Какво знаете за маслата Hilber ???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: Какво знаете за маслата Hilber ???

Мнениеот toshara » Сря 26 фев 2014 20:51

Аз съм патил от антифриз Cario и от тогава не съм ги и поглеждал.
Колата без да е палена ми избиха за една вечер половината маркучи,а антифриза беше уж на -30...Сложих го във фризера и хоп-замръзна :icon_lol

thekwo6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thekwo6 » Пон 03 мар 2014 15:17

За бога братя не купувайте!!Ако не вярвате в бог и ако сложите такова малко доста често ще споменавате името му!!Има си маркови масла на хубави цени в магазини и в интернет така че не си трошете колите с измислени такива!!

Потребителски аватар
Rundev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rundev » Сря 05 мар 2014 11:10

Хейтърски изказвания!Ако си мислите че имате по голяма сигурност в маслата с познати имена сте в дълбока заблуда.Точно там и на това разчитат да продава самото име и там са големите ментета.Колкото до антифриза ако си разредил 1л.концентрат със 4 литра вода,нормално да замръзне и пак се съмнявам освен ако не си от Сибир.Ако налеем антифриза в бутилка Castrol ще кажете че е страхотен.Безпочвени обвинения просто!

thekwo6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thekwo6 » Пон 10 мар 2014 17:02

не,недей така Рундев!!Ако световните марки са ментаци това влияе пряко върху името им и имиджа им!А като Хилбер е ментак то не оказва негативно влияние на никой,освен на горката количка и човечец!!А й който го е страх от наши сайтове има и чужди-и там ли са ментета?!Иначе за антифриза и замръзването му си прав!

Потребителски аватар
Rundev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rundev » Пон 17 мар 2014 13:25

Ето как го правят немците!!!

http://www.youtube.com/watch?v=dDqva8M6q-I

Човешката намеса в завода е сведена до минимум (20-тина човека)!!!

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пон 17 мар 2014 13:43

Този клип просто показва че това е един пакетажен цех на наливно масло във туби.Ясно е че пълнежът е може би на добра производствена фирма и отговаря на всички изисквания.Бившата фирма във която работих също правеше продукт за друга фирма под тяхно си име.И си беше доста качествен.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пон 17 мар 2014 14:39

Rundev написа:Хейтърски изказвания!Ако си мислите че имате по голяма сигурност в маслата с познати имена сте в дълбока заблуда.Точно там и на това разчитат да продава самото име и там са големите ментета.Колкото до антифриза ако си разредил 1л.концентрат със 4 литра вода,нормално да замръзне и пак се съмнявам освен ако не си от Сибир.Ако налеем антифриза в бутилка Castrol ще кажете че е страхотен.Безпочвени обвинения просто!

Такива с по 5-6 мнения сте ми ясни.
Антифриза беше на -30 неразреждан.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 17 мар 2014 15:25

toshara написа:Такива с по 5-6 мнения сте ми ясни.
Там ти е бил проблема, антифриз се разрежда задължително.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 17 мар 2014 19:34

vasstop, изясни се за разреждането на антифриз, който е -30 градуса.
Може и за -40.

Потребителски аватар
Rundev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rundev » Пон 17 мар 2014 19:40

Вълчан написа:Този клип просто показва че това е един пакетажен цех на наливно масло във туби.Ясно е че пълнежът е може би на добра производствена фирма и отговаря на всички изисквания.Бившата фирма във която работих също правеше продукт за друга фирма под тяхно си име.И си беше доста качествен.

Не нали защото уж ние сме го правили във мазето,нали така беше.Нали се сещате че ако имаме такива пакетажни машини и такава роботизирана площ,щяхме да произвеждаме и за Castrol.......примерно.Просто сме достатъчно ГОЛЕМИ за да поръчваме масло в Германия,там където поръчват Големите!

