Моля за мнение за Рено клио

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Hristian_Aleksiev
Автомобил:
Двигател:

Re: Моля за мнение за Рено клио

Мнениеот Hristian_Aleksiev » Съб 05 юни 2010 11:53

williams_vn написа:аз до скоро карах рено и то клио но с бензинов мотор 1.8 16 клапана но имам наблюдения и върху 1.5 дцито един познат си купи меган с тоя мотор супер е доволен и аз съм я пробвал колата ще останеш доволен от разхода и вървежа но все пак не очакваи да е самолет ако цената на колата е 3000 направо я взимаи ако мотора е добре иначе не се занимаваи ако те притеснява нещо в звука на мотора ремонта е тежък

Според мен по-добре провери дали може да се намери мотор втора ръка. Така че дори тея коли да са със скапани мотори ще може да се прецени колко реално ще струва такава колца :), щото наистина ремонта на такъв двигател не си заслужава

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 05 юни 2010 15:21

chefito написа:....сигурно 1-2 по на 600к км ще са по 3000лв....

В БГ няма коли за продан над 130-160к. Имам впредвид показанието на километража.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 05 юни 2010 16:53

Ljubon написа:
chefito написа:....сигурно 1-2 по на 600к км ще са по 3000лв....

В БГ няма коли за продан над 130-160к. Имам впредвид показанието на километража.

Има по на около 250к /ако преди това са били на 900 000/ :beer

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Съб 05 юни 2010 19:48

Колеги, благодаря за дискусията. Тази обява започна и на мен да ми замирисва. Или е менте, въпреки че не виждам смисъл, или има нещо друго гнило. Всяка вечер звъним по няколко пъти на посочения телефон, но никой не вдига. Изглежда доста добре, за да е истина.
Иначе аз не съм по принцип нмого фен на тия рена. Инвестирал съм доста в знания и опит за VW покрай моя Пасат и ми се ще и колата на дъщеря ми да е от марката. Лошото е, че тя няма никакъв шофьорски опит и колкото и да се старае, сигурно ще направи първата си кола на войнишка манерка. Затова не ми се ще да инвестирам доста пари в началото. Мислихме да намерим нещо читаво и що-годе на добра цена, пък след някоя година вече да мислим за нещо по-сериозно.
Всъщност колеги, ако някой може да ми помогне с предложение за някоя подходяща за случая кола, ще бъда много благодарен.
С този ми пост май темата се запътва към раздел "Купува", но нека модераторите бъдат благосклонни. Очаквам предложения.

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Съб 05 юни 2010 20:09

Малкия ми брат има такава,много икономична,добре вози,аз докато сменях мотора на тройката бях 3 дни с нея и ми хареса.Има я от 2008г.и е сменял само накладки :да:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 05 юни 2010 20:14

GVG написа:Колеги, благодаря за дискусията. Тази обява започна и на мен да ми замирисва. Или е менте, въпреки че не виждам смисъл, или има нещо друго гнило. Всяка вечер звъним по няколко пъти на посочения телефон, но никой не вдига. Изглежда доста добре, за да е истина.
Иначе аз не съм по принцип нмого фен на тия рена. Инвестирал съм доста в знания и опит за VW покрай моя Пасат и ми се ще и колата на дъщеря ми да е от марката. Лошото е, че тя няма никакъв шофьорски опит и колкото и да се старае, сигурно ще направи първата си кола на войнишка манерка. Затова не ми се ще да инвестирам доста пари в началото. Мислихме да намерим нещо читаво и що-годе на добра цена, пък след някоя година вече да мислим за нещо по-сериозно.
Всъщност колеги, ако някой може да ми помогне с предложение за някоя подходяща за случая кола, ще бъда много благодарен.
С този ми пост май темата се запътва към раздел "Купува", но нека модераторите бъдат благосклонни. Очаквам предложения.

Колега,милост,съжалете VW,направете на войнишка манерка друга марка кола :bowdown
Аз бих предложил,щом ще е за кратко,едно траби mhihi Лесна подръжка,дори и да го удари,залепяш и готово,моя беше лепен няколко пъти :screwy Иначе е икономичен и евтин като цена mhihi

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Съб 05 юни 2010 20:52

Моля без несериозни изказвания! Мисля че ясно съм се изразил. Разбира се изразът "войнишка манерка" е малко пресилен, но колкото и да не ми се иска, сигурно в началото ще има леки поражения по ламарините и броните. Дано съм лош пророк.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 06 юни 2010 8:56

