BMW E39 или какво друго
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Re: BMW E39 или какво друго
Колега стига си се сдухвал за турбините, че се чупели. Втора употреба е, гаранция само за нов автомобил, така че въпрос на късмет. И все пак не се чупят толкова лесно, карай я с хубаво масло, настъпвай я чак като е загряла колата и след като си ръчкал изчакай да поработи и тогава гаси мотора. И аз щях да вземам е39, но 1.8турбо е много по-добре от 520-ска. 1.8Т е толкова разпространен мотор във VAG групата, че такива мотори на части под път и над път
Също така достига максималния си въртящ момент при 1750 оборота, така че с разумно каране може да гори прилично малко.

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това ме притеснява, че виждам минусите при другите коли, а на 5-тицата не виждам. Това че съм избрал Е39-тката не означава, че това е правилния избор. А кой най-точно може да ти каже минусите на една кола. Със сигурност в BMW форума ще са по пристрасни към модела и няма да изтъкнат толкова минусите отколкото в друг форум.
Ако не ми пукаше и интересуваше мнението на другите въобще нямаше да питам ами направо бих се нахвърлил на дадената кола.
Ако не ми пукаше и интересуваше мнението на другите въобще нямаше да питам ами направо бих се нахвърлил на дадената кола.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично до няколко месеца ще си взимам 39-ка.За минусите на 39-ките отиваш в бмв форума под раздел е39 и там има тема детски болести по 39-ките там на дълго и на широко са описани всички слаби места и болежки при този модел. Кола втора ръка над 10 години без да изникне нещо за правене няма.Щом дадена кола ти е на сърцето и имаш пари да си я купиш взимай я .Както казват кефа цена няма .Един път се живее и трябва да опиташ от всичко.Не си мисли че като ти говоря така сам някое разглезено детенце,напротив имам и 7месечно дете и събирам пари за 39-ка от 2години и ще я взема ,защото ако си взема друга кола после ще се чудя дали не сам сгрешил.А ако не остана доволен от 39-ката поне ще сам си начесал крастата.Ако чакаш друг да ти казва минусите за дадена кола няма ди вземеш нищо ,защото винаги някой ще ти каже нещо хубаво а друг лошо и ти ще се чудиш какво да правиш.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Аз ще ти дам един по-общ съвет! Да си купиш Пасат б5 или Е39 за 5-6000лв = харакири с тиган. Комфортни сложно направени коли на астрономически пробег и сравнително скъпа поддръжка, която ще я "практикуваш" често с тези коли за по 5-6К. Точно за това цената им и тук и на запад е колкото на голфче - пък иначе го гледаш че е 2 пъти повече кола 

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
На Е39 само като му слушам симфонията от редовия шестак и изпадам в екстаз
Темата е напълно излишна и може да роди само конфликти.Говорим за премиум марката на BMW все пак? 5 серия е флагмана на марката.Къде ще сравняваш Пасат...Ако сравняваме с Е класата на Мерцедеса тогава може да се сравняваме двата автомобила.Сори ама два дена се стискам да не пиша
Между другото това е един от последните редови шестаци на БМВ.От тази година спират производстото на редовия шестак.Ще бъдат само четири цилиндрови 

Абе не исках да казвам това, което казаха последните писали колеги, щото ще бъда обвинен в пристрасност, ама ще кажа и това. Колега, престани с тази пристрасност, щото е съвсем неоснователна. Вместо да се облегнеш на мненията на хора, които карат тези коли, поддържат ги, зареждат ги, чупят ги и им се радват не на последно място, ти имаш съмнения за пристрасност. Пък да ти кажа ли и да са пристрасни, можи би има защо
. Сравняваш само едни разходи и вървене, това ли е една кола? Имах Golf 3, 1,6 и градско под 10 не можах да го сваля никак. Аз само това ще ти кажа, като седна в моята, не ми се слиза после. И на жената и децата също. За приятелите ми с пета серия, всичко на всичко 10-15 човека, въобще няма да говоря. Аз съм пристрастен, гледай да не станеш като мен.

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
поддръжката на пасат е като на премиум марка, че и отгоре, само дето не караш такава. Няма база за сравнение м/у пасат и 5-та серия на бмв и изобщо като марки. Макар и фолксвагенджия, съм и реалист.
за бмв-то вземи си ако можеш 2.8 мотора, в разхода няма особена разлика спрямо 2.0, а върви сериозно.
за бмв-то вземи си ако можеш 2.8 мотора, в разхода няма особена разлика спрямо 2.0, а върви сериозно.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”