Моят опит с чистачките - как открих най - добрите
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: Какви чистачки използвате ?
Аз от гуарда не съм доволен, много им е твърда гумата и насича на връщане чистачката.Все пак зависи и от размера и стъклото.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Аутопрактик -Метро промо на по около 2,30 лв . 71 см ;66 см 43 см все на 1 цена. Ама имаше съветване с ъглошлайф на рамената на предния джам, че бяха широкички 11,5 мм участъка за закачане .
Миналата година по това време си купих за Мерца неква безименна,китайска по спешност за 7 кинта,безшарнирна и още си чисти безпроблемно,та май ще изкара и тая зима 

-
- Автомобил:
- Двигател:
на пасата на жена ми е с MUTLU турски,безшарнирни-чистят перфектно повече от 18месеца,но вече започват да се предават,но за цена от 14лв двете са перфектни.Аз на аудито карам с шампион,но и те са за смяна,чистят добре,но отначало докато има повече мръсотия малко замазват.
От Метро за 5лв. бройката,отлично си бачкат вече година и нещо,не замазмат 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
D1D00 написа:Аз съм доволен от шарнирните чистачки на "Valeo" и вече за втори път си купих комплект на тази марка (предишните изкараха 3 години). Перцата им са направени от качествена мека гума и като минат не оставят грам следа след себе си. Препоръчвам!
имам такива, мноооого зле, не се прелъгвайте
може от партидата да е, от метро ги взех
поне са тихи, не се чуват, ама си мажат здраво
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
maxpayne написа:D1D00 написа:Аз съм доволен от шарнирните чистачки на "Valeo" и вече за втори път си купих комплект на тази марка (предишните изкараха 3 години). Перцата им са направени от качествена мека гума и като минат не оставят грам следа след себе си. Препоръчвам!
имам такива, мноооого зле, не се прелъгвайте
може от партидата да е, от метро ги взех
поне са тихи, не се чуват, ама си мажат здраво
Еми не знам колега аз лично съм много доволен, при мен не замацват и почистват перфектно. Явно партидата е била сполучлива както казваш, но и предишните ми чистачки бяха такива и по тях съм нямал лоши наблюдения (а преди Valeo колко марки смених...). Аз ги взимам от МЕТРО Варна за към 11-12 лв. комплекта

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Взех безшарнирни Валео по 12лв/бр. Шофьорската започна зле - подскачаше яко по стъклото. Но сега след 1 месец ползване вече чистят отлично 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Карах с безшарнирни от неизвестни марки и хич не останах доволен, сега съм вече осми месец с обикновена чистачка шампион с графитено перо и съм вери биг доволен, безшумни и чистят.
- Sparco_stz
- Автомобил: vw golf mk2
- Двигател: ez
И аз съм с такива графитени на шампион от близо година и съм много доволен 

- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Преди 4-5г. бях взел шампионки. Супер зле. Много ме беше яд. Цифра пара- няма такава трагедия, скърцат но пък за сметка на това не чистят. После минах на некви евтини от брикото- 4лв. два броя. Сменят се два пъти в годината, ама чистят супер. Тая година в Кауфланд гледам пак шампионки 14лв. и някакви тяхна си марка 8лв. Викам си "шампионките са поевтинели, заслужава си пак да ги тествам". Грабвам аз една опаковка. Свалям моите, тръгвам да отварям опаковката на шампионките
сложили само една вътре
голям смях падна. Ебати тъпото недогледало парче се почувствах, ама опаковката голяма- пълнежа нюню. Ама поне се посмях. Та реших да тествам и чистачките на Кауфланд. Тамън ще ги сложа по едно и също време двете марки. За три месеца разлика не виждам.

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Попринцип всеки сезон(преди лятото и преди зимата) си взимах чистачки от Метро такива без марка. 2.99лв за 41см (2бр) И така 2 години.Сега си взех Валео за 12-15лв(не помня).Еми по-доволен съм,стига да не се скапят за по-малко от 1 година
Иначе онези работят супер.За 5-6месеца им свършва живота,но цената им е символична.

Колеги я препоръчайте добри безшарнирни чистачки.Под добри разбирам цена качество да са ок - примерно Бош от по 30 лева бройката няма как да се случи да си взема.Иначе аз 4-та година съм вече с Бош Аеро туин ама вече взеха да замазват иначе за службата си съм доволен от тях, но поостаряха.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
calm написа:Преди 4-5г. бях взел шампионки. Супер зле. Много ме беше яд. Цифра пара- няма такава трагедия, скърцат но пък за сметка на това не чистят. После минах на некви евтини от брикото- 4лв. два броя. Сменят се два пъти в годината, ама чистят супер. Тая година в Кауфланд гледам пак шампионки 14лв. и някакви тяхна си марка 8лв. Викам си "шампионките са поевтинели, заслужава си пак да ги тествам". Грабвам аз една опаковка. Свалям моите, тръгвам да отварям опаковката на шампионките![]()
![]()
сложили само една вътре
![]()
голям смях падна. Ебати тъпото недогледало парче се почувствах, ама опаковката голяма- пълнежа нюню. Ама поне се посмях. Та реших да тествам и чистачките на Кауфланд. Тамън ще ги сложа по едно и също време двете марки. За три месеца разлика не виждам.
Ти колко чистачки искаш в кутията за тия пари-3-4 ли?ИЛи си мислиш че шампион чистачки са паднали на 2-3 лева?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
mupk0 написа:Попринцип всеки сезон(преди лятото и преди зимата) си взимах чистачки от Метро такива без марка. 2.99лв за 41см (2бр) И така 2 години.Сега си взех Валео за 12-15лв(не помня).Еми по-доволен съм,стига да не се скапят за по-малко от 1 годинаИначе онези работят супер.За 5-6месеца им свършва живота,но цената им е символична.
И аз си взех от метро безшарнирни за 6-7 лв бройката ми бива ги отначало малко скърцат но като се понамокрят се оправят иначе чистят перфектно.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”