Нов автомобил, нисък клас или употребяван, висок клас?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Кое бихте предпочели?

Анкетата завърши на Сря 01 ное 2006 22:39

Нов автомобил, нисък клас, малко /без/ екстри
25
17%
Употребяван автомобил, висок клас, много екстри
118
83%

Общо гласове: 143
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 05 окт 2006 10:37

VWGT написа:не може да се прави толкова пряко сравнение, ако искам голяма кола ще си купя голяма, ако търся малка кола ще си купя малка или с други думи:

1.1. преценявам какво ми трябва
1.2. преценявам какво ми харесва или кара
2. проверявам парите, които съм склонен да дам за автомобил към моментното ми финансово състояние
3. ако стигат продължавам към 4, ако не стигат: повтори 1 и 2 докато стигнат
4. честито!

:да:
Мисля че сравнението Yaris vs. A6 е смешно.Няма човек които да е толкова ненаясно със себеси да гледа и двете като копува.Сравнението в случея е Yaris възможно най-базов модел и 1.0 vs. Golf 4 1.9TDIii с фул екстри.А за какво ти е автмобил 2006 с екстри и мотор на ниво 1996 освен да се фукаш пред комшиите с честак-барсак кола.Както спомена колегата с Yaris-a ема такъв вариант за 20 000 като му земеш клематик и това онова става към 30к,а това са ми го споделяли и много други хора.Плюса на новия автомобил е че има сериозни гаранционни условия и не бараш нищо ,а и ти плащат застраховката която е 1-2к на година!Ама както вече секи се досеща разликата между читавия нов Ярис и страшен Г4 е вече 10-15к което е 50% за обезценявания и т.н. не ми се говори за 3-4 години голфа да падне с 2-3-4к а новата само за 2 години пада на 50%
P.S.В Аутобилд излиза подобен тест Г4 vs. чисто нов DACIA Logan познаите кои победи на разходи,качество ремонти и т.н. и т.н. и то с много.После ме накараи да си зема нова кола за под 30к :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 05 окт 2006 11:21

Поне правете читави сравнения...
Я само някой да ми спомене с какво е по-добро това ауди 4-5 годишно 300хкм ауди от новото клио 3 дци 100 коня.. да дойде да ми се обади...

Как почнахте да взимате за по 20 хилки.. 2-3 годишно ауди и то дизелово.. брей....

Ми а да сметнете после колко му е застраховката?
а 800 кинта + спрямо нова кола...

хайде после още една 1000 за оправяне на масла

и какво стана.. едната стана 21 хилки.. другата 23...
и кво правим?

а по въпроса за тестовете на авто билд... немам думи..
мога сразу да ти намеря 2-3 изкривявания там..

Всъщност и от ТУВ могат...

идеята е не да седнеш и да определиш... да караш 2-3 години или 60-100 км.. и после да си говорим за ремонти и прочее...

аре нема нужда.. все едно спорим за дизел и бензин...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 05 окт 2006 11:25

wili98 написа:Поне правете читави сравнения...
Я само някой да ми спомене с какво е по-добро това ауди 4-5 годишно 300хкм ауди от новото клио 3 дци 100 коня.. да дойде да ми се обади...

Как почнахте да взимате за по 20 хилки.. 2-3 годишно ауди и то дизелово.. брей....

Ми а да сметнете после колко му е застраховката?
а 800 кинта + спрямо нова кола...

хайде после още една 1000 за оправяне на масла

и какво стана.. едната стана 21 хилки.. другата 23...
и кво правим?

идеята е не да седнеш и да определиш... да караш 2-3 години или 60-100 км.. и после да си говорим за ремонти и прочее...

аре нема нужда.. все едно спорим за дизел и бензин...
а що пък реши да сравняваш ПАК рено с друго :roll:

а не сравниш примерно дачия(която се прави от рено) с Таурег :roll:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 05 окт 2006 11:31

Предполагам поста на wili98 е към мен. Сравнявам Ауди за 28-30000, с/у Ярис или нещо подобно, пак за толкова пари.
Мисля, че за 30000 ще си вземеш доста прилично Ауди. Един приятел преди няколко месеца си взе точно такова, Авант, черно, ТДИ... Просто няма нищо общо, дори и с нова кола от нисък клас. Маслата и ремъците, филтрите и т.н. - те не влизат в гаранцията на новата кола. А за да ти важи гаранцията, трябва да ги сменяш само в оторизирания сервиз, където ще ти одерат кожата. При последващо препродаване, новия автомобил губи поне 2х повече от цената си, спрямо автомобила на старо, това защо никой не го смята?!
Удоволствието, което ще ми достави едно такова Ауди би било несравнимо по-голямо от това, което би ми доставила нова кола от нисък клас.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 05 окт 2006 11:32

wili98 написа:Поне правете читави сравнения...

