Май вече само ще им пълним гушите на застрахователите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Май вече само ще им пълним гушите на застрахователите

Мнениеот vasstop » Пон 09 мар 2009 17:22

One написа:щото аз съм им вадил закона (нося си го специално в колата) и те пак не та не ....
както и да е
Да, прав си, не ми се е случвало, недай си Боже да ми се случи, аз не си нося закона в мен, но те задължително го имат.
По спомени беше чл. 180 или 181-182 където точно го имаше регламентирано това.
Какво значи "не, та не", пише ли го в закона - пише го!
Какво спорим тогава, казваш им че ако ти напишат акт на теб ще се видите в съда и в забележките под акта пишеш: според ЗДвП чл. едикойси служителите трябва да направят едикакво си, но вместо това те ми пишат акт ... и т.н.
И след това се виждате в съда и адвоката ги карат да се насират до ушите.
А и си прав за нормалните-ненормални неща също. Но ако ние не си търсим сами правата, няма кой друг да го направи.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 09 мар 2009 17:35

vasstop написа: .... Но ако ние не си търсим сами правата, няма кой друг да го направи.

тъй тъй
идват милиционерите и ти казват за да ти пишем протокол за птп - требе да ти пишем акт
аз съм отворен и им викам - да ама не на мен ами на кмета дето не си е оправил шахтата ей ви го какво пише в закона
те - на кмета нищо няма да пишем- него го няма ти си тук ако искаш протокол -пишем ти и акт, ако не искаш ние си тръгваме
това в Своге ми се случи - съвсем реално - какво правя според теб, как процедирам, как си търся правата ????
да ми пишат акт заради протокола за пред застрахователите, па аз после да се мъкна по съдилища - да не би да осъдят мързеливия милиционер или съда да ми плати времето и нервите за разправиите и най накрая евентуално да осъди кмета дето му е се през оня щото той персонална отговорност не носи - пак общината ще плати ...евентуално ....
и пак се връщаме на това в каква матрица сме принудени да живеем....

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 09 мар 2009 18:05

В Търговище ми написаха протокол без да ми пишат акт.
Няма никакъв проблем, идват, обясняваш им случката и това е.
При мен беше за строшен преден джам от камък, изхвърчал от камион, но не виждам каква е разликата :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 09 мар 2009 21:06

Е те тоя човечец си го е казал...в прав текст
„Одобрявам промяната в Наредба №24 на КФН, която гласи, че „застраховател не може да откаже да се произнесе по основателността на претенция за обезщетение по задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, когато за удостоверяването на ПТП е бил представен протокол за произшествие, непосетено на място от органите на МВР“. Това заяви пред БНР Румен Георгиев, изпълнителен директор на ЗК „Армеец“. Георгиев подчерта, че текстът е пределно ясен – застрахователят ще трябва да заведе претенцията и да се произнесе по нейната основателност, но това не означава, че щетата задължително се приема. Това е просто допълнителна алтернатива, каза Георгиев.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Пон 09 мар 2009 21:54

icoico написа:Е те тоя човечец си го е казал...в прав текст
„Одобрявам промяната в Наредба №24 на КФН, която гласи, че „застраховател не може да откаже да се произнесе по основателността на претенция за обезщетение по задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, когато за удостоверяването на ПТП е бил представен протокол за произшествие, непосетено на място от органите на МВР“. Това заяви пред БНР Румен Георгиев, изпълнителен директор на ЗК „Армеец“. Георгиев подчерта, че текстът е пределно ясен – застрахователят ще трябва да заведе претенцията и да се произнесе по нейната основателност, но това не означава, че щетата задължително се приема. Това е просто допълнителна алтернатива, каза Георгиев.

С две думи дай пари за каско и върви на майната си после...

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Вто 10 мар 2009 0:17

amikus написа:
icoico написа:Е те тоя човечец си го е казал...в прав текст

С две думи дай пари за каско и върви на майната си после...

