Айде и аз в групата на ударените! :( (Финална версия) :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 15 юни 2006 21:29

Та така.. Ето ме отново!
Прибирам си се аз днес от работа и ми е едно мързеливо.. не е за описване. Влизам си в Пловдив откъм магистралата за София и си карам зад някакво камионче. Бях видял, че зад мен върви едно Голфче 3 със софийска регистрация, беличко, опънато, и без стикери на клуба (в последно време се това гледам). Както си караме, минаваме покрай циганската махала, а там пътя е с 3 ленти, но дясната е винаги заета от спрели коли, каруци на катуна и всякакви боклуци. Изведнъж, камиончето, както беше на 3-4 метра пред мен, забива спирачки и без мигач, без нищо, тръгва да се отклонява надясно за да спре явно. За да не се хакна в него и аз натиснах спирачките, не прекалено силно, горе долу нормално, но близко до сработване на АБС-а вероятно. С периферното зрение мярнах в огледалото, че голфа се отклонява в ляво за да ме заобиколи и също усилено намалява, макар и не толкова като мен. От там нататък си съсредоточих вниманието към камиончето, да не направи някаква странна маневра и да се озова под него. Чух, че някъде до мен изстъргаха тенекии и миг по-късно ме испраскаха и отзад, в ръба. Оказа се, че Голф-а, като е отклонявал, се е натъкнал на друго камионче, кето караше в крайна лява и той го е засилил и го е хвърлил върху мен. Скоростите бяха твърде ниски и цялата тази ситуация се разиграва в продължение на 1-2 секунди, време достатъчно за оглеждане. В това време първия камион, заради който стана тарапаната, вече беше спрял близо до бордюра. Аз слезнах, за да видя какво, аджеба се е получило и виждам, че на този, първия камион шофьора с периферното зрение поглежда към нас, дава мигач и лекичко и внимателно се изнася и изчезва. Погледнах му номера, но нямаше с какво да го запиша и забравих първата цифра, но беше или 9933 или 5933, пловдивска регистрация.Извикахме КАТ, но те въобще не се впечатлиха от това, че този камион е бил причината, даже не си направиха и труда да попитат втори път за номера му. Ей това най ме е яд! На практика водача на Голф-а, оказа се млада дама, беше предприела най-логичната маневра в случая и за да не ме нацепи директно, защото явно не спираше достатъчно добре, беше се отклонила. Нещастно стечение на обстоятелствата беше, че там е имало друго камионче! :( Нямам никакви притенции към нея и помолих полицаите да не пишат акт, но казаха че не може и обещаха, че ще е най-тънкото за дамата възможно.Какво значи това, не зная, но дано и тя няма проблеми.
На нейната кола снимки няма, но й отиде фарчето, единия мигач не светеше а и подкалника й опираше в гумата, та й го свалих, защото щеше да си пътува до софето и да не се истърка и той, пък и да не я дразни допълнително стърженето на пластмаса.
Та това е! Ето линкче към двете снимчици.

http://images07.snimka.bg/000805978-thumb.jpg
http://images07.snimka.bg/000805980-thumb.jpg

Както виждате, нищо кой знае какво, ама сега ще има обикаляне за нищо по застрахователи. По ме притеснява това, че е на ръбче, а и бронята е леко влезла на вътре, ама... Дано стане лесно процедурата по оправянето.
И дано жената се е върнала до София безпроблемно.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 15 юни 2006 21:48

Много съжалявам колега.. Ще ти го оправят Пасат-а иначе, не се притеснявай! :roll:

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 15 юни 2006 22:58

ти май много си се шашнал с този удар - това е детска работа , а и що си се набутал за капак ???. Ма това си е твоя работа .
А за кита по новия ( стар ) капак , почти на всеки има такъв. Стига да е спазена технологията няма да се притесняваш няма да падне .
Сега има китове дето са точно за предни капаци и тавани може даже и леко да се удари ,да се подбие и няма да се спука .
Айде прави автомобила и нема да се пуашиш. :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 15 юни 2006 23:08

teneketo написа:ти май много си се шашнал .... :wink:

Момент, колега, че не схванах за кой става въпрос? За мен или за didoriginal?
Аз за шашкането, не съм се шашкал, просто сега знам, че следват размотаваници и главоболия със застрахователи. А дамата нямаше избор, защото каза, че колата е служебна и...
А на колегата didoriginal.. не знам, не съм специалист, но преди малко се чухме с него (писахме, по-скоро), колата му е още в бокса :(
Как да не се шашне или ядосва човек!
И да ползвам включването и да помоля ако някой колега случайно разбере коя беше съответната дама от София, нека ми каже. Наистина не смятам, че тя имаше вина в случая. Според мен предприе най-логичната маневра и за това, ако това ще й помогне на нея, мога да се опитам да впрегна някакви връзки и да се издири шофьора на камиончето, което избяга.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 15 юни 2006 23:14

teneketo написа:ти май много си се шашнал с този удар - това е детска работа , а и що си се набутал за капак ???. Ма това си е твоя работа .
А за кита по новия ( стар ) капак , почти на всеки има такъв. Стига да е спазена технологията няма да се притесняваш няма да падне .
Сега има китове дето са точно за предни капаци и тавани може даже и леко да се удари ,да се подбие и няма да се спука .
Айде прави автомобила и нема да се пуашиш. :wink:

Ехе.. от колко МНОГО време не съм те срещал в редиците на форума! :)

Еми капак взех, защото ме наплашиха, че няма да стане добре с това огъване горе. Както и да е - свършена е работата вече. Поне сега нямам дупки от градушка.. пък и капака е дизелов (с подплатата отдолу) - би трябвало да е по-тих мотора сега.

Утре или други ден трябва да влиза в камерата за боядисване. Само после ме притеснява, че няма да е еднакъв блясъка навсякъде. Ще трябва да отиде на пастиране май... :roll:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 15 юни 2006 23:16

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Съб 17 юни 2006 14:33

Абе то и за двамата може да важи , и за двамата ударите не са сериозни ,пък нали и на тях им няма нищо , което е най-важно.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 06 юли 2006 10:28

Та така... колата е готова още от миналия петък, но все не намирам време да постна няколко снимки! :) Много съм доволен от тенекиджийте - перфектно я направиха. Ето и малко снимки!

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Пък и сега колата е с нови тасове благодарение на radotom! :handshake :applause:

P.S. Не пожелавам на никого да минава през този път... :roll:

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 13 юли 2006 22:10

Еее никакви отзиви! :cry:

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 13 юли 2006 22:19

Няма отзиви хората ще вземат да хвалят колок добре е направена и ще вземе да ти се случи случка виж Мусурски хвалби, хвалби стана каквото не трябва да става. Количката ти е станала супер, пази си я!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 13 юли 2006 22:27

w_smith написа:...

ахам, супер е станала и умната :)

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 13 юли 2006 23:45

:stumm :bishop

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 14 юли 2006 7:53

spam Ма и с кви яки тасчета ееееее...... :beer
Много безаварийни и някой четвъртък да я докараш до Пловдив за еднин къс драг! :D :D :D
Супер е станала!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”