Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот Luciano » Сря 14 сеп 2011 0:31

Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен!

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 14 сеп 2011 15:13

Аз забелязвам, че не мога да карам на темпомат(или постоянна скорост) в средната лента със разрешената 130 км/ч. Непрекъснато ми се налага да изпреварвам някой. Понякога се лепвам в крайна лява на темпомат със 130 и си карам така в продължение на километри, нито ме настига някой, нито се натиска да ме изпреварва. То по първокласните и второкласните дето е 90, карат по-бързо.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 16 сеп 2011 7:40

ето един цитат от статия:
Експертите подчертават, че увеличението на скоростта няма да увеличи катастрофите по тези трасета. След задълбочени изследвания специалистите установили, че шофьорите, които карат с много по-ниска скорост от действителната безопасна, имат по-голям риск да претърпят инцидент.

http://dnes.dir.bg/news/avtomobili-skor ... 96277?nt=4

важи и за магистрала и за другите пътища още по-силно

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 16 сеп 2011 8:20

pakumba написа:ето един цитат от статия:
Експертите подчертават, че увеличението на скоростта няма да увеличи катастрофите по тези трасета. След задълбочени изследвания специалистите установили, че шофьорите, които карат с много по-ниска скорост от действителната безопасна, имат по-голям риск да претърпят инцидент.

За съжаление докато не се въведе и някаква разумна минимална скорост за движение по тези участъци винаги ще ги има господата с икономиите дето вместо с 90 ще карат с 60 за да спестят по 400 гр бензин на 100 км и ще се бият в гърдите че са много примерни и са в рамките на закона....

Аз за мен съм се убедил че 50% от натоварването в задръстванията в София се дължи на смотани шофьори, не толкова на големия трафик - някой се гримира на светофара, друг си рови в носа или в *** вместо да следи кога светва зелено, а като светне зелено вместо да се изтегли по-бързо за да се изтеглят повече колеги те тръгват лекичко на първа послед лекично на втора сакън да не изхарчи някой грам повече.

Затова в София специално докато има възможност ще се предреждам на всеки светофар и ще заобикалям колоната като има възможност :evil:

Последна промяна от MK4 на Пет 16 сеп 2011 8:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 16 сеп 2011 8:23

MK4 написа:
pakumba написа:ето един цитат от статия:

За съжаление докато не се въведе и някаква разумна минимална скорост за движение по тези участъци винаги ще ги има господата с икономиите дето вместо с 90 ще карат с 60 за да спестят по 400 гр бензин на 100 км и ще се бият в гърдите че са много примерни и са в рамките на закона....

ееее аз това откога съм го казал..... не аз съм заплахата ако карам бързо, а тоя дето се влачи и прави колони, принуждавайки другите да правят рискови изпреварвания...

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пет 16 сеп 2011 8:56

Е, то хубаво и аз се нервирам на смотаните и бавни шофери, ама то не може всички да са като Шумахер. Бъдете малко по толерантни колеги! :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 16 сеп 2011 9:04

Ludia написа:а тоя дето се влачи и прави колони, принуждавайки другите да правят рискови изпреварвания...

Абе не знам как някой може да ме принуди да правя рисково изпреварване ако по принцип не правя такива... Това си зависи от другата "бърза" задкормилна щанга :idea: дали ще бъде рискова или не. Така, че не е само еднопосочна вината, която се опитвате да вмените...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 16 сеп 2011 9:09

вчера ходих до софия и обратно. За магистрала тракия става въпрос от ст.загора до софия. И точно заради тази тема се загледах. Карал съм с постоянни 110км/ч, заковани през целия път. Нормален трафик.