йес,бейби :да: схванахте основното mhihi

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 10 мар 2009 10:16

Значи ще дойдат още по-тежки моменти за застрахователите!!! Щом се опитват да ни прецакат, просто няма да си правим каско. Ще плащам за платен паркинг, със спестените пари от каското ще си правим ремонти и така. И като видим офис на застрахователна компания с хубави витринки и скъпи неонови рекламки ще си вадим от жабката голям речен камък.... От там нататък оставям на вашето въображение.....

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 10 мар 2009 10:22

Просто и ясно - плащаш си на държава, полиция и застрахователи като поп. После случи ли ти се нещо - духаш супата.
Просто и ясно - системата е такава, че даже и да искаш да си търсиш правата трябва да напуснеш работа, за да имаш време да се влачиш по съдилища.
Просто и ясно - пак ще си плащаме като попчета, тихо и кротко като мишлета, ще цъкаме клавиатурите и ще се възмущаваме.
Просто и ясно - обикновения човек, който иска нормален живот е уникално добре прецакан. Плаща си, чупи си колата, после си плаща да я оправя и си плащаме и си плащаме ... и така до края на света.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Вто 10 мар 2009 10:53

А защо трябва да ни третират като бушмени?В Испания примерно всички такива служби работят в полза на обществото а хората са по-зле от бушмени защо тука не е така???Отидох на политическа тема спирам щото много почнах да псувам дерзайте.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 10 мар 2009 12:58

Добре си почесвате езичетата :063: , ама това няма да ни оправи... та викам куфарчетата и айде [на койото му стиска де]... на който не... :drinking: ..

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 10 мар 2009 13:27

relaxxx написа:Добре си почесвате езичетата :063: , ама това няма да ни оправи... та викам куфарчетата и айде [на койото му стиска де]... на който не... :drinking: ..

те тия дето преди години си стегнаха куфарчетата вече дават назад
тия дето сега биха тръгнали са обречени предварително.....
не знам ко праим

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 10 мар 2009 18:04

В диалога с БГ застрахователите печелившите аргументи от край време са били 7.62Х39,9Х18,.22LR,в краен случай-среща в асансьор и те така mhihi Между другото-комисионата на брокерите по ГО представлява 40-50% от сумата...

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 10 мар 2009 18:53

Тъй като тия дни си поднових каското в "Армеец", и както обикновенно отидох за подновяване на стикерите срещу скромната сума от 20лв. :shock, и ви казвам няма такъв жесток оглед - неща дето 4 години ги имам и никога не са ми ги писали, като дребни драскотини, олюпен лак, боя и т.н., тоя път педантично записаха всичко до последната драскотинка, а един човек след мене със супер лачен Г4 му бяха писали, че му е издран калника за мижава драскотина около 10см., която според него би излязла с пасиране :evil:
Та аз си тръгнах, а човека остана да се разправя, та мисълта ми е, че явно много са ги спекли и вече са много стриктни при огледите :?:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 11 мар 2009 15:07

One написа:
relaxxx написа:Добре си почесвате езичетата :063: , ама това няма да ни оправи... та викам куфарчетата и айде [на койото му стиска де]... на който не... :drinking: ..

те тия дето преди години си стегнаха куфарчетата вече дават назад
тия дето сега биха тръгнали са обречени предварително.....
не знам ко праим

Не бее, мойте си седят още и да кажа хич и не искат да чуват за връщане.... мислим дълбоко по въпроса, ама до като го измислим... то може и да :012:

fastanddrift
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fastanddrift » Сря 18 мар 2009 18:03

Напълно верно е поне за Армеец! От миналия март имам такива наблюдения и след като питах ми казаха, че вече е доста стриктно оглеждането. Това обаче се отнася и за останалие компании. Лошото е, че ако имаш надран капак например и го опишат, при евентуална щета а същия детайл могат да ти изплатят капака, но няма да дадат никакви пари за боядисване и бояджийски труд! Само заради една драскотина, с която би карал поне 5 години!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”