От какво зависи возията?
Re: От какво зависи возията?
Няма да те разпънем. До преди 4 месеца бях с Golf 3, поскръцваше, потропваше. Сега с BMW-то, нема. Голфи беше на 198 000 км уж. BMW-то на 230 000 и то уж. Незнам...
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
xP_NiRee написа:Аре само да не е тъйGodLike написа:по нашите пътища всички 10 годишни коли скърцатСамо Голфовете скърцат или като цяло VW. Сега ще ме нахраните ама аз си знам от личен опит. До скоро карах Голф е нема такова скъцане. Корите кво ли не ги правих дунапрен слагах, и кво ли не еми скърца и скърца. Ела да те кача в маздата да видиш нема тропне нема хлопне. Повече Голф няма да си купя !!!
Не ми се навлиза в дълги спорове. Никой не те кара на сила да си купуваш Голф. И не сърцат само VW-тата. И на други коли сме се качвали и знаем как е

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Абе поскърцва си голфа ама айде 

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Никой не твърди обратното. И моята Бора поскърцва, но това е от мноооогото километри и лошите пътища. Понякога търсим под вола теле и както писах по-напред в темата бях готов да си продам колата и да си купя Ауди, защото скърцат по-малко и това щеше да е много голяма грешка защото и те скърцат 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
100% съм съгласен колега,като си карам по хубав път няма никакви проблеми но като влезя градско по разбитите улици става страшно 

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами нормално е колеги, как няма да скърца. По тия пътища, един равен участък няма, тя колата се върти, суче, гъне и какво ли още не. Как няма да скърца и да хлопа. При мен положението е много по-сериозно (с ниско окачване съм), но си усилвам музиката и си карам. Нека скърца, и ние ще се разскърцаме някой ден
. Здраве да има, такива са условията. 

komm написа:batmilko написа:при мен зависи от сферите
Някой карал ли е френска кола. След Ситроена вече две години и половина не мога да свикна с Голфа.

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Абе и ситроените не са цвете, имам тука един 2005 година...ще те побърка от скърцане и тропане, карам го на сервиз - викат ОК е
А по голфа (4) само леко барчето се обажда...

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Специално за гумите разликата между размерите по отношение на возията е огромна. На моя Г2 с 13ки вози доста по-меко от колкото с 14ки и не тропа толкова силно през дупките. Разбира се в случая прежалвам част от стабилността за комфорт, но за градско стабилността е еднаква. А налягането трябва да е точно според предписанията. Като ги напомпаш повече от предписаното и започва да вози осезаемо по-твърдо.
Абе музиката до краи и проблема се решава .Ако много започнеш да се ослушваш за шумове ,все ще чуеш нещо. 

