Цвят на ксенона
Re: Цвят на ксенона
Идеалното положение за правилно регулиран фар според мен е, горния ръб на светлината, да е на долния ръб на задното стъкло. Така не заслепява в огледалото. Обаче, ако на рефлекторен фар, не може да стане това "отсичане" на светлината(ксенон), тогава или фаровете трябва да са много надолу или да заслепяват. Което не е оферта, нито едното нито другото.
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
ALESYZ написа:За себе си имам своя извод, ксенона не е за рефлекторен фар. Много му идва светлината на този фар или какво, незнам, но това е моето убеждение. А като ги наведеш много, не вършат работа, това за 5-те метра съм съгласен.
Ако беше така както ти го мислиш,че ксенон трябва да се слага само на лупа,то на самото описание на ксенона щеше да си пише:"ПРЕДНАЗНАЧЕНО САМО ЗА ФАРОВЕ С ЛУПИ"

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колегата не е споменал подобно нещо. Просто твоите фарове не са за ксенон. Колкото по-бързо го разбереш, толкоз по-малко заслепени от теб ще има по пътищата 
Гледайки тази снимка, не мисля, че си от хората, които се трогват за живота и безопасността на останалите, фаровете ти буквално светят където им падне
:
garage.php?mode=view_image&image_id=19590

Гледайки тази снимка, не мисля, че си от хората, които се трогват за живота и безопасността на останалите, фаровете ти буквално светят където им падне

garage.php?mode=view_image&image_id=19590
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
zvera92 написа:ALESYZ написа:
Ако беше така както ти го мислиш,че ксенон трябва да се слага само на лупа,то на самото описание на ксенона щеше да си пише:"ПРЕДНАЗНАЧЕНО САМО ЗА ФАРОВЕ С ЛУПИ" :screwy
Колега не си прав в това утношение! Така говориш защото не си заслепен както трябва, или за това че си се набутал с ксенон и колко и да не ти се ще, тряба да го ползваш!
Не пише така на упаковката защото трябва да се продават ксеноните, на кой му боли кой ще го ползва!
Виждъл съм на Жигули ксенон, то колата не струва колко ксенона ма нали трябва да сме в модата!
Нека бъдел реалисти, че ксенона си е за липа! Не е фатката да спорим а да се замислим и да почнем да мислим както за себе си така и за останалите в движението по пътищата!
П.п Замисли се че може твоя ксенон да отнеме човешки живот колкото и да не ти се вярва!
А относно темата, цвят на ксенона, Бялото си е бяло! Не се губи светлината когато има дъжд! Или полу мрак!
- zvera92
- Двигател:
[quote="stefan4o"]Колегата не е споменал подобно нещо. Просто твоите фарове не са за ксенон. Колкото по-бързо го разбереш, толкоз по-малко заслепени от теб ще има по пътищата 
Я кажи тогава, кой фарове са за ксенон?И стига се отклонявали от темата.

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Самата ксенонова светлина не може да се концентрира с рефлекторен фар, за това се слага на фарове с лупи. У нас естествено не е забранено и всеки слага менте ксенон на колата. Не пречи само на този който кара. Ако влезеш в подземен гараж и осветяваш тавана е това. С радост чакам деня в който всички ще ги свалят или няма да минат на преглед. Трябва и технотест да минат. А сложете ксенон от 20 лв на Голф 3 и отидете до Германия или Австрия.
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
И стига се отклонявали от темата.
Аз впрочем така и не разбрах за какво е темата.Да се похвалиш ,че си си сложил ксенон или да покажеш ,че фаровете ти светят навсякаде другаде но не на пътя.Ти попита
отговора е ,че с тия боклуци за по 80 лева може всеки момент да очакваш да ритнат камбанатаВъпроса ми е:след време възможно ли е да се промени цвета или не?Питам,защото знам че 6000к е бял с лек син отенък,а моя е напълно бяла светлина!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
zvera92 написа:stefan4o написа:Колегата не е споменал подобно нещо. Просто твоите фарове не са за ксенон. Колкото по-бързо го разбереш, толкоз по-малко заслепени от теб ще има по пътищата
Трудно е да се каже кои, но в общия случай тези с лупите. СПоред колеги от форума и някои японски без лупи се предлагат заводски с ксенон, но най-вероятно те имат задължителната система за нивелация и миячна система. Ако приемем това за истина, с твоите фарове и този ксенон в Германия, Австрия и останалите държави от западната част на Европа колата ти няма да я допуснат в движение изобщо. Толкоз ли ти е трудно да приемеш истината, че фаровете ти заводски не са предвидени за ксенон?
- zvera92
- Двигател:
Темата може да се заключи вече! 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”