Що за марка е TopRan и какви са ви впечатленията?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Съб 23 авг 2008 8:34

Аз си купих горна помпа за съединителя Топран и вече 3 месеца работи. Явно наистина всички части са менте, независимо какво пише на тях и да уцелиш качествена е въпрос на късмет.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот amikus » Съб 23 авг 2008 10:51

Задни цилиндърчета и накладки топрак,пластмасови гумички за педалите пак топрак засега работят ще ги видим по натам.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 23 авг 2008 11:55

Тука в младост има един магазин на Ауто Плюос, продавача е един много разбран пич, все пак не се случва често някой да откаже да ти продаде нещо защото не е сигурен че ще ти стане :wink: та той ми обясни че топран е нещо като събирателно понятие - поръчат си части в разни заводи в южна америка, турция, китай, даже и немски части имало техни, такаче явно зависи на какво ще случиш, по принцип на всичко трябва да пише страна на произход, ама масово не се спазва...

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 23 авг 2008 16:56

Марката е много качествена, друг е ?, че по-големият процент от предлаганите тука "нейни" части, в това число , Новобранец и при Албена във VW, са говна. От Дакела тоя "Топран" винаги е бил супер наакан, мое мнение. Мога да дам много примери....

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Пон 25 авг 2008 19:50

Не всички части на "Топран" са боклуци. Маркучи, гумени съединения са даже много добри.
Пък и палец и капачка какво са? Парчета пластмаса - ако е хубава пластмасата няма да са по-лоши от скъпите аналози

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 26 авг 2008 13:28

Аз си купих кабели Топран. От 700-800 км ги карам - нямат грешка за сега. Тая тема ме наведе на размисъл и се обадих на един познат дето бачка в магазин за авточасти и продава тази марка. Каза, че нямат никакви оплаквания от нея - за никой артикул. За кабелите специално ме успокои да нямам никакви притеснения.
Тъй че споко - явно проблематичностите на тая марка са в миналото.

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Вто 26 авг 2008 14:26

Преди няколко месеца си купих 3 маркуча на тази марка. За сега съм доволен, изглеждат качествени. Имам приятели които са пазарували различни части на Topran, не са се оплакали от марката! Според мен нещата на тая марка са с добро качество, а и цената им е изгодна! :wink:

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Вто 26 авг 2008 21:11

Миналата година смених тампони на носачи. Задните (големите) тампони - Топран! Ее мии скъсаха се на има няма 5000км :( Голям ментак. Ама ги карах така до скоро.
Сега сложих феби, лично си ги поръчах от германия (работя в магазин-немска верига). Ще ги видим колко ще изкарат. Ако не са добри минаваме на Боге или Лемфьордер.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Вто 26 авг 2008 22:06

Не всички части на "Топран" са боклуци.
Аз от два месеца съм с перка на климатроника и засега съм доволен а и като цена е добра 135лв

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 29 авг 2008 9:26

auubau написа:Миналата година смених тампони на носачи. Задните (големите) тампони - Топран! Ее мии скъсаха се на има няма 5000км :( Голям ментак. Ама ги карах така до скоро.
Сега сложих феби, лично си ги поръчах от германия (работя в магазин-немска верига). Ще ги видим колко ще изкарат. Ако не са добри минаваме на Боге или Лемфьордер.

Aбе всички от тия тампони се оплакват - явно това им е слабата част на Топран. Или пък майсторите не ги слагат както трябва...де да знам.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 30 авг 2008 0:18

Абе вие не разбрахте ли, че ТОПРАН Е ФИРМА ЗА ОПАКОВАНЕ, и частите вътре са на РАЗНИ производители - нещо като "марката" CLEVER на Била. И съответно в кутииките слагат различно качество според какво си е поръчал търговеца и колко е платил. А сега да познаем от три пъти кое качество пристига тука и дали не е предимно турско и китайско вътре. Пръскалка за задната чистачка имам топран и съм доволен :roll: И за много други дреболийки няма алтернатива, и е супер че изъбщо се намират (предимно в Ауто+). Ама нещо различно от пластмаска или гумичка не бих рискувал да взема топран ... Колегата с кабелите, кажи ми само тези дето си ги взел да не би случайно да са 1 дължина и четирите :lol:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Съб 30 авг 2008 6:30

dj_tuhla написа:Абе вие не разбрахте ли, че ТОПРАН Е ФИРМА ЗА ОПАКОВАНЕ, и частите вътре са на РАЗНИ производители - нещо като "марката" CLEVER на Била. И съответно в кутииките слагат различно качество според какво си е поръчал търговеца и колко е платил. А сега да познаем от три пъти кое качество пристига тука и дали не е предимно турско и китайско вътре. Пръскалка за задната чистачка имам топран и съм доволен :roll: И за много други дреболийки няма алтернатива, и е супер че изъбщо се намират (предимно в Ауто+). Ама нещо различно от пластмаска или гумичка не бих рискувал да взема топран ... Колегата с кабелите, кажи ми само тези дето си ги взел да не би случайно да са 1 дължина и четирите :lol:

Te всъщност са 5 - има и един дето ходи до бобината. :deal :drive
Ми не - различна дължина са си - нормални, както всички останали. Бачкат си без грешка - да чукнем на дърво.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 30 авг 2008 6:41

Ето това имам предвид. Аз пък бях вземал за Джетата преди пак топран, но бяха в комплекта 4 с еднаква дължина (и тоя за бобината ест.) . Не че не работеха, ама малко се поопъваше единия до най-далечния цилиндър, и два от тях се извадиха от обувката докато ги откачам... докато ето на колегата много вероятно да са си ок, всичко е до какво е поръчано от вносителя на едро ...

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 02 сеп 2008 12:41

Няколко години по-късно реалността е следната....TopRan правят всичко за нашите стари коли, съотношението цена-качество е добро :wink:
Като цяло може да се каже, че голяма част от частите на Оптимал, Бирт и ТопРан вършат работа и цените им са много добри.Иначе е пълно с евтини амортесьори, които не карат дълго.
Може много да говорим за авточасти, но няма особен смисъл, всеки скача на евтиното и после реве(говоря за средностатистическия българин)

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Вто 02 сеп 2008 18:58

Преди малко си купих няколко части марка TopRan от ХобиКар магазина в русе.Прахоуловители и маншони на амортисьора,задни тампони на носачите,спирачни маркучета,шернирче,тампони на задния мост,аве доста неща по окачването.Цената е доста добра,дано и качеството да е така добро :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”