GodLike написа:xP_NiRee написа:Аре само да не е тъйGodLike написа:по нашите пътища всички 10 годишни коли скърцатСамо Голфовете скърцат или като цяло VW. Сега ще ме нахраните ама аз си знам от личен опит. До скоро карах Голф е нема такова скъцане. Корите кво ли не ги правих дунапрен слагах, и кво ли не еми скърца и скърца. Ела да те кача в маздата да видиш нема тропне нема хлопне. Повече Голф няма да си купя !!!
Не ми се навлиза в дълги спорове. Никой не те кара на сила да си купуваш Голф. И не сърцат само VW-тата. И на други коли сме се качвали и знаем как еТвойта мазда като не скърца си я карай, но не ми разправяй, че едва ли не е най-хубавия автомобил на света
Не съм казал че е най-хубавата ама от Голф 3-ката е в пъти по добре. И няма как да скъца щото корите са облечени в нещо като кожа а не пластмаса като на Голфа. И аз си я карам и се радвам
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
xP_NiRee написа:GodLike написа:xP_NiRee написа:Аре само да не е тъйGodLike написа:по нашите пътища всички 10 годишни коли скърцатСамо Голфовете скърцат или като цяло VW. Сега ще ме нахраните ама аз си знам от личен опит. До скоро карах Голф е нема такова скъцане. Корите кво ли не ги правих дунапрен слагах, и кво ли не еми скърца и скърца. Ела да те кача в маздата да видиш нема тропне нема хлопне. Повече Голф няма да си купя !!!
Не ми се навлиза в дълги спорове. Никой не те кара на сила да си купуваш Голф. И не сърцат само VW-тата. И на други коли сме се качвали и знаем как еТвойта мазда като не скърца си я карай, но не ми разправяй, че едва ли не е най-хубавия автомобил на света
Не съм казал че е най-хубавата ама от Голф 3-ката е в пъти по добре. И няма как да скъца щото корите са облечени в нещо като кожа а не пластмаса като на Голфа. И аз си я карам и се радвам
Стига колеги, спорите за глупости.Аз имам Джета 87 додина и лопаше като касичка от консервена кутия.Всичко е до желанието.Скърца това , скърца онова , там гумичка , тук гумичка и скърцането заглахва.Тука е форум на ФВ и всички сме наточили зъби и слух за проблемите по ФВ-автомобилите и техните проблеми.Мазда също е автомобил но не е ФВ, следователно губи приоритетите в този форум.Има форум на Мазда там че се чувства по добре 100% колега.Поздрави
Ами и аз да кажа за мойта.
От какво зависи возията.
Има неща които не можете да промените-лимузините си возят по един начин,по малките по друг.
Но има неща които можете да промените по вашата кола и возията да се подобри.
Аз например съм сменил:
1.Гумите-има такива пластмаси, не ви е работа.За хубава возия освен че трябва да не е пренапомпена, гумата трябва и да е от хубав материал.Хубавите гуми се хабят, а не да карате с някакви пластмаси 5 години и да са като нови.
2.На мен ми потропваше от това че бяха разбити на амортисьорите леглата от горната страна-смяна и се подобри.
3.Втулки на носачите.
Това са неща които може и да не правите, защото не влияят на сходимостта на колелата, ноподобряват возията.
Има и други, но тези съм правил аз.
От какво зависи возията.
Има неща които не можете да промените-лимузините си возят по един начин,по малките по друг.
Но има неща които можете да промените по вашата кола и возията да се подобри.
Аз например съм сменил:
1.Гумите-има такива пластмаси, не ви е работа.За хубава возия освен че трябва да не е пренапомпена, гумата трябва и да е от хубав материал.Хубавите гуми се хабят, а не да карате с някакви пластмаси 5 години и да са като нови.
2.На мен ми потропваше от това че бяха разбити на амортисьорите леглата от горната страна-смяна и се подобри.
3.Втулки на носачите.
Това са неща които може и да не правите, защото не влияят на сходимостта на колелата, ноподобряват возията.
Има и други, но тези съм правил аз.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
По меки гуми - това е спасението в града.
Няма как да вози меко, след като асфалта е в кръпки с огромни прагове
Няма как да вози меко, след като асфалта е в кръпки с огромни прагове

- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Споерд мен има и много голяма доза самовнушение. Както каза един колега по-нагоре : "свикваш с колата и почваш да чуаш шумовете".
Аз преди да се кача на Г3 карах Лада Самара - е там за какво скърцане, тропане и пукане ставаше въпрос да не ви разправям. Като се качих на Голфа си викам еййййййй страшна работа. Въпреки че беше със "спортен" накрайник на гърнето и ревеше малко, вътре си беше тишина. Сега след три години вече едвам издържам вътре без да усиля музиката, но пък си ме радва и ми върши работа, а пък и газчицата в момента е 0.74 лв. така че какво да искам повече
Хайде със здраве,
Аз преди да се кача на Г3 карах Лада Самара - е там за какво скърцане, тропане и пукане ставаше въпрос да не ви разправям. Като се качих на Голфа си викам еййййййй страшна работа. Въпреки че беше със "спортен" накрайник на гърнето и ревеше малко, вътре си беше тишина. Сега след три години вече едвам издържам вътре без да усиля музиката, но пък си ме радва и ми върши работа, а пък и газчицата в момента е 0.74 лв. така че какво да искам повече

Хайде със здраве,
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”