Какво "носите" в колата си, освен задължителното?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Re: Какво "носите" в колата си, освен задължителното?

Мнениеот aRoGaNsS » Нед 31 юли 2011 23:15

Едно шише с вода,много дискове с музика,кафенце и оръжие(лютив спрей)

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 31 юли 2011 23:35

Кутия с инструменти, до сега не се е случвало да ми потрябва нещо и да го няма вътре, за моя радост само за планови ремонти или да помогна на някой. В жабката карта, манометър, кутийка с крушки и предпазители, листи, химикал, стойки за чаши, надуваема възглавничка за врата. Разпечатка на ел. схемата на колата в джоба на една от седалките. Радар-детектора е перманентно монтиран зад огледалото на предното стъкло. От около година си разкарвам и детското столче :D

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Пон 01 авг 2011 1:35

Стандартното обурудване + компресорче за гуми /от стречинга се разлепват гумите и се налага понякога да се помпат :mrgreen: /

Също винаги ключ 10 при акумулатора отпред!
Някви отверки ключета, общо взето това :oops:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 01 авг 2011 1:39

Лично аз освен стандартното оборудване в колата между бутилката и гредата на самият багажник има място за едно куфарче тип '14(не знам кво се води точно).Вътре има ключове от 5 до 24,комплект супер ситен гидоре,мултицет,4 отверки(по 2 прави и 2крастати),клещи от тънките и дебелите,резачки,макетен нож,маркучета,кабел,кабелни обувки,болчета,видий,гайки и всякакви такива дребни работи.Като за капак старият ремък(трапецовидния) е в резервната гума.общо взето няма нищо ценно,но на пътя помагат тея работи.Крушки,бушони(не от тея китайските) и вода има из самата кола(жабката и отзаде в краката на хората).И до там преключваме като цяло.

Зимата отзад освен това имам въже,лопатка сгъваема и разни приспособления за чистене на стъклото заедно с едни кабели за акумулатор.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пон 01 авг 2011 6:48

Карам,бутилка вода и малък набор ключове, две отверки и нож.Също така и търба два цола 70см,та с нея и отвивам гумите, по-лесно e(лостова система).В жабката имам пътна карта и други боклуци.Отзад в джобовете карам спирачна течност, масло и антифриз, скоби, маркучета и това е май.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 01 авг 2011 9:21

Бахти колко хора си носят капути в колата mhihi
Никога не съм се замислял да возя така ценна придобивка :D Иначе карам предимно градско и най-мразя колата да ми е пълна с всякакви ненужни неща. В редките случай когато излизам извънградско си взимам едно куфарче 14' с инструменти. Иска ми се да измисля начин да го закрепя в багажника и да е винаги с мен, че така без една отвертка в кола е кофти.
В купето имам:
В жабката има кърпи (мокри и сухи-стават и за кенеф, защо трябва да возя и тоалетна хартия :roll:), карта, хендсфрий, датакабел (става и за зареждане през USB ако се наложи), запалка с фенерче и химикалка с листчета. До шофьорската седалка има една гумена палка за непослушните на пътя :lol: В предните джобове на вратите има парцали и вода за чистене на птичи лайна и добавка за бензин. В задния джоб на вратата има фенер. В кутията предназначена за аптечката (намира се над задните седалки по средата) има аптечка (стандартна), кутийка с бушони (бошовски, че с тия китайките може да се запалиш), резервни крушки за всички светлини и резервна батерия за дистанционното. Има и сенник за предното стъкло, отзад си има заводски.
В багажника имам:
Резервна гума с ключ, крик и кука; заверен прахов 1кг. пожарогасител; триъгълник; шише вода (става и за чистачки, става и за антифриз ако някое от тях свърши, в краен случай за пиене); въже и некви найлони ако се наложи да лягам под колата; светлоотразителна жилетка; задължително одеала, че с тия градушки сега е кофти да те свари неподготвен.
Иначе не е лошо и масълце, спирачна течност и кабели да си носи човек в колата, но аз нямам.
Гледам да не се претоварвам, че рипа разхода и спира да върви :063:

