Днес ме удариха и избягаха

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Днес ме удариха и избягаха

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 18 апр 2011 19:37

maxpayne написа:
my heart iS iCe написа:Та моята мисъл е, да не се косиш, Куките по номера ще намерят на кой е колата, и ще доведат шофьора, или шофьорката, и ще си понесе последствията, но главоболията са големи по застрахователи и правене на кола!
Желая ти късмет и дано се оправят нещата!

И като доведат шофьора какво? Той казва "няма такова нещо, по това време бях еди къде си и си пиех бирата с еди кой си". За това време той вече си е оправил колата. И ако нямаш и свидетели става весело.

Не е точно така, всичко стана в рамките на 1 ден, кога ще пребоядиса бронята и ще засъхне, абре в такава ситуация, няма време за реагиране, всеки се крие, ма КАТ по чудо си свършват работата поне за такива работи!

А относно темата на колегата, И аз твърдо съм за КАТ, дори и БРАТ да ми беше, няма жалене, викаш си КАТ, и да си го отнася! Шот такива хора не си взимат пример, утре ще стане с някой човек и ........

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пон 18 апр 2011 19:54

за това че е напуснал ПТП-то и не е уведомил контролните органи :).............заради това се води ПИЛ(но незнам в какви промили) стига да го намериш,тои може да пише че я е карал друг...тои пък туку виж е в чужбина вече и неможе да го намери ...понеже на собственика му се дава задачата да го изнамери...а тои го търси вече 9 месеца и все го няма....и давноста !!!!!

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Сря 20 апр 2011 15:24

Здравейте колеги, преди броени минути ми се случи подобното, но с разликата, че човека не избяга ами ми се скара. Накратко, бях на паркинга на Била Смолян. Паркирал съм си като бял човек, точно между линиите на паркомястото. От двете ми страни имаше паркирани автомобили, но и двата бяха паркирали върху линиите и така заемаха място, като за по две коли. Дойде един чичко с някакъв джип, и се намърда от дясната ми страна между мен и другия автомобил. Буквално на милиметри от предната ми броня и то на криво, така че да ми препречи пътя. Не, че не можех да излезна, но му казах да се мръдне и аз ще излезна, за да паркира той. Така или иначе вече си тръгвах. Той ми се изсмя и каза, че няма да излиза, за да мога да се помъча. Нарече ме новобранец, защото между мойта и колата от ляво имало много място. Видиш ли аз съм бил паркирал грешно, защото съм точно между линиите, а не този дето е спрял като в пустиня. :shock Викам айде, ще го изчакам да излезне да не земе да стане сакатлък. :screwy Дойде пича и нещо не му се получи излизането mhihi и ме одра. Слезна и ми се скара, че не съм бил излезнал, после ме заплаши с бой. Аз му казах, че ще викна КАТ да решат кой е виновен и той ми отвърна, да викна арменския поп ако искам и се качи и отпраши. :screwy

Записах номера на колата, дали ако се обадя в КАТ ще го намерят. Не искам да ми се покрива щетата, не ми дреме и без това е за боядисване, просто искам да си получи заслуженото. Аз нямах никаква вина и накрая по неговите думи аз съм бил виновен. Имаше доста свидетели на случката. :dummy: Понякога ми се доплаква, като видя колко мъка има по света... :beat_butt2

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Сря 20 апр 2011 15:29

наскоро бях свидетел на такъв инциден. по номера на колата го откриха и го извикаха в кат. написаха му акт за птп, след което га пуснаха. щетите се покриват от гражданската или каското ако имаш каско. що се отнася до избягалия го грози глоба затова че е избягал от птп около 300 лв. + ако е пил, и от 1- 3 месеца без книжка.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 20 апр 2011 16:45

