Как карате на магистрала
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Re: Как карате на магистрала
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен!
Аз забелязвам, че не мога да карам на темпомат(или постоянна скорост) в средната лента със разрешената 130 км/ч. Непрекъснато ми се налага да изпреварвам някой. Понякога се лепвам в крайна лява на темпомат със 130 и си карам така в продължение на километри, нито ме настига някой, нито се натиска да ме изпреварва. То по първокласните и второкласните дето е 90, карат по-бързо.
ето един цитат от статия:
Експертите подчертават, че увеличението на скоростта няма да увеличи катастрофите по тези трасета. След задълбочени изследвания специалистите установили, че шофьорите, които карат с много по-ниска скорост от действителната безопасна, имат по-голям риск да претърпят инцидент.
http://dnes.dir.bg/news/avtomobili-skor ... 96277?nt=4
важи и за магистрала и за другите пътища още по-силно
Експертите подчертават, че увеличението на скоростта няма да увеличи катастрофите по тези трасета. След задълбочени изследвания специалистите установили, че шофьорите, които карат с много по-ниска скорост от действителната безопасна, имат по-голям риск да претърпят инцидент.
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
pakumba написа:ето един цитат от статия:
За съжаление докато не се въведе и някаква разумна минимална скорост за движение по тези участъци винаги ще ги има господата с икономиите дето вместо с 90 ще карат с 60 за да спестят по 400 гр бензин на 100 км и ще се бият в гърдите че са много примерни и са в рамките на закона....
Аз за мен съм се убедил че 50% от натоварването в задръстванията в София се дължи на смотани шофьори, не толкова на големия трафик - някой се гримира на светофара, друг си рови в носа или в *** вместо да следи кога светва зелено, а като светне зелено вместо да се изтегли по-бързо за да се изтеглят повече колеги те тръгват лекичко на първа послед лекично на втора сакън да не изхарчи някой грам повече.
Затова в София специално докато има възможност ще се предреждам на всеки светофар и ще заобикалям колоната като има възможност

Последна промяна от MK4 на Пет 16 сеп 2011 8:24, променено общо 1 път.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
MK4 написа:pakumba написа:ето един цитат от статия:
За съжаление докато не се въведе и някаква разумна минимална скорост за движение по тези участъци винаги ще ги има господата с икономиите дето вместо с 90 ще карат с 60 за да спестят по 400 гр бензин на 100 км и ще се бият в гърдите че са много примерни и са в рамките на закона....
ееее аз това откога съм го казал..... не аз съм заплахата ако карам бързо, а тоя дето се влачи и прави колони, принуждавайки другите да правят рискови изпреварвания...
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Е, то хубаво и аз се нервирам на смотаните и бавни шофери, ама то не може всички да са като Шумахер. Бъдете малко по толерантни колеги! 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Ludia написа:а тоя дето се влачи и прави колони, принуждавайки другите да правят рискови изпреварвания...
Абе не знам как някой може да ме принуди да правя рисково изпреварване ако по принцип не правя такива... Това си зависи от другата "бърза" задкормилна щанга

