Спрели като идиоти 5 коли на 10 места!?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Спрели като идиоти 5 коли на 10 места!?

Мнениеот kristianatanasov » Нед 23 яну 2011 22:22

Ей ама и вие сте голями дипломати :kissy:
Имал със подобна ситуацуя с едни индивиди,приказки не помагат.
А както знаете на българина когато му бръкнеш в джоба тогава се кротва....
И вие какво толкова се хванахте за колата да не е дете или жена....

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Нед 23 яну 2011 23:46

maxpayne написа:
IceHeart написа:Дано си ме разбрал какво искам да ти кажа! Желая ти късмет!

Той не знам дали е разбрал, но аз не разбрах - значи ако удари един винкел на колата е лошо, но ако удари един винкел на собственика на колата е правилно, така ли?

п.п. автомобилът е неодушевен предмет, нали знаеш, тъй че израза "какво е виновна колата" не е много подходящ mhihi

Моят съвет е да пробваш с 1-2 любезни бележки на колите, с кратки и прости изречения, като за прости хора. Ако не помогне варианти много - диверсионната дейност ми е любима mhihi

Ами колата не се е паркирала сама така и като имаш проблем с човек го решаваш с човека, а не като нанасяш щети на собствеността му

kristianatanasov написа:Ей ама и вие сте голями дипломати :kissy:
Имал със подобна ситуацуя с едни индивиди,приказки не помагат.
А както знаете на българина когато му бръкнеш в джоба тогава се кротва....
И вие какво толкова се хванахте за колата да не е дете или жена....

Ами колега, като не помагат приказки има и друди методи без да чупиш на хората колите скришно и потайно. Виж например супер готините фарове на пасата ти и се замисли колко време и мерак си вложил да ги направиш и някой им набие по един чук как ще се почувстваш? Нищо, че са неудошевени предмети ще ти е супер криво предполагам, а и ще загубиш средства, което също не е гот :beer

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пон 24 яну 2011 8:01

Помислете какво ще направи собственика на колата ако види че нещо му увреждате по колата? Ще направи като всеки друг, или ще ви тегли един бой или вие на него. Всички имате смелост по тъмна доба и като ги няма собствениците. Ако се говори със човека е по-добре отколкото да му чупите нещо по колата. На всеки се е случвало сутринта да намери някаква мизерия и чувството не е приятно.

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 24 яну 2011 9:10

scare Ужааас! Какви хора бе! Не, че на мен не ми е идвало да наритам някой, ама все по цивилизован начин се оправят нещата покрай мен.
Хулигане, малко ми се видиш заядлив и се почудвам дали не си взел вече мерки. За вашите градове незнам, но тук и с меката става. Няколко примера. Единия пресен. Чужденец иде до мен с молба за помощ. Дава ми билет от паркинг и ме пита какво пише. Гледам на гърба "Провалихте ми неделята. Не спирайте пред гараж!" Преведох му и го питах наред ли е колата. Той-Да! И му се накарах аз. Разбра човека и обеща. Бил за малко вечерта, ама се напил и нали не е като нас, не се качил и така станала белята с паркирането. И самия билет води до там, че тоз дето се жалва не е селянин, а си спира по паркинги. На моята кола също имаше бележка от съсед. Спирах пред един гараж пред кооперацията, но с написан телефон на лист, ако има проблем да ми звъннат. Той ми написа, че живеел там/в гаража/ :shock Умрях от ужас и срам. Пробвай с бележки, после с на колегата идеята за паяка. А ако имаш желание да им спретнеш гаден номер, пиши ми на лични. Имам идейки :twisted: Да допълня- не увреждат автомобила, само късат нерви на водача 8)

Vw Polo 6N2 GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vw Polo 6N2 GTI » Пон 24 яну 2011 9:37

