Какво ли са ми сипали в резервоара???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ли са ми сипали в резервоара???

Мнениеот dj_tuhla » Съб 04 юни 2011 10:16

И водата (баласт му викат, има си минимална задължителна дебелина) и цапането на резервоарите в рамките на 1 сезон е нещо нормално, не е зле да се прочете преди да се мрънка .. по-големия проблем е че лъжат в литража, и то с 10-ина % ..
А автора на темата явно кара на газ и явно колата помирисва бензин на високосна година, да не мръсотията да е в твоя резервоар и да не е проблема от бензиностанцията .. такива лайна съм виждал в резервоар на кола на газ че ... :talk:

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Съб 04 юни 2011 11:23

ще помоля модераторите за :lock: че след горния коментар за това колко бензин сипвам и на колко години чашата ми преля малко. Вече имам отговор от "Държавна агенция по метрологичен и технически надзор" и ще пиша тука за развитието на въпроса,когато има такова.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 04 юни 2011 23:02

Stefarata, не съм искал да те обидя конкретно, но съгласи се че има такива потребители дето зареждат бензин веднъж на 3-4 месеца по 5л и си изключват и помпите докато са на газ.. тогава бензина буквално се разлага в резервоара и по някое време стават подобни изненади... не мога да знам ти от кои си.. извинявам се ако си се засегнал, не ми е било това целта.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Нед 05 юни 2011 0:26

dj_tuhla написа:Stefarata, не съм искал да те обидя конкретно, но съгласи се че има такива потребители дето зареждат бензин веднъж на 3-4 месеца по 5л и си изключват и помпите докато са на газ.. тогава бензина буквално се разлага в резервоара и по някое време стават подобни изненади... не мога да знам ти от кои си.. извинявам се ако си се засегнал, не ми е било това целта.

Ако си прочел подробно темата,тогава ще знаеш,че случая не се вписва в твоите предположения,въпреки че има логика в това,което си написал...но тук определено става въпрос за некачествено гориво!

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Чет 16 юни 2011 14:18

Та,накратко,случката приключи.Получих отговор от комисията за контрол на течните горива и техният отговор е че "течното гориво "автомобилен бензин-А95Н по изпитаните показатели и получените резултати съответства на изискванията за качество в Приложение 1 от наредбата за изискванията на течните горива...."
Явно "проблемът е в моя телевизор"

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 17 юни 2011 22:16

Всеки резервоар за гориво под земята има водна възглавница, която при допълване от цистерна се разбърква с горивото и трябва 1 час да не се зарежда за да се утаи водата на дъното.За съжаление много бензиностанции не спазват това и ефекта е покупка на скъпа водичка.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 17 юни 2011 22:47

В България и с храната за децата в детските градини се лъже и се дава трето качествена,много ясно,че и с горивото се правят далавери,то не стига,че цената на литър е в небесата,ами те удрят с вода,с някой и друг процент по-малко количество и с най-ниското ниво гориво в ЕС.Вижте само кой държи бизнеса с тези течности,всичките са scare явно не трябва да избираме по-качественото,понеже тук липсва,ами по-малкото зло eusa както е в политиката mhihi

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Съб 18 юни 2011 21:32

и в европа май е така.в италия например с бензин blu super А-98 на аджип е направо умирачка, с нормалния А-95 върви много по-добре.интересното в случея е че един ден реших да си почистя помпата и установих че бензина си беше със зелен цвят а уж е супер син :shock .някой има ли представа какъв цвят е точно :roll:

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Съб 18 юни 2011 21:43

Agip доколкото знам са най- умрелите бензиностанции в западна европа

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 18 юни 2011 21:45

Аз последно време гледам все жълт бензин :drinking:

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Съб 18 юни 2011 22:04

май си прав за agip-а но тук си е направо трудно да намериш бензин А-98,просто по бензиностанциите го няма заради слабото му търсене.а оня жълтия :D бензин и аз много го обичам :beer

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Вто 08 май 2012 10:47

Малко за цвета на А98 в БГ, сипвах 2011г. на Лукойл и беше леко червеникав (наложи се да си сменя кошничката с помпата та се нагледах), но миналата седмица сипах А98 на Ромпетрол и беше жълт (източвах за бащата), доколкото съм виждал А95 си е леко жълт.
Та след и като колата не се усещаше като за 98, възможно ми е да са ми сипали 95, а да съм го платил за 98 - Ромпетрол Видин, а бях доволен от тях.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”