Newbie написа:Според мен синята кола е с предимство.
Да, знаците Б1 и Б2 гласят почти едно и също, но не съвсем - замислете се, че преди знак Б2 много често има поставен знак Б1 с указателна табела след колко метра има знак "СТОП", т.е. Б2 би трябвало да е по-рестриктивен - съответно първо минава синята кола независимо в каква посока се движи и след това червената.
Правилото за дясностоящия може да се приложи за двата пътища, на които има знаци "СТОП", т.е. ако идва кола от горния път червения ще трябва да изчака и него.
п.п. Б1 „Пропусни движещите се по пътя с предимство!"
Б2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!"
(3) При необходимост от предварително сигнализиране за кръстовище с път с предимство преди пътен знак Б1 се поставя същият пътен знак с допълнителна табела Т1, а преди пътен знак Б2 - пътен знак Б1 с допълнителна табела Т7.
п.п.п. ето ви опростен вариант на казуса - кръстовището се намира в Студентски град в София. Нека всеки да си отговори на въпроса, ако е на знак Б1 ще пропусне ли дясностоящата кола на знак Б2 (знак "СТОП") или ще премине през кръстовището преди него?!
Браво колега браво. Аз ако съм червеният автомобил как точно предлагаш да видя знака който е при синия. Да слезна от колата, да изтичам, да видя че неговият не е стоп и да му кажа минавай.
Двата знака си означават точно едно и също, пропусни движещите се по-пътя с предимство. Просто знакът стоп те задължава да спреш преди това. Така, че е ясно "ПРАВИЛОТО НА ДЯСНОСТОЯЩИЯ" се прилага с пълна сила.
Пак казвам питах човек който с това се занимава. Темата е изчерпана.