Акумулатор VARTA Silver Dynamic 74Ah ?!!?
Re: Акумулатор VARTA Silver Dynamic 74Ah ?!!?
Акумулаторите Varta и Bosch са еквивалентни. Просто двете фирми имат съвместно кооперирано производство на акумулатори, които са едни от най-добрите на пазара. Различават се единствено по рекламните лепенки (лепенките с надписите). Дори класификацията им е еднаква, като моделите на Varta - Black Dynamic, Blue Dynamic, Silver Dynamic и Ultra Dynamic, отговарят съответно на Bosch S3, S4, S5 и S6. Формите и цветовете на кутиите на съответните модели акумулаторите от двете фирми също са еднакви. Погоре посочените модели са подредени по експлоатационни възможности, съответно и по цена. Най-нисък клас са съответно Varta Black Dynamic - Bosch S3, най-висок Varta Ultra Dynamic - Bosch S6. Най-често доставчиците дават за по ниските класове по-малко гаранция. Обикновено е 3 години за всички модели, с изключение за най-ниският клас, където е 2 години. Видно от погоре писаното има и други видове гаранция. Въпреки това практиката показва, че това семейство акумулатори заема водещо място на пазара...
-
rostislav1998
- Автомобил:
- Двигател:
batVenci написа:Акумулаторите Varta и Bosch са еквивалентни. Просто двете фирми имат съвместно кооперирано производство на акумулатори, които са едни от най-добрите на пазара. Различават се единствено по рекламните лепенки (лепенките с надписите). Дори класификацията им е еднаква, като моделите на Varta - Black Dynamic, Blue Dynamic, Silver Dynamic и Ultra Dynamic, отговарят съответно на Bosch S3, S4, S5 и S6. Формите и цветовете на кутиите на съответните модели акумулаторите от двете фирми също са еднакви. Погоре посочените модели са подредени по експлоатационни възможности, съответно и по цена. Най-нисък клас са съответно Varta Black Dynamic - Bosch S3, най-висок Varta Ultra Dynamic - Bosch S6. Най-често доставчиците дават за по ниските класове по-малко гаранция. Обикновено е 3 години за всички модели, с изключение за най-ниският клас, където е 2 години. Видно от погоре писаното има и други видове гаранция. Въпреки това практиката показва, че това семейство акумулатори заема водещо място на пазара...
Искам веднага да ме светнеш след като са 1към 1 защо варта има с три години гаранция а бош нямат.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
rostislav1998 написа:Искам веднага да ме светнеш след като са 1към 1 защо варта има с три години гаранция а бош нямат.
Това с гаранцията е според-зависи търговеца. И 2-те търговски марки са собственост на Джонсън Контролс, акумулаторите се правят в едни и същи заводи като само им лепят различни етикети.
По скоро още Бош не е собственост на Джонсън контролс, а двете фирми просто са обединили ноу хау в производтвото на акумулатори. Резултата, е че техните отрочета са едни от най-добрите на пазара. По въпроса за гаранцията - става дума за различни вносители със собствена търговска и гаранционна политика.
-
valter1968
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес закупих същият акумулатор 1:1 с посочения от поста от 3М-комплект Павлово за сумата 195лв с остъпка и 3г гаранция.
-
tarikat89
- Автомобил:
- Двигател:
аз преди година и половина с отстъпката ми излезна 176лв
Есента си взех същия и гаранцията ми беше 3 години.Когато го вземеш не забравяй да отидеш в оторизиран сервиз да ти направят замерване (мисля че имаше някакъв срок от 3 5 или 7 дни) за да ти важи гаранцията иначе к..ец
В гаранционната карта всичко е описано как трябва да го направиш!
В гаранционната карта всичко е описано как трябва да го направиш!
-
valter1968
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така.В едноседмичен срок от закупуването.Монтира се,отиваш замерват ти и тогава ти слагат печата на гаранционната карта.
Съжалявам че ползвам темата на колегата-какво мислите за това нещо заслужава ли си париците?
http://www.akumulatori.bg/190/Product/4 ... emium#info
http://www.akumulatori.bg/190/Product/4 ... emium#info
-
valter1968
- Автомобил:
- Двигател:
Колега акумулатора е супер бъди сигурен.Жената кара с такъв голфа 4та година,ама 50 ампера е щот е бензин.Аз исках да си купя същият за който си дал линк,но като цена е колкото Вартата която ми предложиха с отстъпката и предпочетох Варта.Иначе акумулатора е 6.Ако ти го дават за прилични пари го купувай няма да съжаляваш.
valter1968 написа:Колега акумулатора е супер бъди сигурен.Жената кара с такъв голфа 4та година,ама 50 ампера е щот е бензин.Аз исках да си купя същият за който си дал линк,но като цена е колкото Вартата която ми предложиха с отстъпката и предпочетох Варта.Иначе акумулатора е 6.Ако ти го дават за прилични пари го купувай няма да съжаляваш.
Благодаря за съвета, и аз на бензин ще го карам-иначе приятел ми го дава с отстъпка.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”