Колега hooligans нищо лично,но искам да те попитам в твоя роден град..(Софията) всички ли спират както трябва?Наща Бг селянийка си я показваме кадето и да отидем независимо дали сме от Монтана,София,Пловдив,Варна,Бургас и т.н и т.н във всяко стадо си има по някоя черна оФчица тъйче недей се впряга толко навсякаде ги има такива неса всички Монтанчани :) поздрави :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 24 яну 2011 9:38

Аз идвам от Видин. Пред блока винаги е имало места бол за паркиране (включае и "напреко"), ама де*а как паркирам като нормален бял човек винаги? Независимо във Видин ли съм си или в София...
Как един път не ми надраха колата или не ми оставиха бележка на колата?
Начи не е до родния град/село.
Очевадно и "столичани" правят същите малоумни номера.

Burner_inc написа:Леле какви сте мишкари тука, направо не е истина! Какво ви е виновна колата, че собственика и е идиот? Много по-добре е да се разбереш директно с човека по един или друг начин отколкото да му съсипваш имуществото, но докато има такива като вас ще има и мизерии по колите. Ами я си помислете, че направите така мизерия на колата на някой и после вие не спирате там за да не си отмъстят на колата ви не я спирате там, на това място спира друг и омазват неговата кола? Ами ако този друг сте вие и заради някой мишок като вас съсипят вашата кола?

Гениално :bowdown
Дай да строшим човек, вместо колата му, щото тя сама се паркира като малоумник :screwy
Докато живеех у Видин са ме учили никога да не ходя на дискотека в монтана. Сещаш се що mhihi
Та сега си представи, че с тия 5 коли са 20 бичмета, дето са наели 2 квартири в твоя блок и работят на строежа отсреща.
Дали ще стане с разговор или с винкело у тиквата?

Моя съвет - пробвай с бележки или ония лепенки "Паркирал си като ИДИОТ".
Ако не стане почвай следващите методи mhihi

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 24 яну 2011 9:43

А така! Бележки, ако не помогне ми пиши.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 24 яну 2011 10:39

Само с разговори със собственика/ците ще се оправиш. :wink:
С другите методи няма да стане.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 24 яну 2011 10:43

нали казваш,че паркинга е на кооперацията в която живееш,поговори с някои от тези така наречени индивиди,обясни им за какво иде реч,пък може и да се окажат хора и да са разбрани.Винаги пренебрегвате и полицията при такива случаи,ако не се разберете с паркиращите се,напиши си една жалба до съответното районно,най-добре и още няколко твои съседи да направят така и мисля,че ще постигнеш резултат без да се стига до трошене и бой.
Тук във форума като гледам са се събрали много клавиатурни биячи,представям си като не са пред компа кави мъжаги са,предполагам от това което съветват не са направили нищо подобно.

Колеги,моля не го обръщайте пак на софиянци и останалите,че примери за селтаци по столицата и извън нея са милиони.

Vw Polo 6N2 GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vw Polo 6N2 GTI » Пон 24 яну 2011 11:21

колега никои не обръща на Софянци , Врачани , Монтанчани и т.н ...това сме ние ..Българите...вярно е не е приятно да се паркира по този начин,НО няма безгрешни има хора който просто си го нямат в главата и са си взели книжката от баничарницата..моята мисъл беше,че из цялата ни мила РОДИНА е така..примерно в Испания ако си спрял неправилно след точно 5мин. идва чичкото и ти слага честитка на чистачката ходи после обясняваи...извинявам се ако някой столичанин се е обидил :) поздрави :)

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пон 24 яну 2011 16:06

ISRalien написа:Аз идвам от Видин. Пред блока винаги е имало места бол за паркиране (включае и "напреко"), ама де*а как паркирам като нормален бял човек винаги? Независимо във Видин ли съм си или в София...
Как един път не ми надраха колата или не ми оставиха бележка на колата?
Начи не е до родния град/село.
Очевадно и "столичани" правят същите малоумни номера.

