Пасат 136 к.с или Сеат Толедо 110к.с- стр .5 Помагайте
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
Re: Избор на ван-Рено Сценик или Нисан Алмера Тино
и двете не струват - реното е странен трошащ се хавтомобил, а нисана малко екзотичен ще дойде. Колега по горе предложи Зафира като вариант - във всички случаи по добър от рено или нисан.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
На 100% за Зафирата пред другите две,1.9 и 2.2 турбодизеловия мотор се вгражда и в СААБ.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
за нисана нямам никакви впечатления,
но карам служебен сценик бензин 1.6.
колата само на пръв поглед е голяма.
по-висока е вътре като седалките са доста високо от пода.
отпред е добре, но отзад е за три....деца заради тъпо направените седалки.
/колкото и странно да звучи отзад е широка, колкото голф2 мерено от мен лично/
високо разположените седалки явно имат идея да компенсират видимостта напред, но лично аз губя усета при каране. неприятно ми е макар, че седалките са меки и плюшени имам чувството, че съм в купе на вагон.
интериора е заоблен даже прекалено.
няма място за чаша с кафе даже телефон се побира само пред дисплея на радиото.
така наречената жабка е миниатюрна, но е компенсирана с две шкафчета в пода пред задните седалки!
за дръжките на вратите вече написаха много са чупливи.
принципно де що има пластмасово на щипки вътре се чупи.
двигателя 1.6 е слаб за това тежко купе.
дори да се държи в обороти пак е муден и набира бавно.
частите има и евтини има и скъпи.
въпрос на магазин и компромиси.
дори и официалния вносител чат-пат се излага.
постоянно има проблеми с фабричния имобилайзер,
направило ми е впечатление, че темата имобилайзер меган/лагуна е често дискутирана в рено-форума.
но карам служебен сценик бензин 1.6.
колата само на пръв поглед е голяма.
по-висока е вътре като седалките са доста високо от пода.
отпред е добре, но отзад е за три....деца заради тъпо направените седалки.
/колкото и странно да звучи отзад е широка, колкото голф2 мерено от мен лично/
високо разположените седалки явно имат идея да компенсират видимостта напред, но лично аз губя усета при каране. неприятно ми е макар, че седалките са меки и плюшени имам чувството, че съм в купе на вагон.
интериора е заоблен даже прекалено.
няма място за чаша с кафе даже телефон се побира само пред дисплея на радиото.
така наречената жабка е миниатюрна, но е компенсирана с две шкафчета в пода пред задните седалки!
за дръжките на вратите вече написаха много са чупливи.
принципно де що има пластмасово на щипки вътре се чупи.
двигателя 1.6 е слаб за това тежко купе.
дори да се държи в обороти пак е муден и набира бавно.
частите има и евтини има и скъпи.
въпрос на магазин и компромиси.
дори и официалния вносител чат-пат се излага.
постоянно има проблеми с фабричния имобилайзер,
направило ми е впечатление, че темата имобилайзер меган/лагуна е често дискутирана в рено-форума.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
от нисана аз пък имам преки впечатления.
отпред е тясно за седене. позицията е висока и краката ти опират в таблото постоянно. самото табло е много неудобно, с наклон на който нищо не можеш да сложиш и да закрепиш ако колата се движи (всичко това от позицията на пътника) за каране е същата позиция на седене и волана идва много неудобно. не помня дали имаше настройки по височина и дълбочина...
отзад има относително повече място-със сигурност много повече отколкото при реното. но като цяло колата е тясна. използвана е като семейна кола от семейство с 2 деца=2 столчета и всичкото багаж и не е особено удобна...
качеството на изработка не е на ниво-накрая преди да се разкара(беше купена нова) се разпадаше...
не съм очарован от тая кола...
отпред е тясно за седене. позицията е висока и краката ти опират в таблото постоянно. самото табло е много неудобно, с наклон на който нищо не можеш да сложиш и да закрепиш ако колата се движи (всичко това от позицията на пътника) за каране е същата позиция на седене и волана идва много неудобно. не помня дали имаше настройки по височина и дълбочина...
отзад има относително повече място-със сигурност много повече отколкото при реното. но като цяло колата е тясна. използвана е като семейна кола от семейство с 2 деца=2 столчета и всичкото багаж и не е особено удобна...
качеството на изработка не е на ниво-накрая преди да се разкара(беше купена нова) се разпадаше...

