Всесезонни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Всесезонни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот Stivi » Нед 03 ное 2024 13:48

rld написа:Някой може ли да сподели впечатления от всесезонни клебер 205 55 16 през лятото?

Карам такива с този размер, никакви ядове лятото и на сухо и на мокро /за мен се справят перфектно с локвите по магистралата с "несъобразена" скорост/ , по нищо не се разбира, че не съм с летни, а с всесезонни, не съм пилот изпитател, но и не се влача по пътищата :wink Понеже докато писах има мнение след моето уточнявам, че колата на която ги карам е 1300 кг, за 2000 кг...може да не са добър избор лятото.

Последна промяна от Stivi на Нед 03 ное 2024 13:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 03 ное 2024 13:50

От личен опит ще подкрепя написаното от Vlad777. Зимата се държаха прилично, но при температури от над 20 градуса грайферът започва да се "гъне". Затова лятото с летни е по-добре. Предполагам, че при по-кротки и улегнали водачи всесезонните ще свършат работа.
Уточнявам, че ги карам на тежка кола - близо два тона.

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Пон 04 ное 2024 6:01

Да добавя още нещо по темата.На предния автомобил бях сложил 205/55/16 все сезонни.След втората година започнаха да се ронят по крайщата и четирите. Гумаджиите не можяха да дадат обяснение защо се е получило така.Според приятел съм влизал със висока скорост в завоите.Автомобила беше VW Touran ,а гумите висок клас. Става въпрос за GOODYEAR VECTOR 4SEASONS.

nikmar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikmar » Пон 04 ное 2024 10:42

При качествени гуми и висока скорост в завоите гумите само биха се износили в краищата. Иначе при лоша каучукова смес или прегрявани гуми може да се ронят... Ако случайно това ронене е на различни нива, тогава може и амортисьорите да не са в ред... :th_up

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Пон 04 ное 2024 11:43

Не знам какво беше но е факт. Карал съм със Vredestein, Hankook, Турско Pirelli такива проблеми не съм имал.Само Goodyear се ронеха.

nikmar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikmar » Вто 05 ное 2024 9:06

А ДОТ-ът какъв е бил? Да не е бил 7-8 годишен още при монтажа, че понякога и уж сериозните фирми пробутват стари гуми?

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Вто 05 ное 2024 17:42

Същия размер всесезонни Гудиар, при мой приятел, също на Туран... Да, сега се ронят, ама...са на близо 80 хиляди километра. Хич не са лоши, ще си взима последното поколение на същите.

ronnie72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ronnie72 » Вто 05 ное 2024 20:42

Мнение от rld » "Някой може ли да сподели впечатления от всесезонни клебер 205 55 16 през лятото? Или пък от друг модел. Макар че тези май единствено влизат в бюджета ми. Летните ми са за смяна и се чудя летни или всесезонни да взема"

Аз търкалям "Kleber Quadraxer 2" същият размер трета година и другата седмица ще ги сменя с "KQ 3". Добра и балансирана гума, много тиха. Никакви проблеми лятно време, тогава и навъртам повече километри по Черноморието. Общо около 12-13 х.к. на година.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 13 яну 2025 14:31

Малко отзиви от kleber quadraxer 3
за момента съм доволен улицата на която живея не се почиства от сняг съответно е утъпкана и заледена няма никакъв проблем с придвижването по нея из града при резки спирания на мокро досега не съм усетил някаква слабост в представянето

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Чет 20 фев 2025 0:09

И аз потвърждавам първите си зимни впечатления с Нексен-и. Справят се добре. На сняг са почти равни на румънския Нокиан. Спрямо стари Мишленки Алпин са по-добре. На лед превъзхождат зимните, но все пак са на 2-3 месеца. Ще пиша пак другата година ако сме живи.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 20 фев 2025 12:14

Моите всесезонки Hankook kinergy 4s(втора зима, карам ги само през зимата) в първия ден на снега леко ме разочароваха - за малко да взема един бордюр. На следващия ден - до Боровец и обратно - много доволен, въпреки че имаше 15 километра по недобре изчистен път (снегоринът беше аварирал по средата на пътя. Явно зависи и какъв е снега и колко е утъпкан. Намерението ми е да ги карам още две зими. На сухо и мокро са по-добри от чисто зимни гуми. Лятото не ми харесват спрямо летни - лигави са, заради това не ги и карам в топлото.

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Чет 20 фев 2025 16:04

w_smith написа:Моите всесезонки Hankook kinergy 4s(втора зима, карам ги само през зимата) .... Лятото не ми харесват спрямо летни - лигави са, заради това не ги и карам в топлото.

Колега, какво имаш предвид като лигави, че Hankook kinergy 4s са ми следващия таргет, след като се изчерпат сегашните ми VREDESTEIN QUATRAC 5. От тях съм напълно доволен и лете и зиме. След Коледа пътувах Троян - Варна в яка зима и рaзлично почистени пътища без проблем (4х4). Не ми харесва само, че са малко твърди, защото са XL, затова гледам Hankook, защото имат индекс Н в моя размер.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Чет 20 фев 2025 17:17

Преди около три години "обух" Голфа с летни Сайлун, то в Пловдив вече зима няма. До момента пробегът им е около 50 000 км и съм доволен. Не са шумни, износването им е незначително и се държат доста добре. По тази причина Спортсвана на дъщеря ми миналата есен се обзаведе с четири 4С гуми Сайлун ,но до момента едва ли имат пробег повече от 4000 км, ще следя и ще споделям.Доста съм резервиран към продукти made in China, но доста ги хвалеха, ще ги видим и споделяме.

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Вто 25 фев 2025 15:29

За другата ми кола- една Вектра взех всесезонки Лауфен преди месец. Унгарски гуми, марката е дъщерна на Ханкук. Засега съм доволен- в снега се държат добре, ще видим на лято как са..

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Чет 27 фев 2025 21:59

w_smith написа:Моите всесезонки Hankook kinergy 4s(втора зима, карам ги само през зимата) в първия ден на снега леко ме разочароваха - за малко да взема един бордюр. На следващия ден - до Боровец и обратно - много доволен, въпреки че имаше 15 километра по недобре изчистен път (снегоринът беше аварирал по средата на пътя. Явно зависи и какъв е снега и колко е утъпкан. Намерението ми е да ги карам още две зими. На сухо и мокро са по-добри от чисто зимни гуми. Лятото не ми харесват спрямо летни - лигави са, заради това не ги и карам в топлото.

Ако въобще има смисъл от всесезонната гума, това е, че слагаш и караш без демонтаж.
Би ли обяснил, колега, какъв е смисъла да караш зимата с всесезонни и лятото да ги сменяваш?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”