Има ли хора във форума теглили кредит за VW?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Re: Имали хора във форума теглили кредит за VW

Мнениеот nikson85 » Сря 20 окт 2010 15:19

Pirogov написа:Аз теглих защото ми трябваше спешно кола.Преместих се на нов адрес и няма транспорт до работата ми, та ми се наложи спешно да купя кола.И аз взех че си купих кола 2001 :) П.П. За колега издрънкал, че с 1000 лева заплата не би изтеглил кредит искам да му кажа,че много малко хора взимат над тези пари от честен труд.Аз лично взимам малко повече и ми се НАЛОЖИ да изтегля.Така че не винаги можеш да избираш.Плюс това дори и да взимаш 1000, може да отделиш по 150 на месец, нали?

Ако взимах 1000лв за няма и 6 месеца щях да си взема пак тройката преди 3 години, а не да тегля кредит. mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 20 окт 2010 15:29

group® написа:Не съм и принципно не искам, но ако изпадне нещо и много го искам и ще го изпусна докато събера ...
В това няма лошо, но масовата практика е да се взима за коли, които не са по джоба на собственика.
Всички знаем, какво става после ... :bishop

Мислете добре преди такива неща и си правете хубаво сметка на всичко!
И клишета "веднъж се живее" подвеждат много и смисъла им се изкривява :!:

офф: колата не е признак на социален статус и не я възприемайте за такъв! Тя е необходимост/помощник и при някои хоби/страст!

Много точно казано!
Само с последния ред не съм много съгласен.Колата освен необходимост и помощник,целенасочено или не е и признак на социален статус.Примери няма да давам mhihi

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 20 окт 2010 16:34

Pirogov написа:П.П. За колега издрънкал, че с 1000 лева заплата не би изтеглил кредит искам да му кажа,че много малко хора взимат над тези пари от честен труд.

Ти това сериозно ли го мислиш? И си от София?

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 20 окт 2010 16:41

maxpayne написа:
Pirogov написа:П.П. За колега издрънкал, че с 1000 лева заплата не би изтеглил кредит искам да му кажа,че много малко хора взимат над тези пари от честен труд.

Ти това сериозно ли го мислиш? И си от София?

И какво значение има от кяде си не те разбирам колега изясни се точно.

Последна промяна от nikson85 на Сря 20 окт 2010 16:48, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 20 окт 2010 16:43

.

Последна промяна от Barboukov на Пет 29 окт 2010 22:59, променено общо 1 път.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 20 окт 2010 17:02

nikson85 написа:Здравейте колеги. Имали хора във форума купили си автомобилите на кредит или изплащане на лизинг.
Аз теглих кредит за голф 3 преди 3 години , та сега имам да изплащам още 4 години и си мисля да го погасявам целия.

Аз моята съм си я взел на лизинг за 5 години. Общо взето при моя договор след втората година няма смисъл от предварително плащане. Големите лихви са в началото на периода, сега ми остава още 19 вноски където лихвата е средно по около 25-40 лв при което няма смисъл да плащам накуп.
При теб зависи каква ти е лихвата, но определено след средата на срока няма смисъл :да:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 20 окт 2010 17:06

Pirogov написа: че с 1000 лева заплата не би изтеглил кредит искам да му кажа,че много малко хора взимат над тези пари от честен труд.Аз лично взимам малко повече и ми се НАЛОЖИ да изтегля.

:bowdown mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 20 окт 2010 17:10

.

Последна промяна от Barboukov на Пет 29 окт 2010 22:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VALENTINO_ROSSI
Автомобил: MK3 GTI 16V 20YAHRE
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот VALENTINO_ROSSI » Сря 20 окт 2010 17:57

Аз преди 2 години изтеглих 2000лв и си купих голфа.
Върнах 2600лв за година и половина и съм доволен.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Сря 20 окт 2010 20:22

Гледам, че закачих няколко човека с мнението ми :) Та затова пак да се разпиша. Всеки мисли различно... за човека който ме пита дали съм от София - брат всички мои връстници взимат под 1000 лева чисто на месец. Не знам аз дали живея в София, но искам да те питам ти в този свят ли живееш?! Както и да е - криза е, всеки избягва кредити в днешно време.Както съм написал аз теглих преди година защото спешно ми трябваха пари и ако ги събирах ми трябваше поне година да събера 7 бинки... с мноого лишения.Всичко зависи и от възрастовата група.Аз съм на 23 и едва сега навлизам в живота.А твоят кръг от познати явно взимате по 3 бона. Аз взимам 1300 чисти и вобще не ми стигат ! Мисълта ми е, че никой не желае да се набутва с кредити, но когато каузата си заслужава и когато е нещо спешно не се замислям дори - имам сигурна работа, цакам всеки месец 250-ка и си свиркам. А на всички гъзета с 3 бинки заплата - евала браточки, но аз нямам образование а и не се занимавам с нелегални неща. Ето защо и не карам джип от 2007-ма с нитро и битурбо :) Хахах.Поздрави на всички колеги.На Барбуков ще му намекна само ,че от много време ме дразниш братле :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 20 окт 2010 20:25

за кола не
за друго да
п.с. дразнете се на лични братлета :x

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Чет 21 окт 2010 21:50

Няма лошо да се ползва кредит в цял свят хората си купуват колите на кредит, къщите също, само ние тук събираме цял живот за да си купим нещо :да:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 21 окт 2010 22:36

Sportakus написа:Няма лошо да се ползва кредит в цял свят хората си купуват колите на кредит, къщите също, само ние тук събираме цял живот за да си купим нещо :да:

никога няма да си купя кола на кредит ,още по малко пък нова;винаги имам няколко собствени коли в нали4ност но на кредит не излиза сметката-заем за кратко от приятели може ,но не и кола на изплащане-не е рентабилно

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 21 окт 2010 23:16

niks76 написа:
Sportakus написа:Няма лошо да се ползва кредит в цял свят хората си купуват колите на кредит, къщите също, само ние тук събираме цял живот за да си купим нещо :да:

никога няма да си купя кола на кредит ,още по малко пък нова;винаги имам няколко собствени коли в нали4ност но на кредит не излиза сметката-заем за кратко от приятели може ,но не и кола на изплащане-не е рентабилно

Не всички имат пари да си купят кола със собствени средства. Кредита си има и минуси и плюсове. Аз обаче не бих теглил за да си купя кола, но говоря така защото не ми се е налагало. Иначе ако трябва да спестяваш...ще я купиш като станеш на 50г.
Кредита винаги е еб*вка, поне в България е така, дупе да ти е здраво.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 22 окт 2010 16:49

Aко става въпрос за чисто нова кола тогава ти трябват 5000 - 6000 лв първоначална вноска, от къде ще ги вземеш ще ги сабираш с години ли естествено че кредит ще теглиш. И след това вноските са балансирани от 250 до 700лв зависи от колата. На скоро гледах дачията е с 220 лв месечна вноска.Това е практика ако искаш да работиш таксиметров 10 години.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”