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам Алмера седан 2004 с 2,2 дизела повече от година, мислех си, че малко дизели от тоя или близък клас могат да се конкурират с Каризма 2003 с 1,9 116коня, но Нисана се справя почти, почти само защото е 109кокя и е малко по бавен на ръчка, но пък максималният въртящ момент сякаш не е така високо и не те кара да караш много-бързо, докато Мицубиша те предизвиква и го ръчкаш. В сравнение с Г3 1,9Д Нисана е класи напред откъдето и да го погледнеш, много висок, почти като джип и все пак стабилен, удобен за дълги пътища, но и за градско, икономичен дори и при високи скорости, ако не кажа, че е дизел - никой не разбира, всики знаем колко по здрави са японките - и тука е така. Сравнението с Г3-то не е уместно най-малко заради 11 годишната им разлика, но ми прави огромно впечатление като се кача от Нисана на Голфа, мисля единственото превъзходство е че е по-удобен за маневри на задна... 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
vaskoto1 написа:от нисана аз пък имам преки впечатления.
Васко ценя високо мнението както и на другите колеги.От нисана се отказах-много шумен,наистина неудобен абе не ми взе окото/карах бензинка/.Реното хм, какво да кажа вътре ми изглеждаше доста по приятен -незнам по моя преценка не е много тесен.Golfer става дума за по новия 2000-2001/ако има разлика/.Колата я тествам за широчина /по скоро дълбочина/така-сядам отпред нагласям си седалката за мен/190см 100оки/и при това положение се връткам и сядам отзад-колената ми не трябма да опират облегалката на шофьора.Реното издържа теста.Де да беше само това да бях го взел до сега АМА.....кажетепоне една добра дума.

- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вчера колега ме возиха на един сценик RX4 - много приятна машина, с 4х4 е, беше му излезнал към 12 к на човека, не знам колко общо има с нормалния сценик, но страшно много пластмаса по калниците, брони и т.н
което поне няма да ти създава ядове като те подпрат, щото тя си изкача навън сама
което поне няма да ти създава ядове като те подпрат, щото тя си изкача навън сама
-
- Автомобил:
- Двигател:
dude написа:вчера колега ме возиха на един сценик RX4 - много приятна машина, с 4х4 е, беше му излезнал към 12 к на човека, не знам колко общо има с нормалния сценик, но страшно много пластмаса по калниците, брони и т.н
и хвърляш кардани на 10 000 километра
Реното!
Обърни задължително внимание на всичко що е ел. по колата!!! Компа и инсталацията са им слабото място. Багажника според мен не е голям. Части много, колата вече става масовка.
Обърни задължително внимание на всичко що е ел. по колата!!! Компа и инсталацията са им слабото място. Багажника според мен не е голям. Части много, колата вече става масовка.
- vladikk
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,за реното съм позитивно настроен.Карал съм сценик 2002 бензинка,стори ми се приятна за семейна кола. Мой близък купи такава да си вози дечицата и е много доволен. Взе я за 10 000лв. Мисля,4е има какво да се желае от колата,но цената е доста приемлива за такъв клас автомобил. Лично аз бих предпочел Зафирата(нищо 4е е опел
)...

- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
За нисана нямам впечатления. Мой приятел си купи сценик от магазина и сега казва, че само чака да му изтече гаранцията да го маха.
- mely
- Двигател:
Добре де какво да си взема тогава.Искам миниван ,по млад миниван не ван.За читав пасат 5 бензин 1.8 2000г надали ще ми стигне бюджета.А ако знае някой такъв да вика .Какво ще предложите друго
-
- Автомобил:
- Двигател:
ми то такива коли на цена и години не са много - Зафира, Ксара Пикасо и ъъъъ
Мазда Премаси (след 2000 и някоя я прават по-голяма и и викат мазда5) - http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
, спейсвагон на митсубиши http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
аз не се сещам други подобни модели, така че или решавай какво ти харесва и търси или промени какво търсиш

ей това http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details даже е с ляв волан, единствената с ляв под 10К и с невероятно мощен двигател
... явно народа се е втурнал да внася от Англия с десен волан 
Иначе май ще се върнеш на пасата или нещо като октавия комби?
Мазда Премаси (след 2000 и някоя я прават по-голяма и и викат мазда5) - http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
, спейсвагон на митсубиши http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
аз не се сещам други подобни модели, така че или решавай какво ти харесва и търси или промени какво търсиш

ей това http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details даже е с ляв волан, единствената с ляв под 10К и с невероятно мощен двигател

Иначе май ще се върнеш на пасата или нещо като октавия комби?
- mely
- Двигател:
Re: Избор на Пасат- стр 3 Помагайте
Нещата сатанаха за пасат 1.8 http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details искат ми 8500 много е запазен обаче 97г Климатроник ,ел пакет Кажете да ги давам ли Свали от 9500
Последна промяна от mely на Пон 02 фев 2009 14:14, променено общо 1 път.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на Пасат- стр .3 Помагайте
Другарю, линкът не бачка.... т.е. не е правилният.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”