Питане за стикер за инвалид
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за стикер за инвалид
Наскоро и ние питахме за това и ни казаха,че щом е юридическо лице-Няма как да стане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Saho_Golf написа:Така и не разбрах за карта за Синя Зона дали мога да взема при положение,че имам 80% ТЕЛК и колата си е на мое име?
Полага ти се, ако заболяването ти е свърдано с ДВИГАТЕЛТАТА дейност на организма. Подаваш молба с решението от ТЕЛК в общината и ако отговаряш на условията ти издават карта със снимка, която трябва да слагаш на таблото на автомобила при ползване на парко място във синя зона. Същевременно трябва да имаш и решение от ТЕЛК в колата и при проверка да го предоставиш.
Е в моя случай диагнозата е Епилепсия 80% (на вуйчо ми) на него се води колата на баща ми за да не плаща мито - 2004г. Та дали може да вземе стикер за Синя Зона ? Иначе винетка си зима
- bob_marley
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! За съжаление имам 2 инвалида в семейството. Купих кола на името на единия от тях (физическо лице) и направихме пълномощно, с което аз да представлявам колата. Минали сме нотариус (става дума за регистрирана кола от същия град) и както казах вече имам генерално пълномощно. Предстои ми да извадя нови талони в КАТ. Къде и какви документи трябва да подам за освобождаване на автомобила от данък, получаване на годишна винетка и инвалиден стикер за ползване на "синя зона"? Въпросните винетки и инвалидни стикери в какъв срок се издават - само веднъж в годината или постоянно? Намираме се в София, Илинден.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”