Бихте ли взели това джипче?
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бихте ли взели това джипче?
не съм се качвал,но като я гледам седиш доста изправен в тая кола.стойка тип-се едно си глътнал бастук честно казано.Колега щом си я харесал да си жив и здрав,знам ли,все ще намериш след 5 години оправдание да кажеш-е не се преебах но тази кола си е компромис.Гаранция има ли?че като знам колко ще ти смъкват лев гаранционно и лошо ми става
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Наш познат, който живее в Германия (не източна) повече от 40 години сега на дърти години си купи Дачия. На въпроса защо точно тази кола? Отговори - като изтече гаранцията направо ще я дам за вторични суровини.
Лично не бих си купил това нещо никога. Обвинете ме, че съм роб на фирми или нещо от този род. Но в пъти предпочитам някой Кашкай (или нещо от този род) на 5 години пред нова Дачия.

Лично не бих си купил това нещо никога. Обвинете ме, че съм роб на фирми или нещо от този род. Но в пъти предпочитам някой Кашкай (или нещо от този род) на 5 години пред нова Дачия.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
НЕ
!
Толкова ли сте богати да си купувате боклуци ?
А , дано
!

Разбирам да е служебна и за 1-2 години да му врътнеш 100-200 хил. и да го продадеш ... докато все още може , но да си го вземеш за себе си и да разчиташ на поне 5-6 и повече години каране ....

Толкова ли сте богати да си купувате боклуци ?
А , дано

Разбирам да е служебна и за 1-2 години да му врътнеш 100-200 хил. и да го продадеш ... докато все още може , но да си го вземеш за себе си и да разчиташ на поне 5-6 и повече години каране ....
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се за лиричното отклонение, но тъй като е малко по темата, ще си го позволя:
"Ранна утрин. От входа на панелен блок някъде из милите родни квартали излиза мъж с горда походка.
Оглежда с пренебрежение паркираните наоколо "стари" автомобили и се отправя с още по-голяма гордост към чисто новия си автомобил Дачия. С премерено движение на ръката (ала Клинт Иистууд вади пищова) натиска дистанционното за алармата. Отваря вратата, влиза вътре, хвърля още един изпълнен с увереност поглед, затваря вратата и ... стъклото пада вътре"
"Ранна утрин. От входа на панелен блок някъде из милите родни квартали излиза мъж с горда походка.
Оглежда с пренебрежение паркираните наоколо "стари" автомобили и се отправя с още по-голяма гордост към чисто новия си автомобил Дачия. С премерено движение на ръката (ала Клинт Иистууд вади пищова) натиска дистанционното за алармата. Отваря вратата, влиза вътре, хвърля още един изпълнен с увереност поглед, затваря вратата и ... стъклото пада вътре"

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На съпругата служебната Дачия,зимата сутрин слизах със спрей или запалка да топля ключалката за да отворим колата.
Замръзна ръчната спирачка,докато не стана обяд не отлепи.
Спря да дърпа ръчната,оказа се че като стана -5 -10 вече се замисляше дали да запали.
Огледалата въпреки,че не са ел. се развалиха и не можеха да се движат и много други проблеми.
Няма да продължавам с проблемите,че много има за писане ....аааа Дачията е на 30 000км хахаахах

Замръзна ръчната спирачка,докато не стана обяд не отлепи.
Спря да дърпа ръчната,оказа се че като стана -5 -10 вече се замисляше дали да запали.
Огледалата въпреки,че не са ел. се развалиха и не можеха да се движат и много други проблеми.
Няма да продължавам с проблемите,че много има за писане ....аааа Дачията е на 30 000км хахаахах

Евтино, евтино ... колко да е евтино. Сериозно, някой може ли да каже какви са разходите по поддръжката.
Колега, твоята кола има система против замръзване на ръчната ли? Не за друго, но зимата не оставям на ръчна нито голфа, нито бмв-то ...
PagocmuH написа:Замръзна ръчната спирачка,докато не стана обяд не отлепи.
Колега, твоята кола има система против замръзване на ръчната ли? Не за друго, но зимата не оставям на ръчна нито голфа, нито бмв-то ...
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дачията замръзна,Пасата не.Има няма тва е. 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
PagocmuH написа:Дачията замръзна,Пасата не.Има няма тва е.
Значи пасата е бил на топло

Искаш да кажеш,че ако сипеш вода на пасата и го оставиш при -15 няма да замръзне водата,защото е върху пасат?

