:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Порше Карера

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 авг 2006 9:42

yossarian написа:
Vlad777 написа:и мойте ли са кухи и неподплатени?!?

Не ти е грешна сметката, само дето е валидна за България, но не и в западна Европа. Отделно, че да наречеш някого мизерник защото не разбираш начина му на мислене е ...

1. Говорим за България
2. Много добре разбирам точно този начин на мислене. Ако си управлявал някога такъв автомобил като това порше, ще разбереш и ти аз пък за какво говоря. Нали именно за това даваш 100 000 лв. отгоре - заради тръпката от съвършения автомобил. А като си сложиш газовата, тръпката отива на кино и си остава едно просто позьорство за пред околните.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 21 авг 2006 9:57

Vlad777 написа:1. Говорим за България.

Някой по-нагоре се бе запънал като магаре на мост, че по света е те таково животно нема, па нема :Mr Green Fun

Vlad777 написа:2. Много добре разбирам точно този начин на мислене. Ако си управлявал някога такъв автомобил като това порше, ще разбереш и ти аз пък за какво говоря. Нали именно за това даваш 100 000 лв. отгоре - заради тръпката от съвършения автомобил. А като си сложиш газовата, тръпката отива на кино и си остава едно просто позьорство за пред околните.

Би ли разбрал някой "позьор" който дава 45000 лв за топлоизолация на жилището си, при условие че инвестицията няма да се изплати докато в жив? Най-вероятно не. Е причината е че "позьора" мисли на друго ниво, дето ние още не сме го стигнали!
Хайде че темата отиде...

За протокола, не карам газифицинана Карера! Карам дизелова :D

Последна промяна от yossarian на Пон 21 авг 2006 10:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 авг 2006 10:01

ама ние дискутираме коли, а ти топлоизолация?

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 21 авг 2006 10:07

Vlad777 написа:ама ние дискутираме коли, а ти топлоизолация?

Ето че не разбираш начина на мислене! Този който ще даде толкова пари за топлоизолация, ще ги даде и за газифизирано Порше заради екологията!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 авг 2006 10:25

yossarian написа:
Vlad777 написа:ама ние дискутираме коли, а ти топлоизолация?

Ето че не разбираш начина на мислене! Този който ще даде толкова пари за топлоизолация, ще ги даде и за газифизирано Порше заради екологията!

Карал ли си нова кола над 300 к.с.? Аз съм карал.

Екологията е единственият аргумент за газифициране на порше карера 911. Тук съм съгласен. Само че в автомобилния спорт екологията е на последно място. Отново казвам, че това е спортен автомобил с много прецизна изработка и всяка интервенция по него води до сериозни загуби в производителността, динамиката и КЕФА от шофирането.

П.П. моля без лични обиди и нападки.

П.П.2. ще публикувам и една друга тема, където ще покажа снимки от Stohl Racing Center, където подготвяха WRC автомобил на газ/метан. Причината за това, въобще не е екологията, а по-голямото октаново число, което позволява по-голяма мощност.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 21 авг 2006 10:39

Vlad777 написа:Карал ли си нова кола над 300 к.с.? Аз съм карал.

И аз, е и?

Vlad777 написа:П.П. моля без лични обиди и нападки.

Къде ги видя? Има един такъв никакъв, дращи глупости, ама кой му обръща внимания.

Vlad777 написа:Екологията е единственият аргумент за газифициране на порше карера 911. Тук съм съгласен..

И аз не го разбирам екология и 300 к.с. двигател ама хора разни.

Vlad777 написа:Само че в автомобилния спорт екологията е на последно място. Отново казвам, че това е спортен автомобил с много прецизна изработка и всяка интервенция по него води до сериозни загуби в производителността, динамиката и КЕФА от шофирането.

Досега за спорт не е ставало дума. Представи си, че има и то доста хора, които си купуват порше за да ходят на раота, на село или дори да пазаруват в IKEA.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 авг 2006 10:47

yossarian написа:
Vlad777 написа:Карал ли си нова кола над 300 к.с.? Аз съм карал.

И аз, е и?
Ами съмнявам се като си карал да си си мислил, как тази нова, лъскава, спортна кола ще и отвориш капака и ще я повериш в ръцете на някой газаджия да ти я газифицира!

yossarian написа:
Vlad777 написа:П.П. моля без лични обиди и нападки.

Къде ги видя? Има един такъв никакъв, дращи глупости, ама кой му обръща внимания.
Изтрих ги.

yossarian написа:
Vlad777 написа:Екологията е единственият аргумент за газифициране на порше карера 911. Тук съм съгласен..

И аз не го разбирам екология и 300 к.с. двигател ама хора разни.
А какъв друг аргумент има според теб да се газифицира това порше?

yossarian написа:
Vlad777 написа:Само че в автомобилния спорт екологията е на последно място. Отново казвам, че това е спортен автомобил с много прецизна изработка и всяка интервенция по него води до сериозни загуби в производителността, динамиката и КЕФА от шофирането.

Досега за спорт не е ставало дума. Представи си, че има и то доста хора, които си купуват порше за да ходят на раота, на село или дори да пазаруват в IKEA.
Ами като говорим за порше - то само по себе си е синоним на спортен автомобил ВИНАГИ е бил такъв!

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 21 авг 2006 10:47

Изтрих го пумияра му с пумияр :mrgreen:

Последна промяна от yossarian на Пон 21 авг 2006 11:10, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 21 авг 2006 11:09

Vlad777 написа:Ами съмнявам се като си карал да си си мислил, как тази нова, лъскава, спортна кола ще и отвориш капака и ще я повериш в ръцете на някой газаджия да ти я газифицира!

Естествено ти първи в света и втори в България си карал 300 к.с. само ти единствен! Само ти е трудно да си представиш как си купуваш новата кола 300 к.с. с фабрично монтирана газова уредба :D

Vlad777 написа:Изтрих ги.

Продължавай де, оня още дращи.

Vlad777 написа:Ами като говорим за порше - то само по себе си е синоним на спортен автомобил ВИНАГИ е бил такъв!

И аз така мисля,но нали ти казвам хора разни, обаче те мизерници и такива онакива, ама карат порше, а ние тук си чешем езиците :D

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 21 авг 2006 11:14

Спора прерасна в кавга с подлитане на бои....:lol:
Ае спрете вече. Отдавна беше за заключване тази тема, отделно че е за оффтопик.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 21 авг 2006 14:44

На мен лично порше ми е един от любимите автомобили,ама от по старите,от 70 години.Какво ми харесва ли?Боксер с въздушно охлаждане,спартанска кола без излишни глупости,неповторимия звук на низки че и по високи обороти и пълната липса на компютри.Да аз бих си купил такава кола и няма да я настъпвам до край тъй като в момента пилотирам 45 коня и много рядко я настъпвам до край камо ли ако е 100 и нагоре.За газ незнам дали няма да сложа,просто нямам колата за да преценя.Но ако реша да го правя изобщо няма да ми пука че някой ще ме смята за мизерник.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 21 авг 2006 14:52

гледам гледам..
и се чудя на кухата тема...
ми ако искат и дизел от мерцедес 200д да си турат...

който квот му е на сърце...
как изглежда е друга бира...

:lock:
че за глупости почнаха да прехвърчат искрици

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 авг 2006 16:58

yossarian написа:...

Виждам че си много компетентен и затова няма да споря с теб. Карай си поршето с фабричната газова, независимо дали е бураго или мачбокс.

От мене много ти здраве!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”