какво ще кажете за тази Б4 класик лайн-мисля да го купувам

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 10 сеп 2008 10:01

vanko_VW написа:а какво ви е мнеието за тези двигатели който ги слагат на Пасат Б4 :arrow: 1.6 101к.с. гледам че има доста такива,но незнам как ще са държи на пътя с пуснат климатик

Един колега имаше такъв - каза че и без клима си е все така умрял както и с клима.На мен лично на купето на Пасат ми е малък и 1.8 90к.с. без климатик а с климатик направо спира.Идеалния двигател за това купе е 2.0 115к.с. понеже като разход на 100 е същото като 1.8 а вървежа е по-добър и с климатика.
Този 1.6 е 101к.с. ама въртящия момент му е по-слаб а основно това определя вървежа на колата,ряза и т.н. Както беше казал един познат "Конските сили продават колите а върящия момент печели състезанията" .
При положение,че и 1.6 и 2.0 са пълна инжекция и ако минаваш на газ ще си с ГИ защо го гледаш въобще този 1.6 .Като разход на 100 дава повече от 2-литровия понеже винаги трябва да го крепиш в обороти и да го настъпваш много за да дърпа това купе.
И както бяха казали колегите - да има Airbag и ABS.Айде АБС-ите са доста проблемни и някои хора бягат от тях ама пък като се скапе се слага помпа със серво и пак си в играта :)
Успех!

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 10 сеп 2008 10:02

Според мен абсолютно неподходящ двигател за Пасат комби, натоварен с деца, багаж и жена. :lol: Развърта се на високи обороти, а при изпреварване или изкачване, ще трябва да караш в червената зона, за да се изтегляш като хората.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 10 сеп 2008 10:38

Тежко е купето на Пассата. 1,6 мотора е хубав за Голф, но за Пассат слабее.
2.0 115 коня е по-добре. Моя е такъв на Аудито и като пусна климата се позадъхва, но пак понавървява. С 1,6 трябва много обороти да му нашиваш.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 10 сеп 2008 10:40

а тояа мотор на пасата и тоя на голфа еднакви ли са,карал сам Г3 с такав мотор и не ми направи впечатление :roll:

Потребителски аватар
MartonDjitzu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MartonDjitzu » Сря 10 сеп 2008 11:01

Преди карах Б3 с 1,8 двигател - бива, но не е пъргав според мен. С клима не знам как ще го бъде.
В момента съм с Б4 2,0 - мн. съм доволен от към разход и вървене, но все си мисля че един 2,0 16V ще му приляга най много.
За 1,6 на Пасат.. не се сещам за доста добри отзиви, и определено подкрепям колегите които препоръчват 2.0 двигател.

П.П: Колата в гаража, до Б-я ми излезе 3200 Е. Мисля че спокойно можеш да намериш нещо и с по малко екстри за парите които си предвидил.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 10 сеп 2008 19:35

благодаря на колегата MartonDjitzu за тожа че ми отвори очите за тая прекрасна кола и мисля утре да я купиа :arrow: http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7530301 :arrow: :yeaha: :yeaha: :yeaha: :yeaha: :yeaha: :yeaha: :arrow: цената е 5400лв. + регистрация

golfabitch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfabitch » Сря 10 сеп 2008 19:48

Ако е читава я взимай без да се замисляш

Потребителски аватар
alexxx73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexxx73 » Сря 10 сеп 2008 22:17

незнам за комбитата мое пасат е седан 1.8 моноинжекция на газ климатик еърбегове два ел стъкла предни само елогледала Б4 е и той ами просто нестава колата
имам я от три години и толкова много пари и хвърлих отгоре че стана непродаваема освен това каручка е невърви пуснеш климатика и сам на газ спира
неможеш да изпревариш нищо освен това огромен разход в градски условия извън града бива но аз не я карам извън града или я карам рядка така че кофти кола е кофти избор на мотор изобщо небих си купил такава но и несъм сагласен че ауди Б4 са по добри
Пиши по-грамотно. Едва ти се чете.
mod edit: group®

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 11 сеп 2008 9:01

alexxx73 написа:незнам за комбитата мое пасат е седан 1.8 моноинжекция на газ климатик еърбегове два ел стъкла предни само елогледала Б4 е и той ами просто нестава колата
имам я от три години и толкова много пари и хвърлих отгоре че стана непродаваема освен това каручка е невърви пуснеш климатика и сам на газ спира
неможеш да изпревариш нищо освен това огромен разход в градски условия извън града бива но аз не я карам извън града или я карам рядка така че кофти кола е кофти избор на мотор изобщо небих си купил такава но и несъм сагласен че ауди Б4 са по добри

БратчеТ,
айде малко се успокой, поеми въздух и си припомни уроците по Български език от 5 клас.
Най-хубаво е, когато неграмотници пишат тотално безмислени постове.

Първо - 1,8 monomotronic не е мотор за състезания. Това е агрегат за спокойно каране, един от най-здравите и надеждни, правени някога някъде по света.
Това, че си си купил уморен Пасат на 1 милион левги и после си хвърлил пари да го правиш - ами кой ти е виновен бе, колега - да си гледал. Освен това всяка стара кола си носи след себе си разходи - неизбежно е.
А за Ауди Б4 недей да даваш мнения, щото се изнервям - сигурен съм, че не си се качвал на такава кола, а се изказваш за това колко е добра - айде нема нужда! :evil:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 11 сеп 2008 9:06

Мисля колегата получи, каквото търсеше :lock:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”