GOLF MK5-оправдани ли са високите им цени на старо

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF MK5-оправдани ли са високите им цени на старо

Мнениеот Stivi » Пон 10 яну 2011 0:08

maxpayne написа:
Stivi написа:Последно мнение и млъквам :) Когато в общоприетия израз "класа на Голф" последната думичка се смени с някоя друга веднага ще се съглася че голфовете са надценени :beer Да се сещате за друг клас автомобили кръстен на конкретен модел... :bowdown

няма такъв израз "класа на голфа", той съществува само в контекста когато говорим за голф. Нали не очакваш във форума на тойота като говорят за королата и да споменат "класа на голфа" :mrgreen:

Ха ха ха нямало,май не си падаш по издания с автомобилна тематика иначе щеше да го виждаш доста често ! Естествено че в друг форум няма да се използва този израз поради ясна причина ,но в повечето списания когато сравняват подобни на Голф автомобили почти винаги се говори точно за "класа на голф" :deal

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 10 яну 2011 0:40

"GOLF MK5-оправдани ли са високите им цени на старо"
Според мен цените на тези автомобили не са високи. Нормални са, макар да е излязъл модел 6 и да се готви 7. През 2009г., когато си търсех нов-употребяван а-л, мнах през Пежо, БМВ и Мерцедес. И какво накрая? С голф съм и то 5. Четворките бяха 7800/за дараци/ до към 10 и нещо средно за читави колици.
Целта оправдава средствата: Търсих сравнително нов а-л под 7год., мощен двигател, икономичен, сравнително ефтина поддръжка. Платих и сега- доволно love.vw
Също така проверих кои автомобили държат цената си/също е от голямо значение/ и съответно отново везната наклони към Голф... Това, че е от Германия, където хората не са мърлячи относно возилата си също е в + и не ме е яд, че броих толкова пари. Това е моето скромно, обосновано мнение по въпроса ти.
П.п. Ако помисля ще има и още, но не съм в стихията си, понеже съм blondy mhihi Aаа, забравих. Красиви екземпляри са :D

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 10 яну 2011 0:53

elimn написа:"GOLF MK5-оправдани ли са високите им цени на старо"
Според мен цените на тези автомобили не са високи. Нормални са, макар да е излязъл модел 6 и да се готви 7. През 2009г., когато си търсех нов-употребяван а-л, мнах през Пежо, БМВ и Мерцедес. И какво накрая? С голф съм и то 5. Четворките бяха 7800/за дараци/ до към 10 и нещо средно за читави колици.
Целта оправдава средствата: Търсих сравнително нов а-л под 7год., мощен двигател, икономичен, сравнително ефтина поддръжка. Платих и сега- доволно love.vw
Също така проверих кои автомобили държат цената си/също е от голямо значение/ и съответно отново везната наклони към Голф... Това, че е от Германия, където хората не са мърлячи относно возилата си също е в + и не ме е яд, че броих толкова пари. Това е моето скромно, обосновано мнение по въпроса ти.
П.п. Ако помисля ще има и още, но не съм в стихията си, понеже съм blondy mhihi Aаа, забравих. Красиви екземпляри са :D

Да точно Германия и да толкова прилежни към колата,като повечето са немскоговорящи пичове от турски произход и така са свикнали да се грижат за колите си,че ее :063: Отдавна е минал митът че точно там колите са здрави,колкото там,толкова и в Италия и Испания mhihi
Относно цените на тези кошници,неоправдано скъпи,ама пък и няма да коментирам за мерцедес.Хубава возия на мерцедес,ама нещо да не се развали,те и на голфа режат,ама за мерцедес има и бонус :seeex Между двете марки коли има едно общо нещо,това сме ния българите,а имено за мерцедес,видиш ли щото е мерник и цените на частите паряят,а та както и не се чупят :063: При голфа видиш ли че лежи на ларвите на голф2,щото той си е класика,че дайте да надуем цените до небесата,още повече и ако е каран от немски джентълмен,или баба до аптеката :063: Едно е ясно,всички ламарини без значение на марката стигат до вторични рано или късно.Ама след 2000г мноого бързо mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 10 яну 2011 0:54

последната половин година са леко завишени според мен
давам конкретен пример за френско;до август миналата година съм намирал нееднократно голф5 под 120000км ИСТИНСКИ за около 5000евро-в момента под 6200евро с подобен километраж няма,което не ми се връзва при положение че годинките се търкалят

