Infoboard???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Infoboard???

Мнениеот BastunSelski » Чет 22 окт 2009 10:45

Dragon написа:Обещаното си е обещано! :)
http://dragodr78.snimka.bg/tuning/infoboard.426096

Снимките ги направих преди да го закрепя, после си стоеше под таблото зад волана и не мърдаше. Закрепих го с двойно-залепващо...

Здрасти :) и аз съм с инфоборд и мисля да го сложа в/у единия говорител,щото аз нямам толкова място вътре в бу-то. Но да те питам за друго.. Като е само с двойно-залепващо все пак не те ли е страх да не го откраднат? Щото се вижда ,че не е нещо фабрично? В смисъл може да им заприлича на GPS и да се опитат да го откраднат. Питам съвсем сериозно.Сега и аз съм с двойно залепящо ,но като слеза го махам и го оставям да не се вижда толкова...
А и тука да питам Injector size за вашите коли от къде го видяхте? Искам и аз да видя по каталог колко е?
За 1.4 АЕХ бензин 60 коня може ли да е около 100-110сс само? Сега ми е на 130сс и ми се струва ,че мери правилно?

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Вто 27 окт 2009 22:08

Здрасти колега
Все пак това е бордови компютър, който не е заводски, и е напълно възможно да има разлика при кубатурите, както и при настройките за всяка кола.
Нас (потребителите) ни интересува да показва точно разхода и изминатите километри точно.
За това първо нагласи разхода да съвпада с този спрямо километража, а после и изминатите километри (те много се влияят от размера на гумите).
Относно двойнозалепващото- просто отлепяш infoboard-a от мястото му, и го преместваш например под кормилото, където няма да се вижда.
Ако имате въпроси- драснете едно лично да се видим и ще помогна с каквото мога :)
Поздрави

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Сря 28 окт 2009 7:46

BastunSelski написа:Здрасти :) и аз съм с инфоборд и мисля да го сложа в/у единия говорител,щото аз нямам толкова място вътре в бу-то. Но да те питам за друго.. Като е само с двойно-залепващо все пак не те ли е страх да не го откраднат? Щото се вижда ,че не е нещо фабрично? В смисъл може да им заприлича на GPS и да се опитат да го откраднат. Питам съвсем сериозно.Сега и аз съм с двойно залепящо ,но като слеза го махам и го оставям да не се вижда толкова...
А и тука да питам Injector size за вашите коли от къде го видяхте? Искам и аз да видя по каталог колко е?
За 1.4 АЕХ бензин 60 коня може ли да е около 100-110сс само? Сега ми е на 130сс и ми се струва ,че мери правилно?

Здравейте отново.
Мен не ме притеснява дори и да го откраднат, колата ми е застрахована където трябва, при следващото застраховане ще застраховам и инфоборда, а все разчитам, че това няма да ми се случи. Аз лично не го местя, където съм го сложил - там си стои.
Относно injector size-a...при мен не играе никаква роля, каквито и стойности да му задавам - все тая, вероятно затова и не мога да задам абсолютно коректни стойности на разхода. В момента пише, че колата ми е изгорила 38 литра гориво, а то реално е около 45, да не казвам и повече. Може би това за injector size да не може да се коригира за автомобили от ВАГ, кой знае. А неточността при изразходеното гориво да идва от пробит резервоар...! При мен бърка леко и изминатите километри, но както каза колегата преди мен, там мога да го наглася с други стойности на гумите (чиито стойности са оригиналдъ...), не че съм го пробвал де...! heavy metal zork
И все пак много ме кефи, ако мереше по-точно щеше да е по-гот, но все си мисля, че стандартните бордови компютри също не са 100% точни (ако греша - поправете ме...)
С поздрави.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 28 окт 2009 9:58

Здрасти и аз си мисля,че борд.комповете не са точни и даже си мисля,че нарочно е така :).
А да и тва е вариант да го откавам и закачам,ама сега съм си го закрепил добре и там ще го оставя.
А иначе при мене може да сменям Injector size,то по default е 240сс ,което си е бая за моята кошничка.
Иначе е сравнително точно според мене. Е пробвал съм го само в града и си ми дава от 7 до 12 на 100 като целия ми разход е около 9,50. Ще трябва да погледам дали разстоянията ги смята както трябва...
Ама иначе аз много се кефя на джиджавката:).

informer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот informer » Чет 29 окт 2009 19:18

Dragon написа:Здравейте отново.
Мен не ме притеснява дори и да го откраднат, колата ми е застрахована където трябва, при следващото застраховане ще застраховам и инфоборда, а все разчитам, че това няма да ми се случи. Аз лично не го местя, където съм го сложил - там си стои.
Относно injector size-a...при мен не играе никаква роля, каквито и стойности да му задавам - все тая, вероятно затова и не мога да задам абсолютно коректни стойности на разхода. В момента пише, че колата ми е изгорила 38 литра гориво, а то реално е около 45, да не казвам и повече. Може би това за injector size да не може да се коригира за автомобили от ВАГ, кой знае. А неточността при изразходеното гориво да идва от пробит резервоар...! При мен бърка леко и изминатите километри, но както каза колегата преди мен, там мога да го наглася с други стойности на гумите (чиито стойности са оригиналдъ...), не че съм го пробвал де...! heavy metal zork
И все пак много ме кефи, ако мереше по-точно щеше да е по-гот, но все си мисля, че стандартните бордови компютри също не са 100% точни (ако греша - поправете ме...)
С поздрави.

