:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

КАТ-София обвини шофьорите в демонстративно нарушаване на пр

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re: Re ...

Мнениеот Mega » Нед 02 юли 2006 10:49

versace написа:
Mega написа:А господата умници, защо не се замислят, че за да става така, значи нещо куца в КАТ?

Е това ако ми го обясниш с какво КАТ ни кара да нарушаваме закона и кое точно от куцането ни пречи на нас?
И другите мнения са доста необосновани и несъстоятелни!

Ами да взема да ти обясня, явно караш само в неделя!

Ако се замислиш ще видиш следното:

1. Идиотски регулирани светофарни уредби, понякога убиват хора.
2. Още по-идиотски пътни знаци, не всички разбира се.
3. Огромни дупки по улиците.
4. Немаркирани и небоядисани в жълто спящи полицаи, пагубни за колата.
5. Масово задръствания причинени от същите кретени от КАТ.
6. Никаво прилагане на закона за движение по пътищата, освен да дебнат кой е превишил скоростта! Ако се движиш в центъра на София, ще видиш, че пред служители на КАТ се прави какво ли не, без да има никакви санкции!
7. Ако помолиш служител на КАТ за помощ, следва отговора "Това не е моя работа" Само да ти кажа, че в чужбина ако си спрял да магистралата идват и първо питат имаш ли нужда от помощ!
8. В тъпите им глави ако си срежеш гумата или си потрошиш колата в дупка се пише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - "Не Съобразена Скорост" Ако си платиш обаче, вече не си виновен ти.

... И още много примери има ...

p.s. Ще кажеш, че светофарите и пътищата не са грижа на КАТ? Да не са, но те са длъжни да исикват от изпълнителя. Ако един път не отговаря на стандарта трабва да го затворят. Ако не работи светофар добре, да се оправи не след като е станало мелето а преди това.

Писна ми да пиша, преполагам в неделя не се вижда горното!

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Нед 02 юли 2006 14:57

silent написа:...

Хем си прав, хем не съм съгласен съвсем... Що тоя идиот кара така? Ами щото може, демек щото не се очакват последствия... Никой ченгел няма го види (щото са заети да дремят в храстите с радара); и дори да го види, няколко 'десетки' оправят нещата. А ако след второто - третото такова изпълнение книжката вече е на трупчета, според мен този същия би се замислил дали да продължи с изпълненията от този род...
Както беше казал някой в друга тема - "Стадото само не може да се контролира". Че нали това е работата на КАТ - контрол и превенция?
С други думи, не съм за увеличаване на наказанията - тях и без това си ги има и са достатъчно строги, ами за ПРИЛАГАНЕТО им БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ. Докато ченгелите са корумпирани и недосегаеми и не започнат да си вършат работата наистина, не вярвам да се оправим.

п.с. пример - дали се сещате за ония келеш със ситроена, който беше помлял една спирка барабар с хората преди време? Същия келеш живее в един блок с майката на един колега. Досега не е видял и ден на топло, а за 18-ия рожден ден преди известно време получил подарък - познайте какво - ами автомобил, не се ли сетихте? И през това време непрекъснато е бил точно пред очите на хората, които е помлял...

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Нед 02 юли 2006 15:24

Mega написа:...

Като се замисля някои от доводите ди са доста основателни. В известен смисъл си прав. Предлагам да поделим вината между шофьорите, КАТ и другите държавни агенции имащи отношение към въпроса.
Мое мнение е че ние шофьорите сме по-виновната част. Едва ли ако нещо не е на ред трябва да нарушаваме закона демонстративно и с това да търсим промяната. Няма да се получи, защото влизаме в т.н. "порочен кръг". Има други начини като гражданско неподчинение.

Потребителски аватар
Mega
Контакти:

Мнениеот Mega » Нед 02 юли 2006 15:55

versace написа:
Mega написа:...

Като се замисля някои от доводите ди са доста основателни. В известен смисъл си прав. Предлагам да поделим вината между шофьорите, КАТ и другите държавни агенции имащи отношение към въпроса.
Мое мнение е че ние шофьорите сме по-виновната част. Едва ли ако нещо не е на ред трябва да нарушаваме закона демонстративно и с това да търсим промяната. Няма да се получи, защото влизаме в т.н. "порочен кръг". Има други начини като гражданско неподчинение.

