Що за марка е TopRan и какви са ви впечатленията?
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Задни цилиндърчета и накладки топрак,пластмасови гумички за педалите пак топрак засега работят ще ги видим по натам.
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Тука в младост има един магазин на Ауто Плюос, продавача е един много разбран пич, все пак не се случва често някой да откаже да ти продаде нещо защото не е сигурен че ще ти стане
та той ми обясни че топран е нещо като събирателно понятие - поръчат си части в разни заводи в южна америка, турция, китай, даже и немски части имало техни, такаче явно зависи на какво ще случиш, по принцип на всичко трябва да пише страна на произход, ама масово не се спазва...

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си купих кабели Топран. От 700-800 км ги карам - нямат грешка за сега. Тая тема ме наведе на размисъл и се обадих на един познат дето бачка в магазин за авточасти и продава тази марка. Каза, че нямат никакви оплаквания от нея - за никой артикул. За кабелите специално ме успокои да нямам никакви притеснения.
Тъй че споко - явно проблематичностите на тая марка са в миналото.
Тъй че споко - явно проблематичностите на тая марка са в миналото.
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Миналата година смених тампони на носачи. Задните (големите) тампони - Топран! Ее мии скъсаха се на има няма 5000км
Голям ментак. Ама ги карах така до скоро.
Сега сложих феби, лично си ги поръчах от германия (работя в магазин-немска верига). Ще ги видим колко ще изкарат. Ако не са добри минаваме на Боге или Лемфьордер.

Сега сложих феби, лично си ги поръчах от германия (работя в магазин-немска верига). Ще ги видим колко ще изкарат. Ако не са добри минаваме на Боге или Лемфьордер.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
auubau написа:Миналата година смених тампони на носачи. Задните (големите) тампони - Топран! Ее мии скъсаха се на има няма 5000кмГолям ментак. Ама ги карах така до скоро.
Aбе всички от тия тампони се оплакват - явно това им е слабата част на Топран. Или пък майсторите не ги слагат както трябва...де да знам.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Абе вие не разбрахте ли, че ТОПРАН Е ФИРМА ЗА ОПАКОВАНЕ, и частите вътре са на РАЗНИ производители - нещо като "марката" CLEVER на Била. И съответно в кутииките слагат различно качество според какво си е поръчал търговеца и колко е платил. А сега да познаем от три пъти кое качество пристига тука и дали не е предимно турско и китайско вътре. Пръскалка за задната чистачка имам топран и съм доволен
И за много други дреболийки няма алтернатива, и е супер че изъбщо се намират (предимно в Ауто+). Ама нещо различно от пластмаска или гумичка не бих рискувал да взема топран ... Колегата с кабелите, кажи ми само тези дето си ги взел да не би случайно да са 1 дължина и четирите 

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Абе вие не разбрахте ли, че ТОПРАН Е ФИРМА ЗА ОПАКОВАНЕ, и частите вътре са на РАЗНИ производители - нещо като "марката" CLEVER на Била. И съответно в кутииките слагат различно качество според какво си е поръчал търговеца и колко е платил. А сега да познаем от три пъти кое качество пристига тука и дали не е предимно турско и китайско вътре. Пръскалка за задната чистачка имам топран и съм доволенИ за много други дреболийки няма алтернатива, и е супер че изъбщо се намират (предимно в Ауто+). Ама нещо различно от пластмаска или гумичка не бих рискувал да взема топран ... Колегата с кабелите, кажи ми само тези дето си ги взел да не би случайно да са 1 дължина и четирите
Te всъщност са 5 - има и един дето ходи до бобината.

Ми не - различна дължина са си - нормални, както всички останали. Бачкат си без грешка - да чукнем на дърво.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това имам предвид. Аз пък бях вземал за Джетата преди пак топран, но бяха в комплекта 4 с еднаква дължина (и тоя за бобината ест.) . Не че не работеха, ама малко се поопъваше единия до най-далечния цилиндър, и два от тях се извадиха от обувката докато ги откачам... докато ето на колегата много вероятно да са си ок, всичко е до какво е поръчано от вносителя на едро ...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Няколко години по-късно реалността е следната....TopRan правят всичко за нашите стари коли, съотношението цена-качество е добро
Като цяло може да се каже, че голяма част от частите на Оптимал, Бирт и ТопРан вършат работа и цените им са много добри.Иначе е пълно с евтини амортесьори, които не карат дълго.
Може много да говорим за авточасти, но няма особен смисъл, всеки скача на евтиното и после реве(говоря за средностатистическия българин)

Като цяло може да се каже, че голяма част от частите на Оптимал, Бирт и ТопРан вършат работа и цените им са много добри.Иначе е пълно с евтини амортесьори, които не карат дълго.
Може много да говорим за авточасти, но няма особен смисъл, всеки скача на евтиното и после реве(говоря за средностатистическия българин)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”