Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот muns61 » Пет 16 сеп 2011 10:22

Карам със 120 в дясната лента. Това си ми е навик от времето, когато това бе максималната скорост, а на останалите пътища - 80. Не ми пречат по - бавно каращите, a тези, които ме застигат, ако карат със 130 - 140, мога да ги видя навреме и да ги пусна без проблем. Изнервящо било да караш със 180 и постоянно да намаляваш, заради по - бавно каращи... Ми защо аз, спазвайки закона, да се изнервям заради някой, който не го спазва? Да ме извинят, но когато карам със 120 - 130 и изпреварвам този, който е по - бавен от мен, не ми пука за джигита, дето ме застига като самолет. Ако ще, да ме прескача.
Имаще една тема, дето някакви реваха, че не ги пускали да се приберат в дясно при изпреварване. Като няма къде, да не си изпреварвал. Инак, кеф ти в камиона отсреща, кеф ти в левия банкет.
Римляните са казали: Лош закон, но закон! Който не му изнася, да се опита да го промени. А до тогава да го спазва!

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Пет 16 сеп 2011 10:25

Vidol Nikolov написа:тировете те минават

Момчета, престанете с тия тирове... какви ше са тия снаряди да вървят със 100-110км/ч? Тировете са ограничени на 89 - 90км/ч и подобни злоупотреби с тая скорост се наказват сурово... :012: Изключение са единствено чичковците с турски номера...

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пет 16 сеп 2011 10:26

muns61 написа:Ми защо аз, спазвайки закона, да се изнервям заради някой, който не го спазва? Да ме извинят, но когато карам със 120 - 130 и изпреварвам този, който е по - бавен от мен, не ми пука за джигита, дето ме застига като самолет. Ако ще, да ме прескача.
Имаше една тема, дето някакви реваха, че не ги пускали да се приберат в дясно при изпреварване. Като няма къде, да не си изпреварвал. Инак, кеф ти в камиона отсреща, кеф ти в левия банкет.
Римляните са казали: Лош закон, но закон! Който не му изнася, да се опита да го промени. А до тогава да го спазва!

Колко правилно :012: Не виждам коооой знае каква разлика между 90 - 100 и 120 - 130... Лично мое мнение!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 16 сеп 2011 10:28

iliankocov написа:
Vidol Nikolov написа:тировете те минават

Момчета, престанете с тия тирове... какви ше са тия снаряди да вървят със 100-110км/ч? Тировете са ограничени на 89 - 90км/ч и подобни злоупотреби с тая скорост се наказват сурово... :012: Изключение са единствено чичковците с турски номера...

Специално по южната магистрала онзи ден,освен турски тирове и 80% немски номера на транзитно преминаващи автомобили,друго не видях :drinking:
Незнам на колко са ограничени карат си със стотачка :|

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 16 сеп 2011 10:30

nokiangage написа:
muns61 написа:Е затова трябва да има камери и на магистралите, през 2 км. Настроени на 140 и яки глоби, растящи в геометрична прогресия. Та да видя кой ще ми кара със 180...

:да: това определено трябва да стане за да се попромени "Байганьовщината"

Да трябва да са настроени обаче на диапазон 120-140 км/ч тия камери така че хем да няма коли минаващи с 200 км/ч хем да ги няма и тия с икономиите дето карат с 80-90 км/ч, така ще се оптимизира движението по магистралите.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 16 сеп 2011 10:36

muns61 написа:Римляните са казали: Лош закон, но закон! Който не му изнася, да се опита да го промени. А до тогава да го спазва!

По-точно не може да бъде казано колега! :bowdown
@fast & furious: Направете един проектозакон като толкова Ви дразнят бавните коли и закона, идат избори и като гледам може да посъберете гласоподаватели...

MK4 написа:Да трябва да са настроени обаче на диапазон 120-140 км/ч тия камери така че хем да няма коли минаващи с 200 км/ч хем да ги няма и тия с икономиите дето карат с 80-90 км/ч, така ще се оптимизира движението по магистралите.

Пич значи според теб трябва долната граница за скорост да стане 120 на магистрала? :063: Това го няма никъде в Европа, тук трябвало да тане така, просто...
А и да ми пишеш гневни ЛъСъ-та много много резон няма, обаче за правописа ще ти върна отговор... :beer

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 16 сеп 2011 10:40

Трябва ограничението да е 150,отдавна мина ерата на жугулите и москвичите.
Това покачване от 120 на 130 нищо не прави.

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Пет 16 сеп 2011 10:41

nokiangage написа:Пич значи според теб трябва долната граница за скорост да стане 120 на магистрала? :beer

За лека кола да, съвсем нормално е!
Бусове, рейсове и камиони разбира се не е нормално да подържат тази скорост.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 16 сеп 2011 10:41

към колегата- ограничението на магистрала за бг на камиони и автобуси е 100км/ч
написаното от него говори за пълна некомпетенция. Камиони и автобуси вървят заковали на 100-105км/ч, а онзи колега дето държи 100км/ч и... да може да не го е изпреварил тир, ама и той едва ли е изпрварил такъв

в предното си мнение написах че със 110, от ст.загора до софия изпреварих общо 6 !!! коли и буса[/b], обаче никой не го отчете. Пиша ви каква е реалността пък вие си философствайте.

И по-високи скорости си позволявам да поддържат там дето трафика е слаб- изпреварваш единични коли, писал съм го няколко пъти, престанете да ми преиначавате думите, щото прекалявате вече. Никой на никой не пречи, няма засечки и пресвяткания.