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Пон 10 яну 2011 1:08

enigma79 написа:Да точно Германия и да толкова прилежни към колата,като повечето са немскоговорящи пичове от турски произход и така са свикнали да се грижат за колите си,че ее :063: Отдавна е минал митът че точно там колите са здрави,колкото там,толкова и в Италия и Испания mhihi
Относно цените на тези кошници,неоправдано скъпи,ама пък и няма да коментирам за мерцедес.Хубава возия на мерцедес,ама нещо да не се развали,те и на голфа режат,ама за мерцедес има и бонус :seeex Между двете марки коли има едно общо нещо,това сме ния българите,а имено за мерцедес,видиш ли щото е мерник и цените на частите паряят,а та както и не се чупят :063: При голфа видиш ли че лежи на ларвите на голф2,щото той си е класика,че дайте да надуем цените до небесата,още повече и ако е каран от немски джентълмен,или баба до аптеката :063: Едно е ясно,всички ламарини без значение на марката стигат до вторични рано или късно.Ама след 2000г мноого бързо mhihi

Да, да! Може да се провери чия е била колата на Хасан или на Гюнтер например...Там технически преглед без да се бутнеш в бокса няма как да стане, нали? Тука ходим само да си вземем стикера и да дадем 30-40 лв. Имат сервизни книжки, които старателно се водят, карат си колите в официални сервизи, а не на канала на някой измислен майстор, или сами да си ги поправят и обслужват. И с няколко щраквания от подходящ човек в комп. излиза цялата история на а-ла из сервизите.
За мислещите като теб има други автомобили: Пежо- непрекъснато в бокса, Мерцедес за богаташи, които снасят без да се напънат, като трябва поддръжка, и БМВ за собственици на бензиностанции :063: Голфа е за ей таквиз кат мен! Айде, ако ще спорим да е на лични а?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 10 яну 2011 1:12

ами изборът на стара кола се свежда до италиански внос или немски май.Първите не си пазят колите а при вторите хвърлят сол по улиците.А че голф 4 и нагоре държат цена, спор няма.За качеството след 2000г нямам наблюдения.Единственото лошо обаче е-МНОГО ЕЛЕКТРОНИКА

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 10 яну 2011 1:18

elimn написа:За мислещите като теб има други автомобили: Пежо- непрекъснато в бокса, Мерцедес за богаташи, които снасят без да се напънат, като трябва поддръжка, и БМВ за собственици на бензиностанции :063: Голфа е за ей таквиз кат мен! Айде, ако ще спорим да е на лични а?

Аз не споря,просто коментирам.А относно кой какво кара,да ти голф,ама аз виж ми аватара,нещо дето се троши много по рядко и от голф5 mhihi
Относно за историята и там има какво да се поспори.Излез и погледни кой държи автокъщите и автоморгите,те тогава ела да си говорим.Едно трябва да разбереш,този свят се крепи на шашми и докато има търсени,ще има и криене,я на Гюнтер,може и на Айшето даже.Представи си че там като е минала преглед,с една дума всичко е законо и че колата е наред,оооо бъркаш се,това все едно да ти се падне 6ца от тото.Това си е чист късмет да уцелиш на нещо с най малко проблеми.Ето един пресен пример,напълно изрядна кола,че и с много екстри,нови гуми,воланче спортно и така нататък.Минала всички прегледи и с чисто родословно дърво и идва тука,има нема месец два и опаааа,главата роди,честито близнаци са.Е и кво праим,по принцип май пенсионер я е карала тази кола,само за хляб да си купи.Е това,всичко е въпрос на късмет

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Пон 10 яну 2011 1:37

Хубаво де enigma79. Ама мнението си ми остава същото. Това, че някой не е имал късмет и колата му се окотила, окучила или главата му родила близнаци, не значи, че цената на Голфа 5 трябва стремглаво да падне. При всеки употребяван а-л има риск. И на мен след 1 год. ми фъсна дросел клапа, но е нормално. Амортизация. Аз не съм чувала да има автомобил, който не се е повреждал никога, дори от най-скъпите. Но за Голф 5 си е нормално да е на тези цени, докато не излезе 7. Тогава вече няма как. Ще паднат с 4-5000 лв. Според теб колко трябва да струва Голф 5 след като погледнеш цените на Голф 4?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 10 яну 2011 1:44

elimn написа:
enigma79 написа:... карат си колите в официални сервизи, а не на канала на някой измислен майстор

Моля , моля... Тук ще се намеся и аз. Тази реплика с "измисления майстор" хич не ми харесва. Майсторите, при които ходя поне аз, разбират повече от всички кратуни от официалния сервиз, взети заедно. Така че свалям шапка на форумните майстори. :bowdown

