Уникалната 2-ка :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Re: Уникалната 2-ка :)

Мнениеот zvera92 » Сря 16 фев 2011 15:02

Колега,добро е голфчето но поне да имаше едни джанти да я отворят малко.Защо няма снимка на едно от най-важните неща в една кола "Сърцето"???А за цената, може само да си сънуваш някой да ти даде толкова пари! :screwy :063:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 16 фев 2011 15:10

ALESYZ написа:И тая на 160 000км, тц тц тц, абе как една не е на 300 000, на 260 000, все около 150-160 000 се въртят, се на дедо, на баба, уникална и т.н.

Моята е от 1990 година, купихме я преди повече от 10-11 години и само баща ми и после и аз сме я карали, тогава беше на 63К нов внос, наш познат я докара със всичките сервизни документи (на онова време, не както сега срещу Х лева ще ми направят всякакви),плюша на задните седалки още беше лъскав, онзи ден станаха 162К...И мен така, някой като ме пита защо съм си превъртял километража се усмихвам, не че я хваля - няма да я продавам, но не бъдете сигурни, че няма коли на годинки на такива километри...

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Сря 16 фев 2011 15:19

Уникална, да наистина, само, че както каза колегата, цената и е уникална. Вие го изкарахте едва ли не последната двойка на пазара, като че в цяла Западна Европа карат от Ламбо нагоре. Я се разходете навътре по провинциите да видите за какво става въпрос. Или какво, щом си минал по една магистрала и си видял всичко....... Движението по магистрала, макар и пресичаща даден район, далеч не означава, че е движение в района както и автомобилите, които карат по магистралата са малко по-различни, от тези по пътя дублиращ магистралата.
На какво да се прави, маркетингът е рекламата вършат Чудеса.

Ех, винаги съм се възхищавал на способността на джамбазите да сътворяват какви ли не чудновати легенди и коя от коя по-оригинални, даже вероятно това е бил личният голф на Хитлер, грешка на Мусолини, ама само за неделя и то веднъж месечно.

Последна промяна от Georgi_G на Сря 16 фев 2011 15:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 16 фев 2011 15:24

Да...Значи по пътя на логиката всички пипнати ГТИ да си върнат сток варянта, който не е повече от 500-600 лева, решетка с 2та фара, обикновенни джанти, обикновенното накрайниче или цялото гърне...и хоп 5 бона бате от раз :bowdown

:олелеее

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 16 фев 2011 15:48

А някой би ли постнал тук снимка на собствения си автомобил и да драсне цената на която сам си го оценява :Mr Green Fun

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 16 фев 2011 15:59

aPolo 6612 написа:Абе нали и тука имаше тема тоя гей и заради тая тема ми баннаха стария акаунт :) По смешем човек от тоя няма... само много луд фен на ФВ би си взел тоя варел. За тия пари 4ки в състояние по хубаво от на този голф... Направо ако го видя тоя голф на пътя аз ще му направя първата щета, който и да е собственика.

Що за изказване. :dummy: :screwy

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Сря 16 фев 2011 16:06

Stefan написа:А някой би ли постнал тук снимка на собствения си автомобил и да драсне цената на която сам си го оценява :Mr Green Fun

А темата за цената на собствения автомобил,.... гаранция, че всеки си оценява атомобила поне двойно формулата е:
продажна цена = покупна цена(преди 5-6 годин) + цена на консумативи и обслужване през годините + административни разходи като данък, преглед (да не забравяме и каско и го) + още някой напредвиден разход

А накрая, в момента на продажбата, задължително сме кръвно обидени, че ни оценяват "бижуто" по-ниско от цената на която сме го купили (преди 5-6 години) и сме наляли маса пари, а то е просто с 5-6 години по-дърто, амортизирано и морално остаряло.

