:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Масло в Кауфланд

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло в Кауфланд

Мнениеот Dizel_fen » Съб 14 авг 2010 7:15

muns61 написа:
rokera671 написа:GM !-35 лв.Ще пиша ,но пак е без пари!!.Не съм го налял още.
За маслото в Кауфланд -не изкам аз да съм първата експериментална мишка! :D

За GMимам само кофти впечатления, също за AC Delko. Вземах преди време такива да сменям на клиенти и имах 4 случая на клеясали клапани във водача. Не ги връща пружината! На едно пасатче се скъса ремъка.
Убедих клиентите, че е от гумички - много пускат и нагар и повече не взех тези боклуци. Освен това, прави много кондензна каша по капака на клапаните. Няма съответната присадка.
Кой както си реши, това е мое мнение.

За AC DEIKO не мога да се съглася ,че е лошо масло :012: Предишното ми бе такова и го смених на 12 000 км без да има проблем. Произвежда се в Белгия при брезупречен контрол. А за Маслото на Кауфланд-К-класик-купуват го от Приста наливно и го бутилират,не си мислете че и рафинерия са направили! А за Приста разликата,между Texako и Приста е Опаковката. Напоследък на Инса маслата са с много добри отзиви.Фирмата опитва да се задържи на пазара и прави добри ефтини масла.

И последно да добавя-на раздрънката кола каквото и масло да сложиш пак ще е зле,но на перфектна кола ако сложош неподходявщо масло я прекуцяваш на 70%. Гледайте баркода на маслото -ако започва с 4 е немско,ако започва с 5 е белгийско,ако започва с 2 е турско-като всичкият Кастрол в България.

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Съб 14 авг 2010 8:09

За AC DEIKO не мога да се съглася ,че е лошо масло :012: Предишното ми бе такова и го смених на 12 000 км без да има проблем. Произвежда се в Белгия при брезупречен контрол. А за Маслото на Кауфланд-К-класик-купуват го от Приста наливно и го бутилират,не си мислете че и рафинерия са направили! А за Приста разликата,между Texako и Приста е Опаковката. Напоследък на Инса маслата са с много добри отзиви.Фирмата опитва да се задържи на пазара и прави добри ефтини масла.

И последно да добавя-на раздрънката кола каквото и масло да сложиш пак ще е зле,но на перфектна кола ако сложош неподходявщо масло я прекуцяваш на 70%. Гледайте баркода на маслото -ако започва с 4 е немско,ако започва с 5 е белгийско,ако започва с 2 е турско-като всичкият Кастрол в България.[/quote]
мобила също е турски в кауфланд отзаде на тубата като отлепиш леко лепенката си пише

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 14 авг 2010 18:20

danaildel4ev написа:За AC DEIKO не мога да се съглася ,че е лошо масло :012: Предишното ми бе такова и го смених на 12 000 км без да има проблем. Произвежда се в Белгия при брезупречен контрол. А за Маслото на Кауфланд-К-класик-купуват го от Приста наливно и го бутилират,не си мислете че и рафинерия са направили! А за Приста разликата,между Texako и Приста е Опаковката. Напоследък на Инса маслата са с много добри отзиви.Фирмата опитва да се задържи на пазара и прави добри ефтини масла.

И последно да добавя-на раздрънката кола каквото и масло да сложиш пак ще е зле,но на перфектна кола ако сложош неподходявщо масло я прекуцяваш на 70%. Гледайте баркода на маслото -ако започва с 4 е немско,ако започва с 5 е белгийско,ако започва с 2 е турско-като всичкият Кастрол в България.

