Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Re: Приеха на първо четене промените в ЗДвП за младите шофери

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 03 апр 2009 14:22

blinder написа:
zdravko_dimitrov1986 написа:Подкрепям частично взетите мерки. Трябва да се затегнат нещата - много хора загиват по пътищата.
Това с опреснителните курсове също ми харесва. Трябва да спрем да се избиваме.

Кои по-точно приемаш?
Закона за кубатурата на мотора ли?
Били си извадил пари от джоба, за да си платиш опреснителния курс?

Да бих извадил пари и мисла, че така е правилно.
Приемам всичко - и още по строги да ги направят.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 03 апр 2009 14:26

опреснителен курс...ако има и изпит ви гарантирам че 90% няма да могат да вземат листовките, вкл. хора умеещи, с огромен опит в години/километри :deal

Потребителски аватар
peyu
Автомобил: Passat B7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peyu » Пет 03 апр 2009 14:32

zdravko_dimitrov1986 написа:
blinder написа:
zdravko_dimitrov1986 написа:Подкрепям частично взетите мерки. Трябва да се затегнат нещата - много хора загиват по пътищата.
Това с опреснителните курсове също ми харесва. Трябва да спрем да се избиваме.

Кои по-точно приемаш?
Закона за кубатурата на мотора ли?
Били си извадил пари от джоба, за да си платиш опреснителния курс?

Да бих извадил пари и мисла, че така е правилно.

:да:

Аз лично съм за промените в закона,
наистина има МНОГО да се поизпипа, но да се надяваме ония кухите да го направят навреме!
Това за кубатурата на двигателя е глупост! Защото не кубатурата е важна, а конските сили!
Вместо да се въвеждат ограничения и тнт.
Нека се наблегне на по-доброто обучение на кандидат шофьорите, повече практика! Естествено не за сметка на джоба на кандидат шофьора.
Аз лично не виждам смисъл, цените да са толкова високи на подготвителните курсове.
Нито амортизацията, нито горивата са толкова високи че един курс да струва 700лв,
или просто батковците правят лев за сметка на народа.
Това че не всеки може да си го позволи е голям минус за страната ни.
Някой от вас за знае човек който не е вземал книжка, късат го 5-6 пъти да се изкара някой лев и се пуска потенциален убиец на пътя. Всичко това тръгва от инструктора и думите "абе ти добре караш, може и по-бързо да я вземеш няма смисъл да си караш всичките часове"
И хоп утре става нещо на пътя което не го пише в дебелите книги,
ти не знаеш как да реагираш и хоп ПТП
Важното е да се отсее доброто и да се изхвърли боклука.
Пример за това мога да дам в образователната система на "ЕВРОПА",
кои хора се допускат до висше образование ? Всички! Колко завършват? Малцина? Защо?
Има ли смисъл да пише че имаш някаква степен на образование, а ти да не знаеш за какво иде реч?
Силно се надявам и в нашата мила татковина скоро да се осъзнае цялата тази работа и всеки нормален човек да има достъп до всички тези блага. Без значение богат или беден,
важното в случая е можещ или неможещ .
Ай стига съм писал :x

Последна промяна от peyu на Пет 03 апр 2009 14:46, променено общо 1 път.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 03 апр 2009 14:44

zdravko_dimitrov1986 написа:Да бих извадил пари и мисла, че така е правилно.

Защо пък така да е правилно.
Цитирал съм част от статията на колегата от 1ва страница.
За хора с даден брой нарушения и ПТПта да има опреснителен курс.
Един курс е средно 600 лева, този опреснителния курс, колко ще струва според теб?Според мен пак толкова, щото там вече идеята не е искаш ли книжка или може и без нея, а дали да продължиш да караш и да си ти върви бизнеса, примерно.
Аз лично нямам свободно време за да се занимавам с опреснителни курсове, защото те няма да са един или два часа, а ще са си продължителността на целия курс.Аз ще загубя един куп работни дни, за да дам едни излишни пари, за тоя дето спи и чете вестник в парламента, е да ама НЕ.Ако имам поредица от много нарушения и ПТПта, наистина бил се замислил,ч е нещо куца и сам ще си запиша отново шофьорски курс, за да се НАУЧА да карам, защото явно първия път съм имал късмет :!:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 03 апр 2009 14:45

най-лошото е, че глобите до 100 лева стават необжалваеми
мен това ме засяга
всичко друго ми е транс пенис на латински деа

Потребителски аватар
peyu
Автомобил: Passat B7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peyu » Пет 03 апр 2009 14:52

blinder написа:
zdravko_dimitrov1986 написа:Да бих извадил пари и мисла, че така е правилно.

Защо пък така да е правилно.
Цитирал съм част от статията на колегата от 1ва страница.
За хора с даден брой нарушения и ПТПта да има опреснителен курс.
Един курс е средно 600 лева, този опреснителния курс, колко ще струва според теб?Според мен пак толкова, щото там вече идеята не е искаш ли книжка или може и без нея, а дали да продължиш да караш и да си ти върви бизнеса, примерно.
Аз лично нямам свободно време за да се занимавам с опреснителни курсове, защото те няма да са един или два часа, а ще са си продължителността на целия курс.Аз ще загубя един куп работни дни, за да дам едни излишни пари, за тоя дето спи и чете вестник в парламента, е да ама НЕ.Ако имам поредица от много нарушения и ПТПта, наистина бил се замислил,ч е нещо куца и сам ще си запиша отново шофьорски курс, за да се НАУЧА да карам, защото явно първия път съм имал късмет :!:

Опреснителни курсове трябва да има!!
Има страшно много възрастни хора който не знаят повече от половината ново въведения и тнт.
Знанията и уменията трябва да се опресняват!
За цените:
Тук вече съм съгласен с теб, не мисля че един български пенсионер ще извади едни 350 евра
или 700лв за опреснителен курс, като ладичката му струва 400лв!
Опреснителните курсове да бъдат с пъти по-евтини и повече от 50% за сметка на държавата!

