:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Вероотстъпнически въпрос за Ситроен.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пон 14 авг 2006 14:11

Lyubaka написа:Да бе, един приятел чул, че на съседа му на братовчедката на съквартирантката брат и имал колега дето вуйчо му имал познат дето имал Xantia и тя била голяма пръчка. От дотук писалите надали има повече от трима души дето са карали Xantia и май само един, който е поддържал такава. Ма иначе всички са разбирачи...

Колега, сигурно си от форума на Ситроен (ако има такъв де...) Добре дошъл!

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Пон 14 авг 2006 14:14

Да, от там съм. Разконспирирахте ме :) Добре заварили!

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пон 14 авг 2006 14:18

Lyubaka написа:Да, от там съм. Разконспирирахте ме :) Добре заварили!

Надявам се да не си се засегнал от някои написани по-горе мнения! Айде със здраве...

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Пон 14 авг 2006 14:28

Да си кажа честно малко се позасегнах, но предполагам и някой от Вас би се засегнал, ако прочете примерно че Пасата вози като каруца и дрънчи като дайре. Още повече ако това мнение е написано от човек, който през живота си Пасат е виждал само на снимка...
Колкото до Xantia-та-това е сравнително скъп автомобил среден клас и ако някой си мисли, че за 5000лв може да вземе читава Xantia при това дизел :shock! Това е все едно да вземе Пасат 96-97 TDi за 5000 и да очаква, че само ще сипва гориво и ще кара...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 14 авг 2006 14:34

Kaрал съм Ксантия. Возията е невероятна (френска каляска все пак). Но до колкото разбрах, поддръжката е доста скъпа. Иначе колата е добра.
:-) Лубак, не се обиждай, ма какви неща сме чели за голфовете... по разните форуми... и май никой от този форум не се е връзвал на онези писаници. Така че споко баце, споко :lol: :lol:

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Пон 14 авг 2006 15:02

Действително по адрес на Голф-овете(или по-скоро на част от шофиращите Голф) са изписани доста негативни неща. По принцип не е редно да се слага всичко под общ знаменател-
Където правят спагети и м*нети не правят коли и постолети...
примерно...
Иначе много ми хареса:
Тия Ситроени са като любовници, много бъркат в джоба

П.С. Да не си помислите, че съм се регистрирал във форума Ви за да си хваля марката :lol: Има страшно много полезни неща, независимо за каква кола става дума.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 14 авг 2006 15:05

Lyubaka написа:Действително по адрес на Голф-овете(или по-скоро на част от шофиращите Голф) са изписани доста негативни неща. По принцип не е редно да се слага всичко под общ знаменател-
Където правят спагети и м*нети не правят коли и постолети...
примерно...
Иначе много ми хареса:
Тия Ситроени са като любовници, много бъркат в джоба

П.С. Да не си помислите, че съм се регистрирал във форума Ви за да си хваля марката :lol: Има страшно много полезни неща, независимо за каква кола става дума.
няма да се обиждаш приятелю ще свикнеш :P :P

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 14 авг 2006 15:07

santo_trafficante написа:[няма да се обиждаш приятелю ще свикнеш :P :P

Ma за какво да се обижда бе Санто? И аз съм казвал (и продължавам да го твърдя) че возията на голфа е като на лагерна количка. Може да е здрав и ефтин за поддръжка автомобил, но точно за возия на Голф не ми говорете. Не искам да обиждам колата, но това е самата истина.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 14 авг 2006 15:11

scuba написа:
santo_trafficante написа:[няма да се обиждаш приятелю ще свикнеш :P :P

Ma за какво да се обижда бе Санто? И аз съм казвал (и продължавам да го твърдя) че возията на голфа е като на лагерна количка. Може да е здрав и ефтин за поддръжка автомобил, но точно за возия на Голф не ми говорете. Не искам да обиждам колата, но това е самата истина.
хаха не бе баце наясно съм с колите :D знам ги и едните и другите как са:)цитрона вози супер и да ти кажа имам познати който си ги карат дизели и нямат никакви оплаквания ем не си знаят километрите ксантиите :D а сверите не се пълнят изобщо скъпо:)хубава кола за тея пари дизел и моторите са им здрави:)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 14 авг 2006 17:03

Така е ;) на мен Ксантия много ми хареса, щото преди месец братчеда си взе такава, 95-та година, 1.8 пълна инжекция (над 100 коня)... Значи, как вози тва чудо, просто нещо невероятно според мен - пътят не се усеща, през дупки, през които съм минавал с пасата и всичко се разхлопва след едно стабилно стъпване, тоя ситроен минава точно през дупката само с едно тихичко "туп туп"... :shock
Аз тотално се шашнах, никога преди това не се бях возил в ксантия, и да ви кажа честно, прииска ми се и пасата да беше с такова окачване ;))) Сферите наистина се пълнят с масло за по 8 лева и не са по-скъпи от амортесьорите за нашите коли. А като се има пред вид, че тая кола май няма амортесьори, мисля, че не е толкова скъпо окачването. Като двигатели незнам как са, но ситроен винаги са били новатори, и съм сигурен, че в бъдеще това окачване ще го има почти при всички автомобили в по-осъвършенстван вид. За сега няма проблеми с коллата, въпреки, че още е рано да се говори. Но аз лично съм очарован!

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Пон 14 авг 2006 17:48

Айде сега, колегата се засегна и го взехте на изкуствено дишане.. :wink:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 14 авг 2006 22:32

Ужас....френско никога камоли Ситроен

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 14 авг 2006 23:54

R@do написа:Ужас....френско никога камоли Ситроен

Да да, и според вас как още ги карат всичките тези ситроени, рено и пежо по нашите пътища? Значи тези марки не би трябвало да съществуват изобщо, така ли? ;)

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 15 авг 2006 9:04

мой приятел миналата година си взе Ксантия 1.9ТД за 5300лв 94-та.
Наистина вози много хубаво.Закара колата за профилактика на сферите - взеха му май 60-на лева.И му казаха 4е две от сферите са за смяна, ама не било спешно.Ина4е друго не е правил.
Но пък вози супер, вътре не се чува нищо дори при 150-160, което не може да се каже за VW-тата..колата си е добра, въпреки че на мен не ми харесва като дизайн

Потребителски аватар
vodoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodoo » Пон 28 авг 2006 15:47

карал съм такъв автомобил, наистина невероятна возия, добър дизел (1,9 D), но невероятна като цени поддръжка. задното окачване е много кекаво за нашите пътища. предното изкарва повече. моята имаше нечовешки проблем със съединителя - два за 40 000 км. не е имало месец през който да не съм ходил на сервиз. учудващото е, че от всичко останало, хидравликата даваше най - малко проблеми. иначе я взех от BG, но при първия сериозен преглед се установи, че километража е върнат доста, така че 5500 лв които дадох после ми се отплатиха с още приблизително 2000. математически сбор на двете суми за автомобил 95 г дава приблизителната стойност на изгодна покупка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”