мобила също е турски в кауфланд отзаде на тубата като отлепиш леко лепенката си пише[/quote]
До сега навсякъде турския бар-код започва с 869....... :screwy
колега да не бъркаш с това 2........ :beat_butt2

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Съб 14 авг 2010 18:42

незнам дали е 2 3 5 или нещо си но е факт че като налях масло 5w30 от кауфланд биелата излезе да види кои е налял това менташко масло точно след 50 км а уж беше скъпичко и това скъпичко ми излезе 2000 лв 'ремонтче' .... то беше блок и коленов вал и бутала и биели и клапани ... абе с 2 думи ако не сте сигурни в маслото изобщо не го купуваите :beer
че и картера ми беше пробит чак

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 14 авг 2010 19:29

Това масло което е от 25 лева е някакво обикновено и е минерално за двигатели с голям пробег, но предимно в лятни условия, сменя се най много до 10000км ,а колкото до качествата ,това се изяснява на живо , в форума не можем да гадаем. Само който го е пробвал нагледно може да ни каже. :applause:

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 14 авг 2010 19:50

Аз щеше да си взема от него но няма за помпа дюза имат 5W/40- 505.00,от опит и наблюдения знам,че на скапан мотор маслото му е виновно.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 14 авг 2010 21:18

На времето купих Мобил 15 в 40 за Пежото и като го наливах потече черна течност!Ама буквално черна!И от тогава имам резерви към такива магазини.Това в Кауфланд е пак някаква чекия!
Забравих да кажа ,Мобила беше от Метро.

Последна промяна от rokera671 на Нед 15 авг 2010 15:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 14 авг 2010 21:46

От Кауфланд съм купувал INSA 15W40 за двайсетина лева за 4 литра и винаги е било добро, а цвета му е златист.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 15 авг 2010 17:19

Аз вече два пъти наливам от http://avtoexpert.net/index.php?page=sh ... &Itemid=53 . Този мобил мисля че е супер. И за двата пъти сам навъртял по 13 000км без да го гори грам , даже се увеличава защото я карам на къси разтояния повече.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 15 авг 2010 17:33

nikson85 написа:Аз вече два пъти наливам от http://avtoexpert.net/index.php?page=sh ... &Itemid=53 . Този мобил мисля че е супер. И за двата пъти сам навъртял по 13 000км без да го гори грам , даже се увеличава защото я карам на къси разтояния повече.

Маслото ли ти се увеличава колега :horror: Май нещо бъркаш,или колата е :bishop
Ти ме утрепа :063: :063: :063:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 15 авг 2010 18:32

enigma79 написа:
nikson85 написа:Аз вече два пъти наливам от http://avtoexpert.net/index.php?page=sh ... &Itemid=53 . Този мобил мисля че е супер. И за двата пъти сам навъртял по 13 000км без да го гори грам , даже се увеличава защото я карам на къси разтояния повече.

Естествено колега седи на макс незнам защо но е така не е вода то ако имаше щеше да има бели влакна и до сега двигателя щеше да е на боклука.
Това е само бензин трябва да е..........
Сменям седи до средата , после след 4000км тъмна индия отива бавно към макс и сега в момента е точно до макса само че вече е за смяна на 12 000км е. И така процеса се повтаря.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 15 авг 2010 20:57

:applause: :applause: За пръв път такъв случаи!!Моята пък го дърпа надоло!! :applause:
Колега какво масло ползваш ,че и ние да си вземем! :D

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 15 авг 2010 22:01

nikson85 написа:
enigma79 написа:

Естествено колега седи на макс незнам защо но е така не е вода то ако имаше щеше да има бели влакна и до сега двигателя щеше да е на боклука.
Това е само бензин трябва да е..........
Сменям седи до средата , после след 4000км тъмна индия отива бавно към макс и сега в момента е точно до макса само че вече е за смяна на 12 000км е. И така процеса се повтаря.

И аз карам на много къси разстояния, ама няма такова нещо!

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 16 авг 2010 0:18

На по-къси разстояния даже би трябвало да го лапа повече, ама при колегата има някакъв бъг :D

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 16 авг 2010 7:32

В форума прочетох че може да е от някаква дюза, не функционира правилно и когато е в покой пропускала бензин или от каране на къси пазтояния.
Чувал съм , че става и от износена бензинова помпа, но аз я смених. Но за да ми дигне за 10 000км малко над максималното, положението е добро , аз за това не се стряскам толкова.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”