Студа е студ и действа еднакво на колите.И на моя Голф му е замръзвала ръчната,ако женати не се грижи за ключалките е нормално да замръзнат зимата

за тези пари
извиянвай ама ще си вземеш Автомобил не неудачия
а конкретно това съоръжение, ако си мислиш, че има нещо общо с "джип" заблудата ти е огромна
иначе
кеф ти VW, мерцедес , ауди, бмв - все Автомобили с главнио А
кой каквото ще да говори това е возило подходящо единствено за служебни нужди
за личен това дори не е компромис - това са пари направо хвърлени на вятъра
дачия....брррррррр настръхвам и ми се повръща само като трябва да го изговоря
мое мнение.
извиянвай ама ще си вземеш Автомобил не неудачия
а конкретно това съоръжение, ако си мислиш, че има нещо общо с "джип" заблудата ти е огромна
иначе
кеф ти VW, мерцедес , ауди, бмв - все Автомобили с главнио А
кой каквото ще да говори това е возило подходящо единствено за служебни нужди
за личен това дори не е компромис - това са пари направо хвърлени на вятъра
дачия....брррррррр настръхвам и ми се повръща само като трябва да го изговоря
мое мнение.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Сигурно има причина тия такова да ги дават по 10к чистак нови от завода
В Румъния правят големи продажби, щото си е тяхно и гледат да стимулират собствената си икономика. Сигурно правителството дава някакви облекчения за да стимулира продажбите...
Честно казано не знам защо не се замислиш за нещо втора ръка, както казаха колегите на 4-5 години (golf 5, щото си пуснал темата във vwclub
), според мен ще е много по-удачно от тва...
http://www.youtube.com/watch?v=q0J35f0XjAM
Колегите по-горе, дето обясняваха, че висока кола е за нашите пътища - що?
Колко често ви се случва да минете през дупка и да закачи картера примерно?
На мен ми се е случвало веднъж за 3 години и тогава не знам къде съм се бил заблеял, та не съм я видял.
Да, много пъти съм пукал гуми и кривил джанти, ама това какво общо има с високото окачване?
Честно казано не виждам смисъл от висока кола без задвижване на 4-те колела...
Нека робувам на марки, ама предпочитам нещо качествено и доказано пред румънско недоносче...

В Румъния правят големи продажби, щото си е тяхно и гледат да стимулират собствената си икономика. Сигурно правителството дава някакви облекчения за да стимулира продажбите...
Честно казано не знам защо не се замислиш за нещо втора ръка, както казаха колегите на 4-5 години (golf 5, щото си пуснал темата във vwclub

http://www.youtube.com/watch?v=q0J35f0XjAM

Колегите по-горе, дето обясняваха, че висока кола е за нашите пътища - що?
Колко често ви се случва да минете през дупка и да закачи картера примерно?
На мен ми се е случвало веднъж за 3 години и тогава не знам къде съм се бил заблеял, та не съм я видял.
Да, много пъти съм пукал гуми и кривил джанти, ама това какво общо има с високото окачване?
Честно казано не виждам смисъл от висока кола без задвижване на 4-те колела...
Нека робувам на марки, ама предпочитам нещо качествено и доказано пред румънско недоносче...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Очевидно от мненията дотук е, че всичко опира до приоритети.
За едни е важно автомобила да е нов (независимо от други фактори).
За други е важно качеството и не им е проблем да се 'занимават' с поддръжката на по-стар автомобил.
Ако всичко беше черно и бяло - цял свЕт щеше да си ръчка Дачиите
За едни е важно автомобила да е нов (независимо от други фактори).
За други е важно качеството и не им е проблем да се 'занимават' с поддръжката на по-стар автомобил.
Ако всичко беше черно и бяло - цял свЕт щеше да си ръчка Дачиите

PagocmuH написа:Дачията замръзна,Пасата не.Има няма тва е.
Стига стига, ей сега като почне зимата и всяка втора тема ще е "замръзна ми ръчната".
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
tisho_psg написа:ако женати не се грижи за ключалките е нормално да замръзнат зимата
Хората за това си взимат чисто нови коли, а не много запазени стари, за да може 4-5 години само да сипват бензин и веднъж в годината смяна на консумативи в сервиз. Това да наливаш Sonax в ключалките, да мажеш масло и глицерин по панти и уплътнения е оправдано да кажем за 20 годишен голф като моя.....не за кола, която струва 15-20 бона.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вижда се че всеки втори тук кара поне А4-allroad, ML/G, в краен случай Х6 и разбира се го поддържа редовно с оригинални части и консумативи 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
restless написа:Вижда се че всеки втори тук кара поне А4-allroad, ML/G, в краен случай Х6 и разбира се го поддържа редовно с оригинални части и консумативи
може да не карам Х6 или allroad, но дачия не бих си взел
това е кочина, нечовешка кочина
такова за риба единствено бих си взел, но и за риба не бих си взел като се замисля, защото не е 4х4
мисля, че като се купува семейна кола, се гледа първо сигурността, а от тва нещо незнам каква сигурност можеш да очакваш

Полото ми е 75 коня и си мисля, че са му малко, а това е 85, ще изпреварваш като жената бута отзад ми се струва

Дачия, ауууууу, майкооооо бегай!
По-добре си вземи един i30, ще си много по доволен
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”