Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 13 окт 2014 16:35

Не е коректно да изкараш част от поста ми, а основната да я подминеш с мълчание:

kiril_bulgaria написа:Въпреки, че всеки един, на средно ниво читател на тези тестове, гледа къде и какви точки са присъдени за различно поведение на гумата - сняг, лед, износване, дъжд, киша... и по този критерии си избира гума, която му е необходима за неговият регион.

Различни методики на оценяване, недей гледа крайният резултат като африканец, а виж броят точки или %, които се дават са различното поведение на гумата при различни условия. Сборът им при една методика на оценяване се получава един резултат, а при друга методика на оценяване се получава друг резултат, в зависимост на какво са акцентирали тестовият екип. Но стойностите са близки, има някакво разместване в класирането, но хубавото си е хубаво.

Искаш да ми кажеш, че една зимна гума NEXEN WG-SNOW е по-добра GoodYear Ultra grip или Continental WinterContact 830P ?

Моят избор беше Nokian WR А3.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 13 окт 2014 17:46

chef_ss написа:аз вярвам само на това което аз съм видял и преживял, и оценките на хора с които контактувам "очи в очи".
Според мен най-разумният избор цена-качество за зимна гума е Nokian WR D3.

Ти хубаво вярваш, ама кой как е преживял и интерпретирал нещата е доста субективно. Ако си преживял конкретна ситуация с гума и я определиш за добра, то как би могъл да знаеш друг модел гума дали и как би се справил в същата ситуация. Щото ако питаш някой с нова Дебица или Корморан неговото мнение за тях е, че са много хубави, но това съвсем не е така пък според мен например.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 13 окт 2014 17:50

Ами пак не си прав.
Ти ако си член/читател/ползвател на само една печатна/електронна медия коя гума би избрал? Към по-горе показаните резултати мога да добавя тези от ADAC, от една английска автоорганизация и тестовете на руснаците.

Как би обяснил различното класиране за поведение на гумите при мокро (Nässe) например? За ACE и Automotor-Sport най-добър е Continental, а AUTO Zeitung поставя на първо място Goodyear. За ACE Nоkian e еднакво добра с Goodyear, но при Automotor-Sport и AUTO Zeitung Nоkian е много по-зле.

Как един афроамериканец като гледа
къде и какви точки са присъдени за различно поведение на гумата - сняг, лед, износване, дъжд, киша... и по този критерии си избира гума
може да си избере гума при представените резултати от трите организации?

Исках без да се заяждам и с помощта на различните резултати от различните тестващи да покажа, че
тестовете на реномирани автомобилни списания не са вярни

Не са вярни и резултатите на ADAC.
Всичко е измама и реклама.

От целия ти предишен пост само
Това не е България.
е вярно. Те са много по-напред в тези неща. В България ще се появят прекопирани след няколко години.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 13 окт 2014 17:54

chef_ss написа:
Как би обяснил различното класиране за поведение на гумите при мокро (Nässe) например? За ACE и Automotor-Sport най-добър е Continental, а AUTO Zeitung поставя на първо място Goodyear. За ACE Nоkian e еднакво добра с Goodyear, но при Automotor-Sport и AUTO Zeitung Nоkian е много по-зле.

Различна методика на тестване?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 окт 2014 20:38

Аз по-бих вярвал на човек карал с конкретните гуми от колкото на някакви купени тестове :exclaim
Тук почти всички видове зимни гуми са ги търкаляли колегите и мисля,че тяхното мнение би ме насочило по-точно към някой модел гума.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 13 окт 2014 20:46

Мдаа,но нали знаеш,че българина е тарикат и никой не си признава,че си е купил нещо лошо!Малко са хората,които ще дадат обективно мнение!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 13 окт 2014 20:54

И това е вярно като се замисля.Всеки си хвали своето :smile

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 14 окт 2014 15:16

k_garchev написа:Мдаа,но нали знаеш,че българина е тарикат и никой не си признава,че си е купил нещо лошо!Малко са хората,които ще дадат обективно мнение!

