:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Hungaroring - коментари.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 07 авг 2006 12:00

Ооооо вярно че Лъчо е там. Ще имаме информация от първа ръка 8)

Ей, защо и нашата фирма не раздаваше такива награди ...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 07 авг 2006 12:07

Tyan написа:Шумахер може да кара наистина добре, но адски ме дразни понеже се бута като каруцар и това е от както се помня..... редовно се буташе с хил дори веднъж си спечели титлата така........ и не умее да губи ... беше кристално ясно че делароса и хайфилд ще го изпреварят а той на три пъти реши да мине напряко през бордюрите само и само да не ги пусне...... алонсо щеше да спечели ако не бяха забравили да му сложат гайките .. най малкото защото нямаше да пусне шумахер пред него :) шумахер също можеше да спечели ако беше сложил гуми за сухо
.. най малкото нямаше да му се налага да минава през бордюрите три пъти поред......... всичко е ялово но това състезание ми хареса :) не съм виждал друг пилот от 15 да стане 1ви за десетина обиколки :)

Е ти какво очакваш, да им направи път ли?! Това му се казва "спортна злоба", и без нея състезанията нямаше да са интересни. Ако всеки пускаше другия, когато го настигнат, и не се бори докрай, за какво изобщо трябва да има състезание?! Достатъчно е да направят по 3-4 състезателни обиколки, сами, както е на квалификациите, и готово :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 авг 2006 12:15

Абе едно е да имаш спортна злоба друго е да прееебаваш конкурентите си а да не говорим че и остава и по-ненаказан от другите(бе сигорно ли е че Шумахер е германец а не българин :lol: ).А за спортната злоба не сам убеден-на всичките му рекордни броеве победи и стажа в Ф1 култовите му изпреварвания се броят на пръсти и са по-малко от "курвенските номера" който е правил.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пон 07 авг 2006 12:27

Шумахер е велик пилот и съм му фен от как се помня но си е вярно че винаги е играл мръсно. Мисля че няма смисъл да се спори по въпроса. А за вчера сам си е виновен.Вместо да покаже шампионски манталитет и да влезе в бокса за трети път и все пак имаше възможност да запази второто място или в най-лошия случай да остане трети ама не. Хайдфелт му стопи 13 сек за 2 обиколки а той се надява да устиска - е нема такъв филм. Най-се изкефих на опитите на Роса да го изпревари на старт-финалната права и кадрите от колата на Шумито на зад много ми харесаха евала на режисьора.
ПП Защо са дисквалфицирали Кубица?

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 07 авг 2006 12:37

Не съм съгласен, но както и да е :wink:

Шуми има не култови изпреварвания, а култови състезания, когато от последен е ставал първи.
Иначе относно "курвенските" изпълнения - предполагам визираш това, при което удари Хил, за да вземе титлата?
Доколкото знам, и Сена има подобно изпълнение, и то срещу Прост, когато и двамата са били от един отбор, и се биеха със зъби и нокти един срещу друг. Защо не кажеш и за него, че е правил "курвенски" изпълнения? За мен "курвенско" е, ако се държи по същия начин извън пистата. На пистата за спечелване на победата всичко е позволено, и точно затова Шумахер е 7-кратен шампион, и се бори за още една титла, а другите са мушмороци :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 07 авг 2006 12:45

На него му е навик и манталитет да се бута.... става въпрос че се сбута с хил, той отпадна и шуми спечели титлата, а до тогава падаше с една точка ... следваща година избута Вилньов, но отпадна ... оня ден като си счупи носа пак се опита да избута конкурента ...... отделно три пъти мина напряко просто защото не искаше да пусне онези дето го задминаваха хем му бяха от вътрешната страна .... и мене рядко ме задминават по магистралите ама не съм тръгнал да им правя "рибя опашка" .... мене това ме дразни при все че е достатъчно добър и тези номера не са му нужни ..... алонсо вчера го изпревари от външната страна на завоя ... искам да гледам изпреварвания като това и като тия от едно време .... хакинен и шуми се гонят застигат изостанала кола и правят тройно изпреварване ............ а кими пък къде блее а не може да изпревари...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 07 авг 2006 12:50

Хил, Хакинен, Алонсо... героите се сменят, истинския шампион си остава само един - Шумахер. Не като Хил - притиснат до стената се скъсваше да греши, Хакинен - да реве в храстите. За Алонсо не мога да кажа лошо, но Шуми все още е най-добрият :wink:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 07 авг 2006 12:54

счупи си носа, защото колата поднесе отзад и той трябваше да контрира, айде гледайте по-внимателно,

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Пон 07 авг 2006 14:26

Rabbit_TDI написа:А това че е правил по добри времена от Алонсо е нормално щото на изсъхваща писта се правят по-бързи обиколки от колкото в гьоловете!

