Консумативи на чисто новите автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Консумативи на чисто новите автомобили

Мнениеот morfei1 » Пон 16 мар 2009 3:47

@lyubobg, значи... след като си толкова взискателен и претенциозен (в което няма нищо лошо, щото и аз съм същия, както и много други колеги) ти остава варианта, поръчка на нова Тойота, по твой вкус. Чакаш около три месеца и няма ръжда, няма старо масло, стара спирачна течност, антифриз и т.н.т, но няма и -20%... предполагам :roll: .

Просто в случая въпросната оферта не е за теб. Пък и в крайна сметка, Тойота не кой знае каква марка, че да си останал разочарован от видяното.

В крайна сметка, накрая имаш още една причина в повече, за да си купиш пак VW, пък било то и нов :banana

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 16 мар 2009 8:05

Не са изгладнели още достатъчно.
А и българина е мързелив работник.
Това са единствените две причини, според мен.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пон 16 мар 2009 9:30

Когато аз си поръчах моята Корола в началото на годината тя пътуваше към БГ.Докараха я на 30.01 и 2 дена по-късно беше в Русе.И въпреки това преди да ми я предадат са сменили маслото и антифриза(казвам го защото съм в близки отношения с Русенското представителство и им вярвам).Факт е обаче,че повечето дилъри на Тойота в България са под всякаква критика.Затова и сигурно колегата е останал с лошо впечатление.Не знам той каква кола е гледал,но на моята и се затварят и двете жабки перфектно :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 16 мар 2009 9:31

vasstop написа:
propparo написа:Но тайничко всеки си мечтае да помирише найлоните на чисто новата си кола някой ден--няма какво да се лъжем новото си е ново.
Купи си нова Дачия тогава, хем нова, хем евтина.

WTF има това общо с темата.Нещо се объркахте г-н Администратор,а???
А и цитиране само на част от мнение,понякога променя смисъла му.
чудно ми е тогава колегата поствал темата как ще си купи кола Х-та ръка от Горубляне или където и да било???Големи претенции.
Ами който има парите ще си намери нова кола бе колеги,не му берете гайлето.А и тойота за БГ пазара ги правят в Турция,само Тойота Мензис като най-луксозен се сглобява в Англия.Какво очаквате???
То не става само с ядене,требват и ПАРИ.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пон 16 мар 2009 9:45

Не е вярно.В Турция произвеждат само Аурис и Корола Версо.Освен това туския завод е един от най-модерните в Европа и процентът на фабрични дефекти на автомобилите произведени там клони към нула.Това е официална статистика.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 16 мар 2009 9:46

Любо готино че си се сетил да обърнеш внимание на тези неща :P :да:
Равчетата как са ако си обърнал внимание?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 16 мар 2009 9:54

Евала Любо, наистина :bowdown :bowdown :bowdown
Само така, нека другите ти се присмиват вместо да вземат пример и да станат все повече тези, които си търсят правата - току виж след 200 години сме станали с нормални отношения търговец-купувач !!!

НЕДОПУСТИМО е да ти продават чисто нова кола при това с претенциите на тойота за качесвто и дрън дръм лайна с вече видомо избила ръжда по детайлите
НЕДОПУСТИМО е !!!

какво като има 3 години гаранция, а ще трябва да отлежи доволно по сервизите за гаранционни ремонти......

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 16 мар 2009 10:20

В крайна сметка кой и за какво ще търси КЗП????
Какво са виновни дилърите на тойота че автомобилите които предлагат са такива????Те не ги произвеждат а са само посредник между гиганта автопроизводител Тойота и крайния български клиент,който иска да си закупи такава марка автомобил.що за глупости,КЗП ще изиска от Тойота да си оправи ръждивите творения ли или какво???
Просто този нагледен пример,лЮбезно предоставен ни от колегата автор на темата,отново показва че БГ пазара се счита за втора ръка стандарт и затова световноизвестни марки си позволяват продуктите им да са с такова качество у нас.Няма какво да се лъжем---във всички сфери е така.
Който иска нещо читаво,което струва и доста пари--да си го вземе от друга,наистина европейска страна.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 16 мар 2009 11:25

musura написа:Като влезеш във форума, под раздел "Основен" пише, цитирам:
Това е главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen.

Надявам се, че разбра вече, защо темата не е за "Основен"

Ако си чел внимателно темата, в нея питам задавам въпроса как е навсякъде положението и в частност как е при новите автомобили Фолксваген? Може там да е различно. Не става въпрос само за Тойота.

И за последно пак за неразбралите - хора, срещу кого и какво воювате?
Нима искате да получавате боклуци срещу парите, които давате? Или парите които давате са ръждясали и скъсани или смятате че са малко и затова искате да получавате боклук? А знаете ли колко струва едно чисто ново ФВ в Щатско например? И колко струва тук в БГ? Нима ние Българите сме по Богати от Хамериканците?
Не виждам защо е тази омраза, че съм бил намерил ръжда в кола която е нова.
Това не е кола от Горубляне, а дори и на Горубляне заради тази ръжда заслужава понижаване на цената.
Аз си купувам НОВА кола, защото не искам да карам повече стара. След като колата не е НОВА имам пълното право да съм недоволен, да се интересувам и да коментирам, както аз така и всеки от Вас.
Както се видя в темата - зависи си от Дилъра - някой дилъри я дават веднага със сменено масло и консумативи, за което евала - ще го имам предвид.

rosy написа:Любо готино че си се сетил да обърнеш внимание на тези неща :P :да:
Равчетата как са ако си обърнал внимание?