От Стара Загора до София изпреварих точно 4 коли:
1- една учебна
2- един огризан и претоварен форд мондео
3- един голф3, като бая се оглеждах дали не е форумен, но нямаше стикер, щото нали болшинството форумни фв се движат с такива скорости
4- непомня каква

също така изпреварих и 2 буса- два дърти транзита

камион или автобус не ме е изпреварвал, всички такива съм ги застигал. Като ги изключа тях и гореизброените няколко коли и бусове, всичко останало ме е изпреварило. Скоростта им масово варираше в диапазона 130-160км/ч, като сравнително рядко се случваше да мине кола около и над 200 ("измерено" на око разбира се)

С тая скорост то не беше да ми се доспи на няколко пъти доста сериозно, отегчих се до смърт, абсолютен ужас. Да не говорим че не гледам толкова пътя напред, колкото назад, което е доста изнервящо. Карах един метанов звяр, дето трябваше да му стигне газта до софия. Обикновено на магистрала карам от 180 нагоре и не с тази кола, стига да не е претоварена магистралата разбира се. Та със 110 слязох от колата многократно по-изморен, отколкото ако си карах нормално. Да караш с 90 и да се пречиш на тировете, и да се чудят хората как да те изпреварват, щото един тир не е като лека кола... не ми звучи много разумно, за толерантно пък да не говорим.

питам къде е тази форумна маса, дето кара с 70-90 по магистралата. Или на магистрала им се случва да карат веднъж в годината(или по-нарядко), или си пишем глупости и се правим на много примерни.

Явно тия дето карат с 90 са като извънземните, всеки говори за тях, но никой не ги е виждал.

Повече няма какво да добавя по темата.

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 16 сеп 2011 9:25

pe6kata написа:Явно тия дето карат с 90 са като извънземните, всеки говори за тях, но никой не ги е виждал.

Ей го първия да се покаже от мистичната мъгла - АЗ :mrgreen: с 90 км/ч макс си поддрържам почти винаги и по магистрала и по първокласен път(имам и извадки от навигацията като доказателство, вече когато самото качество на пътя не позволява съответно намалявам скоростта) - просто там ми е комфортната зона а и не ме кефи като почват да реват моното/педалите/пластмасите като карам след 2500/3000 оборота!
А това колега, че със 110 км/ч било символичната смърт на лирическия герой и трансформацията му в маргинален образ по свръхбързите ни отсечки... :roll:

ПС. За 70 км/ч май не е споменал никой, нека не изпадаме в крайности :beer Живот и здраве за някой друг събор ще ме подминете :да: и ще може да споделите с познати, че сте видяли човек каращ с 90, смятай :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 16 сеп 2011 9:46

и идея ли ти е колко псувни отнасяш.
при тоя трафик на камиони, замислял ли си се как един тир те изпреварва. Особено като те застигне на някой баир. А замислял ли си се колко време продъжава изпреварването при тия камиони, щото карат със 100км/ч, а ти си с 90.
И за определен момент магистралата остава блокирана, щото някой си му кефнало да...

даже съм сигурен че по надолнища се засилваш и пускаш по инерция, изпреварваш ги и после пак трябва да се чудят как да те минат, да уцелят удобен момент да няма никой зад тях...

Това че си абсолютна пречка на пътя в случая, въобще не те ебе, нали, к'во ти пука, важното е да върви икономийката... В крайна сметка закона го позволява.

Със 110 пак не се вписвах в движението. Имаше моменти в които ме застигаха едновременно коли, каращи с висока, но различна скорост и съм минавал в аварийната лента, щото знам че не е приятно да намаляш от примерно 160+ до 110.
На това му се казва толерантност и малко сякаш ви убягва значението на тази дума, както и да е...
Кой както иска, така да си кара, но ако се мисли малко от малко, ще е къде-къде по-безопасно и по-малко изнервящо по пътищата.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 16 сеп 2011 10:00

Кара по магистралата с 90 км/ч и като стане по-лоша настилката сваля на 70 км/ч maikomila

Pe6ka не се хаби, безнадежден случай е човека, винаги ще ги има такива дето си мислят че като спазват закона са светци.
И мене ме вбесяват хора които не мислят зад волана но това е реалността. :|

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 16 сеп 2011 10:01

Е затова трябва да има камери и на магистралите, през 2 км. Настроени на 140 и яки глоби, растящи в геометрична прогресия. Та да видя кой ще ми кара със 180...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 16 сеп 2011 10:05

Не всички караме бързи коли които на 180(и нагоре) вътре държат 65 децибела :не: Мразя да ми шуми и карам със 100 и никой тир или автобус не ме е изпреварвал, проблем :?: :shock

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 16 сеп 2011 10:15

pe6kata написа:и идея ли ти е колко псувни отнасяш.
при тоя трафик на камиони, замислял ли си се как един тир те изпреварва. Особено като те застигне на някой баир. А замислял ли си се колко време продъжава изпреварването при тия камиони, щото карат със 100км/ч, а ти си с 90.
И за определен момент магистралата остава блокирана, щото някой си му кефнало да...

