15 кинта за 10 минути, малко нахални са ми автомивките
- divaka
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 16vG60
Re: 15 кинта за 10 минути, малко нахални са ми автомивките
аз заради това спрях да ходя на такива автомивки , а на тези където са на самообслужване там за околу 4-5лв си измиваш колата перфекно а и така както аз си я мия няма кой да ми я измие.Такава автомивка направиха точно след Шела на околовръсното след разклона за Горна баня
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Тук почистването става буквално за 1 цигара време.Двама работника обслужват колата ти.Единия подсушава и забърсва прозорците с препарат за стъкла,другия чисти с прахосмукачката и минава таблото корите на вратите и багажника с препарат за табла.Крайната цена е 10 лв.Малко или много все пак никой не те е карал да идеш,затова си я мия на село или на една чешма кра едно селце 
Колко са ме псували с тва комби че искам да ми изчистят и багажника

Колко са ме псували с тва комби че искам да ми изчистят и багажника

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
divaka написа:аз заради това спрях да ходя на такива автомивки , а на тези където са на самообслужване там за околу 4-5лв си измиваш колата перфекно а и така както аз си я мия няма кой да ми я измие.Такава автомивка направиха точно след Шела на околовръсното след разклона за Горна баня
има такава и на люлин 10 на бул.Европа
Преди седмица бях по работа в Ловеч и имах около час до една среща и реших да измия колата на някоя мивка докато пия едно кафенце.Останах очарован от работата на момчетата,вътре и вън пичовете се занимаваха с колата 45 мин,неостана местенце което не пипнаха и това за 11 или 12 лева,а колата е ван Мерцедес Ванео.Иначе и аз рядко прибягвам до услугите на авто мивките,за Полото ми отнема около час,а Ванеото час и половина,но както повечето колеги тук са на мнение - така както си я почистиш сам,никъде няма да ти направят 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
кво значение има колко време ти я мият. ако за 10мин успяват да я направят като кукла и нямаш забележки - ок. ако не - сменяй мивката.
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Точно в София - мивки колкото искаш. Ако не ти харесва как ти я мият на една, отиваш друга. А ако не - миеш си я сам. 

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа: Сметни само какви разходи има мивката:
-наем
-заплати
-химикали, сметки
-реклама
-други
Не мога да сметна, ако ти ги знаеш сподели

Наема колко е? Заплатите едва ли са повече от 500 кинта. Химикала е около 150 лв за 25-30 литра, с които се измиват по около 300 коли. 300 коли по 8 лева само външно= 2400 лв

Реклама, някаква гола мацка как си полива циците пред мивката, колко да струва това? Други, колко да са други

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
4.99 лв. вътрешно и външно в Русе. Автомивка Петрохан
Миналото лято имаше промо цена от 3.99 лв.

Миналото лято имаше промо цена от 3.99 лв.
vw_golf_4_tdi написа:кво значение има колко време ти я мият. ако за 10мин успяват да я направят като кукла и нямаш забележки - ок. ако не - сменяй мивката.
За 10 мин могат да я претупат и да ти вземат 15 кинта,няма как да стане кукла,пък то зависи и от това какво разбираш колата ти да е измита качествено!
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Навсякъде просто бързат да те претупат за да дойде следващия, поне така е в моя град. Наскоро точно за 40 минути си я почистих сам основно, и просто няма връзка с това което получавам по автомивките - а там за 10 минути 4 4овека и се накачат и кой каквото набара търка, след това като се кача да тръгвам всичко ми е разместено, от бързане мигачи, фарове са натиснали копчета, регулировката на фаровете също винаги ми я разместват, огледалата също, абе гадна работа, после имам сума ти време докато си настроя нещата за да тръгна... Та напоследък си чистя сам колата, само ходя външно да ми я мият, така мисля че е най-добре 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Даже бая са нахални!
Мия си я сам или на мивка тип 5минути, където външно ми излиза 5-6 лева, но със всичките му салтанати и приятели после ме питат кога си я пастирал /никога/ ......
или на четките на ЕКО пак за толкова пари, но поне са почти нови и съм страшно доволен.
Вътрешно, само аз си я чистя!!!
Мия си я сам или на мивка тип 5минути, където външно ми излиза 5-6 лева, но със всичките му салтанати и приятели после ме питат кога си я пастирал /никога/ ......

Вътрешно, само аз си я чистя!!!
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз моята на една автомивка на самообслужване я мия така:
Навлажняване с чиста вода - 0.00 лв.
Нанасяне на препарат - 1.00 лв.
Измиване с пароструйка - 1.00 лв.
прахосмукачка - 0.50 лв.
Тотал: 2.50 лв.
Иначе 16 - 18 лв не ми се дават
Навлажняване с чиста вода - 0.00 лв.
Нанасяне на препарат - 1.00 лв.
Измиване с пароструйка - 1.00 лв.
прахосмукачка - 0.50 лв.
Тотал: 2.50 лв.

Иначе 16 - 18 лв не ми се дават
- Roberta
- Официален говорител
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ОМВ - 8,90лв., вътре/вън за около 20-тина мин. Мият страхотно момчетата/момичетата. 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вярно, но на ОМВ ми се е случвало да измият не до там качествено. Зависи си от хората.
Аз лично на ОМВ на самообслужване си я мия сам, това най-често.
В Русе - 6 лева вътре вън.
В София - около 12 лева, ходя най-често в Люлин на една автомивка, познавам ги и съм доволен.
Така или иначе, няма кой да ти измие автомобила така, както ти сам би го направил.
Аз лично на ОМВ на самообслужване си я мия сам, това най-често.
В Русе - 6 лева вътре вън.
В София - около 12 лева, ходя най-често в Люлин на една автомивка, познавам ги и съм доволен.
Така или иначе, няма кой да ти измие автомобила така, както ти сам би го направил.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако имаш познати винаги (или поне в 99% от случаите) резултата е отличен. Аз преди време ходих на една мивка и там работеше един с Г2. Всички коли ги претупваше по бързата процедура на гоуфу отделяше доста време и цената си бе същата. В последствие като започнах редовно да посещавам тая мивка чаках само на неговата клетка и никога не се е излагал.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”