техническите прегледи на колите ще бъдат пред камери
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: техническите прегледи на колите ще бъдат пред камери
И какво се гледа реално на тия прегледи? Стенд за спирачки се минава без проблем с галоши, с които на мокро няма спиране. Еко нормите мисля че е жалко да коментираме - дизеляците дето изпушват черно уж ги минават, пък моя голф дето няма грам пушек има проблеми - интересен критерий. И май това е прегледа. Сещам се за 1001 причини поради които колата ти би могла да бъде опасна и които не се гледат на прегледа. Истински преглед е да оставиш ключовете и да кажеш оправи всичко, което е за правене - така го правят на запад. Тук пак ще намерим начин да минаваме тънко, въпроса е че с камерите се увеличават усилията (а вероятно и сумата) за това.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Грешна стъпка в правилна посока.Дай боже ФАР да им отпусне пари и за камери по колите на ДАЙ
и КАТ,ама ми се чини че са забравили да си поискат.

Извинявам се за спама, ама няма как да не се застъпя за колегата jordanpar. Докато има хора с мислене тип: селяни от градски тип; граждани от селски тип; гъсто населени селяни в градовете и т.н. нещата ще са зле. Това единствено може да се промени, когато нашето поколение си отиде - всички със соц. мислене и от прехода - тогава ще има достатъчно нормално мислещи хора.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Подкрепям новите мерки, въпреки, че най-вероятно ще ми спрат гошко от движение
Това е правилната посока, в която трябва да вървим, според мен.
В идеалния случай задръстванията ще намалят драстично, катастрофите пак ще намалят, но не толкова драстично.
Реално обаче собствениците на ГТП ще измислят цаката на видеонаблюдението. Още повече, щом ги задължават тях да си монтират камерите
Кво става като се прецака баш тая камера, дето е на стенда? Ще има ли текст в закона, който да ги задължава в такъв случай да прекратят работа до оправяне на проблема? А стрийма от камерите къде отива? В кат? Ами ако ти спре нета?
Баси, ако трябва ще взимат друга (изрядна) кола от същата марка и модел, ще й лепнат твоите номера, и така ще минеш преглед.
Българина е изобретателно говедо, ще измисли нещо.. За съжаление..
Много ми е интересно и искрено се вълнувам кво ще стане с чавдар-ите и червените икаруси от скгт, дето едвам се крепят, кво остава да са изрядни?
В един по-добър свят може би щяха да приемат това. Поне да знаеш за какво си даваш парите!

Това е правилната посока, в която трябва да вървим, според мен.
В идеалния случай задръстванията ще намалят драстично, катастрофите пак ще намалят, но не толкова драстично.
Реално обаче собствениците на ГТП ще измислят цаката на видеонаблюдението. Още повече, щом ги задължават тях да си монтират камерите

Кво става като се прецака баш тая камера, дето е на стенда? Ще има ли текст в закона, който да ги задължава в такъв случай да прекратят работа до оправяне на проблема? А стрийма от камерите къде отива? В кат? Ами ако ти спре нета?
Баси, ако трябва ще взимат друга (изрядна) кола от същата марка и модел, ще й лепнат твоите номера, и така ще минеш преглед.
Много ми е интересно и искрено се вълнувам кво ще стане с чавдар-ите и червените икаруси от скгт, дето едвам се крепят, кво остава да са изрядни?
leavon написа:А не е ли по-добре и по-логично сервизите да носят отговорност за състоянието на колите? Записваш се като клиент на сервиз, на който вярваш, издават ти книжка, пишат ти всичко, което правят по колата, носят отговорност за това. Правиш катастрофа (да не дава Господ!) - изпуснали спирачките. В кой сервиз ти обслужват колата? Еди кой си. Я да видим този сервиз защо не ти поддържат спирачната уредба в ред! Глоба! Още няколко случая - няма лиценз! Губят другите си клиенти! Фаровете свалят самолети - сервиза не ги е погледнал! Караш зимата с летни гуми? Не си отишъл да ги смениш - глоба! Но и сервиза не те е извикал за това - за тях по-малка глоба! Сервизните книжки, според мен, биха вършили по-добра работа от ГТП, стига да са водени и попълвани редовно и коректно съобразно много ясни и конкретни изисквания.
В един по-добър свят може би щяха да приемат това. Поне да знаеш за какво си даваш парите!
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Не смятам, че това ще бъде успешна мярка, но по - добре от нищо. Дано произведат някакво, дори и минимално действие, защото сега по улиците се движат автомобили, които са опасни за останалите участници в движението. А ако се измисли и как да се прецакат далаверите на даяджиите, ще стане още по - добре, че сега толкова хора си купуват книжки, че ми се струва, че повечето от шофьорите вече са с купени книжки 

