Пазете се от мотористи!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Чет 27 апр 2006 16:37

Pichagа написа:ами магистрала 130
извън града 90
града 50

http://www.kat.mvr.bg/ppzdp.txt
Чл.73(1) четете

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 27 апр 2006 16:40

четем ние ами чл. 21 от Закона
Правилника го зарежи отменен е там където противоречи ва закона, просто тоя правилник е по стария закон, от 2002 това са скоростите
за мотори е 50, 80, 100

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Чет 27 апр 2006 16:54

Pichagа написа:четем ние ами чл. 21 от Закона
Правилника го зарежи отменен е там където противоречи ва закона, просто тоя правилник е по стария закон, от 2002 това са скоростите
за мотори е 50, 80, 100

:да: :bowdown

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 27 апр 2006 17:15

На магистрала е 130. 120км/ч беше старото ограничение.
И аз съм съгласен с това, че ако не всички, то поне 90% от мотористите с "пистарките" са надути като пуяци и две думи не можеш да му кажеш... колкото и пъти да идват на срещите ни на Бояна, нито един път не успях да подхвана разговор и да получа информация кви коне са им машините, колко им харчат... ти го питаш, той те гледа тъпо, все едно не си чувек и казва "не знам" или "глей си работата"... :sly
Бе то явно като се качиш на мотор вече и край - променя ти се психиката. От тея големи скорости човек затъпява тотално и го хваща олигофренията...
И наистина защо трябва да го пазя аз, като той сам не се пази. Винаги гледам да карам колкото се може по-далече от тях, да не ги хване въздушната струя и да ги хвърли на някъде... но наистина като ти дойдат от три километра с около 200 и за части от секундата като сянка прелитат покрай тебе, няма начин човек да реагира изобщо. :?

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Пет 28 апр 2006 8:15

130 е наистина. Моя е била грешката. Sorry за което.

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Пет 28 апр 2006 8:38

VW_FEN написа:На магистрала е 130. 120км/ч беше старото ограничение.
И аз съм съгласен с това, че ако не всички, то поне 90% от мотористите с "пистарките" са надути като пуяци и две думи не можеш да му кажеш... колкото и пъти да идват на срещите ни на Бояна, нито един път не успях да подхвана разговор и да получа информация кви коне са им машините, колко им харчат... ти го питаш, той те гледа тъпо, все едно не си чувек и казва "не знам" или "глей си работата"... :sly
Бе то явно като се качиш на мотор вече и край - променя ти се психиката. От тея големи скорости човек затъпява тотално и го хваща олигофренията...
И наистина защо трябва да го пазя аз, като той сам не се пази. Винаги гледам да карам колкото се може по-далече от тях, да не ги хване въздушната струя и да ги хвърли на някъде... но наистина като ти дойдат от три километра с около 200 и за части от секундата като сянка прелитат покрай тебе, няма начин човек да реагира изобщо. :?

тези които ходят на бояна със сигурност не са 90 % от мотористите
такаче не се изказвай така
аз винаги когато съм питал някой за "пистарката" му винаги ми е отговарял

а някой забелязвал ли е че при някаква авария на мотоциклета или просто си спрял в банкета за по цигара или да си починеш от 10 мотора 8 ще спрат да те питат дали имаш нужда от помощ,а при автомобилите от 100 може да спре 1 и от тези 100 поне 10 ще ти се изхилят примерно че се гъзиш да си смениш гумата

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пет 28 апр 2006 9:03

Бесен моторист уби жена

58–годишна жена бе прегазена от мотоциклетист снощи около 20.30 часа на бул. “Стефан Стамболов“ в района на “Караваните“ в Сливен, съобщи Дарик, като се позова на МВР.
Според очевидци мотоциклетистът е карал с много висока скорост. При катастрофата пешеходката е починала на място. Водачът на мотора е около 25 годишен, но няма информация той да е пострадал при сблъсъка.

Взето от:
http://dnes.dir.bg/2006/04/28/news116733.html

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пет 28 апр 2006 14:03

Vlad777 написа:...

Не си изпускай нервите! Вредно е! Всичко това можеше да го напишеш с по-умерен тон и пак щях да те разбера.
Няма да влизам в спорове, но не можеш да отречеш, че мотористите създават критични ситуации особено с движението си с висока скорост. И тя не е по-висока от допустимата само с 10-20 км/ч. Ако моторите спазваха всички ограничения нещата щяха да са по-спокойни.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Съб 29 апр 2006 22:44

leavon написа:..... Ако моторите спазваха всички ограничения нещата щяха да са по-спокойни.

Абре хора , вие май не осъзнавате че хубавият мотор още на 1-ва скорст е преминал ограничението от 50 км/ч , а на човекът от горе му е пределно ясно че няма как да кара с 50 км/ч :wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 29 апр 2006 22:52

pugsy написа:...

ОК, може би малко неподготвен се изказах, щом ти си имал повече срещи с мотористи, ок, може и така да е. Но тогава значи аз все попадам на кофти хора ;) Не говоря само за Бояна и срещите, просто и като спре някой до мен на светофара лятото, кат го питам нещо, мълчи и такива работи... това явно ми е направило кофти впечатление и от там си правя заключения.

Потребителски аватар
passat_comby
Автомобил:
Двигател:

Пазете се от мотристи

Мнениеот passat_comby » Съб 29 апр 2006 23:44

Колеги не оневиняваите мотоцеклитистите . Неги и обвиняваите. ТО ангелите им са слабички на тях. Да ми ПРОСТИ ГОСПОД ина МЕН и на тях. Карам си аз дядко ПАСАТКО по правия път към Поморие се казваше градчето.... и хоп екскорт един от лево един от десно.На задна гума ми е екскорта. В колата ОПЕЛО без умрело. ВТОРИ опит СОРИ МАи..КЪЛ не успешен . А познаи шоо стана. На биха гората тоес в БЛАТАТА ПОМОРИЙСКИ.

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Нед 30 апр 2006 9:07

didodi написа:
leavon написа:..... Ако моторите спазваха всички ограничения нещата щяха да са по-спокойни.

Абре хора , вие май не осъзнавате че хубавият мотор още на 1-ва скорст е преминал ограничението от 50 км/ч , а на човекът от горе му е пределно ясно че няма как да кара с 50 км/ч :wink:

и може да стигне до 100 120 на първа

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 30 апр 2006 12:04

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=880850

А вчера един познат с мотора до Сливен е катастрофирал,
лека му пръст :cry:

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 02 май 2006 11:36

didodi написа:Абре хора , вие май не осъзнавате че хубавият мотор още на 1-ва скорст е преминал ограничението от 50 км/ч ...

Е и? За тях правилата други ли са?

п.с. имам колега, който не употребява думата мотоциклетисти, а 'донори'
п.с.с. доколкото знам, тях катаджии не ги спират, за да не се пребият...

едит: п.с.с3 - madcap, съжалявам за приятеля ти...

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

Добре де?!

Мнениеот Perso » Вто 02 май 2006 22:12

Не стигат лошите пътища, липса на маркировка и пр. а сега и тези кретени с моторите ли да ги пазим?
Къде в правилника пише, че моториста може да кара по лентите на пътя? Я се замислете?
В Германия моториста заема на пътя позиция като автомобил и по светофари чака ред, мисля, че и в нашия правилник е така?!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”