Burner_inc написа:Леле какви сте мишкари тука, направо не е истина! Какво ви е виновна колата, че собственика и е идиот? Много по-добре е да се разбереш директно с човека по един или друг начин отколкото да му съсипваш имуществото, но докато има такива като вас ще има и мизерии по колите. Ами я си помислете, че направите така мизерия на колата на някой и после вие не спирате там за да не си отмъстят на колата ви не я спирате там, на това място спира друг и омазват неговата кола? Ами ако този друг сте вие и заради някой мишок като вас съсипят вашата кола?

Гениално :bowdown
Дай да строшим човек, вместо колата му, щото тя сама се паркира като малоумник :screwy
Докато живеех у Видин са ме учили никога да не ходя на дискотека в монтана. Сещаш се що mhihi
Та сега си представи, че с тия 5 коли са 20 бичмета, дето са наели 2 квартири в твоя блок и работят на строежа отсреща.
Дали ще стане с разговор или с винкело у тиквата?

Моя съвет - пробвай с бележки или ония лепенки "Паркирал си като ИДИОТ".
Ако не стане почвай следващите методи mhihi

Ама ти колега май недочиташ съвсем! Идеята ми е да се разбереш с човека с методи, които не увреждат имуществото му! А и недей да ми приписваш чуждите изказвания за "винкела", а и не съм написал никъде, че нещата трябва да се решават с насилие, въпреки, че понякога и това се случва. Ама така е като в град проектиран за 500 000-700 000 души живеят 2 000 000 и продължават да прииждат. А ти данеби да подкрепяш потайното чупене на коли, вместо първо да опиташ с разговор или с друг цивилизован метод? :beat_butt2

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 24 яну 2011 16:16

Така за непрочелите да потретя.

Преди време на същите хубосници една жена им беше правила забележка, че са надули чалгата в 1 през ноща от колите, и на другия ден осъмна с спукана гума.

Наели са един апартамент, а не няколко!
Дали мога да се разбера по цивилизован начин?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 24 яну 2011 16:27

hooligans написа:Така за непрочелите да потретя.

Преди време на същите хубосници една жена им беше правила забележка, че са надули чалгата в 1 през ноща от колите, и на другия ден осъмна с спукана гума.

Наели са един апартамент, а не няколко!
Дали мога да се разбера по цивилизован начин?

Жоре, въздухарката е най-добрия вариант, ако имаш пряка видимост от терасата към колите... ако нямаш свирни и ще измислим нещо ;)

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 24 яну 2011 16:40

Според мен, ако намериш етикети на а4 нарисувай му една схема как се паркира принтни го и го залепи на предното стъкло или на А4 нормелен лист и с някакво лепило за тапети или на водна основа го залепи хем няма да му съсипваш колата хем като пожули сутринта половин час да си изчисти стъклото може и да се усети.

Golf_go
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_go » Пон 24 яну 2011 16:45

Лее-лее, изчетох цялата тема-тва с паркирането пред блоковете значи почва да се превръща в кошмар. Това място било на тоя-тва на другия. Току-що ми откраднаха чистачките, ама направо със стойките и се сещам, че преди година време някакъв ми беше писал бележка и я беше прикрепил под едната чистачка. Беше нещо от сорта : "Ако обичаш махни си колата!". Подминах предложението с усмивка-щото знам за мераците на двама от входа ни да си имат "собствени места" и съм им обяснявал, че никой няма да ме задължи, когато се прибирам и има свободно място пред входа ми, да ходя да спирам на 100 метра. И така аз си спирам където е свободно, без да проявявам претенции, че някое от местата е мое, само щото ми е по-удобно или нещо друго.
До тази сутрин, когато, както казах ми липсваха двете чистачки. Отидох до автоморга и си взех за 15лв. . Сега, ако кражбата е дело на някои пишлемета, как да е, но ако някой мил съсед си мисли, че с крадене, със чупене, или с квото и да е, ще ме откаже да паркирам пред блока си, само рискува да му счупя празната тиква.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”