Вдигнаха ми колата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
pakumba
Автомобил:
Двигател:

Re: Вдигнаха ми колата

Мнениеот pakumba » Вто 16 авг 2011 12:32

Чакай да видя какви са задълженията на общината:
- да няма улични кучета- ми то няма
- да е чисто - е то не е мръсно
- да е обезопасен района, да не пада мазилка на главите на хората, да има катерушки за децата, да има кошчета за боклук, да има осветление - всичко това е перфектно направено от общината...
И какво излиза, че общината май май нищо не прави, ама иначе глобявала. И аз съм "за" да няма спрели в тревните площи и по тротоарите, но като няма къде да спират хората така ще продължи. И това, че в белите държави не спирали пред тях си айде бе... Преди няколко месеца като бях на гости в Манчестър за няколко дни и пред всяка къща имаше по 1-2 коли на улицата, на неразчертано място, но ясно се вижда коя кола на коя къща принадлежи. И понеже бях на гости на брат ми, знам, че не плаща нищо допълнително за това място. НООООООО, там улицата му в квартала не е колкото да се разминат 2 коли, а е широка точно колкото да се паркира кола до тротоара и потока да си кара в това платно без да му пречат тези паркирали коли. А тук с тези горски пътеки....къде да спрат хората? И това със смешния градски ай стига сте се правили, че не знаете къде живеете и каква е разлиакта между онзи градски транспорт и нашия смехотворен :applause:

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Нед 21 авг 2011 7:08

DarkForce написа:...

Ако направят данъци за всяко паркоместо, тогава ще разчертаят не само тротоарите, за да смучат повече парици, ами и част от градинките с чакъл биха засипали, за да увеличат тези места. А от друга страна дори и сега за без пари получаваш "безценните" набези на наркомани и какви ли не други мизерни субекти по колата си(а ако стане платено ще е просто бонус към месечната такса).
Ще кажете, че не е задължение на общината да поддържа реда и сигурността на колите, ами на хората...
Само заяждането няма да оправи проблемите на общината. И не се опитвайте да ги прехвърлите върху хората, защото те немогат сами да ги решат. Факт е струпването на много хора в столицата, най-вече поради икономически причини. Те не са виночни че търсят по-добри условие за живот, но са виновни, че заблуждават общините си, както и Столичната, с това че не сменят личните си карти(и по-точно местоживеенето), въпреки че по закон това трябва да се направи до 3 месеца от преместването. Това също е проблем. И същите тези хора, които имат коли не сменят и регистрациите на колите си, заради "огромната" икономическа полза да плащат по-ниски данъци и такси в собствената си община. Така че дори общината да има някакво желание да реши проблема, тя самата неможе да знае колко хора я обитават и колко коли има, защото хората са "съвестни" и спазват всички закони...

Потребителски аватар
kokokode
Автомобил: Pasat tdi 1.9
Двигател: AHH 1999

Мнениеот kokokode » Нед 21 авг 2011 20:13

Ако направят данъци за всяко паркоместо, тогава ще разчертаят не само тротоарите, за да смучат повече парици, ами и част от градинките с чакъл биха засипали, за да увеличат тези места. А от друга страна дори и сега за без пари получаваш "безценните" набези на наркомани и какви ли не други мизерни субекти по колата си(а ако стане платено ще е просто бонус към месечната такса).
Ще кажете, че не е задължение на общината да поддържа реда и сигурността на колите, ами на хората...
Само заяждането няма да оправи проблемите на общината. И не се опитвайте да ги прехвърлите върху хората, защото те немогат сами да ги решат. Факт е струпването на много хора в столицата, най-вече поради икономически причини. Те не са виночни че търсят по-добри условие за живот, но са виновни, че заблуждават общините си, както и Столичната, с това че не сменят личните си карти(и по-точно местоживеенето), въпреки че по закон това трябва да се направи до 3 месеца от преместването. Това също е проблем. И същите тези хора, които имат коли не сменят и регистрациите на колите си, заради "огромната" икономическа полза да плащат по-ниски данъци и такси в собствената си община. Така че дори общината да има някакво желание да реши проблема, тя самата неможе да знае колко хора я обитават и колко коли има, защото хората са "съвестни" и спазват всички закони...[/quote]
:да:

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Вто 23 авг 2011 0:35

Много ще ми е интересно колегата DarkForce да ми обясни общината какво е длъжна да прави и защо взима общината заплати от наще "длъжни" данаци!Аз мисля че гласувам за кмет и съветници за да работят в моя полза и да харчат парите от данаците в полза на развитието на града/селото ии о да осигуряването на парко места е част от подобряването на инфраструктурата!А не като излезна и се огледам и да ме навява мисълта че на следващите кметски избори освен на кандидатите да им предложа да ми направят по една свирка за да имам някаква файда от тях!Според мен не е нормално кмет на средата на мандата да си вдигне къща а към края да се говори че има хотел някъде си и няма да се учудя ако е така,разправят че "кметската заплата" била със яки "бонуси" scare
п.п И като даваш примери със нормалните страни иди и виж как работи общината и какви пари се наливат точно в тези насоки за да може тротарите и градинките да са чисти! :wink:

Последна промяна от ilia_d008 на Вто 23 авг 2011 1:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 23 авг 2011 1:04

DarkForce написа:
milski написа:...