В твоя случай разхода се взима директно от компютъра на колата, единствената корекция която може да направиш е корекция на размера на гумите, това ще промени средния разход на 100 км, но няма да промени количеството изразходено гориво. :) Разликата в точността идва от там, че компютъра на колата не ни дава разхода много точно, резолюцията е 0.1 литра, но по-големия проблем е, че не го дава през 0.1 литра, а връща 0.5, 0.8, 1.2 примерно което води до грешки при изчисление. При колегите, на които се използва времето на инжектора разхода се изчислява по-точно, просто защото там компютъра ги връща с по-голяма точност... Ще проучим дали няма начин на дизели като твоя да използваме други входни данни за разхода.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Чет 29 окт 2009 22:12

informer написа:...Ще проучим дали няма начин на дизели като твоя да използваме други входни данни за разхода.

Е те това е приказка...мислех да ви звъня по телефона, но така е дори по-добре. Ако всички търговци са като вас България нямаше да е на това ниво, надявам се цените комплимента ми :beer

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Чет 12 ное 2009 11:37

И при мене дава,че съм изминал по-малко разстояние отколкото е по километраж. Сега ми е интересно с гуми съм 175/70/13 ,което си е нормално за тази кола и => че и гумите требе да са на 100. Ще си играя с tyre size и ще видя дали се променя :).
А май ми мери ,че скоростта ми е по-ниска с около 4-5 км/ч.То като се замисля от това е разликата,но ще видя :) Засичал съм я с ГПС и ужким скоростомера показва вярно. Все нямам време да си поиграя хубаво с играчката.
БТВ като се зарежда и пише версия ала-бала:):) Ще чакам ъпдейт 8)

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Чет 12 ное 2009 15:33

Дори и с промяна на размера на гумите пак показва по-нисък разход и по-малко изминати километри от реалните, явно не мога да го наглася инфоборда през сетъп-а. Момчетата са сериозни, сигурно ще се справят с тия грижи...!

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Съб 14 ное 2009 21:52

Dragon написа:Дори и с промяна на размера на гумите пак показва по-нисък разход и по-малко изминати километри от реалните...!

И аз днеска го пробвах това с Tyre size-a и нищо не се промени :(. Когато е на 100 Инфо-то ми показва ,че съм изминал 7,1 км ,а по таблото е 7,4 км. Сега според мене ,за да изравня показателите ще требва да сложа на Инфоборда 104,5 или 105. Е сложих и нямаше никаква промяна...
Утре ще сложа 200 :):) ,а после и 50 :)
Може пък този size да не играе роля за разходомера?

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Съб 14 ное 2009 22:48

Според мен тия лостове играят роля при автомобили с марка Хонда, а при нас - ц!Аз и без това искам цветен дисплей, ще чакаме ъпдейта на целия инфоборд :)

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Съб 14 ное 2009 22:58

Здравейте
Аз например като увелича размера на гумите до 102 %, на 100 км добавям 3-4 километра, като вече всичко е наред. Тази настройка се вижда при много километри- за мен е най- лесно да се отчита и сравнява на 100 изминати км. Слагал съм на максималните % за гумите (не си спомням точно колко беше настройката- и за пробег от 100- 200 метра се промениха видимо показанията с 1 километър да речем).
Поздрави

Последна промяна от JoroHondata на Пон 16 ное 2009 9:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Нед 15 ное 2009 15:23

Жоро, радвам се, че при теб работи, ама при нас - не. При мен е 150%, разлика няма!

informer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот informer » Нед 15 ное 2009 17:05

Да сега погледнах, за вашите сме забравили да сложим изчислението за корекцията на скоростта. :( Който има желание ще му го препрограмираме, не е голям проблем.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Нед 15 ное 2009 21:19

informer написа:Да сега погледнах, за вашите сме забравили да сложим изчислението за корекцията на скоростта. :( Който има желание ще му го препрограмираме, не е голям проблем.

Аз съм кандидат. Твърдо. Корекция за injector size ако има - също, че не мери разхода както трябва. Лъже с около литър, литър и двеста на 100км

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пон 16 ное 2009 9:56

informer написа:Да сега погледнах, за вашите сме забравили да сложим изчислението за корекцията на скоростта. :( Който има желание ще му го препрограмираме, не е голям проблем.

е супер :) Customer service-a е на 6 :) Ще се обадя в скоро време и аз,за да направим схемата.
Предполагам,че ще отнеме 1 ден?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”