Прибирам си се аз днес от работа и ми е едно мързеливо.. не е за описване. Влизам си в Пловдив откъм магистралата за София и си карам зад някакво камионче. Бях видял, че зад мен върви едно Голфче 3 със софийска регистрация, беличко, опънато, и без стикери на клуба (в последно време се това гледам). Както си караме, минаваме покрай циганската махала, а там пътя е с 3 ленти, но дясната е винаги заета от спрели коли, каруци на катуна и всякакви боклуци. Изведнъж, камиончето, както беше на 3-4 метра пред мен, забива спирачки и без мигач, без нищо, тръгва да се отклонява надясно за да спре явно. За да не се хакна в него и аз натиснах спирачките, не прекалено силно, горе долу нормално, но близко до сработване на АБС-а вероятно. С периферното зрение мярнах в огледалото, че голфа се отклонява в ляво за да ме заобиколи и също усилено намалява, макар и не толкова като мен. От там нататък си съсредоточих вниманието към камиончето, да не направи някаква странна маневра и да се озова под него. Чух, че някъде до мен изстъргаха тенекии и миг по-късно ме испраскаха и отзад, в ръба. Оказа се, че Голф-а, като е отклонявал, се е натъкнал на друго камионче, кето караше в крайна лява и той го е засилил и го е хвърлил върху мен. Скоростите бяха твърде ниски и цялата тази ситуация се разиграва в продължение на 1-2 секунди, време достатъчно за оглеждане. В това време първия камион, заради който стана тарапаната, вече беше спрял близо до бордюра. Аз слезнах, за да видя какво, аджеба се е получило и виждам, че на този, първия камион шофьора с периферното зрение поглежда към нас, дава мигач и лекичко и внимателно се изнася и изчезва. Погледнах му номера, но нямаше с какво да го запиша и забравих първата цифра, но беше или 9933 или 5933, пловдивска регистрация.Извикахме КАТ, но те въобще не се впечатлиха от това, че този камион е бил причината, даже не си направиха и труда да попитат втори път за номера му. Ей това най ме е яд! На практика водача на Голф-а, оказа се млада дама, беше предприела най-логичната маневра в случая и за да не ме нацепи директно, защото явно не спираше достатъчно добре, беше се отклонила. Нещастно стечение на обстоятелствата беше, че там е имало друго камионче!

На нейната кола снимки няма, но й отиде фарчето, единия мигач не светеше а и подкалника й опираше в гумата, та й го свалих, защото щеше да си пътува до софето и да не се истърка и той, пък и да не я дразни допълнително стърженето на пластмаса.
Та това е! Ето линкче към двете снимчици.
http://images07.snimka.bg/000805978-thumb.jpg
http://images07.snimka.bg/000805980-thumb.jpg
Както виждате, нищо кой знае какво, ама сега ще има обикаляне за нищо по застрахователи. По ме притеснява това, че е на ръбче, а и бронята е леко влезла на вътре, ама... Дано стане лесно процедурата по оправянето.
И дано жената се е върнала до София безпроблемно.