Не си падам по джиповете, ама следващия път ако и като отида ще хвърля 1 око :)

Последна промяна от lyubobg на Пон 16 мар 2009 11:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 16 мар 2009 11:27

Просто живеем в страна втора употреба. Сега ще се окаже, че и новите коли са втора употреба или в по-добрия случай преоценени 2-ро качество!!! Браво на колегата Любо. Не може да ти искат 30 бона и да им свиди за 100 лв масло и да те гледат все едно си им изял баничката. Все пак не си купуваш хлебец за 1 левче, а нов автомобил. А подробноста за ултра мега модерния завод в Турция е че в него работят турци. Нищо лошо против тях нямам като народност и вяра, но качеството на продукцията им е пословично ниска всъщност като нашата собствена. Колкото повече си търсим правата, толкова повече ще те уважават.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 16 мар 2009 11:30

Ми те турци работят и в заводите на VW :roll:
Ей на тази снимка се вижда даже и как протестират заради съкращения
Изображение

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 16 мар 2009 12:12

Грешката на продавача е била че не е отговорил учтиво "Да господине ако искате да си закупите автомобила ще му бъдат подменени всички консумативи !" така колегата щеше да остане доволен пък те щяха да си го преместят в другия крачол преди да му го продадат /някога/ :)

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 16 мар 2009 12:27

Грешки няма,просто в БГ повече се гледа а мнооооооого по-малко се купува.Особено нещо ново.Особено автомобил.
И на продавачите им е писнало от кибици с празни джобове.Един истински продавач,а не русата кака с изкуствените цицки дето те посреща в почти всеки шоурум,винаги познава кой идва с истинското намерение да купува,дори и не веднага,дори не точно това.И вече правилния подход определя накъде ще наклонят везните.
А ние българите тъй като сме все високообразовани и нацията с най-широка обща култура все разбираме от всичко по много и все сме клавиатурно силни,само умеем да коментираме и да си караме старите бангии произведени във златните години да здравото автомобилостроене.
По беглата забележка към мен относно това да си купя дачия--- г-н Администратор,не бих си позволил да говоря с нескрит сарказъм за румънското автопроизводство.Вижте в клипа за автоизложението в Женева /има някъде и торент препратка във форума/ какво са сътворили от ´´Дачия´´--било то и все още прототип,очарован съм от видяното.Само с това ще си останем--да плЮем турците и румънците,а ние самите да няма с какво да се похвалим.
А относно темата и КЗП---едва ли форума се е Юрнал да купува чисто нови ръждясали тойоти,едва ли и 5 процента от потребителите имат тази възможност.Но всеки ползва един от трите основни вида гориво всеки ден,както и автомобилни части---далеч по-добре е да насочим усилията си за подобравяне качеството на тези неща.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 16 мар 2009 12:31

zaro написа:Малко е дразнещо при официалните представители че трябва да им вадиш думите с ченгели от устата на 90 % от суяците дето работят там, надути и арогантни и трябва някаква невероятна благодарност да изпиташ че някой ти е обърнал минимално влияние........
Харесваш си някаква колица и няма значение дали ще е дачия или супер скъп мерцедес, ти си клиент, заслужаваш уважание някакво, малко внимание, да ти направят четка.
Като знам за строителната техника какво е отношението навсякъде, мили внимателни, отделят ти внимание, и не само докато си я купиш, но и после, гаранционна и след гаранционна подръжка, резервни части, хората в неделя отварят магазини. А за вносителите на автомобили думи нямам.......... :roll: :roll: :roll: :banghead:

Ей тва е приказка.

lyubobg написа:
musura написа:Като влезеш във форума, под раздел "Основен" пише, цитирам:
Това е главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen.

Надявам се, че разбра вече, защо темата не е за "Основен"

Ако си чел внимателно темата, в нея питам задавам въпроса как е навсякъде положението и в частност как е при новите автомобили Фолксваген? Може там да е различно. Не става въпрос само за Тойота.

И за последно пак за неразбралите - хора, срещу кого и какво воювате?
Нима искате да получавате боклуци срещу парите, които давате? Или парите които давате са ръждясали и скъсани или смятате че са малко и затова искате да получавате боклук? А знаете ли колко струва едно чисто ново ФВ в Щатско например? И колко струва тук в БГ? Нима ние Българите сме по Богати от Хамериканците?
Не виждам защо е тази омраза, че съм бил намерил ръжда в кола която е нова.
Това не е кола от Горубляне, а дори и на Горубляне заради тази ръжда заслужава понижаване на цената.
Аз си купувам НОВА кола, защото не искам да карам повече стара. След като колата не е НОВА имам пълното право да съм недоволен, да се интересувам и да коментирам, както аз така и всеки от Вас.
Както се видя в темата - зависи си от Дилъра - някой дилъри я дават веднага със сменено масло и консумативи, за което евала - ще го имам предвид.

:да:
Няма какво да добавя към тези две мнения.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 16 мар 2009 13:10

Stivi написа:Грешката на продавача е била че не е отговорил учтиво "Да господине ако искате да си закупите автомобила ще му бъдат подменени всички консумативи !" така колегата щеше да остане доволен пък те щяха да си го преместят в другия крачол преди да му го продадат /някога/ :)

Подкрепям стиви 100%.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”