A_state_of_trance написа:Здравейте колеги, преди броени минути ми се случи подобното, но с разликата, че човека не избяга ами ми се скара. Накратко, бях на паркинга на Била Смолян. Паркирал съм си като бял човек, точно между линиите на паркомястото. От двете ми страни имаше паркирани автомобили, но и двата бяха паркирали върху линиите и така заемаха място, като за по две коли. Дойде един чичко с някакъв джип, и се намърда от дясната ми страна между мен и другия автомобил. Буквално на милиметри от предната ми броня и то на криво, така че да ми препречи пътя. Не, че не можех да излезна, но му казах да се мръдне и аз ще излезна, за да паркира той. Така или иначе вече си тръгвах. Той ми се изсмя и каза, че няма да излиза, за да мога да се помъча. Нарече ме новобранец, защото между мойта и колата от ляво имало много място. Видиш ли аз съм бил паркирал грешно, защото съм точно между линиите, а не този дето е спрял като в пустиня. :shock Викам айде, ще го изчакам да излезне да не земе да стане сакатлък. :screwy Дойде пича и нещо не му се получи излизането mhihi и ме одра. Слезна и ми се скара, че не съм бил излезнал, после ме заплаши с бой. Аз му казах, че ще викна КАТ да решат кой е виновен и той ми отвърна, да викна арменския поп ако искам и се качи и отпраши. :screwy

Записах номера на колата, дали ако се обадя в КАТ ще го намерят. Не искам да ми се покрива щетата, не ми дреме и без това е за боядисване, просто искам да си получи заслуженото. Аз нямах никаква вина и накрая по неговите думи аз съм бил виновен. Имаше доста свидетели на случката. :dummy: Понякога ми се доплаква, като видя колко мъка има по света... :beat_butt2

викай кат с един-двама свидетеля и го пердаши изодзадзе....

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 20 апр 2011 17:33

Нищо няма да се случи, не ги търсят.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 20 апр 2011 17:37

Kozunak написа:Нищо няма да се случи, не ги търсят.

Не знам дали навсякъде е така, но джип на задна ужули Астрата на един познат, той записал номер и същия го намерили и казал, че не бил усетил???? а Астрата се разтресла и онзи се бил обърнал да види, а докато моя приятел отиде...онзи си тръгнал. Така, че ги намират....

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 20 апр 2011 17:48

A_state_of_trance написа:Здравейте колеги, преди броени минути ми се случи подобното, но с разликата, че човека не избяга ами ми се скара. Накратко, бях на паркинга на Била Смолян. Паркирал съм си като бял човек, точно между линиите на паркомястото. От двете ми страни имаше паркирани автомобили, но и двата бяха паркирали върху линиите и така заемаха място, като за по две коли. Дойде един чичко с някакъв джип, и се намърда от дясната ми страна между мен и другия автомобил. Буквално на милиметри от предната ми броня и то на криво, така че да ми препречи пътя. Не, че не можех да излезна, но му казах да се мръдне и аз ще излезна, за да паркира той. Така или иначе вече си тръгвах. Той ми се изсмя и каза, че няма да излиза, за да мога да се помъча. Нарече ме новобранец, защото между мойта и колата от ляво имало много място. Видиш ли аз съм бил паркирал грешно, защото съм точно между линиите, а не този дето е спрял като в пустиня. :shock Викам айде, ще го изчакам да излезне да не земе да стане сакатлък. :screwy Дойде пича и нещо не му се получи излизането mhihi и ме одра. Слезна и ми се скара, че не съм бил излезнал, после ме заплаши с бой. Аз му казах, че ще викна КАТ да решат кой е виновен и той ми отвърна, да викна арменския поп ако искам и се качи и отпраши. :screwy

Разбира се, че трябва да се обадиш, и застрахователите ще ти платят. Как изобщо може да се чудиш за такова нещо, и то за такъв нахалник. Това че колата ти е за боядисване няма никакво значение, просто ако е много стара плащат 40% от цената на новите части, трябва да се обадиш дори само за да му дадеш урок на онзи, а ако не ти трябват пари дай ги за благотворителност. И недей да се плашиш от мутри, последния път като ме удариха виновното хлапе се обади на вуйчо си, вуйчото пристигна преди КАТ с голям джип и дебел врат и започна да ми обяснява, че съм бил преместил колата и че вината е изцяло моя. Като дойдоха КАТ обаче въпреки познанството на ченгетата с вуйчото хлапето си го отнесе, а на мен ми платиха от неговата гражданска.