Потребителски аватар
Rundev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rundev » Пон 17 мар 2014 19:47

toshara написа:
Rundev написа:Хейтърски изказвания!Ако си мислите че имате по голяма сигурност в маслата с познати имена сте в дълбока заблуда.Точно там и на това разчитат да продава самото име и там са големите ментета.Колкото до антифриза ако си разредил 1л.концентрат със 4 литра вода,нормално да замръзне и пак се съмнявам освен ако не си от Сибир.Ако налеем антифриза в бутилка Castrol ще кажете че е страхотен.Безпочвени обвинения просто!

Такива с по 5-6 мнения сте ми ясни.

....и на мен такива са ми ясни с по 5352465575 мнения,не съм от вчера и аз.Говориш глупости тотални за антифриза(готов съм на експеримент)Колегата под теб и той пък едно мнение изказа за разреждането амаааааааа.......Нормата за антифриз в охладителната част на автомобила е -35 градуса.така има достатъчно смазочни свойства и не е достатъчно гъст за да увреди някой от движещете се елементи,помпи и така нататък.Изкарай ми реални факти а не хейстърски думи и аз ще те зарина с данни за качеството за нашите продукти.

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Пон 23 фев 2015 15:34

Ще споделя мнение от личен опит.Карах си колата с Тотал 5W-40 и разхода на масло беше според мен нормален около 2л на 10000км,така 2 смени общо около 18-19000км.С Тотала първите 3-4к км нямах почти никакъв разход на масло,след това започваше да го гори.Реших,че маслото не е подходящо и минах на Кастрол 10W-40.С кастрола за 1600 км ми изгори 800мл масло,това го казвам в подкрепа на мнението,че дори и добра марка масло не е гаранция за качество.Колата се кара винаги по един и същ начин само от мен.Може да съм попаднал и на менте нямам представа ,но кастрол не слагам нито на себе си ,нито на клиентите ми.Мой приятел има три автомобила и трите ги кара с Хилбер и е доволен.Също цялата им транспортна фирма,камиони багери и всякакви други машини се кара с такова масло.Следващото ми масло смятам да е Hilber.Ще споделя наблюденията си от него.

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пон 23 фев 2015 19:44

Аз останах доволен от Hilber Super Plus 15w10 на цена около 8 лв/литър, наливно.
Когато го слагах не знаех и не се бях интересувал какво масло се слага на моя Голф 3 1.9 ТД, само бях чул от бившия собственик, че го е карал с масла 10w40 и 15w40 (Кастрол). Смених го месец май. Зимата на -10/-15 си палеше без проблем колата. Разхода за 10 хил.км до следващата смяна беше от макс до мин. на щеката.
Сравнявам го сега с Мобил 3000 Дизел 5w40 и по работата на двигателя не забелязвам съществена промяна, въпреки, че при -20 градуса Хилбер-а е 3 пъти по-гъсто. При 0 градуса е 2 пъти по-гъсто, и се изравняват при около 60 градуса.
С новото, вече на 6 хил.км, нивото е паднало от макс. на малко над средата по защриховката на щеката. Преди няколко месеца, когато избирах Мобил-а, сравних двете по техническите им данни и разликата може да се види от някой калкулатор- Вискозитет на маслата - калкулатори
За Мобил-а : 40 градуса / 84 единици, при 100 градуса / 14 единици
За Хилбер-а: 40 градуса / 105 единици, при 100 градуса / 13.9 единици

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Вто 24 фев 2015 9:55

За едно масло е най -важно това което е написано на опаковката да съвпада със съдържанието.
Най-трудно е да се получат сертификатите за съответствие на масблото на нормите на фирмите производителки.
С въпросната пакетажна фирма преговарях преди година и ми казаха минимална заявка за 300 това за да са сертификатите на моя търговска марка.Доколко това е реално всеки може да се замисли за нашия пазар.
Прилагам един етикет на немско масло.
На първо място е баркодът ,не е ли немски замислете се,
след там съответствието на типовия сертификат VW----------- ,MB--------- също трябва да го има,съответствието на АPI e ACEA.
Има ли го всичко това и познавате ли доставчика смело слагайте.
В световен мащаб три фирми произвеждат базови масла.Останалите ги купуват от тях и си разработват добавките.За да съответства на стандартите има изисквания ,които се следят.
Прикачени файлове
_FAM1346.jpg

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”