За всеки 5 км/ч над ограничението 50 лева глоба?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: За всеки 5 км/ч над ограничението 50 лева глоба?

Мнениеот stoi4o.d » Съб 13 ное 2010 13:34

ivo_555 написа:на тези така наречени аварийни летища няма нито едно кацане досега!

И по-добре да няма!Но когато се наложи и има мантинела там кво правим,ако е военен ще изгубим няколко милиона,онзи ще дръпне ръчката и е готов,ако е пътнически губим всички!Тези отсечки са по 3км.,толкова ли не можете за 3км. да върнете малко газта?

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 13 ное 2010 13:48

Тези писти са направени за военни самолети, а не за граждански, и обикновенно са около военни летища! МО още през 2008 е казало че те вече НЕ са нужни на армията, а как да са като то вече останаха само две авиобази! Така че няма проблем там да се сложат мантинели, из страната има доста нагъсто летища, вкл. и закрити вече където би предпочел да кацне пилот на пътнически самолет. Айде че пак много се отклонихме от темата, лично аз предпочитам да взимат книжки отколкото да са по големи глобите!

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 13 ное 2010 13:52

godfadar написа:
ivo_555 написа:на тези така наречени аварийни летища няма нито едно кацане досега!

И по-добре да няма!Но когато се наложи и има мантинела там кво правим,ако е военен ще изгубим няколко милиона,онзи ще дръпне ръчката и е готов,ако е пътнически губим всички!Тези отсечки са по 3км.,толкова ли не можете за 3км. да върнете малко газта?

Кво речи,ти мислиш ли преди да напишеш нещо,Вземи и помисли за човешкия живот,ама долу на земята,а имено в колите.Кой ще отиде и ще спре колоната от магистралата и в двете посоки,какво самолета ще спре на някой облак и ще чака не съществуваща институция и бюрокрацията,а имено някой да си заложи главата в торбата за да спре една важна пътна артерия от които финансовите претенции ще са за милиони.Това отдавна е отминало и тези писти са излишни,измежду другото пич,вземи и виж с колко писти(воени и граждански)разполага България,много са :screwy

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 13 ное 2010 14:15

Аварийни писти има и ще си има,не само в България,а и из цяла Европа,затова има ограничение!!!Там се спазва,тука не,проблемът не е в липсата на мантинели за участък от само 3км.,а в липсата на мозък у повечето т.нар. шофьори!

П.С. Частен самолет "Чесна" е кацнал аварийно автомагистрала "Хемус", съобщиха вчера източници от полицията. Транспортният инцидент е станал рано сутринта в събота.Машината свършила горивото, а полицията отцепила шосето(16.05.2005г)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 13 ное 2010 14:55

Ами за летищата е ОК , аз съм съгласен, но поне да редуцират на 100 км/ч, а не на 80. И там например е най-малкия проблем. По голям е проблема когато пътуваш София-Варна. По пътя просто има малоумни ограничения.... и освен това слезеш ли от магистралата , караш все около 60 км/ч , понеже си или в село или минаваш покрай село... или има камери. А когато отсъстват и двете си в планински път и пред тебе има камион!

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Съб 13 ное 2010 15:10

Ами аз съм на по-различно мнение.Искам да се премахнат малоумните точки и да се премахне това с отнемането на книжките - не заради мен, а заради хората, които си изкарват хляба с книжки и когато им ги отнемат за превишаване на скоростта на някой малоумен знак (стоянка) им взимат поминъка.Да има отнемане на книжка само за алкохол (аз не пия :Mr Green Fun ).

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Съб 13 ное 2010 15:20

И в крайна сметка приет ли е или не този закон и ако не е приет до колко време ще влезе в сила?
И аз съм на мнението на колегата Pirogov.Не може да се отнема книжката на тези,който си изкарват хляба с това,заради ченгетата дето са му изкочили от храстите.Цялата система ни е объркана,но и при двата варианта има недоразумения.За мен при първия е отнемането на свидетелството,а при втория това,че на богаташчето няма да му дреме много и ще си лети на воля,докато бедния човек ще си направи сметката,че няма как да си плати глобата и ще си кара нормално.Но не така стоят нещата за хората с парите...по тази логика за тях отпадат всички ограничения на скороста,защото винаги ще си плащат :screwy

