Пасат 136 к.с или Сеат Толедо 110к.с- стр .5 Помагайте

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Re: Избор на ван-Рено Сценик или Нисан Алмера Тино

Мнениеот M4r1qn » Нед 18 яну 2009 14:31

и двете не струват - реното е странен трошащ се хавтомобил, а нисана малко екзотичен ще дойде. Колега по горе предложи Зафира като вариант - във всички случаи по добър от рено или нисан.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 18 яну 2009 15:41

На 100% за Зафирата пред другите две,1.9 и 2.2 турбодизеловия мотор се вгражда и в СААБ.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 18 яну 2009 22:00

за нисана нямам никакви впечатления,
но карам служебен сценик бензин 1.6.
колата само на пръв поглед е голяма.
по-висока е вътре като седалките са доста високо от пода.
отпред е добре, но отзад е за три....деца заради тъпо направените седалки.
/колкото и странно да звучи отзад е широка, колкото голф2 мерено от мен лично/
високо разположените седалки явно имат идея да компенсират видимостта напред, но лично аз губя усета при каране. неприятно ми е макар, че седалките са меки и плюшени имам чувството, че съм в купе на вагон.
интериора е заоблен даже прекалено.
няма място за чаша с кафе даже телефон се побира само пред дисплея на радиото.
така наречената жабка е миниатюрна, но е компенсирана с две шкафчета в пода пред задните седалки!
за дръжките на вратите вече написаха много са чупливи.
принципно де що има пластмасово на щипки вътре се чупи.
двигателя 1.6 е слаб за това тежко купе.
дори да се държи в обороти пак е муден и набира бавно.
частите има и евтини има и скъпи.
въпрос на магазин и компромиси.
дори и официалния вносител чат-пат се излага.
постоянно има проблеми с фабричния имобилайзер,
направило ми е впечатление, че темата имобилайзер меган/лагуна е често дискутирана в рено-форума.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 18 яну 2009 23:30

от нисана аз пък имам преки впечатления.
отпред е тясно за седене. позицията е висока и краката ти опират в таблото постоянно. самото табло е много неудобно, с наклон на който нищо не можеш да сложиш и да закрепиш ако колата се движи (всичко това от позицията на пътника) за каране е същата позиция на седене и волана идва много неудобно. не помня дали имаше настройки по височина и дълбочина...
отзад има относително повече място-със сигурност много повече отколкото при реното. но като цяло колата е тясна. използвана е като семейна кола от семейство с 2 деца=2 столчета и всичкото багаж и не е особено удобна...
качеството на изработка не е на ниво-накрая преди да се разкара(беше купена нова) се разпадаше...
не съм очарован от тая кола... :?

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пон 19 яну 2009 0:35

Имам Алмера седан 2004 с 2,2 дизела повече от година, мислех си, че малко дизели от тоя или близък клас могат да се конкурират с Каризма 2003 с 1,9 116коня, но Нисана се справя почти, почти само защото е 109кокя и е малко по бавен на ръчка, но пък максималният въртящ момент сякаш не е така високо и не те кара да караш много-бързо, докато Мицубиша те предизвиква и го ръчкаш. В сравнение с Г3 1,9Д Нисана е класи напред откъдето и да го погледнеш, много висок, почти като джип и все пак стабилен, удобен за дълги пътища, но и за градско, икономичен дори и при високи скорости, ако не кажа, че е дизел - никой не разбира, всики знаем колко по здрави са японките - и тука е така. Сравнението с Г3-то не е уместно най-малко заради 11 годишната им разлика, но ми прави огромно впечатление като се кача от Нисана на Голфа, мисля единственото превъзходство е че е по-удобен за маневри на задна... :wink:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 19 яну 2009 9:23

vaskoto1 написа:от нисана аз пък имам преки впечатления.
отпред е тясно за седене. позицията е висока и краката ти опират в таблото постоянно. самото табло е много неудобно, с наклон на който нищо не можеш да сложиш и да закрепиш ако колата се движи (всичко това от позицията на пътника) за каране е същата позиция на седене и волана идва много неудобно. не помня дали имаше настройки по височина и дълбочина...
отзад има относително повече място-със сигурност много повече отколкото при реното. но като цяло колата е тясна. използвана е като семейна кола от семейство с 2 деца=2 столчета и всичкото багаж и не е особено удобна...
качеството на изработка не е на ниво-накрая преди да се разкара(беше купена нова) се разпадаше...
не съм очарован от тая кола... :?