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пон 14 май 2012 19:38

И аз днес имах подобна случка.Докато си чаках на знак (стоп) един ми забърса зядния панел,бронята и стопа.Пречих ли му не разбрах ама с цялата си кола ме одра и избяга.Добре че му записах номера.Човека беше с пасат а аз бях с новата си кола Пикасо.Хич не е приятно да си купиш нова(стара) кола и след няколко месеца ,някой да те забърше и да избяга.Добре че имам каско,макар и да не съм съвсем доволен от това което ми описаха като щети.за съвсем леко одраскан стоп щели да ми го платят,а пък бронята била описана ,че е за боя и нямало да я плащат....това не го разбрах съвсем ама какво да правя.Каквото платят все ще е кяр.Дали ще ме викат да го разпознавам незнам ,не ми и казаха нищо.Аз реално не съм и видял кой караше колата де.Единствено видях номера без никакви липси от букви и цифри.Знам че и без да му бях записал номера щяха да ми платят,ама много се дразня на своеволията на хората дето си мислят ,че всеки може да прави каквото си иска!!!

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 15 май 2012 6:29

Не те интересува кой е карал щом си записал номера.Предполагам помниш и каква е колата и си казал всичко което помниш на господата с пагоните :wink:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 15 май 2012 9:29

щом имаш номера (добре е и свидетел/и да имаш), ще му скроят шапка
стига да няма вече фуражка...

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Чет 17 май 2012 17:59

Нямам свидетел,това е описано и в показанията който съм дал за полицията(не показания а там едни листове дето те пишат и аз дето попълвам един въпросник)Досега не са ме търсили вече 4 дена....Сега чакам да видиме парите от каското и да я карам да ми я оправят.

cwetinka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cwetinka » Сря 01 май 2013 17:19

Е добре, ако този който е ударил колата няма книжка какво ще стане ?

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 02 май 2013 1:44

Грозна картинка :c020

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 02 май 2013 6:57

Направо се чудя как може да има такива олигофрени да духват от ПТП. Пишете по един двустранен протокол и по живо по здраво :th_up

ПП: Между другото преди година една мацка ме блъска на нерегулирано Т-образно кръстовище (аз съм дясностоящ ) обаче мацката беше твърдо решена че тя е с предимство ( може би защото тя караше направо , а аз завивах на ляво :mhihi ). Щетите не бяха големи : аз бях с калник и броня, а тя броня и фар. Тя обаче настояваше твърдо да викаме КАТ. Отне ми 10 минути да и показвам на телефона извадки от ЗДП. , докато осъзнае, че й правя услуга, като искам да напишем по един двустранен и да ходим при застрахователите. Вади тя гражданската и : :eek на вноски, като не си е платила вноската преди месец :gruebel . Въздишам дълбоко, поглеждам пъстрите и красиви очи, спускам поглед по пищните й гърди и викам: Давай телефон, дай ми книжката си, отивай днес да си платиш гражданската и утре ще пишем протокола и ще се "оправяме" :cool , а тя : А не не ...викам КАТ :no :h020
Тръснаха й акт за неспазване на предимство, акт, че няма гражданска, на мене ми платиха от гаранционният , а после разбрах, че нея са я осъдили и си и взели бая повече пари от колкото са ми дали на мене :no
Та има всякакви индивиди . Язък, че беше такава сладурана, а още ме мрази като ме види :gruebel

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”