора в колата така че не ми трябва да се силя и т.н.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Първи избор - Конти ТС850
Втори избор - Goodyear UG8

Втори избор - Goodyear UG8

-
Четох много противоречиви мнения за УГ8 за жалост и сякаш се дърпам от тях.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Ако ще купуваш 4 бр., може да си вземеш 2+2 еднакъв размер от Conti TS850 (за мокро и малък сняг) и Vredestein Snowtrack 3 (за по-дълбок сняг) и да си ги връткаш според обстановката. Аз бях така зимата и съм доволен от комбинацията.
-
Мерси за съвета , колега. А бях чел че Контито са шумни - вярно ли е ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
А къде е този по-дълбок снягgeorgebonev написа:Ако ще купуваш 4 бр., може да си вземеш 2+2 еднакъв размер от Conti TS850 (за мокро и малък сняг) и Vredestein Snowtrack 3 (за по-дълбок сняг) и да си ги връткаш според обстановката. Аз бях така зимата и съм доволен от комбинацията.
Aleksiev777 написа: предимно по магистралата и в София

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Миро, прочетох, че колегата ще кара по магистралата и в София, но може да му се наложи и да "нагази" в по-дълбоки преспи някъде из страната, затова така отговорих.
Със Сноутрак-а газих повече от 30 см сняг и дърпаха доста добре, както и спираха също така повече от прилично.
Моите зимни им беше за първа година и си бяха шумни, поносимо, но нямам база за сравнение с други колко са повече- или по-малко шумни. Според мен, зимата, шума от гумите е най-малкото, което за мен има значение.

Със Сноутрак-а газих повече от 30 см сняг и дърпаха доста добре, както и спираха също така повече от прилично.
Моите зимни им беше за първа година и си бяха шумни, поносимо, но нямам база за сравнение с други колко са повече- или по-малко шумни. Според мен, зимата, шума от гумите е най-малкото, което за мен има значение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако разсъждаваме така - да сложи в багажника и две(а защо не и четири) гуми с шипове, че може да му се наложи някой ден ...
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Ако ще се купуват 4 зимни гуми няма никаква логика те да бъдат от различни производители.
1) имат малко или много различно сцепление и характеристики
2) ако се спука една от гумите, чифтът отива отзад, а ако са 4 еднакви - само спуканата
3) при 4 еднакви лесно може да се разменят гумите и да се позват най-малко износените върху задвижващия мост
Иначе към колегата, аз също се двоумях между Конти и Гудиър и в крайна сметка избрах Конти ТС850.
Ако изчакаш, може да се появи и на нашия пазар Гудиър УГ9
Иначе Конти-то не е никак скъпо, сравнено с по-нисък клас гуми в този размер 195/65/15.
1) имат малко или много различно сцепление и характеристики
2) ако се спука една от гумите, чифтът отива отзад, а ако са 4 еднакви - само спуканата
3) при 4 еднакви лесно може да се разменят гумите и да се позват най-малко износените върху задвижващия мост
Иначе към колегата, аз също се двоумях между Конти и Гудиър и в крайна сметка избрах Конти ТС850.
Ако изчакаш, може да се появи и на нашия пазар Гудиър УГ9

Иначе Конти-то не е никак скъпо, сравнено с по-нисък клас гуми в този размер 195/65/15.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Аз съм много доволен от GoodYear UG8. Никакви грижи нито на мокро, нито в дълбок сняг, на лед също доколкото може са прилични. Сега са изкарали UG 9 ... ако са още по - добри ... супер.
-
Мерси много. Ще изчакам новия УГ и новия Snowtrack 5. Също така има и нов Алпин А5.
-
А някой да е карал с NOKIAN WR D3 ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”