Osram Nightbreaker +90 добавени снимки
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Re: Osram Nightbreaker +90 добавени снимки
Не знам какви ксенонни слагате, обаче аз забелязвам последните 2 години голям бум на разни индивиди, заради които вземам сериозно да се замислям добре ли съм с очите. Няма такива ксенони просто и то все на трошки. Що един нов автомобил не ме заслепи. Наистина трябва да се забранят тия ментаци без лупи.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
nurv написа:Не знам какви ксенонни слагате, обаче аз забелязвам последните 2 години голям бум на разни индивиди, заради които вземам сериозно да се замислям добре ли съм с очите. Няма такива ксенони просто и то все на трошки. Що един нов автомобил не ме заслепи. Наистина трябва да се забранят тия ментаци без лупи.
Не си съвсем прав. По темата е изписано предостатъчно и мога да ти кажа, че заслепяването идва не от липсата на лупи, а от нерегулирани светлини.
Снощи се прибирах от на мачо пичку царевичаку по неосветени третокласни пътища и как никой не ми цъкна къси дълги срещу мене че го заслепявам?
Прибирал съм се по същия маршрут и със старата кола преди да си регулирам светлините и хората не спряха да ми мигат насреща.
В този ред на мисли не ти са виновни ксеноните като такива, а идиотите които искат да свалят самолети с фаровете си.
- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
groznika написа:nurv написа:.....
В този ред на мисли не ти са виновни ксеноните като такива, а идиотите които искат да свалят самолети с фаровете си.
Tочно така , проблема е че никой не следи за фаровете, най-вече ГТП-то!! Ако имаш допълнително сложен ксенон и незаслепяваш с него, мога само да те поздравя

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
groznika Ви го каза . Преди около година и половина , когато си закупих ксенон-а и го монтирах (на фарове с лупи , но не бяха регулирани никога
) абсолютно всяка вечер ми присветкаха тези срещу мен . Започнах да се чудя дали да махам ксенона , но един прекрасен ден си регулирах фаровете и сега didodi може да ме поздрави и мен
. Смъкнах си фаровете толкова ниско , че единият даже ми пречи (прекалено малко осветява) , но на никой не съм му блеснал в огледалото за задно виждане или в страничните. Направих си експеримент и с друга кола карах с/у моята и да ви споделя , че абсолютно нищо не ми пречеше
ППП
По темата взех си такива крушки за дългите светлини и съм доволен

ППП
По темата взех си такива крушки за дългите светлини и съм доволен

- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Exell браво 2-ма от 40 000 потребители на форума
Трябва да се направи анкета - Настроени ли са ви фаровете (професионлано, не на принципа аве става светят
)и ще видим колко са като вас...

- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
ето едно сравнение между Осрам и Филипс, аз сякаш не забелязвам кой знае каква разлика, тя е единствено май в цената на крушките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При осран се гледа повече отстрани, та ако изкочи заека да имаш време да пуснеш дългите и да го думнеш.
Определено са по-добри. Карам със Silverstar +50 и след като отпадне задължителното каране на къси ще сложа такива щото едната ми изгоря, та даже и не разбрах кога. При все че светлината отпред ми се запази. 

- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
Здравейте колеги
Тези крушки OSRAM + 90%- наистина вършат чудесна работа.
Само да уточня, че живея близо до фирмата, която внася всякакви крушки OSRAM (за София става въпрос). Там цената за + 90% е 13,60 лв/брой, а за + 50% е 8,20 лв/брой (за Н4). Не се набутвайте да давате повече пари, като може да си ги закупите на възможно най- ниската цена.
Поздрави
Тези крушки OSRAM + 90%- наистина вършат чудесна работа.
Само да уточня, че живея близо до фирмата, която внася всякакви крушки OSRAM (за София става въпрос). Там цената за + 90% е 13,60 лв/брой, а за + 50% е 8,20 лв/брой (за Н4). Не се набутвайте да давате повече пари, като може да си ги закупите на възможно най- ниската цена.
Поздрави
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ходих до Ауто+, че на жената едната крушка и изгоря. Вече са по 15 лв.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Ако още някой ме заслепи с тези китайските ксенони или с тия найтбрейкдрисни ще свия волана и ще ядът непланирано жито 2-3 семейства. Производителите са изчислили какви и колко силни лампи са нужни на един автомобил...предполагам ако се налагаше, щяха да сложат някакви прожектори, които осветяват и луната...но не се налага.... 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Osram Nightbreaker много са добри светят супер сложих ги защото фабричната HELLA+50 светеха толкова оскъдно на един дъжд на неосветен участък замалко щях да завия преди да е дошъл завоя 

Последна промяна от tdi fen на Нед 29 ное 2009 20:11, променено общо 1 път.
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:Ако още някой ме заслепи с тези китайските ксенони или с тия найтбрейкдрисни ще свия волана и ще ядът непланирано жито 2-3 семейства. Производителите са изчислили какви и колко силни лампи са нужни на един автомобил...предполагам ако се налагаше, щяха да сложат някакви прожектори, които осветяват и луната...но не се налага....
А малко по-спокойно със заплахите!!! С найтбрейкдрисни съм и с регулирани фарове. А свии, пък да видим тогава кой ще яде жито и кой ще го вари. Напоследък ми писна да чета глупостите на такива като теб.
Ако беше написал това мнение по-рано днес, нямаше да си купя пак такива крушки, а щях да си монтирам свещи във фаровете, за да не дразня чувствителните ти очички.
п.п. Много трудно може някой да ме изкара от релси, но ти успя.
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
Аз подкрепям Chefito че наистина има супер-дупер-мега идиоти чиито фарове са регулирани да следят спътниците на Юпитер, но има и такива които са с ксенони и не заслепяват 

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
разбирасе че има колегиалност при някой,понякога ксеноните ви светят много във очите защото има ксенон система за фар със лупа и за фар с рефлектор познайте какво става като сложите от този за лупа на обикновен фар
на вас ви блести в очите а на онзи....... макаму го отнася
ето в тази тема има малко разяснено за двата вида крушки
viewtopic.php?f=48&t=119788
на вас ви блести в очите а на онзи....... макаму го отнася
ето в тази тема има малко разяснено за двата вида крушки
viewtopic.php?f=48&t=119788
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
В този ред на мисли ако може леко да вмъкна хора халогените се включват като има мъгла.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”