За ксенона
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За ксенона
Аз точно това говоря, а те си мислят че се заяждам. Светлината като не е насочена качествено пречи на останалите. Ако сравните заводския ксенон на някоя кола с тоя от 20 лв разликата се вижда.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
все още ли най-добрият ксенон на достъпна цена е луксима.Гледам в сайта им има пак промоции.
И да попитам вярно ли е, че се готви закон за забрана на афтърмаркет ксенона.Малко пресилено и неуловимо ми се струва.
И да попитам вярно ли е, че се готви закон за забрана на афтърмаркет ксенона.Малко пресилено и неуловимо ми се струва.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами то по принцип е хубаво да има такива промени, но... Аз и колегите с подобни на моите фарове трябва да ги махнем също, щото не са ОЕМ, не са афтърмаркет, ами направо са си хоум мейд 
Иначе съм твърдо "за" забрана за такива афтърмаркет ксенони. В момента, в който въведат такъв закон си слагам обратно оригиналните джетовски фарове в знак на съпричастност към колегите, чийто ксенон ще свети само на коледната им елха

Иначе съм твърдо "за" забрана за такива афтърмаркет ксенони. В момента, в който въведат такъв закон си слагам обратно оригиналните джетовски фарове в знак на съпричастност към колегите, чийто ксенон ще свети само на коледната им елха

-
- Автомобил:
- Двигател:
Китайски ксенон за 80 лева на дърта бангия = заслепяване и никакво подобрение на осветеността
- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
За сега, пък и за доста за напред няма да има в БГ такава заабрана! Това значи че цялата страна дето кара с ксенон трябва да хвърли всичко на боклука = демех 150лв на буклука... Тая нема да стане, НО съм твърдо ЗА глобяване на заслеепяващи фарове независимо дали е ксенон или обикновенна крушка!
-
- Автомобил:
- Двигател:
всичко би се регулирало с нормален годишен преглед от рода на ТЮВ
Но засега е невъзможно
Но засега е невъзможно
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Всичко е до ГТП, но там даже не ги интересува дали ти светят фаровете 

Ivo_ написа:Всичко е до ГТП, но там даже не ги интересува дали ти светят фаровете
Еми чичката тряба да стане, да се наведе да види па.... вътре до печката е по-добре и да държи сондата отзад на 50 санта от ауспуха на повечето коли за да го докара ....

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
mufin написа:Китайски ксенон за 80 лева на дърта бангия = заслепяване и никакво подобрение на осветеността
Ето я формулата в действие

Извинявам се че снимките са малко размазани-но в движение толкова.....аз съм доволен,досега никой не ми е присвяткал,или като съм карал зад познат никой не е се е оплакал от заслепяване,даже напротив:

п.п.-ксенон 140лв.+лупи+home made=стара чанта с нови дръжки

Ivo_ написа:Всичко е до ГТП, но там даже не ги интересува дали ти светят фаровете
В повечето случаи те не гледат дали въобще имаш спирачки

mufin написа:Китайски ксенон за 80 лева на дърта бангия = заслепяване и никакво подобрение на осветеността
Тези неща вървят ръка за ръка . Ако фаовете не са регулирани светят на страни ( или в полята или в насрещо движещите се )и не осветяват пътя пред теб !
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
[/quote]
Извинявам се че снимките са малко размазани-но в движение толкова.....аз съм доволен,досега никой не ми е присвяткал,или като съм карал зад познат никой не е се е оплакал от заслепяване,даже напротив:

[/quote]
По принцип изглеждат добре въпреки, че пак нямат рязка граница на отсека на светлината, което по принцип правят лупите,но все пак си с лупи и насочват самата светлина,за да не се разсейва на всякъде. А до колкото проблема с Прегледите аз съм "ЗА" регулираните фарове да са част от проверката при ГТП. Не са ли регулирани- Обратнооо
Омръзна ми от фарове дебнещи за летящи гугутки.

По принцип изглеждат добре въпреки, че пак нямат рязка граница на отсека на светлината, което по принцип правят лупите,но все пак си с лупи и насочват самата светлина,за да не се разсейва на всякъде. А до колкото проблема с Прегледите аз съм "ЗА" регулираните фарове да са част от проверката при ГТП. Не са ли регулирани- Обратнооо

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лупата е това което хваща и концентрира светлината. Тия светят и в двете платна на снимката.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
dragozow написа:Лупата е това което хваща и концентрира светлината. Тия светят и в двете платна на снимката.
Колега няма такава лупа която да свети само в твоето платно....

Лупата единствено реже светлината от горе,при което се получава граница м/у светло и тъмно....

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
kristianatanasov написа:dragozow написа:Лупата е това което хваща и концентрира светлината. Тия светят и в двете платна на снимката.
Колега няма такава лупа която да свети само в твоето платно....![]()
Лупата единствено реже светлината от горе,при което се получава граница м/у светло и тъмно....
оооо,има

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”