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Супе ,че слагат камери дано има ефект,ама то пак може да се дадът пари на на тоя дето извършва прегледа и да мине
[quote="Дашо"А ако се измисли и как да се прецакат далаверите на даяджиите, ще стане още по - добре, че сега толкова хора си купуват книжки, че ми се струва, че повечето от шофьорите вече са с купени книжки
[/quote]
Аз ти гарантирам,че в Перник в момента не можеш да си вземеш книжката без да си платиш,просто е невъзможно
[quote="Дашо"А ако се измисли и как да се прецакат далаверите на даяджиите, ще стане още по - добре, че сега толкова хора си купуват книжки, че ми се струва, че повечето от шофьорите вече са с купени книжки

Аз ти гарантирам,че в Перник в момента не можеш да си вземеш книжката без да си платиш,просто е невъзможно

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
santo_trafficante написа:Имам приятел с пункт за ГТП и ми казва че ще ги стягат наистина
Toва за камерите на пунктовете за прегледите го писах още през пролетта.
Явно се напредва по въпроса.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Айде де, тука навремето се пишеш да си пазим старите катализатори за черни дни. Вчера отидох друга кола в известен сервиз и съвсем безплатно ми издадоха удостоверени,че имам действащ катализатор на новата ми кола, който съвсем логично е изкъртен, а картерните ми газове вещо изведени в атмосферата.
п.п. Нито съм бутал пари, нито познавам някой там, просто се оплаках от данъчното.

п.п. Нито съм бутал пари, нито познавам някой там, просто се оплаках от данъчното.
- npu3pak
- Автомобил: VW Passat B6 4Motion
- Двигател:
ISRalien написа:Реално обаче собствениците на ГТП ще измислят цаката на видеонаблюдението. Още повече, щом ги задължават тях да си монтират камерите![]()
![]()
Така...
1. Не се знае дали сигнала от камерите ще отива в ДАИ, или ще се записва! /Като излезе закона, тогава ще стане ясно. сега може само да гадаем./
2. Дори и да тръгнат да сменят рег. номера на колата, пак няма да стане толкова лесно, както ти си го написал. Нали на камерата ще се вижда, че стикера няма да се залепи на стъклото. Не е толкова лесно... има и още други неща, които правят този вариянт много труден за осъществяване.
3. Какво пречи, като автобуса е Чавдар? Идвали са Чавдари, които са добре поддържани, и отговарят на всички критерии за да минат технически преглед!
А относно камерите, не си мислете, че като ще ги купуват собствениците на пунктовете, ще си правят каквото си искат с тях. Камерите ще са еднакви във всички пунктове. И контрола над тях, ще е засилен!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
От всичко написано до тук разбирам само едно.Някой ще продаде доста камери и ще изкара добри пари.Цената на прегледа ще се вдигне а всичко останало ще си е като до сега.
- npu3pak
- Автомобил: VW Passat B6 4Motion
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:От всичко написано до тук разбирам само едно.Някой ще продаде доста камери и ще изкара добри пари.
Правилен отговор!