Последна промяна от Каспър на Вто 02 авг 2011 20:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пон 01 авг 2011 17:37

Беналгин, аспирин, универсална зареждачка за телефон, 4 литра вода, половин литър масло за доливане, автошампоан, кърпи за табло, хартиени салфетки за каквото потрябват, микрофибърна кърпа, ластици за багаж, шапка, малка брадвичка(за барбекюто), запалка и кутия пурети(пуша 2 пъти в месеца). Задължителните си ги имам.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пон 01 авг 2011 17:42

Колеги според мен не е много хубаво да се дава такава пълна информация какво носим в колата,за да не реши някой да си "напазарува" :061:

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 01 авг 2011 17:45

Аз карам в багажника-помпа,крик,ключ за гуми,още един крик(крокодил),резервната гума,въже,ключове от 8 до 24,лули всякакви,отверки 2 прави малки,1 голяма и 3 крьстати няколко вида хлещи,зарядно за акумулатор,и други дребни инструменти,гайчици,марку4и за газ и за бензин,скоби4ки,нож,запалка,фенерче,аптечка.2 дървени друпчета(щото преди крокодила не подгигаше вече оправеното окачване.Кво друго...пожарогасител,3 тръби за удьлжения(тип рамо)Друго-един вьдушен филтър,масло 1 литър(неотваряно)а сняната идва scare ,течност за стъкла,2 литра вода,1 литър антифриз,преди карах и още една резервна гума..но я махнах и карам още и едно одеяло ако се наложи нещо и гащеризон работен+2 чифта работни ръкавици,манометър,термостат,гарнутура за капака на клапаните.
100%Изпускам нещо,но това са нещата за които се сещам

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Пон 01 авг 2011 18:04

aRoGaNsS написа:Колеги според мен не е много хубаво да се дава такава пълна информация какво носим в колата,за да не реши някой да си "напазарува" :061:

Eee..колеги , :lol: не мислите ли че тук е мястото да се запитаме защо е пусната темата :roll:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 01 авг 2011 18:11

А пък тези, които писаха в тази тема защо не помислиха преди да натиснат "Изпрати" ако имат някакви страхове!?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 01 авг 2011 18:47

Не държа нищо ценно,че да ме е страх,ако за едни дъвки,ще ми разбият колата,ами да се задави с тия дъвки.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 02 авг 2011 20:34

Що, ще ми гепят тоалетната хартия ли? Наскоро провериха за панела ми в Бургас, не го държа в жабката и изобщо в колата.

Аз карам в багажника-помпа,крик,ключ за гуми,още един крик(крокодил),резервната гума,въже,ключове от 8 до 24,лули всякакви,отверки 2 прави малки,1 голяма и 3 крьстати няколко вида хлещи,зарядно за акумулатор,и други дребни инструменти,гайчици,марку4и за газ и за бензин,скоби4ки,нож,запалка,фенерче,аптечка.2 дървени друпчета(щото преди крокодила не подгигаше вече оправеното окачване.Кво друго...пожарогасител,3 тръби за удьлжения(тип рамо)Друго-един вьдушен филтър,масло 1 литър(неотваряно)а сняната идва scare ,течност за стъкла,2 литра вода,1 литър антифриз,преди карах и още една резервна гума..но я махнах и карам още и едно одеяло ако се наложи нещо и гащеризон работен+2 чифта работни ръкавици,манометър,термостат,гарнутура за капака на клапаните.

Ако махнеш излишното ще свалиш разхода поне с литър.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 03 авг 2011 12:03

dragozow написа:Що, ще ми гепят тоалетната хартия ли? Наскоро провериха за панела ми в Бургас, не го държа в жабката и изобщо в колата.

Ако махнеш излишното ще свалиш разхода поне с литър.

И аз така си мислех докато я карах с празен багажник, но уви няма особена разлика... да не говорим за литър...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 03 авг 2011 13:08

Освен задължителното оборудване нося едно китайско LED фенерче, което докато тавана беше свален служеше и за плафон, някакъв инструмент и пълен комплект течности за доливане (дейонизирана вода, масло двигателно и двутактово, спирачна течност, антифриз).

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”