Балон на гумата.Какво се прави?
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Балон на гумата.Какво се прави?
Гумите са ми DUNLOP WINTER SPORT M3,много съм доволен от гумите,но като пътищата са ни като най-горния слой на Луната и с магия не можеш да ги отбегнеш... 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
ADJ написа:тия хамериканци много арни бе
Не просто там като се каже гаранция, значи гаранция. Не като тука абе ако го монтира майстор, ама не покрива токови удари, то това е от неправилна употреба, ела си го вземи от сервиза след 2 месеца и т.н все едно сме в африка. Както покриват тия гаранции на гуми изобщо, освен ако се разлепи от джантата да ти я оправят безпари? Пирони не покриват, балони не покриват, може би ако се нацепи в рамките на една година ще я сменят... Ей така да има там някаква хартиика да се радва купувача. И това не е само с гумите ами с абсолютно всякаква техника.
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1986
- Контакти:
Колега сменяй гумата, тя ти е единствения контакт с асфалта (каде асфалт каде друго в БГ) удряш дирекно върху сигурността на себе си и на спътниците си с тая гума замисли се дали си за 100тина лв 

- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
theultimate написа:ADJ написа:тия хамериканци много арни бе
Не просто там като се каже гаранция, значи гаранция. Не като тука абе ако го монтира майстор, ама не покрива токови удари, то това е от неправилна употреба, ела си го вземи от сервиза след 2 месеца и т.н все едно сме в африка. Както покриват тия гаранции на гуми изобщо, освен ако се разлепи от джантата да ти я оправят безпари? Пирони не покриват, балони не покриват, може би ако се нацепи в рамките на една година ще я сменят... Ей така да има там някаква хартиика да се радва купувача. И това не е само с гумите ами с абсолютно всякаква техника.
Абсолютно съм съгласен с теб.Просто тук каквото и да си купиш,винаги имаш едно на ум и знаеш,че прецака ли се,нито ти го сменят,нито ти връщат парите.Много ме дразни това,че когато си купя нещо и то се прецака,като го върна ме карат да си избера нещо на същата стойност,а не ми връщат парите.
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1986
- Контакти:
Абе общо взето "Имало едно време на изток" Такава е кашата...
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Малко_Направен написа:Не се приемат колега.Води се механично увреждане на гумата.Как ще го докажа ли?По колко начина искаш да ти го докажа?Първо се запознаваш със структурата на гумата и разбираш,че когато скочиш в дупка,един или няколко от платовете(слоевете)се нарушава,от където влиза въздух.Отиваш на гумаджия,в някой квартален гараж,дето гумите за него за черни,кръгли с дупка и летните гуми са всесезонни.Той ти казва "тя нищо и няма ще ти я оправя за 30лв".Слага ти подложка,монтира ти я и ти си щастлив....да,ама не.Балона продължава да расте и след някой друг километър,гърми.Та да те светна и в другата схема,ако си купил гума от мен и аз съм единственият,който има право да гледа рекламации на определена марка(защото съм ексклузивен представител за БГ или продавам в промишлени количества и пак имам тази превилегия) и да ги признава,съответно,пак може да не ти я призная,защото на мен производителят ми е казал "За 2009 ще ти призная 100 гуми и ще ти ги платя,от там нататък се спасявай",а аз за да не те изгубя като клиент,мога и да ти я призная,но мога и да те отсвиря.Другият вариант да ти докажа,че е механично увреждане,се нарича шерограф-машина която сканира гума отвътре и показва всяка сепарация(ръжди по теловете),нарушена структура и всичко,което не можем да видим с просто око,в БГ има само 1.Последния най-елементарен начин е да ти видя гумата,докато е на джантата,повярвай ми,винаги има следи от дупката на джантата и почти винаги е срещу балона.Извинявам се за дългия пост,ама всеки ден се сблъсквам с такива хора,които не гледат къде карат и после са им виновни гумите и фирмите,които ги предлагат и плюят по форумите "не си купувайте гуми от еди къде си,щото докато карах със 130 на ограничение 40,скочих в дупка,замина ми гумата и те не ми я признаха".Без лоши чувства и поздравиGal написа:cerber4o написа:mimi.b написа:П.П............всъщност съм жена.............
Извинявам се![]()
А сега като погледнах бузата ... тфа е бял дерт напрао козметично
точно колкото да му тресе и последиците са ясни...
такива гуми приемат ли се рекламация? как ше докажат, че е от дупка?
Имам 4 гуми рекламация ще стане четвърта година, другите 4 ги подарих.
От момента, в който ги сложих имах ядове с тях, тресе с едните над 90км/ч, с другите над 110-120...
КТЗП и не знам си кой си нищо не могат да направят, защото нямало кой да даде компетентно становище. Кажи как да докажа,че гумите за нищо не стават, щото са кой знае кое качество? И не е ли смях търговците да ми водят капацитет от завод Динамик, който ми обяснява, че понеже на 30 градуса жега лятото и минати 15 км в София ми били загряли спирачните дискове, значи често използвам спирачките и затва ми тресе...не знаели от кво е, ама не било от гумите. Ако ти е интересно имам папка документи и куп истории, малко позабравени вече