Васко ценя високо мнението както и на другите колеги.От нисана се отказах-много шумен,наистина неудобен абе не ми взе окото/карах бензинка/.Реното хм, какво да кажа вътре ми изглеждаше доста по приятен -незнам по моя преценка не е много тесен.Golfer става дума за по новия 2000-2001/ако има разлика/.Колата я тествам за широчина /по скоро дълбочина/така-сядам отпред нагласям си седалката за мен/190см 100оки/и при това положение се връткам и сядам отзад-колената ми не трябма да опират облегалката на шофьора.Реното издържа теста.Де да беше само това да бях го взел до сега АМА.....кажетепоне една добра дума. :D Въртите сучите се на пасат излиза.Ама с тоя бюджет -хем ми се иска по новичко хем :banghead:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 19 яну 2009 9:26

вчера колега ме возиха на един сценик RX4 - много приятна машина, с 4х4 е, беше му излезнал към 12 к на човека, не знам колко общо има с нормалния сценик, но страшно много пластмаса по калниците, брони и т.н
което поне няма да ти създава ядове като те подпрат, щото тя си изкача навън сама

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пон 19 яну 2009 9:28

dude написа:вчера колега ме возиха на един сценик RX4 - много приятна машина, с 4х4 е, беше му излезнал към 12 к на човека, не знам колко общо има с нормалния сценик, но страшно много пластмаса по калниците, брони и т.н
което поне няма да ти създава ядове като те подпрат, щото тя си изкача навън сама

и хвърляш кардани на 10 000 километра

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Пон 19 яну 2009 23:35

Реното!
Обърни задължително внимание на всичко що е ел. по колата!!! Компа и инсталацията са им слабото място. Багажника според мен не е голям. Части много, колата вече става масовка.

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Вто 20 яну 2009 0:49

Колега,за реното съм позитивно настроен.Карал съм сценик 2002 бензинка,стори ми се приятна за семейна кола. Мой близък купи такава да си вози дечицата и е много доволен. Взе я за 10 000лв. Мисля,4е има какво да се желае от колата,но цената е доста приемлива за такъв клас автомобил. Лично аз бих предпочел Зафирата(нищо 4е е опел :( )...

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 20 яну 2009 9:19

За нисана нямам впечатления. Мой приятел си купи сценик от магазина и сега казва, че само чака да му изтече гаранцията да го маха.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 20 яну 2009 15:05

Добре де какво да си взема тогава.Искам миниван ,по млад миниван не ван.За читав пасат 5 бензин 1.8 2000г надали ще ми стигне бюджета.А ако знае някой такъв да вика .Какво ще предложите друго

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 20 яну 2009 16:43

ми то такива коли на цена и години не са много - Зафира, Ксара Пикасо и ъъъъ
Мазда Премаси (след 2000 и някоя я прават по-голяма и и викат мазда5) - http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
, спейсвагон на митсубиши http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
аз не се сещам други подобни модели, така че или решавай какво ти харесва и търси или промени какво търсиш :deal :)

ей това http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details даже е с ляв волан, единствената с ляв под 10К и с невероятно мощен двигател mhihi ... явно народа се е втурнал да внася от Англия с десен волан :screwy

Иначе май ще се върнеш на пасата или нещо като октавия комби?

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Re: Избор на Пасат- стр 3 Помагайте

Мнениеот mely » Пон 02 фев 2009 12:15

Нещата сатанаха за пасат 1.8 http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details искат ми 8500 много е запазен обаче 97г Климатроник ,ел пакет Кажете да ги давам ли Свали от 9500

Последна промяна от mely на Пон 02 фев 2009 14:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на Пасат- стр .3 Помагайте

Мнениеот The Red Guy » Пон 02 фев 2009 12:52

Другарю, линкът не бачка.... т.е. не е правилният.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”