даже съм сигурен че по надолнища се засилваш и пускаш по инерция, изпреварваш ги и после пак трябва да се чудят как да те минат, да уцелят удобен момент да няма никой зад тях...

Това че си абсолютна пречка на пътя в случая, въобще не те ебе, нали, к'во ти пука, важното е да върви икономийката... В крайна сметка закона го позволява.

Със 110 пак не се вписвах в движението. Имаше моменти в които ме застигаха едновременно коли, каращи с висока, но различна скорост и съм минавал в аварийната лента, щото знам че не е приятно да намаляш от примерно 160+ до 110.
На това му се казва толерантност и малко сякаш ви убягва значението на тази дума, както и да е...
Кой както иска, така да си кара, но ако се мисли малко от малко, ще е къде-къде по-безопасно и по-малко изнервящо по пътищата.

Ама грам не ме "ебе" колко псувни съм отнасял - има си 112, който прецени, че има предпоставка за нарушение от моя страна да звъни и да обяснява mhihi За инерцията по магистрала не бъди толкова сигурен, не е препоръчително при този трафик, за междуселски път по може, но на магистрала...Е значи к'во - с 90 не се вписвам, със 110 пак не ставало, ми с 160 или със 180 както давате примери ли??? :bishop
Говориш за толерантност но пак става дума само за вашата "бърза гледна точка", а спрямо другата страна има ли такава?

MK4 написа: maikomila , безнадежден случай е човека, винаги ще ги има такива дето си мислят че като спазват закона са светци.

Колега, аз не те квалифицирам по какъвто и да е начин, не виждам какво ти дава правото ти да го правиш... :idea: А пък и винаги ще има такива дето си мислят, че като не спазват закона са нещо повече...за съжаление! :talk:
И аз мога да спомена някоя друга дума за правописа ти и да споделя мнение, но културата не ми позволява, айде жив и здрав със Сеатчето с 200 :beer

muns61 написа:Е затова трябва да има камери и на магистралите, през 2 км. Настроени на 140 и яки глоби, растящи в геометрична прогресия. Та да видя кой ще ми кара със 180...

:да: това определено трябва да стане за да се попромени "Байганьовщината"

Последна промяна от nokiangage на Пет 16 сеп 2011 10:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 16 сеп 2011 10:18

Нормална скорост за движение по магистрала е 130-150.Хем си около ограничението,хем и бързо минава времето и разстоянието.
Няма смисъл от лукуми,но не мога да разбера колегите които определено послъгват за скоростта си на магистрала защо го правят?Както казах тук има достойно за политик лицемерие :lol:
То градско превишаваш и караш 70-80 и повече на определени места,пълк на магистрала си с 90-100 maikomila .
При движение със скорост 100км/ч първото нещо което излиза от строя е кракът ти(ако нямаш темпомат) mhihi
Следват нервите,защото да караш 200км със 100км/ч е мазохизъм и нищо друго!
После идва умората от монотонното влачене с тая скорост,тировете те минават,автобусите и те,постоянно гледаш в огледалата и общо взето като минеш едни 400км,се чувстваш като труп..недай си боже да е и жега и без клима scare .
Казвам това понеже поне 2 пъти в месеца пътувам Монтана-Стара Загора и съм си направил сметката и преценката поне за мен.
Не си заслужава за 2л гориво(газ) на 100км,или едни 10 лева повече човек да се преуморява...
Последния път-на 09.09,когато се прибирах,си поддържах 130-140 и като резултат като слязох в Монтана се чувствах все едно не съм карал.
Всеки си прави сам изводите и взема решения как да кара.Това е разумна скорост и няма нищо лошо в нея :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”