GREEN_lADY написа:Гумите са ми DUNLOP WINTER SPORT M3,много съм доволен от гумите,но като пътищата са ни като най-горния слой на Луната и с магия не можеш да ги отбегнеш...
Кажи и размера, все пак!Ще видя с какво мога да ти помогна.
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колкото и да е неприатно 6те трябва да се примири6 и да се взвмв6 нова гума ниама смисал от експерименти
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей колега,
съжалявам за сполетяло те и ти съчувствам. Най-разумното нещо което би могло да се направи е да се погрижиш за подмяната на гумата и да бъдеш по бдителен за в бъдеще. От хубави гуми никой не е загубил. Самата мисъл, че рискуването с подобна гума (доколкото може да се приеме рисковано) може да доведе до по големи разходи от една или две нови гуми би трябвало да те накара да подходиш рационално. Това което можеш да направиш е да намериш някой познат гумаджия и да видиш какви оферти ще ти направи той.
Поздрави
съжалявам за сполетяло те и ти съчувствам. Най-разумното нещо което би могло да се направи е да се погрижиш за подмяната на гумата и да бъдеш по бдителен за в бъдеще. От хубави гуми никой не е загубил. Самата мисъл, че рискуването с подобна гума (доколкото може да се приеме рисковано) може да доведе до по големи разходи от една или две нови гуми би трябвало да те накара да подходиш рационално. Това което можеш да направиш е да намериш някой познат гумаджия и да видиш какви оферти ще ти направи той.
Поздрави
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Колега тъй като ми се случи същото - виж и моята тема от неотдавна: http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=117253
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Е, ти ако искаш на 35 височина гуми си сложи, как искаш да не стават балони на тая лагерница. Ама трябва да сме гъзари ръйш ли
Сори, ма си е така.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Какво общо има височината на гумата за образуването на балони? Доколкото знам само на возията се отразява.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Я помисли пак. Нали като ти е по-ниска гумата по-малко и трябва да се прасне в джантата при дупка. Плюс е по-напомпана и честито. Как става балона според теб?
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Ето на дойде си и понеделника.Отивам в КАТ към 5:45 и вече 4 човека опашка.Както и да е...Идва ми редът, иде поУицай с пистУет и вика:Кво шЪ гледаме? И аз:гумата в багажника. И той:е как успя да спукаш резервната?
Сичко мина точно,зех си протоколче и по-живо,по-здраво към нас.Равносметката е,че нямам акт и сичко е наред(което невярвах)!!!

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Оказва се,че съм уцелил дупка която е несигнализирана със знак и необезопасена!При такъв случай аз нямам вина следователно сега си чакам парите за гумата!!! 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”