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
вчера ходих до софия и обратно. За магистрала тракия става въпрос от ст.загора до софия. И точно заради тази тема се загледах. Карал съм с постоянни 110км/ч, заковани през целия път. Нормален трафик.
От Стара Загора до София изпреварих точно 4 коли:
1- една учебна
2- един огризан и претоварен форд мондео
3- един голф3, като бая се оглеждах дали не е форумен, но нямаше стикер, щото нали болшинството форумни фв се движат с такива скорости
4- непомня каква
също така изпреварих и 2 буса- два дърти транзита
камион или автобус не ме е изпреварвал, всички такива съм ги застигал. Като ги изключа тях и гореизброените няколко коли и бусове, всичко останало ме е изпреварило. Скоростта им масово варираше в диапазона 130-160км/ч, като сравнително рядко се случваше да мине кола около и над 200 ("измерено" на око разбира се)
С тая скорост то не беше да ми се доспи на няколко пъти доста сериозно, отегчих се до смърт, абсолютен ужас. Да не говорим че не гледам толкова пътя напред, колкото назад, което е доста изнервящо. Карах един метанов звяр, дето трябваше да му стигне газта до софия. Обикновено на магистрала карам от 180 нагоре и не с тази кола, стига да не е претоварена магистралата разбира се. Та със 110 слязох от колата многократно по-изморен, отколкото ако си карах нормално. Да караш с 90 и да се пречиш на тировете, и да се чудят хората как да те изпреварват, щото един тир не е като лека кола... не ми звучи много разумно, за толерантно пък да не говорим.
питам къде е тази форумна маса, дето кара с 70-90 по магистралата. Или на магистрала им се случва да карат веднъж в годината(или по-нарядко), или си пишем глупости и се правим на много примерни.
Явно тия дето карат с 90 са като извънземните, всеки говори за тях, но никой не ги е виждал.
Повече няма какво да добавя по темата.
От Стара Загора до София изпреварих точно 4 коли:
1- една учебна
2- един огризан и претоварен форд мондео
3- един голф3, като бая се оглеждах дали не е форумен, но нямаше стикер, щото нали болшинството форумни фв се движат с такива скорости
4- непомня каква
също така изпреварих и 2 буса- два дърти транзита
камион или автобус не ме е изпреварвал, всички такива съм ги застигал. Като ги изключа тях и гореизброените няколко коли и бусове, всичко останало ме е изпреварило. Скоростта им масово варираше в диапазона 130-160км/ч, като сравнително рядко се случваше да мине кола около и над 200 ("измерено" на око разбира се)
С тая скорост то не беше да ми се доспи на няколко пъти доста сериозно, отегчих се до смърт, абсолютен ужас. Да не говорим че не гледам толкова пътя напред, колкото назад, което е доста изнервящо. Карах един метанов звяр, дето трябваше да му стигне газта до софия. Обикновено на магистрала карам от 180 нагоре и не с тази кола, стига да не е претоварена магистралата разбира се. Та със 110 слязох от колата многократно по-изморен, отколкото ако си карах нормално. Да караш с 90 и да се пречиш на тировете, и да се чудят хората как да те изпреварват, щото един тир не е като лека кола... не ми звучи много разумно, за толерантно пък да не говорим.
питам къде е тази форумна маса, дето кара с 70-90 по магистралата. Или на магистрала им се случва да карат веднъж в годината(или по-нарядко), или си пишем глупости и се правим на много примерни.
Явно тия дето карат с 90 са като извънземните, всеки говори за тях, но никой не ги е виждал.
Повече няма какво да добавя по темата.
- nokiangage
- Контакти:
pe6kata написа:Явно тия дето карат с 90 са като извънземните, всеки говори за тях, но никой не ги е виждал.
Ей го първия да се покаже от мистичната мъгла - АЗ

А това колега, че със 110 км/ч било символичната смърт на лирическия герой и трансформацията му в маргинален образ по свръхбързите ни отсечки...

ПС. За 70 км/ч май не е споменал никой, нека не изпадаме в крайности

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
и идея ли ти е колко псувни отнасяш.
при тоя трафик на камиони, замислял ли си се как един тир те изпреварва. Особено като те застигне на някой баир. А замислял ли си се колко време продъжава изпреварването при тия камиони, щото карат със 100км/ч, а ти си с 90.
И за определен момент магистралата остава блокирана, щото някой си му кефнало да...
даже съм сигурен че по надолнища се засилваш и пускаш по инерция, изпреварваш ги и после пак трябва да се чудят как да те минат, да уцелят удобен момент да няма никой зад тях...
Това че си абсолютна пречка на пътя в случая, въобще не те ебе, нали, к'во ти пука, важното е да върви икономийката... В крайна сметка закона го позволява.
Със 110 пак не се вписвах в движението. Имаше моменти в които ме застигаха едновременно коли, каращи с висока, но различна скорост и съм минавал в аварийната лента, щото знам че не е приятно да намаляш от примерно 160+ до 110.
На това му се казва толерантност и малко сякаш ви убягва значението на тази дума, както и да е...
Кой както иска, така да си кара, но ако се мисли малко от малко, ще е къде-къде по-безопасно и по-малко изнервящо по пътищата.
при тоя трафик на камиони, замислял ли си се как един тир те изпреварва. Особено като те застигне на някой баир. А замислял ли си се колко време продъжава изпреварването при тия камиони, щото карат със 100км/ч, а ти си с 90.
И за определен момент магистралата остава блокирана, щото някой си му кефнало да...
даже съм сигурен че по надолнища се засилваш и пускаш по инерция, изпреварваш ги и после пак трябва да се чудят как да те минат, да уцелят удобен момент да няма никой зад тях...
Това че си абсолютна пречка на пътя в случая, въобще не те ебе, нали, к'во ти пука, важното е да върви икономийката... В крайна сметка закона го позволява.
Със 110 пак не се вписвах в движението. Имаше моменти в които ме застигаха едновременно коли, каращи с висока, но различна скорост и съм минавал в аварийната лента, щото знам че не е приятно да намаляш от примерно 160+ до 110.
На това му се казва толерантност и малко сякаш ви убягва значението на тази дума, както и да е...
Кой както иска, така да си кара, но ако се мисли малко от малко, ще е къде-къде по-безопасно и по-малко изнервящо по пътищата.
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Кара по магистралата с 90 км/ч и като стане по-лоша настилката сваля на 70 км/ч
Pe6ka не се хаби, безнадежден случай е човека, винаги ще ги има такива дето си мислят че като спазват закона са светци.
И мене ме вбесяват хора които не мислят зад волана но това е реалността.

