Съвет,относно акт.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет,относно акт.

Мнениеот Marto_VN » Чет 30 дек 2010 19:07

Barboukov написа:Щом тя те е ударила имаш всички основания да оспорваш дори и без свидетели. Ако адвоката е добър си печелиш делото без проблем.

Напълно съм съгласен с колегата .... :applause:

много зависи кой ти е адв. нищо лично към колежката адв. , но просто може да не и се занимава с това , а със свидетели е по-лесно и затова да ти е казала така , защото парите които ще платиш със и без свидетели са едни и същи , а във втория случай работата е повече.... ;) - Все пак става въпрос за пари и работа - тогава повярвай ми в Адвокатското съсловие - няма "познати и близки"
имай в предвид че делата са много различни
Административни, Наказателни, Граждански
Незнам тя към кой клон на правото е ориентирана , но има колеги , които работят само Административни - Катаджйски , те са си много по-различни от другите защото има десетки , знайни и не знайни наредби , по които има много "врътки" с които можеш да отървеш "кожата"..

Съвет - търси адвокат , който се занимава с Административни дела - те нямат нищо общо с Гражданските или Наказателните - пиша ти нещо което никой адв. няма да ти каже , защото ще си изгуби реномето и хляба...
Няма как да идеш при адв. и той да ти каже - "Аз немога или Аз незнам" ... Ще ти каже ала-бала ще изкара 100 довода или ще те прати при друг , но ще се измъкне пак "знаещ" .

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 30 дек 2010 19:54

Хаха, а как определяте кой кого ударил-ПТП е настъпило в следствие пресичане на треакториите на движение на двете МПС... По тая логика излиза, че ако колата ти поднесе и странично се натресеш в друг автомобил в предницата му, то той те е ударил, така ли?

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Чет 30 дек 2010 20:00

Аз съм си пуснал възраженията,но най вероятно ще ми ги отхвърлят.И след като ми излезе НП-имам 7 дневен срок да го обжалвам!

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 31 дек 2010 11:26

Не ти ли казаха че имаш 3 дневен срок за възражения ?
Нищо , пак можеш да обжалваш НП-то тогава е по-важно да не изпускаш срока , пък и да ти кажа , чесно дори да беше писал възражение - пак щяха да ти натряскат НП. Само щяха да го забавят малко. Защото тея възражения отиват до КАТ , не отиват по нагоре ... сещаш се какво става нали ;)
НП си го обжалваш директно в съда .. В съда се гледа по-обстойно всичко.. Там можеш да изискваш и събиране на доказателства..
Но не изпускай 7 дневния срок, от момента да връчване той започва да тече..
Ако последния 7 ден на срока е почивен ден примерно събота или неделя смята се по закон че последния ден е първия работен демек понеделника - казвам ти го за да не се шашкаш ако се получи тая ситуация..

А до колега преди теб..
Моля те позволи ми да знам малко повече все пак съм бил в тая система , и съм писал доста диспозитиви за тежки птп-та със смърт и средни телесни, а не такива лекичи..
Във всеки диспозитив за привличане на обвиняем - демек виновния водач приства чл.20 и чл.21 от ЗДвП..

В закона "логики" няма има закон , и незнам какво разбираш под траектория - това са МПС-та с водач зад кормилото с глава на раменете,които е задължително да познават ЗДвП и да го спазват, а не топчета за пинк-понк...
Съвета мие прочети ЗДвП , защото явно не го знаеш , и тогава прави заключения за поднасяне траектория и тн..

Потребителски аватар
Желязков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Желязков » Пет 31 дек 2010 12:27

Обжалвай акта пред Административния съд.
Свидетелите са субективен критерий и при положение че всичките са били в колата и са приятелки на потърпевшата то тяхното мнение не е меродавно.
Първо, изтъкни това че ти си потеглил на зелено и си навлязъл в кръстовището преди водачката. Тя НЯМА ПРАВО да преминава на жълт сигнал на светофара! Погрижи се за това да засечеш времето на 2-та светофара и дали нейното жълто засича твоето зелено.
Последно и най-важно! Ако в констативния протокол за ПТП-то пише че ти си преминал на зелено, а тя на жълто, според теб кой кого трябва да изчака? Твоят сигнал е да навлезеш в кръстовището, нейния да остане там? Тоя полицай малоумен ли е?

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 31 дек 2010 12:42

Колегата е много прав за свидетелките ;)
Както и за малоумността ;) защото има доста такива , като видят п**ка в кола и омекват , но съдията не омеква от някаква си там.
Много съм сългасен с колегата Желязков
Само това засичне на светофара , няма как да си го направи сам и то да е годно доказателство в съда ;)
Това единствено може да стане при самото искане за събиране на доказателства от адвоката на колегата:
Може да иска справка от съответната структура занимаваща се със светофарните уредби - там си го има всичко и трябва да е писмено предоставено от тях.Всичко ще бъде изчислено.
Мисля че това трябва да се иска от ПП-КАТ но просто не ми се е налагало да искам подобни справки.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 31 дек 2010 13:07

Тоя член50А е абсолютен Параграф 22. Ше озърташ ти като плъх в трици на зелено, за да прелети некой заблеян малоумник :banghead:
И изобщо съм забелязал, че когато светофара мига жълто всички преминават ама много внимателно, щото не знаят откъде ще им го сложат.
Тогава всичко е елементарно. Отнето предимство-виновен, завой наляво с трясък-виновен, не изчакал десния-виновен.
Светофарите пречат при манталитета на шофиране който сме си изградили.
В Холандия например при прехода от червено към зелено няма жълт сигнал! В един момент просто тръгваш, до тоя момент гарантирано секва друга свиня отатъка се е изтеглила отдавна! Тука що не е така? :banghead:
За да мачкаме бараките и да се плащат актове!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”