ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Мнениеот kristianatanasov » Нед 17 окт 2010 20:32

Разбрахте ли за това:
http://www.avguide.bg/forum/index.php
Два Пассата Б3 -челно.....
Брат ми е подал сигнала за инцидента,и ми каза неща които не са написани във статията.Виновника рецидив и спътниците му са 3-ма пияни цигани,тръгнал да изпреварва точно на завоя пред Юнитрейд(посока Цар Борис) и то със скорост над 120(така казали експертите на място)и 3-мата мангали са живи,като единия се опитал да бяга от мястото на катастрофата...а 3-ма българи вече не са между живите въпреки че са били с колани,оцеляло е само детенцето.....Има и други подробности които смятам да ви ги спестя....Само едно нещо-експертите казали че винаги колата която се движи с по бавна скорост при челен сбъсък пострадва повече както е било в случая.....имайте го на впредвид.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 17 окт 2010 21:14

kristianatanasov написа:Разбрахте ли за това:
Брат ми е подал сигнала за инцидента,и ми каза неща които не са написани във статията.Виновника рецидив и спътниците му са 3-ма пияни цигани,тръгнал да изпреварва точно на завоя пред Юнитрейд(посока Цар Борис) и то със скорост над 120(така казали експертите на място)и 3-мата мангали са живи,като единия се опитал да бяга от мястото на катастрофата...а 3-ма българи вече не са между живите въпреки че са били с колани,оцеляло е само детенцето.....Има и други подробности които смятам да ви ги спестя....Само едно нещо-експертите казали че винаги колата която се движи с по бавна скорост при челен сбъсък пострадва повече както е било в случая.....имайте го на впредвид.

http://www.focus-news.net/?id=n1451462

Потребителски аватар
ace_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ace_ventura » Нед 17 окт 2010 21:48

ktamen написа:Колана ми причинява дискомфорт, благодарение на това риска да предизвикам катастрофа е в пъти по-голям, много съм любопитен какво казва статистиката по този въпрос. Съгласен съм, че колана е много хубаво нещо, но това, че е задължителен е пълна дивотия.

Като чуя или прочета някъде, че колана на някой, му причинявал дискомфорт направо ми се при$ир@ с извинение. :обичам ви

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 19 окт 2010 23:11

elimn написа:Пиша и плача

Цитат от Stoi

Представи си...
-да умреш разкъсан заради собственото си или чуждо безумие
-да умираш бавно
-Да не идва линейка.
-до теб да умират любимите ти хора и да не можеш да им помогнеш.... Представи си го.

Представи си да умира детето ти заради нетърпението ти да изпревариш в мъглата. Допреди секунди да си мечтал за нещо, да си правил уговорки за утре, да си се ядосвал, да си си спомнил нещо далечно и хубаво. И после: във вихъра на удара и физиката на ламарините всичко си заминава. Вече не се налага да мислиш, да се ядосваш, да бързаш, да даваш пари, да ухажваш някого...
защото теб просто вече те няма. А преди минути беше тук.
Това ме разплака...отново :cry: :cry: :cry:
При катастрофата ...
zleee 000.JPG

живота ми мина като на филм.Съзнанието ми питаше"Умрях ли?И сега какво?Това ли беше живота ми?Имам толкова неща да направя преди да умра.Близките ми няма да го преживеят.Умрях ли?Какво направих?"Направих-не спах 48ч преди да тръгна на път 880км.,бързах,за да не закъснея,валеше дъжд,заспах 15 мин.преди да се прибера.Всичко това бе пълна глупост.Щях да зкъснея за всичко останало в живота ми,заради 30мин сън на някоя отбивка.Често гледам снимките от тогава и благодаря,че живея втори живот.

Много силни думи...

Само човек, който е преживял подобно нещо може да оцени факта, че е жив.
Другите просто ще се оплакват, че коланите им причиняват дискомфорт...

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 20 окт 2010 0:45

ace_ventura написа:
ktamen написа:Колана ми причинява дискомфорт, благодарение на това риска да предизвикам катастрофа е в пъти по-голям, много съм любопитен какво казва статистиката по този въпрос. Съгласен съм, че колана е много хубаво нещо, но това, че е задължителен е пълна дивотия.