Опел Корса, Нисан Микра или ФВ Поло...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 07 юни 2010 10:38

enigma79 написа:Аз бих предложил,щом ще е за кратко,едно траби mhihi Лесна подръжка,дори и да го удари,залепяш и готово,моя беше лепен няколко пъти :screwy Иначе е икономичен и евтин като цена mhihi

Това беше положението преди около 5 години. Частите за Трабант струват колкото тези за Г2, но се намират значително по-трудно. Разхода е същия, само че нямаш газ. За мен тази кола си струва само за човек, който е фен на марката и си я поддържа сам.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 07 юни 2010 11:00

tisho_psg написа:
eng написа:Човек, членуваш във фау ве форума, откажи ги от това безумие.Некво поло е 10000000000 пъти по-добре.Наистина и цената е яко подвеждаща.В крайна сметка каквото решат младите да взимат със здраве да го карат mhihi

Цената и твоето изказване са подвеждащи!

Би ли обяснил защо изказването ми е подвеждащо?Нима едно клио е по-добре направено от едно поло като изключим комфорта (за мен лигава возия).Аргументирай се 8)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 07 юни 2010 11:22

eng написа:
tisho_psg написа:
eng написа:Човек, членуваш във фау ве форума, откажи ги от това безумие.Некво поло е 10000000000 пъти по-добре.Наистина и цената е яко подвеждаща.В крайна сметка каквото решат младите да взимат със здраве да го карат mhihi

Цената и твоето изказване са подвеждащи!

Би ли обяснил защо изказването ми е подвеждащо?Нима едно клио е по-добре направено от едно поло като изключим комфорта (за мен лигава возия).Аргументирай се 8)

Ако прочетеш малко по нагоре поста на бате Арни ще видиш прекрасен аргумент. Аз съм имал такова служебно 1.4 16V Френско (демек не Турско) и колицата си беше ОК. Отделно от Клио до Турско Клио разликата е огромна и повечето лоши отзиви за тея коли са от таксиджии, които карат турските Символ.

Действително Рено имат един не малък проблем и това са цените на резервните... Човека от, който си купих първия голф си взе Лагуна и му се скъса джоба mhihi

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 07 юни 2010 11:59

radi_nrj, това че си попаднал на един свестен автомобил не може да се отнесе като цяло за марката.За турското клио съм съгласен, за френското................само ще ти кажа че мой много добър приятел е шефче в един сервиз на Рено Нисан, на ден минават десетки и френски и турски секви бангии.Предлагаха му доста запазен меган дизел на цена на която в Бг не може да се намери дори и в тия времена.Ами все още кара немската си кола (фау ве) mhihi .Многократно сме ги обсъждали там проблемите се раждат като деца на 13 годишна циганка един след друг.А има и друг вариант ако толкова те кефи въпросното клио(тука едвам се въздържам да употребя нецензурната дума)бартеросвай голфарата.Те Клио-та 2000 год. са на цена като Голф 94-96г, та новото е по убаво :drunk

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 07 юни 2010 22:39

Това членство във фау ве форума за теб значи че не трябва да се заглеждам по други коли и да караме само и единствено с масло Мотул ли? Ако едно рено е читаво,понеже не е VW и трябва да го плюеме ей така,за спорта и понеже членуваме във VW форум ли?
Айде стига с ГЛУПАВИ изказания. Може рено да има проблеми,но точно клиото (във всичките му издания е не лоша кола.Рено е мисля пак най-продаваната чужда марка в Германия,наричат ги френския филксваген.Карам голф 3 и доста неща съм сменявал по него,също не е безгрешна кола!Но няма да го нареча "това безумие".
Ако полото беше 10000000000 пъти по-добро от клиото,щеше да се продава само поло в този клас.
Има ли нужда да се обосновавам за нещо друго?

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 08 юни 2010 15:27

tisho_psg, това за членството във фау ве форума го казах на майтап, естествено, че не трябва да сме коне с капаци.А ти с нищо не ми казваш че този ...... е по-добър от немската си алтернатива.Имам познати с такива и първа и втора фаза, кола на 65к взе да гори масло като за световно, задното окачване нещо по него да кажеш-еле па за жена шофер?Тове че е импортиор номер едно в Германия не го прави по-кола от немската такава алтернатива, в момента Дачия е номер едно там, и?Ти кое би карал нова дачия или голф 6?Мисля въпроса е излишен.И никой не задължавам да кара с Мотул, аз съм избрал това и с това карам, ти имаш ли нещо да кажеш което да не те кефи в Мотул-а ако си карал с такова де, при това истинско?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 08 юни 2010 15:35

Най-сетне някой не се ли свърза с продавача на Рената или може би обявата е менте?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”