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пет 03 апр 2009 14:57

Luper написа:нямат право да:
- управляват МПС с двигател над 1,6

Значи не мога да карам Голф 3 1,9дизел без турбо, който е 64коня, а мога да карам Голф 6 1,4TFSI който е 160коня...

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пет 03 апр 2009 14:58

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 03 апр 2009 14:59

misho_golfa написа:

Значи не мога да карам Голф 3 1,9дизел без турбо, който е 64коня, а мога да карам Голф 6 1,4TFSI
който е 160коня...

Ако можеш да си го позволиш mhihi
Кво ревете, държавата подпомага новото производство и правилно. Купувайте си 1.4 ТСИ, вместо някаква 20 годишна кошница :beat_butt2

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 03 апр 2009 15:01

peyu написа:Опреснителни курсове трябва да има!!
Има страшно много възрастни хора който не знаят повече от половината ново въведения и тнт.
Знанията и уменията трябва да се опресняват!
За цените:
Тук вече съм съгласен с теб, не мисля че един български пенсионер ще извади едни 350 евра
или 700лв за опреснителен курс, като ладичката му струва 400лв!
Опреснителните курсове да бъдат с пъти по-евтини и повече от 50% за сметка на държавата!

Едвам ме нави mhihi
Добре да има, но за хора над определена възраст.
Както каза One, писнало му е от пенсионери които незнаят къде са(нещо подобно не ми се търси), мен сигурно 2 или 3 пъти точно такива индивиди са щели да ме отнесът и да ме размажат.
Да има курс и за тези, казах го по горе, с определен тип и брой нарушения.За тях цената на курса да си се поеме лично от тях, но ако го направят за всички не 50%, а целия трябва да се поеме.
Айде стига 700 лева курс, винетки, минетки, данъци и незнам кви глупости имаше вече, ама сега и опреснителен - + *** лева.Колко ли шофьорски книжки има издадени?, е че то на 10 години ще има доста лапнати парички от точно тия които СА СИ ГО гласували закончИто.

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пет 03 апр 2009 15:02

rosy написа:
misho_golfa написа:

Значи не мога да карам Голф 3 1,9дизел без турбо, който е 64коня, а мога да карам Голф 6 1,4TFSI
който е 160коня...

Ако можеш да си го позволиш mhihi

Точно това е...не всеки може да си го позволи.
Имам приятели който са луди фенове на дизел, и кво сега няма да могат да карат 1,9дизел, само щото е 1,9, а това че е под 90 коня няма значение...
Аз не харесвам дизел, давам го като пример... :twisted:
Ще си карам 2-ката 1,6 75коня...

Потребителски аватар
Jovani
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovani » Пет 03 апр 2009 15:11

One написа:не е

докато не предприемат мерки да прекратят корупцията при милиционерите
всякакви други поправки, допълнения и изменения могат да си ги заврат отзад-повече полза ще има :)

Абсолютно съм съгласен, докато КАТ те гледат първо в джоба, нещата няма да се променят, който има парици плаща и заминава, който няма така или иначе си спазва правилника, или поне след като го глобят два три пъти. Кои са най-честите камикадзета, по мой наблюдения най-често са полицеиски, партийни и т.н. коли, след това беемвета, мерцедеси, и въобще коли над 80-100000. Трябва първо да има кой да ги налага тия наказания и тогава да мислят за новите закони.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 03 апр 2009 15:24

и аз мисля, че идеята с опреснителните курсове е добра и веднага ви давам 4 броя причини на първо четене, дет се вика
1. законите много често търпят промени и то не само леки козметични
2. технологиите се развиват и съответно се изисква и шофьора да има уменията да борави с тях (примерно преди 20 год не е имало темпомати, борд компютри и разните системи за контрол и сигурност, дето и сега не ги знам всичките)
3. не се знае за тея 10 години дали си шофирал и дали въобще си придобил някакви навици и стаж
4. дори и да имаш някакви изградени навици, това не означава че те са правилни и безопасни. Напротив даже имам наблюдение, че по-"опитните" шофьори често пропускат да дадат мигач, не слагат колан за кратки разст и т.н.

Сега верно едно е на идея, друго е като изпълнение, ама още от сега като почнат да се развиват песимистичните теории и да се отрича всичко, то тогава накъде сме тръгнали и за кво се борим

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 03 апр 2009 15:33

Luper написа:
2. технологиите се развиват и съответно се изисква и шофьора да има уменията да борави с тях (примерно преди 20 год не е имало темпомати, борд компютри и разните системи за контрол и сигурност, дето и сега не ги знам всичките)

Е аз пък не мисля,ч е това е предпоставка за да идеш на опреснителен курс.
Аз карам кола които няма тея неща, казам на такава с тея неща и какво...за какво ми е тоя темпомат.
Ако режа да имам такава кола един ден, отивам купувам си и разбирам как се кара, точно като да се научиш да си сваляш ел.стъклото, или вече да командваш ел. огледалата.Същото.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 03 апр 2009 15:43

blinder написа:Ако режа да имам такава кола един ден, отивам купувам си и разбирам как се кара, точно като да се научиш да си сваляш ел.стъклото, или вече да командваш ел. огледалата.Същото.

и как разбираш как се кара? четеш по форуми или питаш продавача? :) а не е ли по-сигурно да минеш при квалифициран инструктор
+ тва не можеш така да извадиш една от причините и да я оборваш, те вървят комплексно - или се съгласяваш или даваш 4 причини против :mrgreen:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”