КАТ: Започват масови проверки за предпазни колани !!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 13 дек 2005 9:50

Абе за съжаление пише:
Чл. 135. Пътниците са длъжни:
2. (изм., ДВ, бр. 43 от 2002 г.) да използват обезопасителните колани, с които са комплектовани автомобилите;

Ама това за задната седалка е подло - в България да има дестина човека дето си слагат колан на задната седалка и сега изведнъж ще глобяват. Баф ма'а му!!!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 13 дек 2005 9:54

XpacTa написа:...Ама това за задната седалка е подло - в България да има дестина човека дето си слагат колан на задната седалка и сега изведнъж ще глобяват. Баф ма'а му!!!

Искам само да ви кажа, че при последната катастрофа която имах (не много лека и по моя вина), детето на задната седалак беше БЕЗ КОЛАН и от удара дойде на предната до скоростния лост. От тогава ВИНАГИ колани и отзаде. Не си мислете, че за возещите се отзаде, удара е по-лек и по-безопасен. Няма такова нещо. Даже по някога може да е много по-гаден, защото си удрят главите директно в предните седалки

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 13 дек 2005 10:20

На мен колана не ми пречи и винаги го слагам.

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 13 дек 2005 12:32

scuba™ написа:От тогава ВИНАГИ колани и отзаде.

Аз съм абсолютно съгласен с теб, ама си мисля че е добре първо да попросветят хората, пък после да почнат с тоягата. Честно казано в момента дори не мога да се сетя дали моята каручка има някакви колани отзад. На Шкодилака на баща ми знам че са му демонтирани закопчалките за коланите (защото май пречеха на изваждането на седалката). Тая кола води ли се че има колани отзад или не? Ей такива мисли ме налягат...

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 13 дек 2005 14:37

Трябва да се слагат колани и отзад! Имах случай с старата ми кола един ме засича супер грубо, набивам спирачки и племенничката ми(тогава нямаше 3 години) излита от задната седалка към таблото и аз успях да си протегна ръката и да я хвана, иначе не знам как щеше да се пребие. Колата просто нямаше колани отзад. Внимавайте особено с децата отзад!

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Вто 13 дек 2005 16:52

да се включа и аз,то хубаво КАТ пищи за колани и така нататък но защо непогледнат че 100% от техните служители неслагат колани и неим дреме за правилата на движение.а на нас шоферите искат дани оставят без точки в талоните.за неправилно паркиране санкция,за ремусче пак санкция,за минаване на жълто пак санкция,за колан пак санкция.а и колана не винаги помага(точков колан) да но не и обикновенния.оборете ми мнението ако нее така.а и за превишена скорост пак санкция.то булевард неостана по които може да вдигнеш 80км/ч

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 13 дек 2005 21:45

w_smith написа:Трябва да се слагат колани и отзад! Имах случай с старата ми кола един ме засича супер грубо, набивам спирачки и племенничката ми(тогава нямаше 3 години) излита от задната седалка към таблото и аз успях да си протегна ръката и да я хвана, иначе не знам как щеше да се пребие. Колата просто нямаше колани отзад. Внимавайте особено с децата отзад!

Това с децата е много безразсъдно, масово родителите возят малките си дечица без колани, без нищо.Както и преди сме коментирали, в 90% от случаите детето стои отзад изправено между двете седалки, или е коленичило на задната и гледа какво става през задния прозорец.Не знам каква е мотивацията на родителите, за да оставят така децата си и дали са се замисляли какво може да стане дори само при много рязко спиране, недай си боже ПТП.Тия хората или нямат съвест, или си мислят, че са във влак :shock:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 13 дек 2005 22:44

Никой няма да се върне от гробищата-затова слагайте си коланите,ако искате да сме по-дълго заедно на този свят!!!! Director :!:

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 13 дек 2005 23:19

Слагайте си коланите пичове и пейте песничката от добрите стари времена "Елате хиляди младежи на родната страна надежди". Европейците искат да ни превърнат в неспособни да мислят кретени и прочее. Ей това ни е влизането в ЕС :twisted:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 13 дек 2005 23:29

Коко, не си прав. Европеците искат да ни направят малко по-дисциплинирани и културни, нищо повече. Не смятам, че е голям героизъм или проява на българщина, неспазването на законите. След като има закон, който казва, че трябва да се слага колан, значи всички трябва да го спазваме, от мен и теб, до президента на републиката.

Проблема при нас е, че законите важат само за масата, а за някой богоизбрани не. Ето това дразни хората и затова се пенят срещу политици и полицаи. Щеше всичко да е много по-спокойно, ако утре изшият един акт на някой министър и му вземат книжката. Народа ще се успокои и няма да се чувства претакован. Защото в момента законите масово не се спазват и най-вече закона за движение по пътищата, защото това е един вид демонстрация, да покажеш, че си по-велик от останалите балъци, които карат с 50 в града и спират на пешеходни пътеки.

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Da be, kak ne

Мнениеот Mega » Вто 13 дек 2005 23:31

Да бе, гледат да си изкарат 13-тата заплата. На никой не му пука за нас. Ако беше така щяха да оправт улиците. Те са основният убиец по пътя. Преди 10 дни паднах в една дупка на изхода на София на Ботевградско шосе и съсипах чисто нова зимна гума. Повиках КАТ и след 2 часа и половина чакане ми отказаха да ми напишат протокол за сцепената гума. За това пък искаха да ми пишат акт за несъобразена скорост? Това не е държава!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”