Признаваме си, Дебица Фриго и Корморам са боклуци, аз се наиграх веднъж и не мисля да повтарям :mhihi
Много зависи и на каква кола се слагат и какво задкормилно устройство я управлява :smile

Потребителски аватар
birdman 07
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот birdman 07 » Вто 14 окт 2014 22:32

Е, аз съм карал с Дебицата 195/65/15 и на сняг не съм имал никакви оплаквания ! На мокро са по-зле, но при нормално шофиране няма никакъв проблем .

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 16 окт 2014 13:15

Колеги днес ходих да гледам една Дебица, всичко ок, само че пише Made in Turkey
защо така, нали уж в Полша се правеха?

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 16 окт 2014 14:24

forski написа:
k_garchev написа:Мдаа,но нали знаеш,че българина е тарикат и никой не си признава,че си е купил нещо лошо!Малко са хората,които ще дадат обективно мнение!

Признаваме си, Дебица Фриго и Корморам са боклуци, аз се наиграх веднъж и не мисля да повтарям :mhihi
Много зависи и на каква кола се слагат и какво задкормилно устройство я управлява :smile

E ........... на едната кола имам точно гореописаните боклуци летните са корморан, очаквах много по-малко от тях, предни гуми са, що копки са издънили те си знаят - няма изкривен борд, няма бузи.Пластмасови са обаче но вече 50-60к. ги търкалям.И да да уточня карал съм ги и със 170 нямат мърдане.
Дебица Фриго 2 пък е на прибл. 50к, и съм супер доволен, кал,сняг мокро нямат грижа и са в пъти по-гуми от Клебер крисалп ейч пи 2.Това го казвам от личен опит, а не от прочетено по форумите.Не са върха на качеството, ама те и парите им са такива.И да уточня и двата вида ( и Клебер-а HP2) са купувани чисто нови.
Ако залагам на бюджетна гума отново ще е лятна Корморан, а зимната ще е Фриго 2.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 16 окт 2014 15:22

Преди 2 зими си купих Ласса с новата шарка с идея да ги карам отпред. Първата година беше ок, нямах проблеми. Но тая зима в големия сняг ме предадоха. В същото време имах отзад Дебица Фриго с ромбоидната шарка, взети от колега. Преместих ги предни и нямах никакви грижи.Новата шарка на Ласса-та няма нищо общо с предишната, която карах на Лада 2107 отзад.
Дебицата за парите си за мен е съвсем удачна гума. Между другото, вчера гледах в Кауфланд Дебица, полска, с ДОТ 3614 за май 75 лв - 185/60/14.

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Чет 16 окт 2014 16:17

Честно казано и на мен са ми странни някои резултати от споменатите тестове. Или по-точно резултатите на Vredestein Snow Track 3 - дават ги добри гуми, а аз останах доста разочарован от тях. Четири чисто нови в размер 185/65/14 на Джета II и не можех да издрапам по Пушкин нагоре в утъпкан сняг. Карах ги четири сезона и нямаше момент, в който да не съжалявам за покупката им. Минах на Continental TS 850 и разликата беше осезаема в полза на Конти-то. Но като фаворит за зимна гума си ми остава Gislaved Nord Frost 3. Жалко, че спряха да ги внасят/произвеждат, а вместо тях вкарват Euro Frost 3/5, които междувпрочем също не струват (два сезона ги карах). Сега имат в производство Nord Frost 5, но отново няма кой да го внесе ...
Тази година взех да пробвам Michelin Alpin A4 в размер 195/65/15 за колата от подписа ми, да видим как ще се представят.

Edit: Правопис :banghead

Edit2: Всъщност вече и Nord Frost 5 са го спряли от производство и на негово място са пуснали Nord Frost 100. Но се съмнявам и него някой да го внесе :icon_sad

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 16 окт 2014 16:30

Аз 2 зими карах служедното Кади със Snow track 3 и бях много доволен от тях, драпат си, катерят се, няма боксуване няма закъсване ... :smile
Виждаш ли кво става, едно с едно мнение няма, това ако някой тръгне да си избира гуми на база писанията из форумите, ще ги избира цял живот :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”