Задължение е и на строителите на нови сгради да осигуряват места за колите - но нищо от това не се спазва !!!!

Гледам си навътре в нещата....
А ясно ли ти е, че има закон, който регламентира тези неща?
А ясно ли ти е, че дадения строител е осигурил дадените паркоместа, но Ганьо купува само апартамент?
Или си мислиш, че като си купил апартамент, трябва да ти се подари и паркомясто...
аман от разбирачи...

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Вто 23 авг 2011 10:14

Ееее стига с тоя Ганьо. Винаги има начин!!!
Строителя нека направи парко места, който иска да си вземе парко място, за 1 година примерно, зависи дали е ггараж или просто "място" едни 20лв на месец и си го изплаща, ако няма кеш. Какво толкова?! Рентабилно е и за крайния потребител и за строителя и за общината.

Другия момент, като останат места, строителя ги прави на платен паркинг и пак си избива.
Ако нямаш пари за място (знам ли колко пък ще струва 2квадрата... то ако си купуваш апартамент, едва ли това ще те охарчи) нека се даде право, когато имаш пари да си купиш мястото , дори и след година или две.

Така са устроени много градове. И всяко място, всеки гараж или каквото и да било, ако се продава, първо се обявява районен търг и после общински. Не Пенчо от Обеля да купи 5 гаража в Младост и да ми направи платен паркинг....

Потребителски аватар
Linkos
Автомобил: VW Golf 1.8 T
Двигател: AGU

Мнениеот Linkos » Вто 23 авг 2011 10:29

Да се включа и аз с моето вдигане .... бях спрял накрая на една автобусна спирка за 15 мин .... и като се върнах колата вече я нямаше ...... 52,60 лв такса репартриране и след 1 месец 50 кинта глоба от общината scare

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 23 авг 2011 11:39

Помня дните когато на улицата на която живея паркираха две коли. Помня дните когато града беше тих и спокоен. Помня дните когато беше чисто и подредено. Помня дните когато можех да пресека цариградско в час пик без да се оглеждам!
Сега сульо и пульо се нанесе в София и се опитва да ми паркира барутарника си на главата и после се цупи, че нямало място за него и го били глобили... Заради същия този гост на града и аз няма къде да паркирам извън гаража си... Въпреки това до сега по тротоари не съм се катерил и по градинки не съм спирал!
С добро желание и малко амбиция винаги се намира местенце за паркиране дори и да не е обезателно пред входа!

Не ви е виновна общината приятели и далеч не тя е длъжна да създаде паркинг за всяка втора скраперка в държавата...

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Вто 23 авг 2011 19:41

Хора пред моя блок има място за 15-ина коли, но на тротоара паркират коли от 2 блока, защото няма къде иначе. И да мрънкате и да псувате когато няма друго място човек спира на тротоара. При условие, че в квартала няма места и на платените паркинги това е може би единственият изход... или да паркирам в Дружба а?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 23 авг 2011 21:00

Ае тва кореняци софианците сте такова племе, че ме е срам да казвам че и аз съм такъв... как може такива тесногръди изцепки :screwy Благоустройствения план е предвиден точно за наплива от хора и коли към града... само дето се полагат усилия да се изпълни от 3-4г насам :не:

Когато беше изтинския бум от строежи на зелено преди 4 години бях брокер в най-голямата агенция по онова време. Много от проектите изпълняват паркоместата, много не ги изпълняват, тва е истината :?

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 23 авг 2011 22:00

groznika написа:Помня дните когато на улицата на която живея паркираха две коли. Помня дните когато града беше тих и спокоен. Помня дните когато беше чисто и подредено. Помня дните когато можех да пресека цариградско в час пик без да се оглеждам!
Сега сульо и пульо се нанесе в София и се опитва да ми паркира барутарника си на главата и после се цупи, че нямало място за него и го били глобили... Заради същия този гост на града и аз няма къде да паркирам извън гаража си... Въпреки това до сега по тротоари не съм се катерил и по градинки не съм спирал!
С добро желание и малко амбиция винаги се намира местенце за паркиране дори и да не е обезателно пред входа!

Не ви е виновна общината приятели и далеч не тя е длъжна да създаде паркинг за всяка втора скраперка в държавата...

Еми,просто и ясно!Не мисля,че са необходими 3(три)страници за да разберем кое е правилно и кое не!!!

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Сря 24 авг 2011 10:56

groznika написа:Не ви е виновна общината приятели и далеч не тя е длъжна да създаде паркинг за всяка втора скраперка в държавата...

Намери благоустройствен план на общината и виж.....

H2O написа:Еми,просто и ясно!Не мисля,че са необходими 3(три)страници за да разберем кое е правилно и кое не!!!