Просто няма такъв умник като българина и ми е много любопитно кога ще проумеем, че автомобилът е консуматив, а не инвестиция!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 16 фев 2011 16:17

Точно поради този факт ми е интересно кой на колко си оценява собствения автомобил :Mr Green Fun

Тази двойка я пуснах, за да се изкефят някои хора на оригиналния й вид, а това дали цената е добра или не ще реши само истинския купувач ;) Между другото - цената на този голф не е реалната, а е по-ниска. Просто е завишена поради факта, че всеки е научен да се пазари и като му свалят от цената си мисли, че я е взел много на далавера mhihi Така е и със всички маркови стоки по магазините, които даже и на 50% разпродажба, собственика на магазина пак си е на далавера 8)

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 16 фев 2011 16:33

да си купиш кола от пенсионерка scare http://hdbox.bg/uclip.php?id=2607
ама все пак е фолксваген-устойчив на бабички

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 16 фев 2011 16:41

scare scare scare scare scare scare

Аман от това клипче,искам да го забранят със закон

И за да не съм офф ...наистина за оригиналния вид на колата спор няма.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 16 фев 2011 20:41

Аз бих си го взел..., ако имаше клима и имах гараж mhihi

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Сря 16 фев 2011 20:50

Georgi_G написа:
Stefan написа:А някой би ли постнал тук снимка на собствения си автомобил и да драсне цената на която сам си го оценява :Mr Green Fun

А темата за цената на собствения автомобил,.... гаранция, че всеки си оценява атомобила поне двойно формулата е:
продажна цена = покупна цена(преди 5-6 годин) + цена на консумативи и обслужване през годините + административни разходи като данък, преглед (да не забравяме и каско и го) + още някой напредвиден разход

А накрая, в момента на продажбата, задължително сме кръвно обидени, че ни оценяват "бижуто" по-ниско от цената на която сме го купили (преди 5-6 години) и сме наляли маса пари, а то е просто с 5-6 години по-дърто, амортизирано и морално остаряло.

Просто няма такъв умник като българина и ми е много любопитно кога ще проумеем, че автомобилът е консуматив, а не инвестиция!

По твойта формула едва ли бих сметнал цената. Преди 2 години бях си оставил колата на баща ми за лятото бяха му предложили доста добра сума, но той отказа.

Стефко къде ги намираш такива екземпляри. Миналата зима се беше появило едно такова същото ГТИ,в Русе, пак в много добро състояние . Цената му беше над 2000 лв и се продаде мн бързо.

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Чет 17 фев 2011 1:01

Stefan написа:ilia_d008 по думите ти личи, че въобще не си наясно колко струва една реставрация или поне един обикновен голф да го направиш като този. Първо мини по този път и после съм сигурен на 100% че ще говориш друго ;) Аз съм го минал от части и ще ви кажа, че хич не е евтино и никога няма да стане като оригиналния вид :!:

Стефан не си ми разбрал поста баце,не спорим Голфа е качествен просто казах аз какво бих направил бих въскресил един позахабен Голф!Бих изпитал по голямо удоволствие да седна зад волана на кола която е въстановена от мен отколкото готова то е същото като да си купиш нова от магазина!Просто ако ще давам пари това е начина които бих предпочел и съм далече от мисълта че ще е евтино!Тази кола със сигурност има мнооого работа по нея колкото и да изглежда добре на снимки!Или познаваш колата добре и ни пускаш теми така да става лафа и да натрием носа на ламерите колко не разбират от коли!
п.п и голям си феномен как ме разкри от един пост от какво съм в час и от какво не :wink:
п.п2 и моля те не разбираи този пост погрешно просто си говорим :drunk

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 17 фев 2011 1:20

Колата е страхотна и си заслужава парите...
Я да направим един голф такъв, цената ще е много над 4500лв....
ако имах парите, бих го взел веднага...

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Чет 17 фев 2011 1:26

Моя голф нали го знаеш... :Mr Green Fun

Също е стоков като тоя,идвай до Ямбол давай парата и е твой поне няма да ти излезне 4500

:beer :beer :beer :beer :beer

Хем ще почерпиш Жорката за хубавия бахур :BBQ

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”