Pe6ka не се хаби, безнадежден случай е човека, винаги ще ги има такива дето си мислят че като спазват закона са светци.
И мене ме вбесяват хора които не мислят зад волана но това е реалността.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Е затова трябва да има камери и на магистралите, през 2 км. Настроени на 140 и яки глоби, растящи в геометрична прогресия. Та да видя кой ще ми кара със 180...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Не всички караме бързи коли които на 180(и нагоре) вътре държат 65 децибела
Мразя да ми шуми и карам със 100 и никой тир или автобус не ме е изпреварвал, проблем

- nokiangage
- Контакти:
pe6kata написа:и идея ли ти е колко псувни отнасяш.
Ама грам не ме "ебе" колко псувни съм отнасял - има си 112, който прецени, че има предпоставка за нарушение от моя страна да звъни и да обяснява

Говориш за толерантност но пак става дума само за вашата "бърза гледна точка", а спрямо другата страна има ли такава?
MK4 написа:, безнадежден случай е човека, винаги ще ги има такива дето си мислят че като спазват закона са светци.
Колега, аз не те квалифицирам по какъвто и да е начин, не виждам какво ти дава правото ти да го правиш...

И аз мога да спомена някоя друга дума за правописа ти и да споделя мнение, но културата не ми позволява, айде жив и здрав със Сеатчето с 200

muns61 написа:Е затова трябва да има камери и на магистралите, през 2 км. Настроени на 140 и яки глоби, растящи в геометрична прогресия. Та да видя кой ще ми кара със 180...

Последна промяна от nokiangage на Пет 16 сеп 2011 10:20, променено общо 1 път.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Нормална скорост за движение по магистрала е 130-150.Хем си около ограничението,хем и бързо минава времето и разстоянието.
Няма смисъл от лукуми,но не мога да разбера колегите които определено послъгват за скоростта си на магистрала защо го правят?Както казах тук има достойно за политик лицемерие
То градско превишаваш и караш 70-80 и повече на определени места,пълк на магистрала си с 90-100
.
При движение със скорост 100км/ч първото нещо което излиза от строя е кракът ти(ако нямаш темпомат)
Следват нервите,защото да караш 200км със 100км/ч е мазохизъм и нищо друго!
После идва умората от монотонното влачене с тая скорост,тировете те минават,автобусите и те,постоянно гледаш в огледалата и общо взето като минеш едни 400км,се чувстваш като труп..недай си боже да е и жега и без клима
.
Казвам това понеже поне 2 пъти в месеца пътувам Монтана-Стара Загора и съм си направил сметката и преценката поне за мен.
Не си заслужава за 2л гориво(газ) на 100км,или едни 10 лева повече човек да се преуморява...
Последния път-на 09.09,когато се прибирах,си поддържах 130-140 и като резултат като слязох в Монтана се чувствах все едно не съм карал.
Всеки си прави сам изводите и взема решения как да кара.Това е разумна скорост и няма нищо лошо в нея
Няма смисъл от лукуми,но не мога да разбера колегите които определено послъгват за скоростта си на магистрала защо го правят?Както казах тук има достойно за политик лицемерие

То градско превишаваш и караш 70-80 и повече на определени места,пълк на магистрала си с 90-100

При движение със скорост 100км/ч първото нещо което излиза от строя е кракът ти(ако нямаш темпомат)

Следват нервите,защото да караш 200км със 100км/ч е мазохизъм и нищо друго!
После идва умората от монотонното влачене с тая скорост,тировете те минават,автобусите и те,постоянно гледаш в огледалата и общо взето като минеш едни 400км,се чувстваш като труп..недай си боже да е и жега и без клима

Казвам това понеже поне 2 пъти в месеца пътувам Монтана-Стара Загора и съм си направил сметката и преценката поне за мен.
Не си заслужава за 2л гориво(газ) на 100км,или едни 10 лева повече човек да се преуморява...
Последния път-на 09.09,когато се прибирах,си поддържах 130-140 и като резултат като слязох в Монтана се чувствах все едно не съм карал.
Всеки си прави сам изводите и взема решения как да кара.Това е разумна скорост и няма нищо лошо в нея

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”