Е кое е правилно? И кое не?
Не може в градове с по 30 000 - 50 000 души да няма нито един паркинг, нито едно място, където да спреш и да няма проблеми за колата или да ти искат пари! НЕ Е НОРМАЛНО!!!

Айде дайте да оставиме само кореняк софиянците и София на картата на БГ искате ли??? НЕ за друго, ама и аз съм Софиянец, над 4 поколения родата ми живеят и са от София. И аз съм роден в София, но не живея там защото начина на живот е бзобразен и отвратителен. А много обичам да се делят хората на Софиянци и останалите... дай да изтребиме всички и да останете само софиянци.... аз се пиша от "провинцията" както му викате.
Ама ще ми дойдеш ти на морето и ще ми плачеш за паркинг ли, че било 3лв на час....ми седи си в София.
Ще дойдеш в "провинцията" и ще се държиш като в София ли- не си познал!
Ще се качиш на Боровец и ще се пазариш за всичко щото сме бедни ли....?
Като се изсели София и цяло лято обезобразяват язовир Искър и цялата река до полите на Рила....
Където и да видя кола С или СА , все ще мине в грашното платно, все ще се пререди някъде, все се мислят за миропомазани, точно заради такова мислене... кореняк софиянци и пришълци и незнам си кво. Ми дай да измрат тия от село, защото не им купувате млакото и доматите, ами си правиш фирма и си внасяш от турция... Не са виновни хората, разберете го!!!!

Нищо лично към София и всички който живеят там!!! Мога да кажа и, че най-толерантните шофьори които съм засичал също са С или СА, но са 2-3ма.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 24 авг 2011 13:33

Преди месец,приятел се върна от екскурзия в една от най-развитите страни в Европа,момчето кара нов джип за доста пари,но както и да е,както на него така и на останалите гости от хотела се е налагало да спират през 3-4 улици и то на платено защото няма места,странно обаче там всички си плащали като паркират и направо да и се чудиш как спират толкова далеч ами не по тротоарите и тревата.Вчера търсих място за паркиране из центъра на Варна,след като в две три улици не намерих,решението беше платен паркинг.Като тръгнах обаче пеша с детската количка се оказа,обаче че трябва да ритам огледала и брони,за да се придвижвам по тротоара с детето,не съм по-богат от всеки селянин спрял където му падне,но не си позволявам да спирам където не е разрешено.Някой даде пример с Манчестър-ми уредено е ОК,аз пък ще дам Малта за пример-тесни улици,спира се и от двете страни,ако си намериш място и една кола едвам минава по средата,ама никой сульо не се е качил в тревата или на пешеходна зона.Примери много.....и аз няма къде да спирам на улицата си,затова държа два гаража под наем,в противен случай ще спирам на 50-100-150м от вкъщи.Абе места има,ама не ни отърва-или е далеко от терасата или се плаща

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 24 авг 2011 19:14

blaze Това,че няма къде да си паркираш колата,не значи,че требе да я треснеш в градинките като последния човек на земята(щото след последния няма друг)и не само в градинките,ами на места където направо трябва да си последния идиот на тази земя,че да паркираш така.Мнооого ми лазят по нервите идиотите.Не ми излизай с тази полемика!Това,че малоумниците преди 50год.не им е дошло на акъла да оставят празни пространства,това е друга тема!Колкото за регистрациите С,и СА,ако не си разбрал до сега,половината не живеят в София и нямат нищо общо със столицата.Само колите са регнати там!

Потребителски аватар
blaze

Мнениеот blaze » Сря 24 авг 2011 19:31

Е съгласен съм, че нищо не оправдава спирането по тротоари и градинки! НИКОГА НЕ ГО ПРАВЯ. Това е така, но и половината улици ги направиха "синя зона" е то ти излиза по-скъпо да имаш кола от колкото да отгледаш едно дете!!! Държава ми било това... :beat_butt2 Да, преди 50г кой ти е мислил че ще има толкова таратайки.
Не искам да оправдая нарушителите, но корена на проблема не е в хората....
Моята кола по 15часа седи на случайни паркинги на 2км от работата ми, защото тук няма къде, а всеки паркинг около мен взима 3лв на час/ ако ти е кеф. е немога да си позволя от 20лв надница 5 отиват само за вода и кафе, 5 ако решиш да хапнеш веднъж за тия 14 часа и остават 10лв който се делят за семейство, наем, консумативи, харана....какво остава да пълня джоба на сульо??? И 100% не съм само аз така!

От 1 седмица, перфектно чистак бърсак боядисаната ми кола (за 2-ри път за 1 година, заради удар с бягство и бездействие на куките) вече е със смазан калник и една стабилна резка от фар до стоп. Е там където спирам винаги има много места, но нали съм "С" как да не ти се изсерът на главата? 2 пъти сменях местата, хората ми бяха оставяли бележки, ама попаднах на квартал където бележките са.....лукс! Цял живот ще съжалявам, ама ако го видя тоз дето ми пипа колата, ще му счупя ръцете.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”