:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Какво да направя с ръждясъл резервоар

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 24 авг 2006 9:32

ACCELERATOR написа:Дали няма да стане от фиеста? Доколкото знам мазда 121 и фиеста са 1:1 откъм окачване, двигатели, и т.н., може пък и резервоарите да са им еднакви?! :idea:
Иначе това с тубата доста несериозно ми звучи. Да не говорим, че ще мирише много в купето.
Според мен би трябвало ако го държиш пълен, да не ръждясва? Пробвай да го напълниш, и после да допълваш постоянно по 15л. :wink:

стават 1:1 с фиеста след 96 година ;)
тубата е много краен вариант
а за пълния резервоар догоре не знам доколко би помогнало да не реждясва. пък и не ми се иска някой да си налее от моята кола бензин ;) на тази бензиномера си показва колко има и при изключен контакт, капачето и капачката се отварят с намигване.....

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 24 авг 2006 9:54

Пълния резервоар не би трябвало да ръждясва, вече за точенето на бензин - не знам, оправяй се :wink: :a boi de :064: :023: :lol:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 28 авг 2006 14:29

предлагат ми вариант "тръгналите места" да се залеят и запечатат с епиксидна смола и уж това да реши проблема?
само че бензина не разтваря ли тази смола ?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 28 авг 2006 14:36

One написа:предлагат ми вариант "тръгналите места" да се залеят и запечатат с епиксидна смола и уж това да реши проблема?
само че бензина не разтваря ли тази смола ?
виж това не знам, но на мчен ми предлагаха-шлайф до здраво и после влакнест кит...става за малки дупчици..при мен бяха доста дребни но доста и смених....

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пон 28 авг 2006 14:43

колега другия път отправяй въпроса към ретрото ...там сме "хората дето цепим лепим и вулканизираме" :D
сега сериозно
1ви .... правиш разтвор с ръждепреубразовател ... както знаеш той разяжда всичко ...после го измиваш с вода защото ще продължава да разяжда и след това разреждаш акрилна боя сипваш и тръскаш до припадък зада покрие стените .
този вариант не е много добър но за известен период ще свърши работа ...
2ри .... цепиш резервояра на 2 ... ако има къде и го даваш на песакоструй и подцинковане или прахово ..после се заварява ... там където е шева боята разбирасе пада но я третираш с нещо
незнам какъв му е профила .. но костенурковия така става перфектно ...защото има обърнати навън ръбове и там се заварява
инак правиш от неръждавейка и шев на аргон ... 1.50 лв. на см шев

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”