Не защото пистата изсъхваше (и 2-мата по това време бяха с един и същи тип гуми - интермедия), а защото бриджа е много по-добър при по-малко мокра настилка (при суха настилка интермедия са адски бавни), като в същото време при което Шумахер мачкаше Алонсо с неговите мишленки едва караше.
Това което ми е мисълта, че не Алонсо е супер краля на мокрото... едва ли не феномена.. а гумите и обстановката предопредели с какво темпо ще карат.. например ако пистата беше толкова изсъхнала както по средата на състезанието, то Шумахер щеше да има огромно предимство пред Алонсо.. и сигурно приказките щяха да са на 180 градуса: колко феноменално е карал Шумахер...

Иначе колегата, който попита защо е дисквалифициран Кубица: Болида му е бил с 2кг по-лек от допустимото след края на състезанието.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 07 авг 2006 14:26

грънци контрираше ;) те коментаторите и без това не внимават особено ... не им обръщайте внимание на коментарите :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 авг 2006 14:28

Ако беше само инцидента с Хил нямаше так да го плюя.Сена и Прост си правеха такива номера в разгара на пословичния им за Ф1 конфликт.Шумахер прави такива изцепки за щяло и нещяло и са по една сюрия за всеки сезон-не ме се изброява щото немога да ги запомня сичките.Последните няколко състезания видяхме минавания напряко през шикана,запушване на други пилотои да не споменавам в монте карло на квалификациите като запуши пистата или пословичните му "ластици" на подгряващите обиколки.Култови састезания от последните до първите места имат много от "мушмороците" и то без да имат 13-14 години в Ф1 12 от които в топ отбор с огромен бюджет.Да не си отварям устата че изпреварванията в челото му са се заради бърза смяна в бокса,изпушил мотор на конкурента или добра стратегия на ферари-повтарям на ферари щото шумахер докато кара не смята стратегиите с калкулатор(въпреки че екзалтиранети му фенове му преписват и това постижение)!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 авг 2006 14:32

JFIAT написа:
Rabbit_TDI написа:А това че е правил по добри времена от Алонсо е нормално щото на изсъхваща писта се правят по-бързи обиколки от колкото в гьоловете!

Не защото пистата изсъхваше (и 2-мата по това време бяха с един и същи тип гуми - интермедия), а защото бриджа е много по-добър при по-малко мокра настилка (при суха настилка интермедия са адски бавни), като в същото време при което Шумахер мачкаше Алонсо с неговите мишленки едва караше.
Това което ми е мисълта, че не Алонсо е супер краля на мокрото... едва ли не феномена.. а гумите и обстановката предопредели с какво темпо ще карат.. например ако пистата беше толкова изсъхнала както по средата на състезанието, то Шумахер щеше да има огромно предимство пред Алонсо.. и сигурно приказките щяха да са на 180 градуса: колко феноменално е карал Шумахер...

Иначе колегата, който попита защо е дисквалифициран Кубица: Болида му е бил с 2кг по-лек от допустимото след края на състезанието.

Не сам споменавал че Алонсо е краля на дъжда.Такъв няма(освен Сена може би?).Просто добрите пилоти са значително по-добри от останлите на дъжд.От там нататък всичко зависи от условията и техниката.За мен коментра от сорта"Краля на дъжда" е смешен въпреки че звучи постоянно от ТВ-то.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 07 авг 2006 15:13

В момента "топ-отборът" е Бенетон, а и Шумахер има най-малко 2 от титлите си по време, когато отборът му не е бил най-добрия. Първата му с Бенетон, и първата му с Ферари. Кой от останалите може да се похвали с подобно постижение? Всичките му конкуренти са печелели, когато отбора им е бил на върха :wink:

Това, което Шумахер прави на пистата, аз го наричам спортен хъс, и жажда за победа на всяка цена. Такива хора са истинските шампиони.
Няма да забравя, когато за първи път карах картинг на писта, беше отдавна, на картинга в Красно село. Отидохме с няколко приятели, сред които и Тошко Дунев. Няма да забравя как караше Дунев - мен лично като ме изпревари, така ме засече, че се забих в гумите :lol: :lol: :lol:

На пистата няма "спортсменство", ако искаш да си No1.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 07 авг 2006 16:07

ACCELERATOR написа:....
На пистата няма "спортсменство", ако искаш да си No1.

Във всеки спорт трябва да има "спортсменство" и Fair play!
Представи си само какво би станало на пистата, ако всички останали пилоти бяха с манталитета на Шумахер.....

Последна промяна от Li4o на Пон 07 авг 2006 17:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пон 07 авг 2006 16:12

Li4o написа:Във всеки спорт трябва да има "спортсменство" и Fear play!

:xaxaxa :xaxaxa :xaxaxa
Fair, колега, не Fear ;-)

fear - страх :-)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”