Като нямате коли дето да ви карат да сте сигурни на по-високи скорости, или просто неможете да карате, си дръжте дясната лента, едното ви око да е наогледалото за обратно виждане и всичко ще е ОК

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пет 16 сеп 2011 10:49

аз спирам да пиша... Да кара кой както намери за добре... :beer
eusa

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 16 сеп 2011 10:53

MK4 написа:
nokiangage написа:Пич значи според теб трябва долната граница за скорост да стане 120 на магистрала? :beer

Извинявай, но малко говориш пресилено. Пробвай да караш с Венто AAZ 3 часа по магистралата с над 120 - махни по-високия разход, главата така ще ти се надуе, че после ще ти се иска да си си хванал рейса. Нормална скорост за пътуване с подобна кола е под 120 км/ч (личен 5-6 годишен опит). Доста хора имат подобен клас коли - какво - да ходят да се гръмнат някъде по междуселските ли? Не всеки може да си позволи Leon... И всеки си има причини да си кара по неговия си начин - било то здрав разум, предишни преживявания или нещо друго... Въпрос на уважение е да се съобразиш с останалите. Не трябва да сме колеги на пътя, по-скоро приятели...

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 16 сеп 2011 10:57

MK4 написа:

Бусове, рейсове и камиони разбира се не е нормално да подържат тази скорост.

http://www.shofior.com/speed_limits.html
Ха, в тези развити държави максималната скорост на някои от тях е по-ниска от тази, която ти предлагаш да стане минимална на магистрала при нас... Е как да стане колега, моля те сподели как го виждаш това да стане...но с рационални доводи! В Страсбург ли ще се жалва от Драконовите закони при нас и каква би била реакцията им на едно такова предложение :?: Те хората не разбират, требе си България да ги учи :banghead:

iliankocov написа:аз спирам да пиша... Да кара кой както намери за добре... :beer
eusa

:да: и аз така! Все пак трябва и майсторите да имат хляб на масата вечер и понеже толкова сме се разрастнали като население и погребалните агенции ще си работят, колкото и гадно да звучи death
То ми писна всяка вечер по новините все катастрофи и загинали нечии деца да обявяват, ама така става като се кара разумно :cry:

Последна промяна от nokiangage на Пет 16 сеп 2011 11:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 16 сеп 2011 10:59

slimmer написа:

Извинявай, но малко говориш пресилено. Пробвай да караш с Венто AAZ 3 часа по магистралата с над 120 - махни по-високия разход, главата така ще ти се надуе, че после ще ти се иска да си си хванал рейса. Нормална скорост за пътуване с подобна кола е под 120 км/ч (личен 5-6 годишен опит). Доста хора имат подобен клас коли - какво - да ходят да се гръмнат някъде по междуселските ли? Не всеки може да си позволи Leon... И всеки си има причини да си кара по неговия си начин - било то здрав разум, предишни преживявания или нещо друго... Въпрос на уважение е да се съобразиш с останалите. Не трябва да сме колеги на пътя, по-скоро приятели...

Този пост ме разбива..леле ако това е истина за вентото..ужас,по-голям кенеф е отколкото си мислех,не стига че гние,ами и може да углошееш.Нищо лично към колегите с ААЗ..За останалите доводи съм съгласен

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Пет 16 сеп 2011 11:00

Това Венто значи има технически проблеми щом със 120 е ужас вътре.
Преди 6-7 години имах Фиат Браво, а преди това карах Форд Сиера на баща ми (карбуратор 90 к.с.) и тези двете коли като шум в купето до 140-150 бяха перфектни, музиката доста намелена и се чува, приказваш си вътре и е спокойно.

А Леона не е критерий, просто Голф 4-ка с други ламарини, има в пъти по-модерни и по-обезшумени автомобили за да е постижение да се купи Леон :idea:

За сравнение Е46 на брат ми (което също е стар модел кола) при 180 км/ч не се чува нищо в купето, все едно Леона със 150 да кажеме.
Какво да кажат хората с Е60-ки, А6ци и А8ци, Е и S класи и т.н и т.н.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 16 сеп 2011 11:01

nokiangage написа:
pe6kata написа:Явно тия дето карат с 90 са като извънземните, всеки говори за тях, но никой не ги е виждал.

Ей го първия да се покаже от мистичната мъгла - АЗ :mrgreen: с 90 км/ч макс си поддрържам почти винаги и по магистрала и по първокласен път(

чудесно, магистрали теб не ти трябват, за какво са ти като си караш все с 90 и на 3лентов път без остри завои и на еднолентов път пак с 90.
Всеки да си кара както иска, стига да не пречи и да не създава опасност, нали така? Е да, ама на еднолентовите пътища като се закрепите 3ма с 80 на по 1 метър, че първия да им пази завет да харчи с 200 грама по-малко, какво правите, не е ли опасност за движението да ви се нервират всички и да се чудят как да ви изпреварят?
Закон та закон, да, много е хубаво, то по-закон много неща трябва да са различни, не е нужно да изброявам, обаче на практика не е баш така. Защото по закон и този дето има СТОП трябва да спре, а ти като си с предимство да минеш, ама ако тиквеника не спре на стопа ще натиснеш спирачка нали? Еми аз карам 130-140 на магистрала, като ме мързи и 110-120, ами при тези скорости постоянно изпреварвам, то не може да се седи спокойно в средна лента със 120 бре :dummy: всяка седмица имам поне по едно извънградско каране на магистрала, от години, тези наблюдения не са на база 1 излизане.

Само с добри чуства :drunk

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”