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Съб 13 ное 2010 15:39

maksi написа:И в крайна сметка приет ли е или не този закон и ако не е приет до колко време ще влезе в сила?
И аз съм на мнението на колегата Pirogov.Не може да се отнема книжката на тези,който си изкарват хляба с това,заради ченгетата дето са му изкочили от храстите.Цялата система ни е объркана,но и при двата варианта има недоразумения.За мен при първия е отнемането на свидетелството,а при втория това,че на богаташчето няма да му дреме много и ще си лети на воля,докато бедния човек ще си направи сметката,че няма как да си плати глобата и ще си кара нормално.Но не така стоят нещата за хората с парите...по тази логика за тях отпадат всички ограничения на скороста,защото винаги ще си плащат :screwy

Колега това е проектозакон, който още не е обнародвам от Държавен вестник, когато това стане факт и закона, ще е факт.Относно с това не съм съгласен, насякъде полицията дебне.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 13 ное 2010 18:31

ivo_555 написа:http://193.43.26.11/bg/news/view/36167/petima_zaginaha_v_katastrofa_na_magistrala_hemus

Като цяло е малоумно да няма мантинела, но може би точно за това ограничението там е 80!

Ясно е, че не е магистрала и трябва да има някакво ограничение, но защо 80, а не 90 като на най-обикновен двулентов път - все пак тук имаме 6 ленти.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 15 ное 2010 12:06

В Германия какво правят като има много ПТП - рационализират инфраструктурата, правят пътя по-широк и т.н.
В България какво правят - вдигат глобите в пъти и не бутват с пръст инфраструктурата. Така се прави - хвала!!!
Как може автомобилите да се увеличат 10 пъти за 15 години, а пътищата да са си същите. Ами като не искат ПТП да вземат да изкарат пътищата от селата. Тръгна за някъде и през 5 км влизам в село - 50 км ограничение.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 15 ное 2010 12:12

НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА

от години само вдигат глобите - нищо друго - ефект НИКАКЪВ, освен че се вдига мизата на катаджията да си затвори очите !!!

значи какво излиза че правят - коригират си нерегламентираните доходи съобразно инфлацията .....

но от кухи гадулки - милиционери предлагащи и дупетати - приемащи мъртви закони какво да се очаква....

вместо да сложат затвор за каращите без книжки, пияни и дрогирани .....кретени

да почнат да отнемат книжки и за по дребни нарушения, карането без такава да се криминализира, да се заменят катаджиите с камери и да видите как ще намалеят идиоти по улиците ...

ама никога точно - що да приемат закони дето първо тях ще ударят - милиционери и дупетати имащи се за господ и бог

това не е държава !!!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 16 ное 2010 22:53

Естествено че ще ги вдигнат. Дори трябва да станат по-скъпи от Германия. В тая жалка полицейщина дето изкарват хора по пижами от леглата им посред нощ. Да не би да крият пистолет в бельото случайно. И казват на 5 годишни деца да лягат по очи на земята. Остава да не вдигнат и глобите. По тоя начин вдигат рушвета на тия дето висят и по улиците. Да се изравни и тяхната заплата с тая на колегите им от европа. Защото за другите от системата е ясно колко рушвет получават вече. Щото нали се сещате как протестираха, че са им малко подкупите. А парите де... Ами сега ако не вдигнат глобите, за да скочи и рушвета пак ще протестират. Не усетихте ли че двете неща са навързани? :roll: А по закон нямат дори това право. Каква ирония и жалко държавно безсилие да се справи с шайка протестиращи нехранимайковци. А тръгнало да събира последния лев на народа под "европейски предтекст". :063:

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Вто 16 ное 2010 23:22

Докато тази "държава" се ръководи от простотията все на това дередже ще сме си :screwy

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Сря 17 ное 2010 10:12

ktamen написа:
ivo_555 написа:http://193.43.26.11/bg/news/view/36167/petima_zaginaha_v_katastrofa_na_magistrala_hemus

Като цяло е малоумно да няма мантинела, но може би точно за това ограничението там е 80!

Ясно е, че не е магистрала и трябва да има някакво ограничение, но защо 80, а не 90 като на най-обикновен двулентов път - все пак тук имаме 6 ленти.

за да можеш да огледаш хубаво жриците на любовта отстрани по банкета :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 17 ное 2010 10:24

Я се върнете и прочетете от начало, Омрех от смях, всеки коментира хората който имат пари и коли, а никой не си гледа в собствената паница...
жалко е за всички...
Отностно глобите, нека ги вдигнат, но не това е начина, някой над мен каза за инфраструктората-това е начина
Но както народа обича да взима, а не да дава, та така и държавата....

ПП: Под това жалко исках да кажа, че е жалко за всички да гледат в чуждата паница, вместо в собствената си, не искам да обидя никой
:beer

Последна промяна от hooligans на Сря 17 ное 2010 11:35, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”