Именно, аз лично съм половин ден на пътя. Научен съм да спазвам законите, дали ми харесва или не е друг въпрос! За 13 години зад волана имам актове само за превишена скорост. Повечето са от рекет, не, че не карам бързо, но го правя където може и е разумно!

Та ако както казва горния колега КАТ си върши работата и на пътя станем равни а не да има по-равни. И като му качат книжката на трупчета и е готов. Ама не като сега имам 2-ма познати с отнети книжки за алкохол и какво ли не и от 2 години карат без книжки. Казват, че им излиза по-евтино и минават с най-много 10 лв.
Да не говоря за това, че не обесопасяват нито една опасна отсечка или дупка убиец а ги знаят до една!

За това говоря колеги. От КАТ не вършат нищо и е време да се смени цялата им система с млади хора без много комплекси!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 03 юли 2006 8:22

оня ден казаха по тв-то дето глобили Марадона за превишена скорост по магистрлата в Германия, да им се чуди човек на немските полицаи просто.....тия личностите за нищо ги нямат, никво уважение и респект нямат, преди време Хакинен бяха заковали....
а у нас да си медийна звезда, виден спортист, роднина , близък или познат на някой - ставаш "безсмъртен" по пътищата а и не само
ех родино родино....
КАТ са виновни за всичките ни беди ще го твърдя до дупка

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 03 юли 2006 8:37

Те и на Кими Райконен бяха шибнали акт, че кара неправоспособен - дърпал ремарке със моторна шейна на него, а за това се искало друга категория да имаш :lol:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 03 юли 2006 9:13

абе да пуснеме немските полицаи в Бг да поработят 6 месеца и да видите как ще карат всички с 50 км/ч из града :)

Иначе вината е наша, щото реално погледнато, куката без униформа е един от нас...и докато е един от нас той прави мизерии. кат облече униформата прави друг вид мизерии. в крайна сметка, всеки прави мизерии....

относно проблема с книжките - верно е, че много се купуват. и е верно, че много проблеми водат. но това, че съм карал курсове и изпити, не ме прави по добър шофьор! поне не в началото. виж след като човек понатрупа опит е друго...

за шофирането в нетрезво състояние нямам думи. много добър мой приятел кара редовно пиян. немога да си представя, как съм се возил при него, когато той е пиян. сега за нищо на света не се качвам....та по случая му взимаха книжката незнам колко пъти вече и тои си кара без книжка....така че, дали ще му я земат или не - той пак ще си кара. ако приемеме, че може да има и съдебна разправа при повторно нарушение - сигурен съм, че има и достатъчно подкупни съдии....така че пак ще си кара...абе върти го печи го, няма оправия явно....

съвет от мен: карайте само с позволена скорост и с колан...живота ни е по-скъп от няколко минути, дори часове или дни, нека който иска да бърза и да ни изпреварва, важното е ние да пристигнеме невредими там където сме тръгнали.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 04 юли 2006 16:42

преди неколко месеца - кръстовище, трафик, напрежение, светофара зелено - жълто - червено ... некав изтребител от ляво, друг го засича, спирачки в средата, разправия, закани словесен двубой, всички гледаме, и той беше там и той гледаше и палката клатеше ... ПРИСЪСТВИЕ?!

по пътя за Бургас преди около половин месец - прав хубав участък, кайсиеви градини от двете страни, слънце, спокойствие и скрита бяла астра с щайга която закрива включения буркан ... ЗАСАДА?!

вчера - частно пежо, сецка, резка се от всякъде, лети ... светофара червено, шофера не може да си държи главата изправена, три пъти се удари във волана, винарки и фуражка в купето, зелено .. излитане ... АКЦИЯ?!

А единственото, което е нужно е РЕСПЕКТ и УВАЖЕНИЕ, другото идва от само себе си

Потребителски аватар
Mega
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Вто 04 юли 2006 16:45

За това говорим. Жалки са! Когато си оправят "къщичката", както я наричат, може да очакват уважение!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”