Osram Nightbreaker +90 добавени снимки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Osram Nightbreaker +90 добавени снимки

Мнениеот nurv » Нед 16 авг 2009 12:24

Не знам какви ксенонни слагате, обаче аз забелязвам последните 2 години голям бум на разни индивиди, заради които вземам сериозно да се замислям добре ли съм с очите. Няма такива ксенони просто и то все на трошки. Що един нов автомобил не ме заслепи. Наистина трябва да се забранят тия ментаци без лупи.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 16 авг 2009 18:04

nurv написа:Не знам какви ксенонни слагате, обаче аз забелязвам последните 2 години голям бум на разни индивиди, заради които вземам сериозно да се замислям добре ли съм с очите. Няма такива ксенони просто и то все на трошки. Що един нов автомобил не ме заслепи. Наистина трябва да се забранят тия ментаци без лупи.

Не си съвсем прав. По темата е изписано предостатъчно и мога да ти кажа, че заслепяването идва не от липсата на лупи, а от нерегулирани светлини.
Снощи се прибирах от на мачо пичку царевичаку по неосветени третокласни пътища и как никой не ми цъкна къси дълги срещу мене че го заслепявам?
Прибирал съм се по същия маршрут и със старата кола преди да си регулирам светлините и хората не спряха да ми мигат насреща.
В този ред на мисли не ти са виновни ксеноните като такива, а идиотите които искат да свалят самолети с фаровете си.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 16 авг 2009 19:09

groznika написа:
nurv написа:.....
В този ред на мисли не ти са виновни ксеноните като такива, а идиотите които искат да свалят самолети с фаровете си.

Tочно така , проблема е че никой не следи за фаровете, най-вече ГТП-то!! Ако имаш допълнително сложен ксенон и незаслепяваш с него, мога само да те поздравя :beer

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 16 авг 2009 19:14

groznika Ви го каза . Преди около година и половина , когато си закупих ксенон-а и го монтирах (на фарове с лупи , но не бяха регулирани никога :shock ) абсолютно всяка вечер ми присветкаха тези срещу мен . Започнах да се чудя дали да махам ксенона , но един прекрасен ден си регулирах фаровете и сега didodi може да ме поздрави и мен :) . Смъкнах си фаровете толкова ниско , че единият даже ми пречи (прекалено малко осветява) , но на никой не съм му блеснал в огледалото за задно виждане или в страничните. Направих си експеримент и с друга кола карах с/у моята и да ви споделя , че абсолютно нищо не ми пречеше :beer :beer :beer

ППП
По темата взех си такива крушки за дългите светлини и съм доволен :wink:

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 16 авг 2009 19:45

Exell браво 2-ма от 40 000 потребители на форума :) Трябва да се направи анкета - Настроени ли са ви фаровете (професионлано, не на принципа аве става светят ;) )и ще видим колко са като вас...

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Вто 27 окт 2009 14:05

ето едно сравнение между Осрам и Филипс, аз сякаш не забелязвам кой знае каква разлика, тя е единствено май в цената на крушките.
Прикачени файлове
x-treme_power_1.jpg
night_breaker_1.jpg

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 28 окт 2009 9:14

При осран се гледа повече отстрани, та ако изкочи заека да имаш време да пуснеш дългите и да го думнеш. :lol: Определено са по-добри. Карам със Silverstar +50 и след като отпадне задължителното каране на къси ще сложа такива щото едната ми изгоря, та даже и не разбрах кога. При все че светлината отпред ми се запази. :)

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Чет 29 окт 2009 23:59

Здравейте колеги
Тези крушки OSRAM + 90%- наистина вършат чудесна работа.
Само да уточня, че живея близо до фирмата, която внася всякакви крушки OSRAM (за София става въпрос). Там цената за + 90% е 13,60 лв/брой, а за + 50% е 8,20 лв/брой (за Н4). Не се набутвайте да давате повече пари, като може да си ги закупите на възможно най- ниската цена.
Поздрави

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пет 30 окт 2009 8:07

Днес ходих до Ауто+, че на жената едната крушка и изгоря. Вече са по 15 лв.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 30 окт 2009 16:29

Ако още някой ме заслепи с тези китайските ксенони или с тия найтбрейкдрисни ще свия волана и ще ядът непланирано жито 2-3 семейства. Производителите са изчислили какви и колко силни лампи са нужни на един автомобил...предполагам ако се налагаше, щяха да сложат някакви прожектори, които осветяват и луната...но не се налага.... death

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 30 окт 2009 16:44

Osram Nightbreaker много са добри светят супер сложих ги защото фабричната HELLA+50 светеха толкова оскъдно на един дъжд на неосветен участък замалко щях да завия преди да е дошъл завоя :horror:

Последна промяна от tdi fen на Нед 29 ное 2009 20:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пет 30 окт 2009 22:11

chefito написа:Ако още някой ме заслепи с тези китайските ксенони или с тия найтбрейкдрисни ще свия волана и ще ядът непланирано жито 2-3 семейства. Производителите са изчислили какви и колко силни лампи са нужни на един автомобил...предполагам ако се налагаше, щяха да сложат някакви прожектори, които осветяват и луната...но не се налага.... death

А малко по-спокойно със заплахите!!! С найтбрейкдрисни съм и с регулирани фарове. А свии, пък да видим тогава кой ще яде жито и кой ще го вари. Напоследък ми писна да чета глупостите на такива като теб.
Ако беше написал това мнение по-рано днес, нямаше да си купя пак такива крушки, а щях да си монтирам свещи във фаровете, за да не дразня чувствителните ти очички.

п.п. Много трудно може някой да ме изкара от релси, но ти успя.

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Пон 02 ное 2009 22:01

Аз подкрепям Chefito че наистина има супер-дупер-мега идиоти чиито фарове са регулирани да следят спътниците на Юпитер, но има и такива които са с ксенони и не заслепяват :roll:

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Пон 02 ное 2009 22:14

разбирасе че има колегиалност при някой,понякога ксеноните ви светят много във очите защото има ксенон система за фар със лупа и за фар с рефлектор познайте какво става като сложите от този за лупа на обикновен фар
на вас ви блести в очите а на онзи....... макаму го отнася
ето в тази тема има малко разяснено за двата вида крушки
viewtopic.php?f=48&t=119788

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 02 ное 2009 22:19

В този ред на мисли ако може леко да вмъкна хора халогените се включват като има мъгла.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”