Да разбирам ли че всеки изказал се против този начин на провеждане на ГТП не е сигурен в собствения си автомобил??????
Въобще кво го дъвчете толкова,поддържайте си колите изправни,то си е за вашата сигурност,комфорт и безопасност.
А кой,кога и колко щял да се нагуши от някакви си камери е последната ми грижа лично на мен.
Който не му отърва да слиза и да върви пеш или да ползва метрото и другите варианти на градския транспорт.
Въобще кво го дъвчете толкова,поддържайте си колите изправни,то си е за вашата сигурност,комфорт и безопасност.
А кой,кога и колко щял да се нагуши от някакви си камери е последната ми грижа лично на мен.
Който не му отърва да слиза и да върви пеш или да ползва метрото и другите варианти на градския транспорт.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Колкото и да си подържаш колата, като се окаже че не минава газоанализатор, защото е 20 годишна - гризеш дървото.
Но пък трябва да спрат от движение всички икаруси и чавдарки - за какви еко норми говорим там след като пушат черно....
Но пък трябва да спрат от движение всички икаруси и чавдарки - за какви еко норми говорим там след като пушат черно....
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Е хубаво де...
Стягат техническия, клецат ни с екотакси, застрахователите и те се пънат да фанат господ за шлифера... а за нас кво?
Нещо пътищата ли оправиха? Корумпираните катаджии ли вкараха в затвора? Безумните и/или липсващите знаци и маркировки ли подмениха? Започнаха да плащат като бели хора при щети ли?
Отново цялата евровизация е криворазбрана. Отново потърпевш е обикновения човек. Формулата е ясна:
Дайте сега да му вземем, пък ако остане може и да реинвестираме.
Накрая драги няма да има кого да цоцате. По улиците ще си карат само правителствени бръмчалки и градски транспорт. Застрахователите ще гризнат мекия и ще почнат да се самозастраховат защото от много акъл ще си палнат собствената черга.
Българите масово ще откажат да карат коли и ще тръгнат пеш. Ще откажат електроснабдяването и топлофикациите. Ще откажат данъците и таксите и ще заселят по пещерите и горите. Така поне ще спечелим приз за най-екосъбразено живеещ народ е ЕС. Бек ту дъ примитив братя!
Искахте европа? Ей ви ся европа!
Искахте да ви оправят? Айде чувствайте се оправени
ПП
Разбира се, че трябва да се сложи ред в милата ни родина и все от някъде трябва да се започне, но не смятам, че сме цъфнали та вързали и всико ни е 6 та се хванахме на стареца за москвича и кой евростандарт имал...
Специално аз не виждам промяна в нещата от последните години. Разликата е само в това, че докато предишните ни оправяха с вазелин, то сегашните се гласят да го сторят на сухо и със подобаваща засилка.
Честито ви/ни за пореден път! Аз обаче все повече се замислям да хващам гората и да емигрирам възможно по-далеч от този континент...
Вместо да изнасям поредната неясна реформа и преход на гърба си предпочитам да подходя егоистично и да се заселя някъде на готово
Стягат техническия, клецат ни с екотакси, застрахователите и те се пънат да фанат господ за шлифера... а за нас кво?
Нещо пътищата ли оправиха? Корумпираните катаджии ли вкараха в затвора? Безумните и/или липсващите знаци и маркировки ли подмениха? Започнаха да плащат като бели хора при щети ли?
Отново цялата евровизация е криворазбрана. Отново потърпевш е обикновения човек. Формулата е ясна:
Дайте сега да му вземем, пък ако остане може и да реинвестираме.
Накрая драги няма да има кого да цоцате. По улиците ще си карат само правителствени бръмчалки и градски транспорт. Застрахователите ще гризнат мекия и ще почнат да се самозастраховат защото от много акъл ще си палнат собствената черга.
Българите масово ще откажат да карат коли и ще тръгнат пеш. Ще откажат електроснабдяването и топлофикациите. Ще откажат данъците и таксите и ще заселят по пещерите и горите. Така поне ще спечелим приз за най-екосъбразено живеещ народ е ЕС. Бек ту дъ примитив братя!
Искахте европа? Ей ви ся европа!
Искахте да ви оправят? Айде чувствайте се оправени

ПП
Разбира се, че трябва да се сложи ред в милата ни родина и все от някъде трябва да се започне, но не смятам, че сме цъфнали та вързали и всико ни е 6 та се хванахме на стареца за москвича и кой евростандарт имал...
Специално аз не виждам промяна в нещата от последните години. Разликата е само в това, че докато предишните ни оправяха с вазелин, то сегашните се гласят да го сторят на сухо и със подобаваща засилка.
Честито ви/ни за пореден път! Аз обаче все повече се замислям да хващам гората и да емигрирам възможно по-далеч от този континент...
Вместо да изнасям поредната неясна реформа и преход на гърба си предпочитам да подходя егоистично и да се заселя някъде на готово

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И какво ще промени това видеонаблюдение ??? Едва ли и 1% от катастрофите по пътищата се дължат на технически проблеми с автомобила ! Докато "чипа" ни е балкански всичко е безсмислено. Сигурен съм че ако един ден правителството замени ВСИЧКИ коли на населението с чисто нови на другия ден катастрофите ще са много повече така че старите коли са ни мнооого малък проблем!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”