Колега ами да си причината да те замести някой у вас? Или пък на рожденият ти ден да те поливат с лимонада или вино по голям комфорт ли е ? Или може би искаш вместо да те погали жена ти, да те стържи мистрията след 5 години когато ще ти се напука плочата. Баси как може да разсаждаваш така ???? :banghead:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 24 окт 2010 9:35

Айде малко матеряли за отрезвяване на "безсмъртните" шофйори,пък дано им дойде акъла(макар че хората казва:Акъл и мензис не ти ли дойдат навреме,не ги чакай):

http://www.wreckedexotics.com/newphotos ... d833.shtml

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пет 29 окт 2010 12:56

Челен удар със 100 от кола, навлязла в моята лента. Коли зад мен, до мен и в насрещната лента. Времето за реакция позволи само да настъпя педала на спирачката до долу. "Дискомфорта", който ми причини колана беше това. Полицаите и дошлите да помагат само се кръстеха като видяха как излизаме с приятелката непокътнати от колата. Сега колан си слагам дори само да вляза да си взема забравения в колата телефон :roll:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 29 окт 2010 13:31

kristianatanasov написа:Разбрахте ли за това:

Да знам за случая, роднини на починалите са ми съседи.
Просто не ми се коментира..........

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 01 ное 2010 10:09

ISRalien написа:
elimn написа:Пиша и плача

Често гледам снимките от тогава и благодаря,че живея втори живот.

Много силни думи...

Само човек, който е преживял подобно нещо може да оцени факта, че е жив.
Другите просто ще се оплакват, че коланите им причиняват дискомфорт...

Така е, мина 1 година от тогава. Все още ясно си спомням как се питах дали съм жива, и каква мъка ще причиня на близките ми, ако умра. Искаше ми се да съм жива.
Тогава за мой късмет бях без колан. Ако бях със, щеше да се отвори възглавницата на волана, колана да ме държи на седалката и нямаше да мога да се мушна под таблото и да се спася от ламарините, които слизаха към главата ми... Валеше, никой не спираше, а чувах автомобилите как преминават/не ме виждаха в дола/ Неможех да изляза...Като филм на ужасите беше... Със страх слагам колан, но не съм по-страхлива, а по-разумна след инцидента.

Потребителски аватар
mitov_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitov_tdi » Чет 25 ное 2010 11:36

Колкото по - бързо се движиш, толкова по - големи бъркотии правиш

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 25 ное 2010 20:35

Ivo_Dinkov написа:

Челен удар със 100 от кола, навлязла в моята лента. Коли зад мен, до мен и в насрещната лента. Времето за реакция позволи само да настъпя педала на спирачката до долу. "Дискомфорта", който ми причини колана беше това. Полицаите и дошлите да помагат само се кръстеха като видяха как излизаме с приятелката непокътнати от колата. Сега колан си слагам дори само да вляза да си взема забравения в колата телефон :roll:

Като не слагам колан застрашавам само собствената си безопасност. Всички имат право да слагат колани, но ми е писнало правата ми да се превръщат в задължения. Колана е право, а не задължение.
Не се смятам за най-добрия шофьор, който никога не катастрофира, само тази година имам 7 (и словом седем ПТП-та)

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Чет 25 ное 2010 21:29

Бе и аз съм си го задавал въпроса, нали алкохолиците например никой не ги спира да се напият или пък пушачите, нали всичко е риск, но тях никой не ги глобява. Никой няма да глоби и някой който е решил да скочи от терасата си да речем. Но не знам, въпрос на навици и още нещо. Въпроса е спорен, но в по-напредналите държави коланите се ползват като по навик.

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Вто 30 ное 2010 10:13

мене лично с колан ми е по удобно...
от както ми спаси живоата с 1вата кола вианги го слагам,не го ли бях сложил щях да летя през джама...
за беля 1 път пропуснах да го сложа и се ударих макара и на 1ва с 50 да е било така си ударих главата в джама,незнам как не се счупи джама..а ако си го бях сложил немаше да ми има нищо
а за последно и колана сиг нямаше да ми помогне защото заспах на магистралата.... ужас за една бройка

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Сря 01 дек 2010 18:43

Колана освен за безопасност се слага защото когато си прилепен за облегалката имаш много по-добър усет за колата. Получава се тираджийския шоферлък с необлегнат гръб, тип пишман-рейс, само дето в колата не седиш на амортисьор... :012:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 03 дек 2010 0:50

ktamen написа: Всички имат право да слагат колани, но ми е писнало правата ми да се превръщат в задължения. Колана е право, а не задължение.

Ами не е точно така, защото като се размажеш, излетиш от колата и се потрошиш целия, лечението ти в болница ще струва доста пари на държавата, независимо дали си осигурен или не - спешен случай. Така че реално държавата има финансов интерес всички да си слагат коланите и да влизат по-малко хора в болниците при инциденти.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”