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Пон 10 яну 2011 1:57

Ljubon написа:
elimn написа:
enigma79 написа:... карат си колите в официални сервизи, а не на канала на някой измислен майстор

Моля , моля... Тук ще се намеся и аз. Тази реплика с "измисления майстор" хич не ми харесва. Майсторите, при които ходя поне аз, разбират повече от всички кратуни от официалния сервиз, взети заедно. Така че свалям шапка на форумните майстори. :bowdown

Аууу, ще ме вкарате в беля ей! Недей си измисля написано между редовете :beat_butt2 Под измислен майстор имам в предвид Филанкишията, а не някой със знания и опит, дето го знаят из цяла Бг и го разнасят колко добър бил. Там в техните официални сервизи не наемат Драган-кратуната, а и да го наемат минава голяяямо обучение и специализация. Там да не е България...? Аххх, наистина ще ми докараш беля Ljubon. Неискам да обидя никой от форумните майстори. Не си криви душата и кажи незнаеш ли поне за 3-ма измислени майстори? Ако не, да ти потърся оплаквания тук от колеги с търсачката да видиш, че има такива и не са плод на моята фантазия. И спирам да пиша тук, за да не ме хокат после, че спамя. Изказах си мнението вече.
Айде със здраве :kissy:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пон 10 яну 2011 3:20

Само не ми е ясно защо спорите за коли от автокъщи,много ясно,че там цената е доста завишена,като не ви се броят много пари отидете до италия,франция или от дето се сетите,търсете и си купете от там като са ви скъпи тука,който не може си брои парички тука в бг и си кара 5-ца или си купува някое франсе,италиянка или японка на половина на цената на 5-ка,то и тука има 2-ки дето се продават за по 3-4 хилки и техните цени са завишени но всеки сам си определя цената на автомобила,това че някой иска да си вземе нещо евтино и здраво е всепризната българска простотия и после се почва ама той голфа с 1002 проблема ама тва ама онова,и аз искам за 1000лв да карам перфектна двойка ама няма такъв филм,карам си дарака и си сменям каквото е нужно и не се оплаквам че колата е бракма защото постоянно се чупи,искал съм да мина тънко-ще си плащам после,то няма гаранция и че като дадеш една камара пари няма да има какво да се сменя по колата но там всичко си е въпрос на късмет,няма какво да обяснявам повече,Елито и Пешката много добре си ви го е казали,то има и италиянки 2000-2002 на цената на запазен голф 2 ама едната няма нищо общо с другата :!:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 10 яну 2011 13:27

Честно казано логично е ако един голф4 2002-2003г в перфектно здраве струва 10 000лв, то същия голф 5 1-2 години по-нов да е 14... айде 15 000лв... ама той е 18-20К такъв голф. Иначе мисля че е нормално голф да е по-скъп от преките си конкуренти :да:

wtf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wtf » Пон 10 яну 2011 13:43

За всеки влак си има пътници!
Може и да са завишени, но като има търсене ще са такива. С всяко нещо е така, и по-напред колегите го бяха казали...

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пон 10 яну 2011 14:31

hooligan_sk написа:Честно казано логично е ако един голф4 2002-2003г в перфектно здраве струва 10 000лв, то същия голф 5 1-2 години по-нов да е 14... айде 15 000лв... ама той е 18-20К такъв голф. Иначе мисля че е нормално голф да е по-скъп от преките си конкуренти :да:

Според Шваке, Г4, 1.6FSI 105кс 2003-та, хайлайн на 100К км струва 5300 евра
Пак там, Г5, 1.6FSI 115кс, комфортлайн, на 100К км струва 6200 евра
И двете коли при регистрация 1.1.2003г.
Т.е. според Шваке Г5 струва 1000 евра повече от Г4
За справка, ако колата е 2004та но със същите километри, цената "скача" с 300 евра :D, а за 2005 става цели 7К евра
Вие ми кажете къде в България продават на "цени по Шваке" ... колко коли на реални 100К се намират дори не помислям :D

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 10 яну 2011 14:34

цените се определят от загубата на стйност (овехтяването) марка модел година на производство "километри" итн
форд,опел,пежо,фиат имат по-голяма загуба на стойност и от там по ниска цена
бмв,мерцедес,ауди,фолксваген имат по-малка загуба на стойност за това се продават по-скъпо
но това не значи че точно оределена кола си заслужава парите а друга не мерцедес е хубава кола но цените на труд,части и консумативи стигат до 10 пъти повече примерно от тези на фолксваген имаш много пари сам избираш как да ги харчиш...бмв mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”