Я разкажи, че много им се връзвам и общо взето са ми определящи при избора ми.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 05 окт 2006 11:34

ACCELERATOR написа: Маслата и ремъците, филтрите и т.н. - те не влизат в гаранцията на новата кола. .
вече имя оферти с 2год гаранция и нищо не пипаш само караш в сервиза обслужват и довиждане :D и в момента точно на тези коли има доста голямо търсене :Dв гаранцията влиза окачване всичко за 2год:)което е доста добре :D

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Чет 05 окт 2006 12:12

santo_trafficante написа:
ACCELERATOR написа: Маслата и ремъците, филтрите и т.н. - те не влизат в гаранцията на новата кола. .
вече имя оферти с 2год гаранция и нищо не пипаш само караш в сервиза обслужват и довиждане :D и в момента точно на тези коли има доста голямо търсене :Dв гаранцията влиза окачване всичко за 2год:)което е доста добре :D
[list=]

можеш ли да кажеш коя фирма сменя масла за без пари?

фолксваген не е от тях, 100%[/list]

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 окт 2006 12:17

Tomcat написа:

mazda

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 05 окт 2006 12:18

Tomcat написа:
santo_trafficante написа:
[list=]

можеш ли да кажеш коя фирма сменя масла за без пари?

Ауто Италия.важи за всичко товарно и леки коли :D

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 05 окт 2006 12:19

One написа:
Tomcat написа:

mazda
собственника на мазда и фиат са един и същ :D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 05 окт 2006 12:19

Cherepaha написа:Я разкажи, че много им се връзвам и общо взето са ми определящи при избора ми.

Ами само погледни например как оценяват при автомобили..
да речем при чисто техническите данни, като спирачки, шум при преминаване, разход на гориво и прочее.. ИЗМЕРИМИ данни..
някой автомобил дръпва напред...

след което идва раздел..
а'ла "усещане за простор", "качествени материали".. и т.н.. където нещата се променят ... а това са субективни фактори.

И още например.. в един тест една кола казват .. трябва да зарежда само 98.. и за тва ще и вземем 2-3 точки.. леле колко скъпо..

в следващият брой.. зарежда се само с 98, ама това не е проблем и се живее с него..

Само за справка.

Още от корицата мога да направя класацията между автомобилите.. и 90% от случаите я правя правилно.... без да гледам кво са писали..

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 05 окт 2006 12:21

wili98 написа:
Cherepaha написа:Я разкажи, че много им се връзвам и общо взето са ми определящи при избора ми.

Ами само погледни например как оценяват при автомобили..
да речем при чисто техническите данни, като спирачки, шум при преминаване, разход на гориво и прочее.. ИЗМЕРИМИ данни..
някой автомобил дръпва напред...

след което идва раздел..
а'ла "усещане за простор", "качествени материали".. и т.н.. където нещата се променят ... а това са субективни фактори.

И още например.. в един тест една кола казват .. трябва да зарежда само 98.. и за тва ще и вземем 2-3 точки.. леле колко скъпо..

в следващият брой.. зарежда се само с 98, ама това не е проблем и се живее с него..

Само за справка.

Още от корицата мога да направя класацията между автомобилите.. и 90% от случаите я правя правилно.... без да гледам кво са писали..
тея са големи мушета:)правят си класации както им изнася :wink: ако четеш това списание требва само немски коли да караш :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 05 окт 2006 13:32

[quote="wili98"]Поне правете читави сравнения...

ами аз да се обадя :оште по голям трошляк е новото клио,ела насам ште те поразведа наляво и надясно да послушаш потърпевши собственици как искат да се отърват от колите си (КЛИО ново и в гаранция на по няколко месеца)не 4е и аудито не се 4упи ама аз живея в Франция и се виждат предпо4итания към немското макар и да е по скъпо;и оште нешто и тук има пресметливи хора ама нови коли не искат а търсят на годинка две да е;по големи математици от нас са ,а държавата им е много по богата от нашата,всеки знае за себе си кое е по добро и оште един довод за по старата кола ,ве4е се знаят кусурите а на новата- гаранцията,ами аз ако имам нова кола и да виси постоянно по сервизи кога ште я карам като и свърши гаранцията ли?

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 05 окт 2006 13:38

хахаха, колеги, това със АУДИ-то и новия Ярис го дъвкахме преди. Да ви кажа предимствата, който аз намирам в новата кола няма смиъл, субективно е за всеки.
Единствено ме тревожи факта, АБЕ ЗАЩО ИДИОТА ОТ ЕВРОПАТА СИ ПРОДАВА СТРАШНАТА 2 - 3 ГОДИШНА КОЛА И СИ КУПУВА НОВА. Ама идиоти в тази цивилизация бре, немам думи.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 05 окт 2006 13:40

mladvampirTDI написа:хахаха, колеги, това със АУДИ-то и новия Ярис го дъвкахме преди. Да ви кажа предимствата, който аз намирам в новата кола няма смиъл, субективно е за всеки.
Единствено ме тревожи факта, АБЕ ЗАЩО ИДИОТА ОТ ЕВРОПАТА СИ ПРОДАВА СТРАШНАТА 2 - 3 ГОДИШНА КОЛА И СИ КУПУВА НОВА. Ама идиоти в тази цивилизация бре, немам думи.

отговора е много прост колега
кара колата докато и изтече гаранцията
връща старата доплаща и кара новата пак докато е в гаранция или докато не му писне от седенето на гаранционната кола в гаранциониия сервиз и я продаде :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”